Wednesday, November 6, 2013

OCTOBER FAVORITES

Od kako je poceo ovaj mesec, budim se sa planom da objavim mesecne favorite, ali uvek mi nesto iskrsne. Jutros sam uz jutarnju kafu obecala sebi da nista drugo necu isplanirati pre nego sto se posvetim pisanju posta. U daljem tekstu, pogledajte sta sam to novo kupila i volela tokom prethodnog meseca.


MAROKANSKI CRNI SAPUN  sam otkrila na sajmu kozmetike u aprilu ove godine i od tada sam ga koristila svakodnevno prilikom umivanja/ciscenja lica. Kako mi se pakovanje priblizilo kraju, odlucila sam da kupim novo na nedavno odrzanom sajmu kozmetike, ali od drugog proizvodjaca kako bih mogla da ih uporedim i odlucim kojem cu ostati verna. Za sada cu vam samo reci da sam odusevljena crnim sapunom i da inace jako volim i verujem nezi lica i tela prirodnim preparatima, a planiram da napisem poseban post u kojem cu ih uporediti i preneti vam svoje utiske. Mogu da vam kazem da sam prethodnim bila jako zadovoljna, ali i ovaj novi mi odgovara. Ukoliko ste propustile taj post ili vas je ova prica zainteresovala nesto vise mozete procitati u OVOM postu.



OXIGEN Aktivni kiseonik sam nedavno pocela da koristim, a za njega sam saznala na blogu SuperNova i pozelela sam da ga probam. U pocetku sam ga koristila tako sta ga naprskam na celu povrsinu lica i ostavim da se osusi, ali sam primetila da mi je dosta isusivao lice pa sam prestala da ga nanosim na ovaj nacin. Kako sam se poslednjih mesec dana, iz nekog razloga mucila sa jacim upalnim procesima u predelu brade u vidu jako bolnih akni, koje uglavnom izbijaju usled hormonskih promena u organizmu, procitala sam na bocici da se moze koristiti na licu u vidu obloga. Dva puta dnevno, ujutru u uvece, naprskala bih na komad vate/tufera aktivni kiseonik i drzala na bradi oko 20-ak minuta, odnosno dok se u potpunosti ne osusi tufer. Primetila sam da mi znatno umanji upalu i bol, sto me apsolutno fasciniralo, tako da vam ga od srca preporucujem ukoliko imate periodicno slicne probleme.
Takodje, pokazao mi se i kao odlicno sredstvo za umirivanje iziritirane koze nakon depilacije, jer imam izuzetno osetljivu kozu i nakon svake depilacije se mucim sa osipom u vidu sitnih bubuljicica. Primetila sam da kada ga nanesem neposredno nakon depilacije, znatno mi umanji onaj, svima nam dobro poznat, osecaj peckanja i ukloni crvenilo, a umanjuje reakciju u vidu osipa.
Malo neprijatno mirise, na sirce, meni to malo smeta, ali pomaze, pa sam spremna da istrpim. Ja sam ga kupila u Lilly apoteci po ceni od oko 500 dinara za 200 ml.


