Friday, January 3, 2014

DARK LIPS

Kao neko ko se najprijatnije oseca sa prirodnim, ne napadnim nijansama na svojim usnama kreiranje ovog makeup look-a predstavljalo je pravi izazov. Iako volim crvene ruzeve i nosim ih (mada retko) nikada nisam nosila ovoliko tamne ruzeve. Jako mi se dopada ovaj trend i svidja mi se kako ga druge devojke nose, ali ja jednostavno nisam navikla.

NYX Bruised Rouge Meurtri sam dobila na NYX seminaru koji je odrzan pocetkom novembra, sada vec prosle godine na Akademiji za estetiku i kozmetologiju o cemu ste mogli da citate u OVOM postu.  Kada sam ga otvorila i videla prvi put pomislila sam da je potpuno crni i totalno vamp. Medjutim, sigurna sam da ga sama nikada ne bih kupila i moram da se zahvalim NYX Cosmetics Srbija na ovom poklonu, jer iako nije nesto na sta sam navikla, mnogo mi se svidja. Mislim da su ovakve nijanse vrlo zahtevne za nosenje i definitivno nisu za svakoga. Ja sam se potrudila da vam pokazem nacin na koji se meni dopada kako izgleda. Nadam se da ce vam se dopasti ;)





Za kreiranje ovog makeup look-a koristila sam:


  • Benefit The POREfessional bazu - vise o njoj mozete citati u OVOM postu.
  • Chanel Mat Lumiere tecni puder (#40 Beige Intensity)-jedan od retkih pudera koji sto duze nosite na licu, on sve lepse izgleda.
  • Bourjois Healthy Mix korektor (#52)-jako dugo ga koristim, cesto u kombinaciji sa NYX HD korektorom i cine savrsenu kombinaciju. Kada ga nosim samostalno, primetila sam da se jako lose slika i predeo ispod ociju cini belim na fotografijama.
  • NYX HD Photogenic Concealer (Yelloow)-vec sam pisala o njemu u OVOM postu. Jako ga volim i vec je pri kraju.
  • NYX Mineral Matte Finishing Powder (Light/Medium)-koliko sam samo zavolela ovaj puder. Koliko ga volim mozete procitati u OVOM postu. Svakim danom mi je sve drazi i ono sto se meni najvise svidja je nacin na koji se slika i cini da vam na fotografijama lice izgleda zagladjeno i potpuno savrseno.
  • Bourjois Bronzing Powder (#52)-koristim vec godinama i predstavlja moj omiljeni mat bronzer.
  • NYX Taupe rumenilo (za konturisanje)-obozavam! Samo, volela bih da je malo tamnije, jer sa stopi sa mojim tenom. Mislim da je za devojke sa svetlijim tenom savrseno. Ja ga nanosim sa nesto grubljom cetkicom kako bih pokupila vise proizvoda, pa ga lepo nadogradim do zeljenom intenziteta. Vise o njemu procitajte OVDE.
  • MAC Melba mat rumenilo- je savrseno rumenilo za svakodnevni makeup za brinete. Citajte detaljnije OVDE.

  • Essence Eyebrow Stylist Set-koristim svakodnevno, vec jako dugo i obozavam ga. Meni odgovara svetlija nijansa.
  • Inglot bazu za senku-nije najbolja na trzistu, ali je dobra.
  • Naked 2 paletu senki-Foxy na celoj povrsini gornjeg kapka kao i na predeo ispod obrva. Savrsena mat senka boje vanile. U pregibu kapka Tease, takodje mat senka koju jednostavno obozavam i koristim prilikom nanosenja svakog makeup-a na ocima.
  • L'oreal Super Liner Carbon Gloss eyeliner-odlican ajlajner intenzivno sjajne, crne boje. Ima fenomenalan aplikator koji omogucava precizno nanosenje. Jedina mana mu je sto nije vodootporan, pa ukoliko imate osetljive oci sklone suzenju, ne bi vam odgovarao.
  • L'oreal Contour Khol (#131 Jet Black)-intenzivno crna olovka za oci.
  • Sephora Outrageous Volume maskaru-jako volim, a ako i vi volite dramatican izgled trepavica, imate moju preporuku. Ja sam bas zadovoljna. Nisam pisala o njoj, ali planiram uskoro.
  • Ardell Fashion Natural (#118)-obozavam Ardell vestacke trepavice. Proizvedene su od 100% prirodne, ljudske dlake, tako da pruzaju efekat prirodno dugaskih i gustih trepavica.
  • Ardell LashGrip Adhesive (dark)-ne preporucujem da ga probate :( Kupila sam ga pre par meseci i totalno se razocarala. Ne lepi trepavice, cak i kada ih zalepi, ne drzi ih na mestu ni pola sata, sto je apsolutno ne prihvatljivo za lepak za vestacke trepavice. Dok sam slikala, vec su pocele da se odlepljuju u unutrasnjem uglu oka. Citala sam na mnogim blogovima da hvale DUO Adhesive, tako da planiram njega da probam.




