Friday, November 22, 2013

NYX PINCHED POWDER BLUSH

Sigurna sam da je vecina vas cula za verovatno najpoznatije rumenilo NARS Orgasm. Toliko se o njemu pisalo u raznim medijima, na internetu mozete na samo jedan klik naici na mnostvo recenzija, svetske YouTube-erke ga obozavaju i predstavlja jedno od onih nijansi koje odgovaraju svima, bilo da imate svetliji ili tamniji ten.

Kako je nama u Srbiji NARS makeup nedostupan, kada je NYX stigao u Srbiju jako sam se obradovala, jer vec jako dugo citam o velikoj slicnosti NARS Orgasm i NYX Pinched rumenila. Mnogi YouTube gurui navode kako su identicne nijanse u pitanju, vrlo slicne postojanosti i pigmentovanosti, jedina razlika je znatno visa cena Orgasm rumenila. Vec duze vreme sam bila u intenzivnoj potrazi za ovim rumenilom, jer kad god bih se uputila u Beo Cosmetics bilo bi rasprodato, ali pre neke 2-3 nedelje konacno sam uspela da ga se docepam :D Koliko je divno, pogledajte na fotografijama koje slede, a kakvi su moji utisci o istom, procitajte u nastavku.



NYX Pinched rumenilo dolazi u lepom, malom plasticnom pakovanju sa 4g proizvoda. Ono sto se meni posebno dopada je poklopac koji je napravljen od providne plastike, tako da mozete videti nijansu rumenila.


Sastojci sa poledjine rumenila. 
Ne dopada mi se cinjenica da je proizvedeno u Kini.


Prelepa peachy-pink nijansa da diskretnim zlatnim svetlucavim cesticama koje na  licu nisu vidljive. Izuzetno pigmentovano, svilenkasto nezno na dodir, lako i lepo se blenda i jako je postojano na licu. Ja ga nanesem ujutru i uvece kada se vratim kuci ono je i dalje tu, vidljivo, divno i sveze kao da je tek naneto. Ne bledi, ne menja boju tokom nosenja, ne uvlaci se u pore i savrseno pristaje mom tenu.

Nanosim ga ravno secenom Sephorinom cetkom #43 koja mi se pokazala kao odlicna kada su jace pigmentovana rumenila, kao ovo, u pitanju. Samo lagano prislonim cetku na ovo rumenilo, a onda neznim pokretima tapkajuci nanosim rumenilo na vrhove obraza, na mesto gde se inace i prirodno "zarumenim". Nakon toga, velikom cetkom izblendam sve proizvode kako bih ublazila eventualne vidljive prelaze izmedju bronzera/NYX Taupe rumenila (koje koristim za konturisanje lica) i dobila lep, ujednacen ten.
Nikada ga ne nanosim kruznim pokretima, jer usled jace pigmentovanosti vrlo je lako preterati i naneti vise proizvoda nego sto je pozeljno i na taj nacin postici efekat koji nije ni malo privlacan.


Fotografije su nastale na direktnom, dnevnom svetlu i jako me raduje da je nijansa realna i fotogenicna ;)

Mislim da ce ovo rumenilo biti savrseno za toplije dane, tokom proleca i leta, ali ja cu ga sa ponosom nositi tokom cele godine, jer mi se mnogo svidja kako licu pruzi onaj divan, zdrav sjaj i svezinu.
Kako cesto tokom zime usled hladnijih i kracih dana slabije boravimo na svezem vazduhu koji je neophodan za sto bolju prokrvljenost koze koja je zasluzna za svez i odmoran izgled lica, smatram da su upravo ovakve nijanse savrsene u tom periodu godine.

*Extra savet: Ne bojte se boja na svojim obrazima.
Znam da ih mnoge devojke izbegavaju, ali za mene je rumenilo jedan od najdrazih makeup proizvoda, koji kao ni jedan drugi moze celokupan makeup da "podigne"i ucini ga neodoljivim.

