Monday, November 4, 2013

NYX COSMETICS SEMINAR "MAKE UP MATERIJALI"

Kada sam dobila poziv od Alexandar Cosmetics-a da prisustvujem seminaru povodom upoznavanja i prezentacije NYX Cosmetics-a, moram da priznam da sam se jako obradovala.
Pre nego sto je NYX stigao na nase trziste, imala sam zaista dugacak spisak sa proizvodima koje jako zelim da probam i od kada je stigao u Srbiju ne mogu da se zaustavim sa WL-om, koja iz dana u dan postaje sve duza. O nekim proizvodima ste vec imali priliku da citate kod mene na blogu, mnoge sam kupila u medjuvremenu, a zbog nedostatka slobodnog vremena, nisam stigla da vam ih pokazem, ali svakako ocekujte uskoro recenzije ;)


Prethodne subote, na Akademiji za estetiku i kozmetologiju, zajedno sa nekoliko divnih blogokoleginica, prisustvovala sam seminaru pod nazivom "Make up materijali", pod vodjstvom, verujem svima nam poznate, izuzetno harizmaticne Natalije Erdeljan, koju sam prvi put imala priliku da upoznam.


Iako smo uglavnom svi bili upoznati sa NYX asortimanom koji je dostupan na nasem trzistu, saznali smo mnogo novih stvari, recimo kako su neki proizvodi jako hvaljeni od strane svetskih You Tube gurua, a kod nas su neopravdano zapostavljeni (kao recimo dvofazni skidac maskare).

Natalija nam je otkrila da su ruzevi Angel i Merlot iz popularne linije Matte Lipstick univerzalani, jer u sebi sadrze i hladne i tople tonove i iz tog razloga savrseno pristaju svim podtonovima. 


Xtreme Lip Cream u nijansi Natural je prema Natalijinom misljenju najbolji nude ruz/sjaj koji svima pristaje i ja bih se slozila, tako da je odmah otisao na WL.

Xtreme Lip Cream Natural <3

Takodje, dobile smo savete da zene sa tanjim usnama koje zele da ih ucine punijim uvek prilikom izbora biraju one nijanse koje u sebi sadrze toplije tonove sto ce ih vizuelno uciniti punijim, nikako one sa hladnim podtonom, kao i da bi dame sa tanjim usnama trebalo da izbegavaju mat ruzeve sto ce ih dodatno smanjiti, vec da se odluce za hidratantnije i sjajnije ruzeve. NYX pruza zaista veliki izbor i smatram da svako moze naci svoju pravu nijansu.


Verujem da vec znate da je Pinched rumenilo vrlo verna zamena famoznom NARS Orgasm rumenilu, koje takodje svima savrseno pristaje.  

NYX Pinched Powder Blush

Taupe rumenilo (koje sam morala da kupim na sajmu kozmetike i koje vec obozavam, a mozete ocekivati uskoro nesto vise o njemu na blogu) je savrseno za konturisanje lica, ali meni se cini da je za moju kozu ipak svetao, a Natalija nam je rekla da postoji Cocoa koji je nesto tamniji i savrsen za tamniju kozu, ali nazalost, nama je nedostupan i ukoliko sam dobro shvatila ne izvozi se za evropsko trziste, sto me je jako rastuzilo. Shvatila sam da imaju super maskare, koje jos nisam probala i dve su mi na WL.


Imale smo priliku da vidimo novitete koji ce se uskoro naci u prodaji (odmah moram da vam kazem da sam bacila oko na mnogo toga), pored tecnih ruzeva u fenomenalnim bojama, tu su i tri nove palete, blot papirici, cak nekoliko vrsta, pecena rumenila koja jako podsecaju na ona koja ima Bourjois, i mnogi drugi.



Divni noviteti ;) Iako sam prvenstveno izabrala za sebe pink, a Dijana kajsijasti, predomislila sam se i zelim oba, definitivno ;)
Tacy je pripremila swatch-eve za vas <3



Natalija nas je pitala sta je to sto smatramo da nam nedostaje, kako bi mogli da poruce, spomenula je Butter gloss koji ima fenomenalne nijanse, ali kako se niko nije oglasio, verovatno ih nece ni porucivati, sto me je jako rastuzilo, moram da vam priznam.

Evo jos nekih interesantnih stvari koje su se meni dopale...