*Siroka primena aktivnog kiseonika
LA ROCHE-POSAY EFFACLAR DUO cuvena magicna krema o kojoj sam citala samo pozitivne recenzije i odlucila da je kupim, usled prethodno navedenog problema sa kozom. Moje prvo iskustvo sa ovom kremom nije bas onakvo kakvo sam ocekivala da ce biti, ali i dalje joj pruzam sansu, jer sam citala da je potrebno da se koza na nju navikne kako bi ispoljila svoje najbolje dejstvo. Nazalost, meni je jako isusila lice i ne dopada mi se osecaj peckanja nakon nanosenja. Kako sam malo nestrpljiva kada mi izbije bolna bubuljica koje zelim sto pre da se resim, cesto nanosim tretmane ili kreme za njihovo uklanjanje i po nekoliko puta u toku dana, iako proizvodjac navodi da je dovoljno koriscenje dva puta dnevno. Mislim da sam sama kriva jer sam preterivala sa kolicinom upotrebe ove kreme i nisam je nanosila kao kremu na celu povrsinu lica, vec samo na predeo brade i to u tankom sloju na celu, a onda sam dodavala jos malo (dobro, malo vise) ciljano na upalu (aknu). Iz dana u dan javljale su mi se fleke, kao da sam sprzila lice na mestima gde je prethodno bila upala. Ipak, ne mogu da je krivim zbog toga, jer sam mozda i sama kriva. Pitate se zasto se onda nalazi u mojim favoritima? Otkrila sam je, mozda nije bila ljubav na prvo probanje, ipak,  nastavicu da je koristim, ali cu se potruditi da je nanosim samo onoliko koliko proizvodjac preporucuje i nadam se da ce i meni biti dobra kao i ostalim devojkama koje kazu da ne mogu da zive bez nje. Nakon nekog vremena, pisacu o njoj i saznacete da li smo se u medjuvremenu zavolele i naucile kako da saradjujemo ;)
Kao sto verujem da znate, La Roche-Posay proizvode mozete kupiti u svim apotekama koje su ovlascene za prodaju. Cena ove kreme iznosi oko 1 500 dinara, u zavisnosti od mesta na kom je kupujete.


BODY DRENCH RASPBERRY GELLE  BODY SCRUB sam toliko zelela, pa se onda razocarala, da bih ga na kraju obozavala. Neke od vas su sigurno pomislile kako je bezveze kupiti piling, a nakon toga dodavati nesto kako bi mu se delovanje poboljsalo i kako onda mozemo dodati secer ili kukuruzno brasno u obican gel za tusiranje i postici isto, ali meni je ovo toliko divan proizvod da ne mogu da mu zamerim propust. Ukoliko ste propustile, o ovom dzemicu mozete detaljnije citati u OVOM postu. Ukoliko se odlucite da mu pruzite sansu, uznemirice sva vasa cula <3


NYX MEGA SHINE LIP GLOSS Nude Pink je trenutno moj omiljeni sjaj koji nanosim gotovo preko svih mojih ruzeva. Kupila sam ga na sajmu kozmetike u oktobru i od tada se ne odvajam od njega. Lepo je pigmentovan, tako da ga mozete nositi i samostalno sa olovkom za usne. Boja je predivna i skroz prirodna. Usnama pruza extra sjajnu zavrsnicu. Ne lepljiva tekstura omogucava izuzetnu prijatnost na usnama, kao i predivan miris visnje koji je mene odusevio, iako sam nekoliko puta naisla na recenzije devojaka koje upravo miris navode kao manu ovog proizvoda. Ja ga volim i srecna sam sto sam ga otkrila. U ponudi imaju zaista siroku paletu boja tako da verujem da svako moze da nadje svoj omiljeni. Ja sam pozelela jos nekoliko... Cena Mega Shine Lip Gloss-eva iznosi oko 500 dinara, i kao sto verovatno vecina vas zna, mozete ih kupiti kod distribitera Alexandar Cosmetics-a ne nekoliko adresa u Beogradu i sirom Srbije.




NYX Round Lipstick FIG je savrsena nijansa za moj podton koze. Moje drage blogodrugarice su ga hvalile, pa sam zelela i ja da ga probam i zavolela sam ga...mnogo... Jako kremasta tekstura ovog ruza koja omeksava usne i pruza im hidrataciju, a boja se postepeno skida i isgleda lepo na usnama. Naglasava prirodnu boju usana, a celokupnom izgledu lica pruza svezinu. Cena NYX Round ruzeva iznosi oko 360 dinara.