Evo kako izgleda na licu. Fotografija je uvelicana, pa je to raznoga zbog kojeg je malo mutna, ali se nadam da mozete da vidite koliko je divno <3

NYX rumenila dostupna su u svim distributivnim centrima Alexandar Cosmetics-a, po ceni od 450 dinara.


Da li ste probale NYX rumenila? Imate li favorita?
Kako vam se cini Pinched?


Love,
Marija

43 comments:

  1. Jao mnogo je lepo. Mozda bi bas ovo moglo da mi bude sledece Nyx rmenilo koje cu kupiti. Mnogo volim ovakve boje. :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, divno je <3

      Nadam se da ces odluciti da ga probas, a ako volis ovakve boja, definitivno ti je potrebno ;)

      Delete
  2. Bas je lepo, mislim da je manje pink od Orgasma, sudeci po tvojim slikama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prelepo... Pa sad, ne znam jer nisam imala priliku uzivo da vidim Orgasm, ali jeste vise peachy nego pink.
      Videla sam kod jedne You Tube-erke da hvali NYX Bourgeois Pig rumenilo i navodi da je nijansa pribliznija Orgasm rumenilu, s tim sto je mat i ne sija toliko...sad, ako je verovati njoj, moguce da je ipak nesto izmedju ;) Imam i njega u planu, pa cu ih uporediti ;)

      Delete
  3. Jako si slatka! :) Ja slabo koristim rumenila, ali ovo bih mogla probati. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala <3 :*

      Probaj, svidece ti se i mozda promenis misljenje ;)

      Delete
  4. Prelepo je! Slike su divno ispale i sada sam ubedjena da mi ovo rumenilo treba. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)

      Ja verujem da je ovo rumenilo neophodno svakoj devojci u svojoj makeup kolekciji ;) Nijansa je toliko divna i nosiva da je nemoguce da se nekome ne dopada ;)

      Delete
  5. Baš je divna boja, i biće moja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Savrsena je <3 ;)

      Nadam se da ces ga voleti i biti zadovoljna kao ja ;*

      Delete
  6. Prelepo,cini mi se lepse od Nars Orgasm jer je to rumenilo previse zlatno,svaka pora se vidi na lici,nisam neki fan ali ovo izgleda bas lepo na slici,daje svezinu licu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gledajuci nece swatch-eve na netu i ja sam stekla utisak da je Orgasm bas jako sjajno, ali Pinched nema toliko tih svetlucavih cestica, i na licu su totalno neprimetne ;)

      Slazem se, na licu prelepo izgleda ;)

      Delete
  7. Replies
    1. Razmišljala sam da li da uzmem ovo rumenilo, ali sada kad sam ga videla na tebi, definitivno uzimam :D Super što si napisala kako ga nanosiš, baš zbog toga sam se i premišljala jer je baš jaka boja, ja sam uspela da preteram i sa Mauve na sobnom svetlu, kad sam izašla napolje, šokirala sam se :)) P.S. I za moju kupovinu beauty blendera si ti kriva :))

      Delete
    2. Jako mi je drago ako sam na neki nacin bila pokretac za kupovinu ovog divnog rumenila. Verujem da ces ga sa zadovoljstvom nositi <3

      NYX rumenila su bas dobro pigmentovana, sto je za mene prednost, ali potrebno je znati na koji nacin je najbolje nanositi ih, jer se vrlo lako pretera sa kolicinom. Jos ako se ne izblendaju dobro, moze bas neukusno da izgleda ;) Nadam se da ces uspeti da se izboris i uzivas u njemu ;*

      Nadam se da si i BB zadovoljna ;) Ja ga bas volim <3 :*

      Delete
    3. Kupljeno! :D
      Jedva čekam da ga isprobam, iskreno se nadam da ću se snaći :)
      A BB je savršenstvo! <3 :) :*

      Delete
  8. Uh, stvarno jer prekrasno! Mozda i napravim neku finu narudzbu nyx stvarcica pa kada god to bilo, ovo je rumenilo na popisu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste...savrseno :)