  • NYX Bruised Rouge Meurtri (#555)-zvezda ovog posta :) Predivna, tamna boja koju je jako tesko definisati. Nesto izmedju ljubicaste i bordo boje, u zavisnosti od svetlosti. Izuzetno kremaste teksture, tako da prilikom nanosenja lepo klizi po usnama, pruzajuci im predivan sjaj. Jedina mana mu je sto se nesto teze nanosi ravnomerno i ostavlja prazna mesta, pa je neophodno naneti podlogu na usne, a nakon toga, cetkicom za nanosenje ruza od sintetiskih vlakana vrlo pazljivo naneti ruz, pri tom posebno obratiti paznju na ivice usana, jer u protivnom moze izgledati prilicno neuredno. Pre nanosenja ruza budite sigurne da su vam usne lepo hidrirane. Predlazem da koristite balzame za negu usana koji nisu preterano sjajni i lagani, vec da se odlucite za one nesto gusce, jace formule, koji ce usnama pruziti dubinsku hidrataciju i omoguciti lakse nanosenje. Moj omiljeni balzam koji koristim uvek pre nanosenja ruza je Lush Honey Trap. Ja nisam koristila olovku za usne, ali ako imate neku ovako tamnu, predlazem da je koristite kada nanosite tamne ruzeve.


 *Jos jedan trik prilikom nanosenja tamnih ruzeva:nakon nanosenja ruza, cetkicom za korektor lagano oivicite usne. Bicete odusevljene rezultatom, bez mrlja i razlivanja ruza.


Prilicno dugo se odrzava na usnama, ali se skida neravnomerno, pa je cesto potrebna popravka, na recimo pola sata (bar ja osecam potrebu tako cesto). Ne uvlaci se u sitne nabore na usnama, zbog kremaste teksture. Po mom misljenju, smatram da su ovakve, tamne nijanse ruzeva bolje ukoliko su mat, nego sjajnog finisa. Mislim da se bolje nanose i izgledaju totalno chic.
Skida se lako micelarnim losionom, u potpunosti, tako da ne boji usne.


*Nakon skidanja ruza suvom maramicom izgleda ovako.
Cena ovog ruza iznosi nesto manje od 400 dinara, a ako vam se svideo, mozete ga kupiti u Alexandar Cosmetics-u, kao i njegovim distributivnim centrima sirom Srbije.



Odlucila sam da sa ovim makeup-om napravim nizak, zagladjen rep sa strogim razdeljkom sa strane. Mislim da se savrseno uklapa u celu pricu. Celokupnom look-u ovakva frizura daje ispolirani izgled. Koristila sam Nivea Diamond Gloss Hair Spray koji savrseno zagladi nemirne, sitne dlacice, ali bez lepljivog osecaja i masnog izgleda.
Takodje, frizure koje savrseno pristaju ovakvim nijansama na usnama su i visoka, stroga pundja, kao i pustena, ravna kosa, sa razdeljkom na sredini, gde kosa stoji iza usiju, sklonjena sa lica (Kako sam ovo opisala? Nadam se da razumete sta zelim da kazem :))



Predlazem da ovakve nijanse nosite uz tamniju garderobu, a smatram da najbolje dolaze do izrazaja uz crnu boju, kozu i cipku. Predstavlja jedan od savrsenih izbora za lude vecernje izlaske kada zelite da skrenete paznju i plenite otmenoscu, kao i ostale specijalne prilike. Kada je u pitanju dnevni makeup, smatram da ipak nije najbolje resenje za one koje vole prirodnu dnevnu sminku, tzv. no makeup makeup, dok one smelije devojke slobodno mogu da ga nose i u nekim dnevnim varijantama, uz vrlo pazljivo odabranu garderobu. Verujte, ovakav ruz je sam po sebi dovoljan detalj, tako da nakit treba svesti na minimum, a ukoliko se odlucite da ga ipak nosite, odlucite se za tanke, jednostavne komade nakita. Moj savet je da izbegnete mindjuse i ogrlice, eventualno, ako su minijaturne mogu sasvim lepo da izgledaju uz ovako nesto. Ako ipak ne mozete bez nakita, odlucite se za efektan prsten ili narukvicu, bice sasvim dovoljno da upotpuni celokupan izgled.



