Sunday, August 25, 2013

FACE OF THE SUMMER 2013

Drage moje, vec neko vreme planiram da podelim sa vama moju trenutnu, letnju rutinu kada je u pitanju svakodnevni makeup. Iako nam je najlepse godisnje doba na izmaku, ja se ipak nadam suncanom i toplom septembru i verujem da cu ovakav makeup look preneti i u sledeci mesec ;)


Nakon temeljno ociscene i tonirane koze lica, nanosim Eucerin Sun Fluid SPF 30, antirid, uradim piling usana, a zatim nanesem Lush Honey Trap Lip Balm i to predstavlja moju pripremu za nanosenje makeup-a.
Sacekam nekoliko minuta da koza upije preparate, nanesem Benefit The POREfessional bazu o kojoj sam pisala u ovom postu, a zatim nanesem puder na lice i lepo ga prvo rasporedim prstima, a nakon toga vlaznim Ebelin Beauty Blenderom (procitajte detaljnije u ovom postu) nanesem tecni puder.


Homemade piling za usne na bazi meda, ekstra devicanskog maslinovog ulja, kukuruznog brasna i cimeta


Uglavnom se i tokom leta sminkam kao i tokom cele godine, jedina razlika je u puderu koji koristim. Leti se trudim da tokom dana koristim ili BB kremu ili neku vrlo laganu podlogu. Trenutno koristim Yves Rocher Pure Light podlogu koju sam dobila prilikom kupovine dekorativne kozmetike. Iako sam je dobila pre nekih dva meseca, tek sam skoro pocela da je koristim. Fenomenalna podloga tokom letnjeg perioda kada su velike vrucine. Ne oseti se na kozi, prilicno je retka i lagana, pruza efekat druge koze a kozi lica pruza blistavost, koju ja jako volim. Pokrivna moc je vrlo slaba, pa tako ukoliko imate neke nepravilnosti na kozi u vidu oziljaka i flekica moracete da ih pokrijete dodatno korektorom. Meni se dopada sto pruza lagano pokrivanje bez efekta maske.



Kada osetim da mi je potrebno nesto jace pokrivanje ili za neku vecernju varijantu, koristim Bourjois Healthy Mix puder.


Nakon nanosenja tecnog pudera, nanosim korektor. Kako sam "srecnica" sa tamnim kolutovima oko ociju, nanesem Bourjois Healthy Mix korektor ispod ociju, dole ka nosu a zatim ka jagodicnim kostima, obrazujuci na taj nacin trougao, koristeci Ebelin BB.



Preko Bourjois Healthy Mix korektora, takodje obrazujuci trougao Ebelin BB nanosim NYX HD Photogenic korektor u nijansi Yellow, o kom sam detaljno pisala u ovom postu, a koji savrseno pokriva tamne kolutove. Iako naizgled deluje suvise zuckasto, vrlo lepo se blenda i stapa sa mojom bojom koze. Vrlo lagan i redak na moje iznenadjenje. Odusevljena sam efektom koji pruza :)



Kada sam nanela podlogu i korektor, Maybelline Affinitone kompaktnim puderom fiksiram makeup. Mnogo volim ovaj puder jer mi se ne uvlaci u pore i ne naglasava ih dodatno. U sebi sadrzi vrlo sitne, jedva primetne svetlucave cestice koje stvaraju iluziju savrsenog tena. Iako na fotografijama izgleda suvise svetlo za moj ten, a takav je i u prirodi, vrlo lepo se stapa sa mojom kozom.





Sledeci korak je nanosenje bronzera. Iako volim da konturisem lice, leti uglavnom velikom cetkom samo nanesem bronzer na liniju ispod jagodicnih kosti, od usnih skoljki, ka obrazima, zaustavljajuci se negde u visini zenice oka. Nos konturisem uvek, jer na taj nacin dobije definisanost kakvu ja volim. Takodje, uvek nanosim bronzer na celo, uz koren kose, na vrh brade kao i na vrat i celom duzinom vilicne kosti.