      Ukoliko odlucis da narucis nesto iz NYX asortimana, toplo ti preporucujem ovo rumenilo, jer nikako ne mozes da pogresis <3 :*

      Delete
  9. Sviđa mi se...Ja u poslednje vreme koristim samo bronzer, ali zimi volim rumenilo, tako da uskoro idem u nabavku, pa sad gledam recenzije Nyx rumenila ne bih li se odlučila za odgovarajući nijansu. :)

    Ti si slatka, mada mislim da sam to već rekla. Nije na odmet da ponovim, čisto da se zna :) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se svidja ;)

      Ja volim bronzer i rumenilo, zajedno ;)

      Ako odlucis da probas Pinched neces pogresiti ;) Nijansa je fenomenalna i super-nosiva ;)


      Hvala ti puno na tako lepim recima <3 :* :*

      Delete
  10. Odlično! I slažem se, rumenilo je poprilično bitno! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste...predivno je ;)

      Drago mi je da delimo misljenje po pitanju vaznosti rumenila :*

      Delete
  11. Biće kupljeno pre ili kasnije :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veruj mi da ti je potrebno i da ces ga zavoleti ;)

      Delete
  12. Bas je lepa boja, meni je juce stiglo MAUVE, to mi je prvo od njih. Ali sledeci put cu da porucim i ovu, svidja mi se puno kako izgleda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Divna je <3

      Nisam obratila paznju na Mauve, ali devojka u jednom od predhodnih komentara ga je takodje spomenula, tako da cu obratiti paznju na njega prilikom sledece kupovine ;)

      Nadam se da ces biti odusevljena koliko i ja <3 :*

      Delete
  13. Joj i ovo je bas divno! Kod mene je nijansa peach i omiljeno mi je mada bih sve nijanse pokupovala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti si kao ja :D Kada se nadjem ispred NYX polica izgubim se i pozelim sve sto moje oci vide da ponesem sa sobom kuci ;)

      I Peach je divna nijansa ;)

      Delete
  14. Ako pogledaš bilo koji NYX proizvod, videćeš da su svi nažalost napravljeni u Kini.. Ja imam njihovo Espresso rumenilo, zemljana nijansa i slažem se da je vrlo kvalitetno i postojano. Ono što mi se ne sviđa jeste što im, takođe svi proizvodi, sadrže paraben, ali pretpostavljam da je to neizbežno u današnjoj kozmetici :/ podzrav, jelena

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam, ali to mi je nekako bas bilo cudno, jer do sada nisam naisla nikada na taj podatak kada su makeup proizvodi u pitanju, ali dobro... Razumem ja kako sve to funkcionise, ali najbitnije je da su proizvodi kvalitetni i postojani, a sve to po vrlo pristupacnim cenama ;)

      Nazalost, da...ali kako si i sama rekla to je nesto sto je vec uobicajeno ;)

      Pozdrav <3 :*

      Delete
  15. Lijepo rumenilo, baš mi se sviđa. Slažem se s tobom da je rumenilo bitno, meni ono da licu neku posebnu notu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se svidja kao i da se slazemo kada je vaznost rumenila u pitanju ;) :*

      Delete
  16. Predivna nijansa, već mi je jako duuugo na listi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ce uskoro biti tvoje i da ces uzivati u njemu <3 :*

      Delete
  17. Lijepa nijansa za koju mi se čini da baš daje licu svježinu.

    ReplyDelete
  18. Prelepa je boja, moram ga abaviti!!!

    ReplyDelete
  19. Idealno rumenilo što se mene tiče :) <3

    ReplyDelete
  20. mnogo ste pokvarene i bezobrazne jer me mamite ovim rumenilima! kupujem ga, naterala si me :P

    ReplyDelete
  21. Lepa nijansa, svidja mi se sto nema previse simera :) Imam jedan iste boje, ali je mat. Za sada ne bih pazarila ovaj, vise mi je letnji, sada sam vise za mutirane boje.

    ReplyDelete