*Iako sam se jako namucila oko ovog posta i definitivno je onaj koji sam najduze planirala, pripremala, kreirala i nervirala se oko osvetljenja. Nije bilo nikoga da me slika, tako da sam sve morala sama. Dok sam se ja nasminkala i spremila vec je bilo oko 14h, tako da su slike tamne, morao je da radi i blic i sve u svemu, koliko sam napora i truda ulozila, shvatila sam koliko je pisanje ovakvih postova tesko i komplikovano, jer iziskuje mnogo strpljenja i volje, a najvise vremena. Na kraju, kako bilo, krajnji rezultat mi se ipak dopada. 
Potrudicu se da povremeno obogatim ovaj moj mali kutak i jos nekim makeup look-ovima, mislim da bi bilo interesantno. Sta vi mislite? Da li volite ovakve postove?


Da li vam se dopada?
Nosite li vi tamne ruzeve?Ako nosite, koji vam je omiljeni?
Da li vam se vise svidjaju oni sa mat ili sjajnim finisom?
Pisite, jako me interesuju vasa misljenja ;)



Love,
Marija <3

66 comments:

  1. Joj jako mi je cudnoooo da na tebi vidim ovako nesto. Ali moram da priznam da ako se udaljim od toga kakvu tebe inace vidjam i zamisljam, mnogo ti lepo stoji :)

    ReplyDelete
  2. Divno ti pristaje. :) Baš mi se sviđa nijansa, mogla bih je kupiti. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno ;)

      Ako volis i nosis ovakve nijanse, mislim da bi ti se svideo ;)

      Delete
  3. Odlicno je!
    Prelepa, super ti stoji karmin, trebala bi da ga nosis. Glasam za jos ovakvih postova!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Anci <3 :* Potrudicu se...ponekad ;)
      Bice, bice jos ovakvih postova...

      Delete
  4. Meni je ovo savrseno, i prelepo ti stoji. Odlicno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svidja ti se? Kad makeup pohvali neko ko zna "kako se to radi", e onda je to to ;)
      Hvala :*

      Delete
  5. Odusevljena sam! Druga si osoba sa drugim make-upom :* <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mhm...definitivno ;) Bas iz tog razloga mi je i bilo interesantno da se malo poigram za vas :D

      Delete
  6. Predivna si s ovim tamnim ružem! Molim lijepo, češće nosi ovakve nijanse :) A ja sad stavljam na listu taj Nyx ruž :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, drago mi je da ti se svidja ;) Pokusacu... ;)
      Nadam se da ce ti se svideti i da ces ga sa zadovoljstvom nositi :***

      Delete
  7. Mnogo ti lepo stoji, obavezno počni da mažeš tamnije nijanse! :)
    Ja imam neke tamnije, tipa bordo, brusnica i tako te nijanse, ovoliko taman još uvek nisam probala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;) Vidim da svi glasate za tamne nijanse na usnama, ali ja nikako da se naviknem ;)
      Ako volis tamne ruzeve, Bruised bi ti se mogao svideti ;)

      Delete
  8. Vau, obožavam ovaj vamp izgled, to ne stoji baš svakom, a tebi je savršeno čučnulo. Svaka čast, jako je lepo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, Dani ;) I ja volim, ali ne nosim ovako nesto bas cesto, iako volim jako da vidim na drugima ;)

      Delete
  9. Kako ti dobro stoji ovaj ruz. I uopste kompletna sminka i frizura, sve mi se jako svidja. Obicno me make up postovi ne privlace i uglavnom ostajem ravnodusna, ali ovaj tvoj me je zaista odusevio. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Jovana <3 :*** Ako je tako, onda sam polaskana <3

      Delete
  10. Kao da nisi ti i baš ti dobro stoji, sviđa mi se! :) ruž je predivan, ali na primer, mene bi progutao, dok je kod tebe došao potpuno do izražaja :) još uz frizuricu i garderobu, čista 10-ka! :)
    <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakva moc transformacije?! Samoj sebi sam bila cudna dok sam pripremala post, ali krajnji rezultat mi se svideo i jako mi je drago da se i vama svidja, uglavnom ;)

      Delete
  11. Jako si lepa, i divno ti stoji! :)) Treba cesce da ga nosis. :) I da, prelepo si se nasminkala, kao da si isla na profi sminkanje. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno na divnim recima <3 :*** Potrudila sam se, moram da priznam ;)

      Delete
  12. Baš si odlično uradila ovaj post, svega ima i skroz je zanimljiv :) Neverovatno koliko ti je ruž promenio izgled!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Coxy ;) Ja sam mislila da sam preterala malo sa tekstom...