Kada su u pitanju bronzeri, najvise volim mat bronzere. Vec duze vreme omiljeni bronzer mi je Bourjois Delice De Poudre Bronzing Powder. Obozavam ovu cokoladicu. Obogacen predivnim, neznim mirisom cokolade, tako da svako nanosenje pruza neverovatno zadovoljstvo za sva cula. Obrazi ce vam mirisati kao cokoladne bombone ;) Savrsen je i za konturisanje i na mojoj kozi ne oksidise, ne izgleda narandzasto i lepo se blenda. Dopada mi se sto je tesko da se pretera sa njim, jer je cvrst i ne truni se prilikom kontakta sa cetkicom. Ukoliko niste probale, moja preporuka ;)






Ne mogu da zamislim leto bez "breskvastih" obraza. To mi je taaakooo sexy. Rumenilo je za mene jedan od najvaznijih koraka u postizanju svezeg, mladalackog izgleda. Leti volim koralno-rozikaste nijanse na svojim obrazima, nesto intenzivnije boje nego inace. Trenutno sam opsednuta MAC Melba rumenilom o kome sam pisala detaljno u ovom postu.


Rumenilo nanosim tako sto kaziprst i srednji prst prinesem uz nozdrve nosa, i od tog dela obraza ka mestu na jagodicnim kostima gde sam prethodno nanela bronzer, vrlo laganim pokretima nanosim cetkicom rumenilo. Sve dobro izblendam velikom cetkom kako bih ublazila eventualno vidljive prelaze izmedju rumenila i bronzera.


Korekcija obrva je neizostavni deo moje makeup rutine. Zaboravila sam kako je to nasminkati se bez korigovanja obrva. Iako sam tamna, obrve su mi svetle i retke, sto me dovodi do ludila!
Ne volim da prilikom definisanja i korekcije oblika obrva koristim olovku jer mi uvek izgleda nekako vestacki i uvek vidno korigovano, i iz tog razloga obozavam ovaj Essence Eyebrow set. Dugo sam bila u potrazi za braon nijansom senke za obrve koja nece biti topla braon i ova je savrsena sa moj ten, boju kose i ociju. Koristim svetliju nijansu. Cetkicu koja dolazi uz ovaj set sam poklonila jer mi nije radila posao, a u setu se dobijaju i sabloni za lakse oblikovanje savrsenog luka. Ja ih ne koristim, vec sama popunim moje onakve kakve jesu.

 

Nanosenje Inglot baze za senku predstavlja prvi korak kada je sminkanje ociju u pitanju. Na taj nacin obezbedjena je postojanost senki, sprecavanje skupljanja istih u pregibu kapaka, kao i pojacavanje intenziteta. Volim baze koje su ove formule, u boji koze, i na taj nacin ujednacavaju eventualnu diskoloraciju kapaka, usled tamnijih regija oko ociju i vidljivosti kapilara na kapcima. Super-vazdusasta formula koja se lako blenda, a tokom aplikacije se pretvara u puderastu zavrsnicu, tako da nije potrebno dodatno fiksiranje u vidu pudera u kamenu.



 


Kada je svakodnevna sminka u pitanju, uglavnom isticem oci. Od kada sam se prethodne zime docepala Urban Decay NAKED2 palete koristim je svakodnevno, iako ne bas sve senke, ali ona i dalje izgleda kao nova. Necu detaljisati preterano, jer smatram da je suvise zastupljena u mnogim You Tube videima, na mnogim blogovima i smatram da nema potrebe. Ukoliko ipak zelite, posveticu joj poseban post.