Tecni iluminator mi se jako dopao i razmisljam o kupovini, jer nisam jos uvek probala tecne, vec uvek koristim one u kamenu. Moze se nanositi samostalno, pomesan sa tecnim puderom ili ukoliko vam je to previse, mozete ga naneti samo na odredjene delove lica, kao sto su vrhovi jagodica, duzinom nosa i iznad gornje usne, odnosno na mesta gde svetlost inace direktno pada.


NYX Black Cherry je najsavrsenija burgundy nijansa koju mozete da pozelite. Svi prisutni su se zaljubili, pa i ja i Tacy koja je pomogla da vam docaram ovu savrsenu nijansu. Nama je vec na WL i smatram da ce biti jako voljena tokom jesenjih/zimskih meseci ;)
Blesave i zivopisne trepavice <3 Imam zelju da ih i kupim i probam, pa makar ih setala samo po kuci u prisustvu decka :D Eto, toliko su mi se dopale ;)
Blush cetkice su bile u fokusu tokom celog seminara ;) Voljene od mnogih drugarica blogerki, verujem da ce osvojiti i vasa srca,  jer su jako kvalitetne i vrlo pristupacne. Za sad imam dve o kojima cu pisati, a na WL su jos i ova veeeelikaaa pufna i ravna za nanosenje tecnih pudera, kao i neke za senke. Opet, hvala Tacy za pomoc prilikom fotografisanja :*
NYX maskare nisam probala, ali me zainteresovala Fly With Me :) Zelim, zelim <3
Apsolutno predivne NYX palete senki

Mogla bih da vam pisem o NYX-u jos puno, ali vec sam se raspisala previse, pa vas ostavljam da vidite delic atmosfere sa ovog divnog i vrlo edukativnog druzenja, jer iako smo dosta toga znale o NYX-u, mnogo toga novog smo cule i svakako produzile svoje spiskove za narednu kupovinu.

Divno drustvo sa NYX seminara (fotografija pozajmljena od Di, standardno ;) ).

Jovana, Dijana, Zlatana, ja i Ana <3 (takodje, fotografija pozajmljena od Di).
Svaka od prisutnih dama je dobila sertifikat koji izgleda ovako...


Na samom kraju druzenja dobili smo pokloncice, za koje smo dobile informaciju da su pazljivo birani za svaku od nas...pa, da vidimo kako su to mene videli <3

Hvala puno NYX Cosmetics-u  <3


Totalno vamp boja <3 Nemam nista slicno, tako da je ovo pravo osvezenje ;)

Cim nadjem malo slobodnog vremena kreiracu makeup look koristeci NYX proizvode koje sam dobila ;) Jedva cekam da vam pokazem kako izgledam u nesto drugacijem izdanju od standardnog ;)


NYX makeup mozete poruciti putem sajta Alexandar Cosmetics-a, kupiti u Alexandrovim distributivnim centrima sirom Srbije, a kada je u pitanju Beograd, verujem da vec znate da su dostupni na nekoliko lokacija:

Zelim da se zahvalim Alexandar Cosmetics-u koji je omogucio prisustvo ovom divnom seminaru, kao i Nataliji Erdeljan na vrlo edukativnom predavanju gde sam mnogo toga naucila i svakako cu prihvatiti mnoge njene savete. Eto, otkrila mi je da je moj podton koze neutralan, a ceo zivot sam verovala da je zuckast, sto olaksava odabir boja makeup-a, jer je poznato da neutralni tonovi trpe sve nijanse ;)

Necu vas pitati da li ste probali nesto iz zaista velikog NYX asortimana, jer verujem da jeste, vec me interesuje koji su to vasi favoriti?


