Saturday, February 8, 2014

JANUARY FAVORITES

Januar je mesec u godini koji mi najbrze prodje. Praznici, druzenja sa najdrazima, zima, sve to nas tera da se pomalo ulenjimo i prepustimo svim onim lepim stvarima za koje najcesce tokom godine nemamo dovoljno vremena.
Prethodnog meseca nisam mnogo novih stvari kupovala i probala, ali ono sto je uspelo da me odusevi i sto je svakako vredno paznje zelela sam da podelim sa vama u ovom postu.



NOREVA EXFOLIAC Light Tinted Anti-Imperfections Treatment je jedna od toniranih krema koja zaista odgvara mom licu. Iako sam je kupila pre nekoliko meseci nisam je koristila, jer mi je u proteklom periodu lice bilo u ne bas zavidnom stanju iz nepoznatih razloga, ali kako sam konacno uspela da ga smirim i vratim u normalu, za svakodnevni makeup ova tonirana krema mi je bila sasvim dovoljna. Pruza blago pokrivanje, tako da ukoliko imate neke jace nepravilnosti ili crvenilo bice vam neophodan korektor. Lepo se stapa sa kozom, i iako ja uvek kupujem tamniju nijansu BB krema, jer su mi svetle mnogo vestacke i mislim da ni izuzetno svetlijim devojkama ne stoje lepo, ovoga puta mi svetlija nijansa savrseno odgovara i stapa se sa mojim tenom. Tokom dana, desi mi se da mi nos sija malo vise nego sto je prihvatljivo, ali sve to rese blot papirici. Neophodno je fiksiranje puderom u prahu ili kamenu. Tokom jednog meseca svakodnevnog koriscenja nije mi izazvala nikakve upalne procese. Nesto vise o njoj pisacu u posebnom postu.
Ja sam moju kremu kupila u Lilly-u, po ceni od oko 1700 dinara.



BATISTE DRY SHAMPOO Floral & Flirty Blush jednostavno obozavam. O klasicnom Batiste suvom samponu pisala sam detaljno u OVOM postu, pa ukoliko ste propustile mozete procitati, da ne bih duzila previse. Moram da priznam da mi je ovaj drazi zbog lepseg mirisa, jer iako ne volim previse cvetne mirisne note i cesto mi cak ti mirisi i smetaju ovaj suvi sampon poseduje izuzetno prijatan miris. Batiste suve sampone mozete kupiti u Dm drogerijama po ceni od oko 500 dinara. Jedina mana ovim samponima je sto se prilicno brzo trose.



MIXA CLEANSING MICELLAR WATER predstavlja jos jedno u nizu odusevljenja Mixa proizvodima. Micelarne losione jako volim jer olaksavaju uklanjanje makeupa-a, nije neophodno ispiranje(iako ja uvek moram da se umijem nakon njihove upotrebe), i ne isusuju kozu. Pre ovog losiona koristila sam Eucerin micelarni losion i oba su mi fenomenalna. 
Mixa micelarni losion u svom sastavu ne sadrzi alkohol ni parabene, stoga je pogodan i za osetljivu, reaktivnu kozu. Sadrzi umirujuci ekstrakt ruze i vitamin B5. Kako ne koristim vodootpornu maskaru ne znam koliko je efikasan u njenom uklanjanju, ali obicnu maskaru vrlo lako uklanja, bez potrebe za trljanjem. 
Trenutno je aktuelno snizenje Mixa proizvoda u Lilly-u, koje mislim da traje do kraja ovog meseca, tako da ako zelite da probate nesto iz njihovog asortimana svakako je sad pravi trenutak. Cena ovog losiona iznsi oko 300 dinara.

*Sastav

EBELIN kozmeticki stapici  su nesto sto smatram da je neophodno svakoj od nas. Savrseni su za korigovanje sitnih gresaka nastalih prilikom sminkanja i lakiranja noktiju. Precizni krajevi ovih stapica omogucavaju lako prilazenje manje dostupnim mestima koje je potrebno korigovati. Pakovanje sadrzi 80 stapica i mozete ga kupiti u Dm drogerijama po ceni od oko 100 dinara. S obzirom da ove kozmeticke stapice vidjam na mnogim mestima po daleko visim cenama koje dosezu cak 500 dinara, ili oko 200 za svega 20 stapica, smatram da su ovi Ebelin zaista jako povoljni. Kvalitetni su, ne odmotavaju se prilikom koriscenja i ja ne znam kako ih do sada nisam kupila i zasto sam se mucila sa obicnim stapicima :) Moja preporuka ;)




UNIQ ONE All In One Hair Treatment sa mirisom kokosa zelela sam jako dugo da probam. Originalnu verziju (crveni Uniq) imam sad vec jako dugo i obozavam ga. Medjutim, kako je miris kokosa jedan od meni najdrazih jedva sam cekala da potrosim ovo pakovanje i zamenim ga novim. Moram da vam priznam da imam najbolju frizerku na svetu ;) Nedavno sam se sisala i kroz pricu sam joj samo spomenula kako zelim da probam i novi Uniq sa mirisom kokosa i ona je izvadila iz fioke tester i dala mi da ga probam. Jedva sam cekala da ga testiram. Moram da priznam da miris nije intenzivan onoliko koliko sam ja ocekivala, vec je prilicno blag, ali i dalje predivan. Na kosi se zadrzava nesto krace od standardne verzije ovog tretmana, ali efekat koji pruza je isti. Sta da vam kazem? Jedva cekam da kupim full size :)