Uglavnom sam fokusirana na prvi deo palete. Nakon nanosenja baze za senku, nanosim Tease iz NAKED2 palete u pregib kapka. Prelepa mat braon senka sa dosta ljubicaste u sebi, inace moja omiljena senka iz ove palete. Zatim na celu povrsinu kapka nanesem Booticall, koja je jedna od mojih omiljenih highlightera i savrseno "otvori" pogled. Kako ne volim bilo kakav shimmer ispod obrva i uglavnom koristim mat senke, Foxy je savrsena opcija. Mat boja vanile, takodje jedna od mojih omiljenih iz ove palete.


1.Tease; 2.Booticall; 3. Foxy.
Ispod donjih trepavica ili ne nanosim nikakvu senku ni eyeliner, ili stavim neku od tamnijih senki iz drugog dela palete. Volim Busted i YDK.


NAKED2 Busted, najcesci izbor

Na gornji kapak, uz liniju trepavica uvek nanosim eyeliner. Uglavnom koristim Sephora Flashy Eyelinere koje OBOZAVAM. Najkremastiji eyelineri koje sam ikada koristila, vrlo lako se nanose, ne blede i dugo traju nakon nanosenja. Omiljeni, onaj za koji se uglavnom odlucim je Flashy Taupe. Kao sto vidite, skoro sam ga potrosila i vec nabavila zamenu.




U waterline uvek nanosim beige olovku koja tako lepo otvori pogled i oci ucini znatno krupnijim. Obozavam Sephora Long Lasting Kohl Pencil 07 Infinite Beige. Iako jeste dugotrajna, ipak nije onoliko koliko bih ja zelela, ili je to moj problem, s obzirom da imam izuzetno osetljive oci koje suze i pri najslabijem povetarcu :( Ukoliko nemate ovaj problem, vama bi mozda i bila dugotrajna.




Pre nanosenja maskare na trepavice, uvek ih uvijem. Mnoge devojke preskacu ovaj korak, ali ja smatram da je neophodan jer otvori pogled i oci izgledaju krupnije, a trepavice duze i naravno uvijene. Uvijac koji trenutno koristim je Titania i ok mi je.


Trepavicama uvek posvecujem veliku paznju jer obozavam duge i guste trepavice. Kako ne volim prirodan izgled trepavica i uvek kupujem maskare koje obecavaju dramaticniji look, trenutno mnogo volim Maybelline Rocket Volum' Express za gornje trepavice i Maybelline The Colossal Volum' Express Cat Eyes za donje.

Uvek nanosim dva sloja na gornje trepavice, celom duzinom, a onda treci samo na vrhove. Na taj nacin dobijem duzinu i gustinu. Nikada nemojte cekati da vam se prethodno naneti sloj maskare osusi, jer cete prilikom nanosenja novog sloja samo slepiti trepavice i stvoriti grudvice.
Iako neke devojke ne nanose maskaru na donje trepavice, sto isto moze da izgleda lepo u zavisnosti od zeljenog efekta, ja volim i donje trepavice da definisem i uvek nanosim dva sloja maskare.




Kada je makeup kompletno zavrsen, nanesem moju omiljenu olovku za usne, Too Faced Perfect Lips i ruz u zavisnosti od raspolozenja, kao i mesta na koje odlazim tog dana i naravno outfita. Uglavnom je to neki od mojih omiljenih letnjih ruzeva u koralnoj ili pink nijansi.


Najcesci izbor ;)
 

Moj omiljeni dragstore ruz. Kremast, dugotrajan, ne bledi i ne skuplja se u pregibu usana. Nijansa koja savrseno odgovara mom tenu, iako verujem da bi odgovarala vecini devojaka, jer je vrlo nosiva i prirodna.

Omiljeni letnji ruzevi:

  • Maybelline ColorSensational Intense Pink #140
  • Maybeline Color Whisper Coral Abmition #430
  • Deborah  MilanoRed #2
  • NYX Matte Lipstick Hippie Chic
  • NYX Matte Lipstick Pale Pink
  • MAC Creme Cup.