Love,
Marija

30 comments:

  1. Divan post, bas si lepo docarala kako nam je bilo! I jedva cekam da vidim look sa karminom:) :*

    ReplyDelete
  2. Sve plavuse na slikama i ti uljez :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahaaha...kako si primetila ;) Mi smo se smejale kao blesave kada smo shvatile ;D

      Delete
  3. Sve pohvale Nyx-u za tako lijepu gestu prema blogericama :D moram prizanti da pomalo i zavidim ali drago mi je da ste uživale i hvala ti na prenešenoj atmosferi i dojmovima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pridruzujem se pohvalama NYX-u, zaista je bilo fenomenalno ;)

      Jako mi je drago ako sam uspela da prenesem delic atmosfere ;)

      Delete
  4. Vidim da ste jako uživale na seminaru i svaka čast na organizaciji. Volim NYX , imam puno njihove kozmetike a sad odoh u potragu za ovim burgundy ružem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesmo, bilo je predivno ;)

      Drago mi je da si i ti zadovoljna NYX makeup-om, jer nude odlican kvalitet po vrlo pristupacnim cenama ;)
      Predivan je, neces se pokajati ;)

      Delete
  5. Lepe si stvarčice dobila. Karmin je baš u mom stilu pa me veoma zanimaju tvoji utisci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da znas da sam pomislila na tebe, znala sam da ce ti se dopasti ;)

      Delete
  6. Iznenađena sam ovako divnim eventom! Drago mi je da se to kod vas pokrenulo ;)
    Pinched rumenilo mi je prekrasno i već neko vrijeme na WL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista je bilo divno ;)

      Danas sam konacno uspela da kupim dugo zeljeni Pinched, jer je uvek rasprodato kada se nameracim na kupovinu ;) Predivno je i jedva cekam da ga probam ;)

      Delete
  7. predivan dogadjaj :)
    kupila sam bruised, sad jos samo da se osmelim i da ga namazem :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste Anci, bilo je super ;)

      Verujem da ce na tvom presavrsenom tenu fenomenalno stajati :) Jedva cekam da vidim i nadam se da ces se odvaziti da ga poneses uskoro ;*

      Delete
  8. Baš vam je bilo lepo, slike su divne, a karmin koji su ti izabrali je mnoooogo dobar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, divno je bilo... ;)

      Hvala ;*
      Da, divan je i za mene skroz neobican ;)

      Delete
  9. Čega tu sve nema :) Divan, detaljan post, baš kako volim :) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaaa...svega ;)

      Drago mi je da ti se svidja ;* <3

      Delete
  10. Jako sam uživala uz ovaj post. Tako si lepo prenela atmosferu... Obožavam nyx i jedva čekam da probam neke nove proizvode.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako mi je drago da to cujem, zaista ;) Pomislila sam da sam pretrala sa tekstom, ali vidim da se vecina ne slaze sa mnom ;)

      Drago mi je da si i ti pronasla svoje NYX favorite ;*

      Delete
  11. Jao divno vam je biloooo! Ziveo NYX :D
    Jedva cekam da vidim kako ti stoji Bruised!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste Baby, predivno :* <3

      Bice, bice...cim ugrabim malo vremena za fotkanje ;*

      Delete
  12. Nisam zadovoljna ovim Xtreme lip cream-om u nijansi Natural. Prije bih ti preporučila neku prirodniju i življu nijansu. Ja imam svijetao ten, a sad sam i tamna od solarijuma i totalno je neka nijansa koja učini da nemaš usne. Jednostavno te okreči. Stvara onu ružnu crtu na usnama posle nekog vremena. I miris je veoma problematičan ali ispari psole nekog vremena, pa ajd.. A što se tiče Blush ravne četke za tečni puder, ok je. Malo dok se navikneš bude neobično ali je merak za detaljno i full šminkanje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno?!!! Steta, ja sam se bas nameracila na kupovinu :( Da, znam, to je poznat problem sa nude/natural nijansama, ali mozda moze da se popravi stvar sa nekom olovkom...ja je bar uvek koristim...ne znam...vredi probati, ali me rastuzuje to sto kazes da se skuplja u naborima usana, to bas ne volim :(

      Znaci potrebna mi je ;) Ja sam probala Blush #32 da nanosim tecni puder i fenomenalna je :)

      Delete
  13. Baš lep prikaz, a i sam događaj, naravno :)
    Nijansa ruža koju si dobila je baš od onih wow nijansi, jedva čekam da je vidim na tebi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Coxy ;)

      Bas tako ;) Jako je atraktivna i pravi izazov za mene ;)

      Delete
  14. Mozes li napisati tacan naziv nijanse ruza koji si dobila? Predivan je!

    ReplyDelete
  15. Koja je ovo boja laka koju nosis na slikama? Diiivna je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Golden Rose Holiday #60 ;) U planu je post, nikako da stignem da ga objavim ;) Bice uskoro :)

      Delete