Sunday, February 22, 2015

MOJA BOJA KOSE I ISKUSTVO SA REVLONISSIMO FARBOM

Vec duze vreme dobijam vase poruke i mail-ove sa pitanjem kako negujem svoju kosu, koju farbu koristim, na koji nacin je oblikujem i sl., pa sam odlucila da krenem sa postom o mojoj boji kose i farbi koju koristim.
Kao sto sam vec vise puta navodila, moja prirodna boja kose je tamno smedja, ima crvenkasti podton koji uporno pokusavam da ublazim. Ranije mi nije toliko smetao i volela sam taj odsjaj na Suncu, koji je mom tenu pruzao neku "toplinu" i vec dugi niz godina (oko sedam), koristila sam L'oreal Casting Creme Gloss #415. 

*Fotografija preuzeta sa Interneta

U pitanju je predivna ledeno kestenjasta nijansa nakon cijeg koriscenja sam bila prezadovoljna rezultatima i toliko dugo joj bila verna. Ukoliko niste koristile ili jednostavno niste obratile paznju na ove boje, Casting Creme Gloss je krema za farbanje kose bez amonijaka u svom sastavu. Prijatnog mirisa, na mojoj kosi prilicno dugotrajna (farbala sam se na dva meseca), nije se spirala, a kosi je pruzala neverovatan sjaj. Ne ostecuje kosu ni najmanje, vec joj pruza neverovatnu mekocu i gustinu, leprsavost i zdrav izgled.
*Fotografija preuzeta sa Interneta. Na mojoj kosi je bila uvek za nekoliko nijansi tamnija.
Na fotografiji ispod mozete videti kako je ova nijansa izgledala na mojoj kosi.

*L'oreal Casting Creme Gloss Ledeno kestenjasta #415.

Sve je to bilo sjajno sve do poslednja dva farbanja, kada je moja kosa pocela da dobija izrazito crvenkaste tonove koji su izbijali vec nakon dva-tri pranja nakon bojenja kose i to je pocelo da me nervira. Ne znam da li je proizvodjac nesto promenio u sastavu ovih krema za bojenje ili se moja kosa jednostavno zasitila. Sta god da je bio razlog, shvatila sam da je vreme da je promenim i probam nesto novo. Pozelela sam da iz kestenjasto/cokoladnih tonova predjem u neke tamnije, skoro crne nijanse kako bih "ubila" te crvene tonove, ali i dalje sam zelela da koristim kreme bez amonijaka. Malo sam se raspitivala i cula za Revlon Intercosmo boje. Po preporuci osoba kojima verujem, odlucila sam da se ofarbam sa 3.0, sto predstavlja cistu, tamno braon nijansu koja se vodi kao prirodna, bez zuckastih ili crvenkastih odsjaja u sebi. Prilikom farbanja koriscen je 1.8% hidrogen.

Revlon Intercosmo 3.0, dan farbanja.

Oko dva meseca nakon farbanja, i dalje je izgledala fenomenalno (fotografija ispod) <3.


Moje odusevljenje ovom bojoj nije moglo da se opise recima. Super je pokrila sve te crvene tonove ispod. Sama nijansa koja je savrseno pristajala mom tenu i ocima, izuzetno sjajna, a kosa iznenadjujuce meka, povrsina dlake glatka. Sto se ispiranja tice, mogu samo da vam kazem da je proslo skoro 4 meseca od farbanja ovom bojom i da je i dalje izgledala divno. Izrastak mi se nije video, vec se spirala postepeno i ravnomerno. Toliko sam bila odusevljena da sam odlucila da nikada vise necu menjati ovu boju i da cu je koristiti do daljnjeg. Medjutim, krajem prethodnog meseca sam saznala da se spomenuta linija Revlonovih farbi slabo nalazi kod uvoznika i to me je jako rastuzilo. Toliko sam se razocarala i iznervirala i jednostavno nisam znala sta da koristim kao zamenu. Ponovo, po preporuci sam odlucila da kupim klasicnu Revlonovu farbu za kosu, tamno smedju.