Kako to sve izgleda mogli ste da vidite u mojim outfit postovima, tako da smatram da nema potrebe da kacim fotografije.
U ovom postu nisam zelela suvise da se fokusiram na same proizvode, mada sam o nekima vec pisala u posebnim postovima, pa ukoliko vas nesto od predstavljenih proizvoda specijalno interesuje, ostavite u komentarima i posveticu poseban post.

*Na kraju ovog posta zelim da napomenem da nisam profesionalni sminker i ovo je nacin na koji ja nanosim makeup i ne smatram da je to obavezno/pravilno i bez greske. To je moja trenutna makeup rutina koja smatram da mi odgovara i zelela sam da podelim sa vama. Nadam se da cete naci nesto korisno u ovom postu.

Kako se vi nosite sa letnjim vrucinama kada je svakodnevni makeup u pitanju? Da li se razlikuje vasa letnja makeup rutina od one koju praktikujete tokom ostatka godine?


Love,
Marija

50 comments:

  1. Nisi profesionalni šminker, ali si uvek jako pedantno, lepo i sa ukusom našminkana, pa se zovi kako hoćeš <3.

    Neke stvari imamo iste, puder, korektor, bb, sjaj i tako te stvarčice.

    Ista mi je rutina, bukvalno, nikada ne preterujem, tako da ...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, ako tako mislis <3 Jako mi znaci da to cujem ;) :*

      Znam da imamo dosta slicnih stvari koje volimo ;)

      Delete
  2. Odlican post! Jako mi je bilo zabavno da ga citam. Skoro bas svi tvoji proizvodi su proizvodi koje zelim da probam a koji su tipa bili ipak na drugom mestu mojih zelja pa nisu jos stigli nared :) Koliko si platila Inglotovu bazu? Jesi li probala Artdeco bazu? da li ti je bolja od AD? Dobre su te Sephora olovke, ja ima mtakvu belu, bas je dobra. Imala sam pre Titania uvijac i nije skoro ni malo uvijao. Sad imam kineski sto puta bolji. Probaj i ti, kosataju 200 dinara :D Svi do jednog ruzevi su mi prelepi. Bas ta dva Nyx ruza sam drzala u ruci pre neki dan i borila se da ih ne kupim jer mi uopste ne trebaju te nijanse (jer ih vec imam dosta), ali su mi ubedljivo omiljene i obozavam ih. I kupicu ih znam...Jel mogu neki swathevi za ta dva Nyx ruza? Ili tako nesto. Ako si slucajno to vec pisala a ja sam zaboravila izvinjavam se ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, jako mi je drago da to cujem ;)

      Inglotovu bazu sam kupila pre oko pola godine, tada je bila, cini mi se oko 900 dinara, ako se ne varam. Artdeco bazu nisam probala, ali zelim da je probam, toliko je svi hvalite, tako da kada potrosim Inglot, prelazim na nju ;) Ok mi je Inglot baza, samo je potrebna obazrivost prilikom nanosenja, jer ako se pretera, zna da se skupi u pregibu kapka, inace je super.

      Obozavam Sephorine eyelinere!!!

      Sto se tice Titania uvijaca, ok mi je, nista specijalno, ali uvije mi trepavice. Nesto me je strah da koristim kineske uvijace, ipak su to oci, a moje su jaaakooo osetljive, nazalost ;( Ali, i dalje sam u potrazi za boljim od ovog koji trenutno koristim ;)

      Nisi propustila nista ;D Obozavam ove NYX ruzeve i planiram njihovu recenziju, tako da ce biti u nekom od narednih postova ;) Jedina mana im je sto se meni uvlace u sitne nabore na usnama, i nekako cudno izgledaju iako uvek prethodno nanesem balzam. Ali, malo sam se igrala i imam mali trik kako da izgledaju neodoljivo ;) I ja verujem da ces ih kupiti ;)



      Delete
    2. Dakle htela sam gotovo isti komentar da napišem :D I mene interesuje da li si koristila ArtDeco bazu i swatchevi NYX ruževa :D

      Delete
    3. Nisam koristila Artdeco bazu, ali zelim da je probam ;) Bice post o NYX ruzevima ;)

      Delete
    4. Evo i od mene preporuka za AD bazu. Nisam isprobala tu Inglotovu ali ova AD je bas jaka, prezadovoljna sam!