*NYX Round Lipstick FIG & NYX Mega Shine Lip Gloss Nude Pink <3 Savrsena kombinacija

NYX  POWDER BLUSH SPICE  sam kupila jer mi je nedostajala neka jesenja nijansa rumenila, neka tamnija pink. Izuzetno pigmentovano, svilenkasto nezno na dodir, ovo rumenilo na licu traje satima. Predivna tamnija pink nijansa koja u sebi sadrzi jako sitne svetlucave cestice srebrne boje koje se na licu ne vide. Jako ga volim i savrseno se uklapa uz jesenje ruzeve i outfite. Cena NYX rumenila u kamenu iznosi oko 450 dianara za 5,2 g proizvoda.




NYX POWDER BLUSH TAUPE je savrsena hladna nijansa za konturisanje lica. Kupila sam ga na sajmu kozmetike i od tada ga svakodnevno koristim za konturisanje lica, a moju dragu Bourjois cokoladicu sam zapostavila. Na seminaru kojem sam imala priliku nedavno da prisustvujem Natalija Erdeljan nam je rekla kako je Taupe savrsen za svetliju kozu, dok je Cocoa fenomenalno za nesto tamniji ten, koje je nazalost nama nedostupno, jer, koliko sam shvatila ne izvozi se za evropsko trziste. Ta cinjenica me jako rastuzila, tako da mi preostaje da nastavim sa koriscenjem Taupe "rumenila" sa nesto grubljom cetkicom, kako bih pokupila i nanela vise proizvoda, jer nije bas jako pigmentovano i potrebno je ponoviti nanosenje nekoliko puta kako biste postigli dobru definisanost kontura lica. Sve u svemu, zadovoljna sam i volim ga jer na licu izgleda ne napadno, vec stvara utisak/efekat senke koji prirodno pada pod dejstvom svetlosti na odredjene delove lica koji se inace konturisu i na taj nacin stvara iluziju savrsenih crta lica. Ja ga koristim i kao senku u pregibu kapka i fenomenalno izgleda. Cena ovog rumenila je 450 dinara, kao i ostalih NYX-ovih rumenila.




Omiljeni lakovi koje sam kupila i volela u oktobru:

  • OPI Extra-Va-Vaganza!,
  • Kiko #634,
  • Essie Bahama Mama o kom sam pisala u OVOM postu.
Nisam stigla sve da vam ih predstavim, ali svakako ocekujete uskoro. Divni su i trenutno jako voljeni  <3


BLUSH cetkice su nesto sto smo svi zavoleli u jako kratkom periodu. Jako kvalitetne i pristupacne, lepo se peru i brzo se suse, a izbor je odlican i za svaku namenu postoji cetkica. Ja trenutno imam dve najdivnije koje sam kupila na sajmu, #32 i 14B.


BLUSH BRUSH #32 je savrsena, visenamenska cetkica po mom misljenu. Prvobitno sam je koristila za nanosenje bronzera i za konturisanje, ponekad i za nanosenje rumenila, a onda mi je Tacy rekla da je ona koristi za nanosenje tecnog pudera i da je za tu namenu savrsena. Odmah prilikom prvog sledeceg nanosenja pudera probala sam da koristim ovu cetkicu i moram da priznam da sam odusevljena. Kupi jako malo proizvoda, a silikatna vlakna od kojih je napravljena su jako gusto postavljena i izuzetno su nezna u kontaktu sa licem. Nekako utisne puder na lice i cini da podloga izgleda savrseno i ujednaceno. Nakon svakog koriscenja je operem i jako brzo se susi, za samo nekoliko sati. Moj voljeni BB zamenila je ova cetkica, eto koliko mi je draga. Mozete je kupiti po ceni od oko 500 dinara, takodje u Alexandar Cosmetics-u.





BLUSH BRUSH #16B je savrsena cetkica za nanosenje senki u pregib kapka i za blendanje. Napravljena od prirodne dlake koja je jako nezna na dodir, savrsene je duzine i gustine, kupi onoliko proizvoda koliko je potrebno, ni manje ni vise. Predivna je i preporucujem je svima, kao i prethodnu. Cena ove cetkice iznosi oko 200 dinara.