HELEN SEWARD NUTRIVE pakovanje za dubinsku negu suve kose na bazi ulja je jedino koje je uspelo da me odusevi posle Macadamia pakovanja koje sam jako dugo koristila u kontinuitetu i osetila sam da mi se kosa zasitila, tako da sam pozelela da probam nesto novo.
Za ovaj brend cula sam preko drugarice koje koristi celu liniju njihovih preparata za negu kose i odusevljena je. Jedini problem je to sto nije dostupan u slobodnoj prodaji vec samo po ovlascenim salonima za negu kose. Ja sam ga platila oko 1200 dinara. Imam i ulje za negu suvih i ostecenih vrhova, ali samo jednom sam ga probala, jer zelim prvo da potrosim neka koja imam.
Nakon koriscenja ovog pakovanja kosa je neverovatno nezna na dodir, laka za oblikovanje i osetno nahranjena. Da li je potrebno da spomenem miris? Mirise na karamelu i miris se jako dugo zadrzava u kosi, sto je svakako jos jedan plus. Cesto sebe uhvatim kako mirisem jedan pramen kose :)





ROSAL  Morning Rose Lip Balm sam imala zelju da probam cim sam videla reklamu. Obozavam tonirane balzame za usne, koje nanosim vise puta tokom dana izmenju nanosenja ruza. Usnama pruza predivnu ruzicastu boju koja dugo traje. Ne bledi i ne uvlaci se u sitne nabore na usnama. U svom sastavu sadrzi vitamine A i E, shea butter koji bi trebalo da intenzivno neguju kozu i stite od isusivanja. Medjutim, sa mojim usnama to nije slucaj, pa mi je potrebno da prvo nanesem neki od balzama koji su malo "bogatiji", pa onda ovaj balzam. Ok, neke od vas ce pomisliti u cemu je onda lepota i potreba za ovim balzamom u boji, ali u tom slucaju, ja ga koristim vise kao ruz nego kao negu i prezadovoljna sam. Izgleda prirodno i divno na mojim svetlim usnama i jako sam srecna sto sam ga kupila ;) U ponudi postoji jos jedna nijansa, ali mislim da je ona vise za devojke sa hladnijim podtonom koze, jer je neka hladna pink nijansa u pitanju, dok je ova moja prava boja mesa.
Ne sadrzi parabene ni mineralna ulja.   
Sadrzi visoku UVA i UVB zastitu.
Ove balzame mozete kupiti na svim prodajnim mestima gde se inace prodaju Rosal balzami. Ja sam svoj kupila u Rodi i platila sam ga oko 280 dinara.




Pesma koju sam najcesce slusala tokom januara je XO od Beyonce <3 Uzivajte :)



Da li ste probale neke od mojih januarskih favorita?




Love,
Marija

37 comments:

  1. Svaki proizvod od ovih mi je zanimljiv. Definitivno ću potražiti suvi šampon i Mixa micelarnu, baš bih volela da probam. A ovu BB kremu nisam primetila do sada, super što si je preporučila, pošto se BB kreme kod mene vraćaju u modu sa prvim prolećnim danima . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, neces se pokajati :)

      Meni je bas super, ali planiram da malo detaljnije o njoj pisem u posebnom postu ;)

      Delete
  2. Želim da isprobam ove Rosal balzame, s tim da sam ja htela onaj drugi, ali sam toplog podtona pa ću razmisliti... A Uniq One mi je već predugo na WL, čim naletim na prodajno mesto uzimam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uniq je nezamenljiv <3 Nadam se da ce i tebi odgovarati ;)
      Sto se tice Rosal balzama, ako si topliji podton, mislim da bi ti ova nijansa vise odgovarala... Ali svejedno nisu skupi, pa iako ti se ne svidi kako ti stoji nije neka steta ;)

      Delete
  3. Super su mi ovi proizvodi,bas bih volela da probam mixu ,da vidim kakva je..Kazi mi gde si kupila ove plasticne organizatore za sminku? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mixa je meni fenomenalna :) Apsolutno sve sto sam do sad probala mojoj kozi je savrseno odgovaralo ;) Nadam se da ces i ti biti zadovoljna ;)

      Organizatore za sminku sam kupila u Home Centru u TC "Usce" ;) Ima vise vrsta i cene se krecu oko 1500 dinara, kako koji ;)

      Delete
  4. Baš ovaj Batiste šampon za suvo pranje obožavam, samo kao što si i rekla jako se brzo troši. Mixa micelarna mi deluje zanimljivo, načitala sam se dosta pozitivnih komentara. Trenutno isprobavam od Garnier-a pa ću videti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ce i tebi odgovarati Mixa micelarni losion ako odlucis da ga probas ;)