      Delete
    5. Jos jedan glas za Artdeco bazu :) To znaci da je definitivno sledeca za probanje ;D
      Hvala ti na preporuci ;*

      Delete
  3. Sjajan post :) Navela si me sad da se zamislim nad tom Inglot bazom. Nekako uvek "vagam" Inglot proizvode zbog jačih cena :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Jelena ;)

      Dobra je baza, i jako dugo traje ;)

      Delete
  4. Rijetko kad procitam duge postove ali sve si tako lijepo napisala u malo rijeci i propratila divnim slikama pa sam procitala od rijeci do rijeci :) Lijepu rutinu sminkanja imas, i prekrasne proizvode, rado bih se zagnjurila i ukrala poneki koji nemam :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo toga sam se i plasila pisajuci post, da ne preteram sa duzinom teksta, jer i mene zamaraju dugacki postovi. Ovo mi je najduzi post do sad ;)
      Nadam se da vas nisam bas mnogo ugnjavila ;D Jako mi je drago da cujem da ste ga ipak citale <3 :*

      Hvala puno :*

      Delete
  5. Odlična ti je rutina, a imaš i dobru šminkicu :)
    Ja leti ne koristim puder, ne mogu ništa da podnesem na licu po vrućinama.
    Jako volim tečni Maybelline Affinitone puder, pa ću da probam i ovaj što ti imaš.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, drago mi je da ti se dopada ;)

      Vecina devojaka ne koristi tecni puder tokom leta, ali meni ne smeta ukoliko je neki lagani koji ne osetim na licu, poput BB kreme ;)
      Nisam koristila tecni Affinitone puder, ali ovaj u kamenu obozavam :)

      Delete
  6. Na kapak stavljamo iste senke! :D baš mi je drago da sam našla tvoj blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Divne su, zaista ;) Nenapadne, a opet savrsene za dnevni look ;)

      I meni je jako drago sto si tu ;) Sad videh da i ti imas blog... Tako da...zadovoljstvo je obostrano <3

      Delete
  7. Stvarno si ovo savršeno uradila, svaku rečenicu, sliku, sve sam upila... žene! :D Moraću da isprobam svašta nešto što koristiš ;) Ja leti uvek želim što manje proizvoda da koristim ali na kraju se svede na isto manje više, ono što prilagodim je boja pudera ili bb kreme kad pocrnim, ali u suštini zavisi šta mi je u kom periodu aktuelno, nema pravila :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na tako divnim recima, jako mi znaci <3 :*
      Drago mi je da ti se dopadaju moji omiljeni letnji proizvodi ;)

      U principu, i kod mene je tako ;) Samo je puder drugaciji, kao i poneki ruzevi ;)

      Delete
  8. Ako se secas,koja je cena Naked palete? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drugarica mi je donela iz Milana, platila sam je 45 eura ;) Vredi svaki placeni euro ;D

      Delete
  9. Slican ukus imamo sto se tice karmina. :) Nijanse su predivne. Svidjaju mi se svi proizvodi koje si navela, a Naked 2 je moja davna zelja :D Bas si precizno, ali ne previse detaljno sve opisala, bilo mi je zadovoljstvo citati! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naked 2 je i meni dugo bila na WL, i od kada sam je kupila, ne odvajam se od nje ;)

      Mnogo mi je drago da to cujem ;) Bas sam se pitala da li cu vas udaviti tekstom :D

