Monday, May 25, 2015

NUXE REVE DE MIEL LIP BALM

Danas vam pisem o jednom od onih proizvoda koje sam zelela toliko dugo, mnogo pre nego sto je NUXE stigao u Srbiju. Toliko pozitivnih recenzija sam citala o ovom balzamu za usne i silno zelela da ga imam. Medjutim, kada je ovaj brend konacno stigao kod nas, redovno sam obilazila Lilly apoteke u nadi da cu konacno uspeti da ga pronadjem i uvek bi mesto gde bi trebalo da stoji na rafu bilo prazno. Tuzno sam spustala usne na dole kad god bih od zaposlenih dobila odgovor kako ga nema i ne zna se kada ce ga dobiti. I onda, odjenom, prilikom jedne posete Delta City-u primetila sam ga na samom vrhu police. Mojoj sreci nije bilo kraja.


Vise puta ste kod mene na blogu imale priliku da vidite LUSH Honey Trap balzam za usne, uz propratnu pricu oko njegove savrsenosti po mojim kriterijumima. Savrsena tekstura, savrsena nega, savrsen miris, sve je savrseno u vezi sa njim, osim cinjenice da nemamo vise LUSH u Srbiji. Kako mi se poslednja kutijica blizila kraju, moram da priznam da sam se jako "uplasila" da nikada necu uspeti da mu nadjem adekvatnu zamenu. NUXE Reve De Miel mi se ucinio kao nesto sto bi moglo da bude priblizno njemu.


NUXE Reve De Miel Lip Balm je ultra hranjivi balzam namenjen intenzivnoj nezi suvih i ispucalih usana. Dolazi u predivnoj staklenoj teglici luksuznog dizajna i sadrzi 15 ml proizvoda.

Jako koncentrovana formula ovog balzama dubinski hrani i neguje usne za sta su zasluzni pcelinji vosak, shea puter, alantoin i ulje slatkog badema koje sadrzi u svom sastavu.
Regenerise cak i veoma ostecene usne kao i podrucje oko usana pomocu ulja nevena, muskatne ruze i meda.
Stiti usne od nepovoljnih spoljasnjih faktora poput vetra i hladnoce uz dejstvo vitanima E.

Reve De Miel balzam za usne sadrzi u svom sastavu cak 80,2 % sastojaka biljnog porekla.
Ne sadrzi parabene.
Ne zatvara pore.


Kao jedan od onih proizvoda koje sam toliko zelela i uz to imala zaista prevelika ocekivanja, moram da priznam da je ovo najbolji balzam za usne koji sam probala. Ono sto me je navise obradovalo je velika slicnost sa spomenutim LUSH miljenikom. To sam negde i ocekivala jer je med osnova u oba slucaja i ocekivala sam slicnu teksturu, kao i miris (da, meni jako vazan detalj), ali nadmasio je moja ocekivanja.

Sama tekstura ovog balzama je "bogata" i gusta, cak za nijansu gusca od Honey Trap balzama. Lepo klizi duz usana tokom nanosenja, ostavljajuci na usnama gust, ali nikako lepljiv zastitini film. Meni se jako dopada sto je gusci i sto nije potrebno ponovno nanosenje nakon pola sata vec pruza negu i zastitu koja traje, jako dugo. Takodje, nije jedan od onih balzama koji kada ih koza upije imate potrebu da ga nanesete ponovo uz, vrlo cesto, jos izrazeniji osecaj suvoce.
Dovoljna je jako mala kolicina, pa sam sigurna da ce mi trajati jako dugo.

Omeksava usne, pruzajuci im zdrav i negovan izgled. Prilicno je mat na usnama, sto ga cini savrsenim za pripremu usana pre pocetka nanosenja makeup-a, bez bojazni da ce ruz i olovka skliznuti sa usana. Primetila sam da mi neki ruzevi koji inace isusuju usne uz ovaj balzam u vidu baze ne stvaraju taj neprijatan osecaj tokom dana, poput suvoce i zatezanja.

Kako imam prilicnu kolicinu raznih mazalica za usne (od koji je nazalost samo nekoliko zaista hranjivo) i vecina njih mi sluze za hidriranje usana "u hodu" odnosno tokom dana, i nanosim ih izmedju dva nanosenja ruza, kako bih usnama vratila mekocu, ovaj balzam sam kupila iskljucivo u svrhu nocne, dubinske nege. Trebalo mi je nesto dovoljno intenzivno da ih nahrani i regenerise tokom noci, za sta sam jako dugo koristila LUSH.
Ovo je jedan od onih balzama koje nanesete uvece i kada se probudite jos uvek ih osecate na usnama. Koza upije potrebnu kolicinu nege, dok se na povrsini zadrzi onaj film koji je stiti.