Kao sto verujem da znate, Revlonove farbe mozete kupiti u frizerskim salonima koji rade sa Revlonovim preparatima, kao i u pojedinim objektima gde se prodaje frizerska oprema i preparati. Ja sam kupila farbu u Bezanijskoj 62 u Zemunu, a prodajno mesto se zove "Hair Shop". Za moju kosu koja nije bas gusta dovoljno mi je bilo jedno pakovanje farbe za celu duzinu (trenutno je skoro do polovine ledja), koje sam platila 880 dinara.



Revlonissiomo farbe dolaze u tubi od 60 ml. U kutiji postoji uputstvo za upotrebu kako bi vam olaksalo sam proces. Planirala sam da kupim 3% hidrogen, ali kako nije dostupan u prodaji u malom pakovanju, vec samo u onim litarskim za profesionalnu upotrebu, kupila sam 6%. Takodje, ono sto me je iznerviralo je i saznanje da ne mogu da nadjem manje pakovanje Revlonovog hidrogena, pa sam bila primorana da kupim od nekog drugog proizvodjaca.
Otisla sam u Lilly i jedino sto su oni imali u ponudi bio je onaj koji proizvode Lilly drogerije i Keune. Kupila sam dva Keune od 60 ml, jer mi je za farbanje bilo potrebno 90 ml hidrogena na 60 ml farbe za kosu, tako da mi je ostalo i za sledeci put 30 ml hidrogena, ali kako ne planiram vise da ga koristim, ovo mi nista ne znaci.

*60 ml Keune hidrogena kosta 150 dinara u Lilly drogerijama.


Moram da priznam da sam malo bila skepticna kada je u pitanju Keune hidrogen, jer sam cula da zna da isusi kosu, poprilicno. Kako mi je kosa pre farbanja bila u dobrom stanju i nije bila ostecena, strah je bio jos veci.
Nisam htela odmah nakon farbanja da pisem post, jer sam zelela da mi se malo slegnu utisci, i nakon tri pune nedelje od farbanja, u daljem tekstu, podelicu sa vama svoje kompletno iskustvo sa ovom farbom.

Na samom pocetku, napomenucu da nisam profesionalac (naravno, ali ponekad je potrebno skrenuti paznju na to), da je najbolje, ukoliko niste sigurne da ovaj posao prepustite strucnijima od sebe (u mom slucaju to je moja sestra, koja me je i farbala), a ja cu se u daljem tekstu potruditi da vam prenesem neko svoje iskustvo, uz neke korisne savete i trikove kako da postignete sto bolji rezultat farbanja kod kuce.



Pre pocetka farbanja, budite sigurne da ste pripremile sve sto ce vam biti potrebno:
  • par rukavica, 
  • posuda za mesanje smese, 
  • cetkica za nanosenje farbe, 
  • snale, 
  • cesalj, 
  • krema za zastitu koze od bojenja (ovo je jako vazno kada se farbate u tamnije nijanse). Uzmite u obzir da je svacija koza drugacija i da neka upija vise, a neka manje boje tokom procesa farbanja. Sve smo mi vidjale devojke/zene sa ofarbanim celom i usima, pa se potrudite da izbegnete ovu neprijatnu, ali sasvim neminovnu posledicu procesa farbanja u tamno. U prodaji postoje specijalne kreme za ovu namenu, ali ukoliko je nemate, jednostavno nanesite neku masnu kremu (ja volim da koristim Pantenol mast ili vazelin).
  • peskir.
*Extra savet za uklanjanje farbe sa koze nakon bojenja: Pomocu vlaznog, neznog sundjera (mozete koristite one za nanosenje makeup-a koje mozete kupiti u drogerijama), pre nego sto operete kosu, nezno istrljajte kozu oko lica koju ste zamazali farbom. Cak iako nanesete kremu koja ce ovo bojenje svesti na minimum, uvek ostane malo na kozi i ako samo operete kosu i pomislite kako ce se to oprati samponom prilikom pranja, imajte u vidu da farba najbolje sama skida farbu. Ovo je jedan od problema koje muce sve nas koje volimo tamnu kosu, a ovaj savet ce vam sigurno biti od pomoci.