      Delete
  10. Super post! Samo bi ti bila zahvalna kada bi mi rekla kako nanosis nyx matte lipstick? I ja imam hippie chic, i svasta sam probala i jednostavno se od samog pocetka uvlaci u bore usana i za pola sata nestane sa mojih usana.. Ne bi odustala od njega,ali mi je ponestalo ideja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bice poseban post o NYX ruzevima ;) Glasale ste ;D
      Nemoj nikako da odustajes, jer je predivna boja, malo mesanja sa nekim slicnim ruzem i moze jako lepo da izgleda ;)

      Delete
  11. Super post! Koristim vecinu ovih stvari,a ono sto nemam mi je na wl :) Puno bi ti bila zahvalna kada bi mi rekla kako koristis nyx matte lipstick, i ja imam hippie chic i pri samom stavljanju se odma uvuce u bore usana, i nakon samo pola sata nestane sa usana.. Svasta sam probala ali ponestaje mi ideja..

    ReplyDelete
  12. super ti je rutina, i moja je jako slična. i imaš puno divnih proizvoda od kojih i sama imam neke, a neke bih rado probala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopada i nadam se da ces probati i neke od mojih trenutnih favorita ;)

      Delete
  13. Ti si meni uvijek prekrasno našminkana :)
    Bte, i ja sam sretnica s tamnim kolutovima, definitivno ću si uzeti ovaj korektor kada budem obavljala Nyx kupovinu dugi puta :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Saro :*

      Nadam se da ce i tebi odgovarati :)

      Delete
  14. Divan post! Uzivala sam gledajuci fotografije. :) Moja make up rutina se ne razlikuje mnogo od zimske. Stavljam malo manje pudera... Bronzer ne koristim ali zato koristim hajlajter. Obavezan deo moje sminke je ajlajner i to je obicno u boji. Moram da priznam da me nesto u poslednje vreme mrzi da se sminkam pa znam cesto da izadjem iz kuce nenasminkana. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Marry ;*

      Ajlajner u boji...fenomenalno ;) Jako volim da vidim devojke koje nose takav tip makeup-a ;) I ja ponekad volim tako nesto ;)
      Meni se retko kada desi da izadjem nenasminkana iz kuce ;) Nisam navikla ;)

      Delete
  15. Super post ! Sad znam tajnu tvojeg divnog izgleda :))

    Bourjois cokolada ! Ajme obozavam ju i dugo ju nisam vidjela.

    Svidjaju mi se tvoji proizvodi posebno Naked paleta i ona nude Sephorina olovka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno ;* Drago mi je da to cujem ;)

      Obozavam taj bronzer! Mislim da je najbolji drogerijski bronzer ;) Bar meni ;)

      Delete
  16. Odlican post.

    Posto volis mat bronzere, preporucujem ti Nyx. Pre nekoliko dana sam kupila njega i kremasti ruž Stella i malo je reći da sam prezadovoljna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)

      Bas sam citala o tom NYX bronzeru, i bas ti hvala na preporuci ;) Probacu ga sigurno ;) Deluje mi bas zanimljivo ;)

      Delete
  17. Bas sam uzivala u ovom postu jer volim pomalo da zavirim u tudje makeup rutine :)
    Reci mi, ova Too Faced olovka za usne, da li je neutralne nijanse pa moze da se kombinuje sa svim ruzevima, ili se ipak vidi razlika ako nisu priblizne nijanse?
    Takodje steta za Sephorinu olovku, bas mi treba jedna za waterline, ali drzacu se vodootporne verzije...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da sve mi devojke volimo da vidimo kako to neke druge devojke rade ;D To nam je u krvi ;) A moze da bude i vrlo korisno, jer na taj nacin otkrijemo uvek po nesto novo, bilo neki proizvod ili trik ;)