Kao sto ste mogle da primetite oktobar je bio zanimljiv mesec sa puno divnih proizvoda. Neki od njih su uspeli cak da zamene neke od mojih jako dragih proizvoda.
Nadam se da nisam preterala sa duzinom posta i da vam nije bilo tesko da dodjete do kraja ;) Nisam vam puno pisala prethodnog meseca, pa sam se malo uzelela ;)


Za kraj, zelim sa vama da podelim pesmu koju ne mogu da prestanem da slusam. Ok, navukla sam se...kada vam jednom "udje u usi" nekontrolisano se javlja potreba da je ponovo vracate na pocetak, iznova i iznova <3 Tokom celog oktobra sam je slusala, ulepsavala mi je dane i cinila ih veselim i razigranim, a evo i u novembru je dosta prisutna ;) Uzivajte <3




Bruno Mars-Gorilla <3

Da li ste koristile neke od mojih oktobarskih favorita? Zelite li nesto da probate?


Love,
Marija

44 comments:

  1. Blush cetkicu vecu imam i obozavam manju nemam ali imam onu crnu koja je u principu ista ko ta i isto je predobra. Sva sminka i lakovi su mi divni. Effaclar duo kremu obozavam kao i kiseonik. Zasto nema nigde osim na prvoj slici odvojene slike a i ne pominje se nigde ono Kiko rumenilo ili sta je vec? :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zar nisu divne cetkice? ;)

      Hvala ;)

      Danas sam nesto posebno dekoncentrisana, ni sama ne znam iz kog razloga (inace sam bolesna, ali ne vidim zasto bi to uticalo na bilo sta), pa sam ceo post pisala dugo i na kraju zaboravila KIKO rumenilo, a izmedju ostalog naslov mi je glasio "November Favorites" :D Sva sreca pa postoje ljudi koji citaju (kao ti i Mell pa ste mi odmah ukazali na propuste, pa sam jedan odmah ispravila, a sutra cu update-ovati post i ubaciti i rumenilo :(
      Izvinjavam se :) Nadam se da ne zamerate <3

      Delete
  2. Jao ženo! Pa tek je došao 11 mjesec a ti ovim postom prizivaš 12! :D Polako, iovako dani prebrzo prolaze haha :D ! No, šalu na stranu :P sviđaju mi se tvoji favoriti, posebice NYX rumenila. Taupe imam i obožavam, nepotrošivo je, a Blush Spice bih mogla kupiti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, jao...prvo si me sokirala, pa sam se vratila na pocetak da vidim sta se desava ;) Sorry :( U zelji da sto bolje, ovako bolesna napisem post vidim da sam sve izbrljala ;D Hvala puno na ispravci <3 :*

      Divna su NYX rumenila <3 Blush cetkice su ti neophodne, veruj mi :)

      Delete
  3. Fini noviteti. :)) I ja volim proizvode, i cini mi se da crni sapun odlican. :)) Lakici su prelepi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno :)

      Jeste fenomenalan ;) Ja ga jako volim i bas prija mojom kozi ;) Ne isusuje je i super je hidrira ;)

      Delete
  4. Imamo iste Blush cetkice i bas ih volim :) Htjela sam da kupim NYX taupe ali sam ipak kupila Bourjois cokoladicu i ne zalim, vidim vec da ce trajati vjecnost :)
    Naravno da sam njuskala i po pozadini i ugledala dva nyx matte ruza, ja imam jedan, a htjela bih jos jedan jer mi se puuuuno svidja pa ako mozes da uradis post sa swatchevima tih koje ti imas. Pretty please? :)) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sjajne Blush cetkice <3 Svi ih volimo ;)

      Cokoladica zaista traje vecno...ja je imam jako dugo i jos uvek izgleda gotovo netaknuto ;)