Prskalicu, cesalj i snale mozete kupiti u Alexandar Cosmetics-u.
*Posudu i cetkicu takodje mozete kupiti u Alexandar Cosmetics-u, a rukavice u Depil shop-u (pakovanje), ili pojedinacne u apoteci.

Kada sam sve sto ce mi biti potrebno pripremila, nanela kremu kako bih zastitila kozu od bojenja, sestra je zamesala farbu i krenula sa nanosenjem. Kosu je delila na sekcije i nanosila celom duzinom, pocevsi od korena ka vrhovima kose. Na kraju je kosu podigla i zamotala u pundju i ostavila da deluje 30 minuta. Nakon toga, kako bi boja bila jednobrazna, napravila je tzv. preliv, tako sto je kosu blago poprskala prskalicom i ostavila da deluje jos 10 minuta. Nakon toga, kosu sam oprala samponom i nanela Macadamia pakovanje za kosu.


Sto se tice prvog utiska, moram da vas razocaram i kazem da sam sa razlogom bila skepticna u vezi Keune hidrogena. Nakon sto sam oprala kosu pod rukom sam odmah osetila da je drasticno suvlja na dodir i jako sam se iznervirala. Takodje, na ovaj osecaj utice i cinjenica da sam nakon dugog niza godina koriscenja krema za bojenje bez amonijaka navikla na osecaj mekoce i glatke kose na dodir nakon procesa bojenja. Samom bojom sam bila zadovoljna i imala je izuzetan sjaj.
Tokom ove tri nedelje, primetila sam da mi se prva dva pranja nakon farbanja bas spirala boja i kada mi je bila skroz crna, a nakon toga je to prestalo. Kada sam se ofarbala Intercosmo bojom kosa mi je bila skoro skroz crna, sve do poslednje dve nedelje pre farbanja, bez braon odsjaja, dok kod ove boje primecujem na Suncu i direktnom vestackom osvetljenju da ima braon sjaj, sto mi se svidja, sve dok ne postane crvenkasti. Svidja mi se kako mi stoji uz ten i licno mislim da mi vise naglasavaju oci ove tamnije nijanse.

*Na fotografijama ispod mozete da vidite kako je moja kosa izgledala nekoliko dana pre farbanja Revlonissimo farbom.



*Nakon farbanja, znatno je tamnija i sada je skoro crna. Fotografije ispod nastale su nakon farbanja, izmedju prvog i drugog pranja kose.


*Zelim da napomenem da je na fotografiji kosa fenirana i nije koriscena presa, pa je to razlog sto nije svaka dlaka na svom mestu :D  ovo je fotografisano bas u "krupnom planu" :D.

Tri nedelje nakon farbanja, moja boja je i dalje ista, a to mozete videti na fotografiji koju sam juce objavila na Instagramu. Slikano je bez upotrebe blica, pa se, nazalost, ne vidi predivan sjaj koji uzivo ima :(.


Na samom kraju, zelim da spomenem da sam se ranije (u periodu studiranja) farbala dugo Revlonovim farbama i bila sam zadovoljna. Planiram da se zadrzim na ovoj boji, s tim sto cu sledeci put kupiti i Revlonov hidrogen, 3%, litarsko pakovanje, jer smatram da ce efekat biti daleko bolji. Ranije nisam imala osecaj isusenosti kose nakon farbanja, pa to pripisujem upravo hidrogenu, a farba kao sama farba i nijansa su mi super i bas sam zadovoljna.
Nakon sledeceg farbanja, sa Revlonovim hidrogenom, planiram da uradim update i prenesem vam iskustvo i iskreno se nadam da ce biti pozitivno.


Imate li vi iskustva sa Revlonovim farbama?

Kako se vama cini? Da li vam je lepsa boja bila pre ili sad, ovako tamnija?



Love,
Marija <3.