      Delete
  5. Baš sam nedavno kupila MIxa micelarnu i jedva čekam da ju isprobam sada ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ces biti zadovoljna koliko i ja ;)

      Delete
  6. Bas sam se ponadala da ima negde da se kupi manja verzija Uniqa 1 u vidu testera,al posto frizerka ima testere,mozda imaju i po prodajnim mestima :) Moracemo u potragu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokusaj da nadjes negde tester...mozda u nekom frizerskom salonu gde vidis da prodaju Uniq...probaj :)

      Delete
  7. Batiste kupujem idući tjedan kao i Rosal. Mixa micelarnu sam isprobala, ok mi je bila, ali ništa posebno. I dalje sam vjerna Nuxe. :) Lijepi favoriti, sigurna sam da će se još puno toga naći kod mene.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ce i tebi odgovarati neki od mojih favorita za koje se odlucis da probas :)
      Nisam probala Nuxe micelarni losion, nama su nazalost nedostupni :( Smrc...

      Delete
  8. Štapići su odlični! Stalno ih imam jer je ovaj špicasti deo odličan za korigovanje greščica. :)

    ReplyDelete
  9. Jao, pa dijelimo dosta toga: Revlon, Rosal, Baptiste...mislim da želim i ovu Mixu, ti si mi samo potvrdila da je dobra. Odlični favoriti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Martina :) Jako mi je drago da volimo iste stvari :)
      Probaj Mixa micelarni losion, meni je odlican :) Ne iritira oci ni lice, bez mirisa je i nakon upotrebe ja ne osecam potrebu za ispiranjem (iako se po navici uvek umivam, a micelarne losione koristim samo kako bih uklonila sminku sa celog lica, a zatim sledi kompletno ciscenje) :)

      Delete
  10. Januar mi je najmrži mjesec, IKAD! A i ja sam kupila Mixu i vidjela sad kod tebe ove prezanimljive štapiće koje idem već sutra kupiti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da si zadovoljna Mixa micelarnim losionom :)
      Stapici su ti neophodni, veruj mi :) I super jeftini :)

      Delete
  11. Batiste mi je toliko trebeo poslednjih dana moram konačno da ga kupim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem ti Prasence :( Nadam se da ce ti biti od koristi, za "prvu pomoc" :)

      Delete
  12. Super favoriti, i ja volim mnogo od toga sto i nabrojala. Konacno sam kupila MIxa micelarnu. BAs su zanimljivi ti stapici! Jedino mi Uniq One nije bio tolikoooo divan koliko gahvale.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Alex :)

      Da, znam da nisi bas odusevljena Uniq-om :) Sve zavisi od kvaliteta i potrebe razlicitih tipova kose :) Tebi je mozda nepotreban, ali za moju neposlusnu kosu je spas :)

      Delete
  13. Super su ti favoriti draga :D Od svega imam Batiste i Rosal Morning rose :D

    ReplyDelete
  14. Joj nisam vidjela ove stapice, hvala ti sto si mi ih otkrila, nadam se da ih ima i kod nas, kupujem onda 100% :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je drago ako je tako :) Meni su spasili zivot, bukvalno :) Verujem da ih ima kod vas, potrazi :)

      Delete
  15. I koliko ti dugo traje batiste? ? Ja sam kupila tamniji rosal iako sam plavusa sa svjetlim tenom i super izgleda al si me nagovorila da kupim i svjetli jel vidim da je divna boja :-) :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. U zavisnosti od ucestalosti potrebe za koriscenjem recimo u proseku oko dva meseca, s tim sto ga ne koristim konstantno, vec bas kad moram :)
      Drago mi je da ti se svidja Rosal :) Probaj i vu boju, jako je lepa i prirodna, nosiva uz sve :)

      Delete
  16. Mixa micelarni koristim i prezadovoljna sam, a Batiste i štapiće ću sigurno kupiti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas mi je drago da i tebi odgovara Mixa :) Kupi stapice, bice ti od velike pomoci za mnoge stvari :)

      Delete
  17. Imam prva četiri proizvoda, a Rosal balzam/ruž deluje lepo za svaki dan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da su ti dobri koliko i meni ;)
      Sto se tice Rosal balzama, slazem se :) Jako je lepa nijansa i super nosiva :)

      Delete
  18. i mene je privukao rosalov balzam, ali moram priznati da sam skroz razočarana, suh je a boja mi ne drži niti sat vremena

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nazalost, kao sto sam i u tekstu gore navela, jeste suvlji od ocekivanog, jer je ipak balzam za negu usana u boji u pitanju, i smatram da je trebalo da se malo vise potrude kada je nega u pitanju, ali dobro...ja ga koristim kao ruz, a prethodno uvek nanesem neki balzam, i tako je sasvim ok... Sto se postojanosti tice, ne znam...meni traje prilicno dugo na usnama, ali ja uvek koristim olovku za usne, pa je mozda i to jedan od razloga :)

      Delete
  19. Post o kozmetickom kutku, molim te :) <

    ReplyDelete