      Slazem se, totalno druga JA :D

      Delete
  13. Odličan dramatičan izgled. I haljina (ili je bluza?) ti je prelepa. Ja obožavam ovako tamne karmine, ali ne volim da se sijaju poput ovog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Vedrana ;) Haljina je u pitanju ;)

      Slazem se sa tobom u potpunosti, kao sto sam i navela gore, u postu ;) Definitivno je najbolje kada su ovakve nijanse sa mat finisom, onda je to to ;)

      Delete
  14. I meni je neobično vidjeti na tebi ovakav ruž ali savršeno ti pristaje!!! Meni nažalost nikako takve nijanse ne stoje.

    Prelijepa si Marija!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, draga Martina na uvek tako divnim komplimentima <3 :***
      Mozda samo nisi navikla. Probaj, mozda se i iznenadis ;)

      Delete
  15. Cim sam videla sliku na Instagramu, odmah sam ti rekla sta mislim a sada dok gledam ovako velike slike, jos vise stojim iza onoga sto sam rekla :) Prelepo <3

    ReplyDelete
  16. Prelepo ti stoji!!! Meni je ovo skoro svakodnevni look :) Post je super, vidi se da si dosta truda ulozila a i znam koliko je zivaca pogubljeno u procesu :( ali vredi, ovo ti je jedan od najlepsih do sad! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno ;)

      Hm...puno zivaca i vremena, ali svaki trud se isplati ;) I drago mi je ako tako mislis :*

      Delete
  17. Prekrasno je sve, ti, šminka, ruž... Divno ti stoji :) Odličan post.

    ReplyDelete
  18. Tebi ovo jako lijepo stoji! Nosi češće ovakve ruževe. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno ;) Potrudicu se da poslusam vase savete, jer smatram da su iskreni <3 :*

      Delete
  19. Predivna je sminka, i sve ostalo, ali mi je jaako cudno da te vidim u ovakvom izdanju. Najiskrenije mi se ne svidja posebno, ali zato boli glava kako ti stoje ovi nude ruzevi. Sto se tice ostatka sminke, tu mi je sve perfekcija.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam...cudno je i meni i potpuno razumem ;)

      Hvala puno <3

      Delete
  20. Uuu, bas lepa nijansa. Meni se licno svidja kako ti stoji, ali mi se ipak vise svidja kako ti stoje neke neutralnije nijanse, na primer onaj MAC-ov Cremecup koji imas, cini mi se? Celokupan izgled mi je fenomenalan, bas je sexy. ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, divna je i totalno dramaticna ;)

      I ja glasam za nude varijante ;) Hvala puno <3 :***

      Delete
  21. odlično si izvukla ovaj look, možeš ti to nosit bez ikakve brige :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ti tako kazes, ja moram da ti verujem...hvala <3 :***

      Delete
  22. Jako je lepa sminka u ovom postu! Karmin ti stoji fenomenalno! :))

    ReplyDelete
  23. Ovo je za mene savršeno, otmjeno, profinjeno a opet moderno i šik! Divna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno <3 Mnogo mi je drago ako ti se svidja :***

      Delete
  24. SAVRSENO ti stoji, lepa si kao lutkica!!! :))))))0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby...pa sad sam se postidela <3 :*** Hvala puno :*

      Delete
  25. Trud se isplatio, meni je ovaj post savršen! :)
    Lepo ti stoji boja karmina, i baš super ide uz čipku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno i jako mi je drago ako tako mislis <3

      Delete
  26. Malo si mi neobicna ovako,ali lijepo ti stoji... :)))
    super ti je ovaj post,neka ih bude jos!
    <3
    Sara;*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da je tako, jer sam i sama sebi malo neobicna ;)
      Hvala...bice :***

      Delete
  27. Nema potrebe da kažem da izgledaš odlično kad je i više nego očigledno! Jako, jako mi se dopada :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno na tako divnim komplimentima <3 :*
      Drago mi je da ti se svidja ;)

      Delete
  28. Totalno si neprepoznatljiva, ali jako lijepo ti stoji. Ovo je look baš za jedan pravi, zimski, večernji izlazak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam, jesam malo neobicna, jer nisam navikla na ovako nesto, pa verujem da sam i drugima cudna ;)
      Slazem se, bas tako ;)

      Delete
  29. Wow. Divno. Savršeno ti stoji. Malo je reći da sam oduševljna :)

    ReplyDelete
  30. Evo mene da komentiram ovaj post nakon sto godina :D Divan ruž i kombinacija, svaka čast! :)

    ReplyDelete