24 comments:

  1. Davno sam te pitala koju boju za kosu koristiš i pisala si mi o toj Lorealovoj i dobro da si me sjetila da ju napokon kupim. Revlon je dosta tamnija, ne stoji ti loše, dapače ali ova prva mi je mrvicu ljepša :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, secam se da si pitala...bila je divna do skoro, bar sto se tice moje kose.
      Stvarno? Ja sam mnogo volela tu boju, ali je poceo da mi smeta taj crvenkasti odsjaj, pa sam resila da idem u malo tamnije i za divno cudo nisam se pokajala uopste ;)

      Delete
  2. Meni se više sviđa ova prethodna, nekako te otvori i deluje prirodnije :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako deluje prirodnije i jeste bila lepa...Tamna kosa zna da bude previse " ostra" za neke crte lica i zahteva drugaciji makeup. Ne znam, za sad mi se svidja ovako, videcemo... ;) :*

      Delete
  3. Iskreno nikad nisam razumela devojke koje se farbaju i unistavaju svoju prirodnu boju kose,ako nemaju potrebe to da rade,mislim na sede,a posto kazes da nemas problem sa
    njima to mi je suludo raditi i unistavati kosu
    zarad boje koju imas takodje tamno smedju.
    Tina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Tina, kao sto sam vec na samom pocetku posta i navela, moja kosa jeste prirodno tamno smedja i iako nemam sede, ima izrazen crveni odsjaj koji zelim da neutralisem i to je razlog zbog kojeg se i farbam. Takodje, prirodna kosa nikada ne moze da ima onaj divan sjaj koji se postize farbanjem u tamnije nijanse, a ja jednostavno ne volim prirodnu boju kose, ne samo svoje nego inace. Ovo je naravno moje misljenje i ne mora da se slaze sa misljenjem ostalih ;)

      Delete
  4. Ćao! Vec sam te pitala koju farbu koristiš :-).Cini mi se da imamo vrlo pribliznu nijansu sada, kada si prefarbana u tamniju. Ja koristim Selective Evo 5.00 i hidrogen 6 %.
    Koliko vidim sa fotografija, ljepo ti je stajala ta prva varijanta, toplija, ali na ovoj poslednjoj slici gdje si crnka (skoro) izgledaš zanosno :-).
    Činjenica je da je sa farbanjem to uvijek tako, taman si zadovoljan nijansom, onda se nešto poremeti, pa ajde traži dalje. Ipak, na tržištu ima mnogo solucija, samo se treba raspitati i kao što kažeš prepustiti stručnjaku ukoliko nismo baš sigurni :-). Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na divnim recima <3
      Nisam nikada probala Selective farbe, ne znam zasto ;)
      Da, nazalost, cesto je tako i bas mi je zao sto sam se toliko odusevila i onda shvatila da cu morati da trazim zamenu za Intercosmo. Ostaje mi samo da se nadam da je to trenutno tako i da ce ponovo biti dostupne :)

      Delete
  5. Meni je kosa prirodno tamna, ali koristim plave nijanse tako da dobijem boju meda. Ljepse mi stoje svetlije nijanse, tako da prica da se steti kosa se zanemaruje :). Da li si probala KYO farbe, i da li znas kako izvlace boju?
    Posto nisam iz bg gdje si tacno kupila silikonske proviidne trakice za kosu, znam da si pominjala azijski centar - pa ako moze neki orjentir? Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uz adekvatnu negu, ni posvetljivanje kose nije tako strasno ;)
      Nisam probala KYO, ali sam cula da su dobre i ne sadrze amonijak u svom sastavu, pa ne ostecuju kosu kao klasicne farbe, ali su manje postojanje i slabije izvlace zeljenu nijansu od klasicne farbe. Imam zelju da ih probam, pa cu verovatno jednom da kupim i testiram i njih ;)
      Sto se tice tih gumicica, ja sam ih kupila u azijskom TC " La Sorella", to je ona velika robna kuca na Terazijama, kada od Moskve krenes ka Slaviji. Nadam se da ces uspeti da nadjes ;)

