Sunday, December 13, 2015

NYX PROOF IT! WATERPROOF EYE SHADOW PRIMER

Od kako je stigla kod nas NYX Proof it! baza za senku, imala sam u planu da je probam. Kako je u pitanju tip proizvoda za kojeg smatram da je sasvim dovoljno imati jednog i nema potrebe posedovati nekoliko za licne potrebe, koristila sam dugo Inglot bazu koja mi se blizila kraju ili vrlo cesto korektor u tu svrhu. Medjutim, moram da priznam da sam se iznenadila kada sam je ugledala u paketu iznenadjenja koji mi je nedavno stigao od Alexandar Cosmetics-a i jedva sam cekala da je probam.


U zavisnosti od vasih potreba na trzistu postoje baze za senku razlicitih namena. Ukoliko imate masniju kozu u predelu kapaka mozete naci bazu koja sprecava preslikavanje senke i skupljanje iste u pregibu kapka. Ako vam problem prave izrazne vene na kapcima, tamni kolutovi i generalno svaki vid diskoloracije na ovom delu lica, postoje baze koje pokrivaju sve te nesavsenosti, ujednacavaju kozu i pripremaju kapak za sto bolju aplikaciju senke. Ovakve baze mogu biti u boji tena ili recimo zuckaste. Ono sto bi trebalo da je zajednicko za sve baze je da fiksiraju senku za kapke, produze joj trajnost i sposobnost da obezbede jaci intenzitet boje, a sve to, naravno uz sprecavanje skupljanja u pregibu kapka.


NYX PROOF IT! dolazi u plasticnoj ambalazi sa sundjerastim aplikatorom i sadrzi 7ml proizvoda. Predstavlja vodootpornu, transparentnu bazu za senke. Kao takva, imajte u vidu da vam nece pokriti tamne delove na kapcima i ujednaciti njihovu boju, jer joj to nije svrha. Ono sto od nje mozete ocekivati je da vam obezbedi celodnevno nosenje senki, kako onih neutralnih, tako i intenzivnih boja, bez postepenog nestajanja tokom dana. Znatno pojacava intenzitet boje, pa je odlicna ukoliko imate neke senke ciji intenzitet i pigmentovanost nije na zadovoljavajucem nivou.

Prilicno lepljiva tekstura omogucava sedefastim, kao i praskastim senkama bolje prijanjanje i fiksira ih, pa je ovo baza koja je meni zaista bila potrebna. Cesto sam se nervirala zbog pojedinih senki koje imam, sedefastog sjaja koje jednostavno nisu htele da "legnu" na kapak, vec su se rasipale i zavrsavale na delu ispod oko i vrhu jagodica i iz tog razloga ih nisam koristila. Isti problem su mi pravile i senke slabe pigmentovanosti i koliko god se trudila da nadogradim njihov intenzitet, nije bilo moguce postici zeljeni rezultat. Za spomenute slucajeve, ova baza mi se pokazala kao savrsena.

*Lista sastojaka
Da bih vam sto bolje docarala dobre strane ove baze, odlucila sam da vam pokazem jednu od palete NYX senki za oci koja je jako slabe pigmentacije, toliko slabe da se bez baze jedva primeti na kozi.


NYX Love In Rio "Life is cha cha" je paleta senki koju imam vec prilicno dugo. Predivne nijanse ljubicaste, ali nazalost nikada je ranije nisam koristila, jer je bilo nemoguce naneti je, sve dok nisam probala sa ovom bazom. Jako sam se obradovala kada sam shvatila da uz pomoc baze ona bukvalno "ozivi" i postaje upotrebljiva.
Na fotografiji ispod mozete videti kako izgleda na kozi, u prvom redu bez baze, i u drugom sa Proof It! bazom.
*Zelim da napomenem da sam nanela istu kolicinu senke u prvom i drugom redu, dakle bez dodatnih slojeva, utrljavanja i slicno, vec sam samo jednim pokretom nanela senke uz pomoc prsta.


Sto se tice nanosenja, ja koristim prste, jer mi je tako najlakse sa ovom bazom. Zelim da napomenem da je potrebna jako mala kolicina proizvoda, jer ako nanesete vise moze izazvati skupljanje senke u pregibu kapka. Ovde vazi ono cuveno "manje je vise".

Cena NYX Proof It! baze za senke iznosi 790 dinara, a mozete je kupiti u Alexandar Cosmetics-u.


*NAPOMENA: Oba proizvoda spomenuta u ovom postu dobijena su od uvoznika i to ni u jednom delu nije uticalo na objektivnost mog misljenja.


Koristite li baze za senku, i ako je odgovor potvrdan, koju?
Pisite mi u komentarima.


S puno ljubavi,
Marija

6 comments:

  1. Meni je još uvijek vrh Catrice prime and fine baza, al čini mi se da bi se i ova mogla naći u košarici :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi u Srbiji nazalost nemamo Catrice, ali mnogi je hvale ;)

      Delete
  2. Meni je Catrice prime and fine baza odlična, trenutno isprobavam Artdecovu, al i ova mi je već duže na spisku za šoping. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da je dobra ;) Artdeco nikako da probam, a bas je hvaljena ;) Nadam se da ce ti odgovarati ;)

      Delete
  3. Koristim Avonovu bazu za senke, koja je onako kremasto gelasta, ok je, mada mi je po pitanju trajnosti i pigmentacije senke bila bolja Essenceova I love stage :) ova mi je sledeca na spisku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala te baze, ali sam za Avonovu cula vise puta da su devojke zadovoljne ;)

      Delete