      Ok,mislim da me je sad vec sramota :( Imam ih jako dugo, i odavno sam vam obecala recenzije, ali jednostavno nikako da dodju na red ;) Leto je proslo i skroz su letnje nijanse u pitanju, pa sam mislila da nema smisla sada da ih recenziram, ali izgleda da bi nekome znacile, tako da...moracu da se pozabavim njima ;) :*

      Delete
  5. Mnogo dobrih proizvoda u jednom mesecu :) Moracu da probam taj aktivni kiseonik,vec sam negde ciatala o njemu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Marina puno <3

      Probaj, verujem da ce ti odgovarati, jer je zaista nesto sto predstavlja deo kucne apoteke :) Ima razne namene ;)

      Delete
  6. Divnoo <3
    Neke od ovih proizvoda i sama mnogo volim, kao npr. Blush cetke, super su :)

    ReplyDelete
  7. Taupe mi je savrsen, lice izgleda potpuno prirodno osenceno, super mi je za zimu jer su mi bronzeri nekako previse ocigledni. :)
    Htela sam da probam i Blush32 ali sam nedavno procitala da je skoro ista kao i RT buffing brush tako da cu da je preskocim, ali cu zato ovu za oci definitivno nabaviti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slazem se i jako mi je drago da delimo misljenje vezano sa Taupe :)

      I ja sam citala da su jako slicne, a kako nemam RT, jako sam se obradovala :)

      Delete
  8. Mnogo lijepih stvarčica na jednom mjestu. Sve mi je lijepo, četke su odlične, lakovi kao i NYX noviteti. A u pravu si za pjesmu. Vrlo je zarazna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)

      Zar nije? Drago mi je da nisam jedina koja tako misli ;D Jednostavno ne mogu da se iskuliram :D Slusam je iznova i iznova jako dugo :D Nema mi spasa :)

      Delete
  9. Sve mi se dopada :) super ti stoji Fig!

    ReplyDelete
  10. Joj, kako vi meni samo vadite mast sa tim Alexandrom i svim tim divnim stvarima koje tamo kupujete, smrc...
    Ma sta da ti kazem, sve ti je divno, sve boje mi se dopadaju, a vidis dala si mi ideju sa tim kiseonikom, za moje faze kad ne znam smiriti ruke, pa raskopam nesto po licu. :-/
    Znam jedino da ne valja po cijelom licu spricati ,i predugo koristiti, jer izaziva bore. To sam citala na nekoliko mjesta, a rekla mi je i magistra u apoteci, pa da znas i ti, ako vec nisi cula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je zao sto vi nemate sve ove divne stvari, ali se nadam da ce se uskoro nesto promeniti po tom pitanju ;)

      Izaziva bore? Zasto ja to ne znam? Hvala ti puno za info :* Ne koristim ga vise za celo lice, nije mi odgovarao, ali za smirivanje upala mi se pokazao kao odlicno resenje ;)

      Delete
  11. I ja koristim duo i imala sam isti problem. Stavljala sam ogromnu količinu, i taj deo mi se perutao, i imam fleke tamo gde su bile bubuljice. Mažem jedan od putera na taj deo, i počele su da blede. Ja se uzdam u ovu kremu. Koristim je malo duže od mesec dana i uskoro ću kupiti novu tubicu. Kažu da izvlači masnoću na površinu, i da stvara u jednom trenutku još veći problem, ali da posle sve bude ok, jer je to period čišćenja... Ja imam hormonski problem pa se malo plašim da mi nema spasa u kremicama, ali biću uporna pa šta bude.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znaci nisam jedina sa tim iskustvom :( Ja je koristim oko mesec dana i dajem joj sansu da odradi svoje, pa cemo videti vec nakon nekog vremena...nadam se da ce i meni biti dobra :) Razumem te, ali se nadam da ce i tebi ipak pomoci <3 :*

      Delete
  12. Predivni favoriti, baš pomno izabrani. Ok sad želim marokanski sapun, aktivni kiseonik i NYX rumenilo Blush Spice :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Martina :*