      Ja najcesce koristim ruzeve koje su u tim nekim nijansama, znaci nude, nude pink, pink i slicne, tako da je koristim sa vecinom mojih ruzeva i izgleda fenomenalno. Jako dugo traje na usnama i daje im divnu, prirodnu definisanost. Samo sa crvenim ruzem, koji tako retko nosim, ne koristim ovu olovku. Tako da...sve zavisi koje nijanse preferias ;) Za neki prirodan, dnevni look je savrsena ;)

      Da, steta... Ja je jako volim i divo izgleda, ali cim mi malo zasuze oci, sto je cesto, ona skoro nestane, tako da cesto moram da je popravljam ;( Ali, dok ne nadje bolju, drzim se ove ;) Ukoliko otkrijes neku bolju, pisi ;) Cula sam da NYX ima dobru olovnu ovog tipa, pa cu pogledati ;)

      Delete
  18. Odličan post!!! Svaka čast na detaljnosti i iscrpnosti a tvoje fotke su mi divne <3
    Od spomenutih proizvoda želim porefessional a bourjois korektor me totalno razočarao. Ja zaista nemam problema s podočnjacima, s tamnim kolutovima, (kuca od drvo :D), ali meni je i najsvijetlija nijansa recimo tamna. Prežuta, kasnije oksidira, nakuplja mi se u boricama.. ne znam. Puno cura ga je hvalilo pa sam ga i ja kupila i sad mi samo stoji u ladici. Čak ga ne koristim niti za prekrivanje nepravilnosti jer mi ide na živce :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, draga Mell, puuunoooo ;*

      Zao mi je sto si imala takvo iskustvo sa Bourjois korektorom :( Meni bas odgovara, i ova nijansa mi bas pokrije tamne regije i dosta mi je svetla.

      Delete
  19. Odličan post, uživala sam :) Gledam tu Inglotovu bazu i prosto ne mogu da verujem da ja koja sam praktično sakupljačica baza i pritom ljubiteljka Inglota za ovu nisam znala ni da postoji!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je Coxy da to cujem ;)

      Eto ;) Zato ja obozavam blogove ;) Uvek otkrijem nesto novo ;) Ok je, samo, kao sto sam vec navela, potreban je oprez pri nanosenju, jer moze da se skupi u pregibu kapka ukoliko se pretera s kolicinom ;(

      Delete
  20. fantastican post! za dosta stvari si me zainteresovala sad :) cokoladica mi je duuugo dugo tiha patnja :) nyx stvari moram da probam pod hitno, a coral ambition mi je bio omiljeni karmin ovog leta i uskoro planiram recenziju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Anci ;)

      Probaj cokoladicu, ako je vec zelis ;) Ja je obozavam i tako je lako raditi sa njom :)

      Probaj NYX obavezno ;) Zaista imaju svasta interesantno, po vrlo pristupacnim cenama ;) Moja WL svakim danom raste ;)
      Jedva cekam da citam o tvom utisku o Coral Ambition ruzu, koji i ja obozavam!!! Celo leto sam ga koristila i uzivala ;)

      Delete
  21. zanimljiv post, i kod mene važe neke slične stvari, jedino se uvijača trepavica bojim k'o vraga - triput ga kupila i uvijek proslijedila dalje, nije to za mene, presmotana sam ja za to ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)

      Znam, vecina devojaka ne voli da koristi uvijac za trepavice, i cesto cujem da se plase upotrebe ;) NIje bas tako strasno, kako izgleda ;) Eto i moj decko kada ga vidi u mojim rukama obuzme ga jeza ;D

      Delete
  22. Jos jednom je ovaj post potvrdio koliko slican ukus imamo sto se sminke tice. Rutina je gotovo ista, samo malo ublazenije oci jer sam poprilicno mlada pa, sta znam, da ne bih preterivala. Super su predlozi, i sigurna sam da cu probati nesto novo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da to cujem ;)

      Naravno, sminka uvek treba da bude u skladu sa godinama ;) Ima vremena...

      Delete