      Delete
  6. Meni je prekrasna ova nova nijansa. Baš ti pristaje licu.. Ja isto muku mučim sa crvenim odsjajem.. Moj problem je vjerojatno taj što se farbam "gotovim" farbama, a ne kupujem ove profesionalne farbe.. Jedva čekam update :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti i bas mi je drago da ti se dopada <3 :*
      Uh...taj crveni odsjaj...vecina nas koje se farbamo u te neke cokoladne, tamne braon nijanse uglavnom se mucimo sa tim "problemom" :( Moguce da je i to...bice, naravno, odmah nakon sledeceg farbanja ;)

      Delete
  7. Probaj sledeci put nijansu 4, kod vecine brenodva je to kao tamno smedja, ali veruj mi, bice ti skoro crna a mnogo prirodnije izgleda nego nijansa 3. Govorim ti iz bolnog iskustva. :)
    Farbam se zbog sjaja kose, probala sam Macadamia farbe, neku Keratiin iz Cvrleta, ali def sa najzadovoljnija poslednjom, u pitanju je Aloxxi farba, nema stetnih sastojaka, kosa je meka i neverovarno sjajna.
    Ne bih da zvucim kao reklama, samo sam htela da ti dam savet. :)
    Veliki pozdrav.
    Danijela

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na preporuci. Za sad sam stvarno zadovoljna ovom nijansom, ali mozda nekada odlucim da probam ;)
      Ma taman posla, uvek mi je drago kada se javi neka od citateljki sa svojim preporukama i podeli svoje iskustvo sa ostalima, to je jedan od najlepsih stvari sto se tice samog blogovanja (bar po mom misljenju). Nisam probala Aloxxi farbe, a moram da priznam da nisam do sad ni cula za taj brend :(( Gde ih kupujes ili gde se farbas?
      Veliki pozdrav i hvala na javljanju ;) <3

      Delete
    2. Kasno sam videla tvoj komentar. :(
      U pitanju je proizvodjac koji proizvodi OPI lakove, kupuju se u Prima apotekama. :)

      Delete
    3. Hvala ti puno :) Pogledacu bas ;)
      Veliki pozdrav <3

      Delete
  8. pred nekih par godina i moja je kosa počela pokazivati taj crveni odsjaj, odnosno pigment :P
    mrzim ga, ali nikako da se odlučim ili za tamniju ili svjetliju boju s kojom bih ga se rješila :/
    sviđa mi se tvoja nova kosa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, drago mi je ako ti se svidja <3
      Onda se razumemo i imamo istu "muku" :D. Ja jednostavno ne mogu da se pravim da ga ne primecujem, jer me nervira, jako :)

      Delete
  9. Po mom misljenju mnogo ti je lepse sa novom bojom... :) inace ti je prelepa kosa, deluje bas zdravo i neosteceno... jako detaljan i koristan post... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno i zaista me raduje ako ti se post svideo i ako ga smatras korisnim, jer sam zelela da sve detaljno objasnim i drago mi je ako sam u tome i uspela <3
      Trenutno i jeste zdrava, jer zaista posvecujem puno paznje nezi i redovno se sisam. Iako mi je ovaj hidrogen prilicno isusio, opet nije toliko strasno da deluje osteceno.
      Pozdrav <3

      Delete
  10. Mislim da ti obje boje stoje super! :D Ja se inače nikada nisam bojala jer se bojim da će mi kosa odmah postati suha, beživotna (iako vjerujem da neće), ali ne usudim se eksperimentirati ni najmanje sa svojom kosom. Super post :)
    http://www.itsmissivana.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno <3
      Koriscenjem kvalitetnih preparata, ostecenja se svode na minimum, kao i sama nega nakon bojenja. Nema potrebe da se plasis, jer na trzistu zaista ima puno brendova koji proizvode boje bez amonijaka koje minimalno ostecuju kosu, a pruzaju im predivan sjaj. Ali ako si zadovoljna prirodnom bojojm svoje kose i lepa je i zdrava, onda zaista nema potrebe za bilo kakvim eksperimentisanjem ;)

      Delete