      Nadam se da ces nesto probati od navedenih stvari i biti zadovoljna koliko i ja <3

      Delete
  13. Divni proizvodi,Fig i Taupe obozavam i cetkicu za blendanje senki ,a Effeclar Duo je nesto bez cega ne bi mogla,spasi mi kozu svaki put,ostalo cu pogledati ,treba mi novi piling imam neki uzasni,a Marokanski sapun me bas zaintrigirao ali izgleda jezivo ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Tanjice :*

      Drago mi je ako si ti jedna od srecnica kojima je Effaclar cudesan, nadam se da cu se navici i ja na njega ;)
      Ukoliko imas zivaca koliko i ja da ga malo popravis, ovaj ti moze biti super ;)
      Marokanski sapun je pravo otkrice:) Mada u pravu si, nije bas lep na oko, a tek miris...nije bas prijatan :(

      Delete
  14. Ni ja se nisam našla sa LRP Duo, a potrošila cijelu tubicu. Jednostavno mi ne odgovara.
    NYX Fig i sjajilo imam i ja i obožavam, a nedavno sam dobila i svoju prvu Blush četkicu na poklon ♥ imam 14A i jako sa zadovoljna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno? Ja sam bila ubedjena da sam jedna od retkih kojoj nije bio fenomenalan. Ili mi je koza preosetljiva, ili sam ja preterala sa kolicinom, trece objasnjenje ne postoji :(

      Jako mi je drago da delimo NYX favorite, kao i divne Blush cetkice ;)

      Delete
  15. Ruž ti stvarno lepo stoji :) Zainteresovao me je taj marokanski sapun, pre svega zato što ne izgleda kao sapun :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Coxy, puno <3 :*

      Bice post o njemu ;) Da, vise je kao neka pasta ;)

      Delete
  16. Svidjaju mi se favoriti. :)
    Blush cetkice stvarno moram kupiti. Effeclar Duo zelim da probam, ali se plasim jer su misljenja podeljena pa ne zelim jos vise da unistim lice.
    Uvek kad postavis neki novi post u pozadini gledam tvoj makeup kutak, mogla bi da napravis poseban post o tome. Mislim da bi svi voleli da ga vide. :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopadaju <3

      Sto se tice Effaclar Duo kreme ne znam sta da ti kazem :( Ukoliko imas osetljivo lice, bolje nemoj da rizikujes. Meni se cini da mi je malo agresivna, ali testiram je i dalje pa cemo videti ;) Javljam krajnje utiske ;)

      Lepo je cudi da ti se dopada moj kutak u kom uzivam svakodnevno ;) Planiram nesto tako, ali nikako da dodje na red ;)

      Delete
  17. prelepi favoriti! obozavam ovakve postove pogotovo kod tebe :)

    ReplyDelete
  18. Skroz simpa favoriti a ti si mi medic u tom sesiricu! <3 :))

    ReplyDelete
  19. Nyx kozmetika - sve mi se sviđa što imaš, i lijepo ti stoje ruž i sjajilo u kombinaciji :) Ovaj crni sapun, baš me zanima!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni ;) Salim se, htedoh reci hvala ;D

      Drago mi je da ti se dopada ;*

      Bice uskoro recenzija, vidim da ima dosta vas koje je zainteresovao ;)

      Delete
  20. Kao lutkica si, podsecas me na Martiku sa dugom kosom, sa tim sesiricem preslatkim :)))
    Favoriti su odlicni, imam i ja jednu Blush cetkicu :)) kao i Fig <3

    Moras kupiti pumpkin pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Baby, ali zasto ja ne znam ko je Martika?!!!

      Kupila ;) Zar sumnjas da bih ga preskocila? :D

      Delete
  21. Marija, predivni su ti favoriti :D

    ReplyDelete
  22. Divni proizvodi! Koji lak za nokte imas na ovim slikama? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Janci :)

      Golden Rose Holiday #60 ;) Bice post ;)

      Delete