Pored mnogih pozitivnih karakteristika ovog balzama, tu je predivan miris. Nekima bi mozda smetao, posebno onima koji ne vole miris meda, ali meni je toliko prijatan da cesto otvaram kutijicu samo da bih ga pomirisala. Slatkasto-vockast miris meda i grejpfruta predstavlja pravu poslasticu za sva cula.

*Lista sastojaka NUXE Reve de Miel hranjivog balzama za usne
NUXE Reve De Miel balzam mozete kupiti u Lilly apotekama (ako imate srece da ga nadjete).


Nije mi bilo potrebno puno vremena da shvatim razlog zbog kojeg ovaj balzam predstavlja must have i best seller u beauty svetu. Zavolela sam ga nakon prvog koriscenja i jako sam srecna sto sam konacno pronasla proizvod koji mi pruza neophodnu negu i zastitu usana, a koji je dostupan na nasem trzistu.
Iako i sada uzivam u njegovim blagodetima, verujem da ce svoje pravo dejstvo ostvariti/pokazati tokom hladne zime i losijih vremenskih uslova i pruziti mi potrebnu zastitu od hladnoce i vetra. Tada nece biti rezervisan samo za nocnu negu, vec ce biti obavezan clan mog nesesera.


Da li ste koristile Reve De Miel balzam za usne?
Kakva su vasa iskustva?

Cime vi negujete vase usne?


S' puno ljubavi,
Marija <3.

20 comments:

  1. Sramota me je vise koliko dugo kukam da ga zelim a ne radim nista po tom pitanju, valjda sve cekam neku dobru akciju pa da ga ulovim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod nas ga jaaakooo dugo nije bilo :((
      Prati i obavezno iskoristi akciju, jer je zaista malo medeno blago zapakovano u teglici <3 <3 Obozavaces ga, sigurna sam ;*

      Delete
    2. Hahaha, isto kao i Melisa, sramota me koliko kukam. Ali stvarno ga nije nigde bilo previše dugo. :(

      Delete
    3. Jako dugo...ali sad je konacno tu :)

      Delete
  2. Kad god uđem u Lilly, njega nema! Tražim ga već duuugo!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem te, isti slucaj...trazila, trazila, patila i konacno ga prigrabila :D :D :D Nadam se da ces i ti imati srece da ga konacno nadjes ;)

      Delete
  3. E pa da i ja ga zelim ali nikako da ga kupim. A koliko bese kosta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaboravih da napisem u postu...1150 dinara je ;)

      Delete
  4. Replies
    1. Sa razlogom, veruj mi :) Fenomenalan je <3

      Delete
  5. Odlicna recenzija, mene si ubedila da ga kupim :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, drago mi je ako ti se dopada <3

      Delete
  6. Super su ti slike! Nisam koristila Nuxe proizvode, ali sam primjetila da ih se dosta hvali. Trenutno koristim Alpstories balzam za usne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Ivana <3 :***

      Meni je ovo prvi Nuxe proizvod koji sam probala i iskreno jako mi se dopada. Imam zelju da probam i njihovo suvo ulje, one sa sljokicama, za leto...savrseno <3

      Delete
  7. Kada sam ga videla u Lilly apoteci, odmah sam zgrabila 2 komada, jer sam čula da se vrlo brzo rasproda:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pravu stvar si uradila ;) Zaista je bio problem da se nadje kod nas i ovo je zapravo prvi put da sam ga zatekla na polici.

      Delete
  8. Super blogič! :)
    Pratim te, možda me želiš pratiti nazad? :)

    Katja,

    iz Slovenije

    ReplyDelete
  9. Ovo je oda balzamu za usne :D i ja sam ga dugo želela, a kada su mi javili da je stigao, nikako da se namolim da odem po njega :D probala sam ga i dopada mi se iz više razloga. Verujem da ga vredi imatin:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Definitivno si u pravu ;) Zaista je vredan tolike price i ljubavi od mnogih :)
      Sigurna sam da ces ga voleti i ti ;)

      Delete