Friday, June 17, 2016

Bright Summer Makeup




Izuzetno visoke temperature u kojima "uživamo" poslednjih dana navele su me da se malo poigram sa bojama. Već neko vreme sam imala jaku želju da probam Golden Rose Liquid Matte 08 ruž pod brojem u ulozi ajlajnera, a petak je savršen dan za eksperimentisanje, zar ne? Oduševljena krajnjim ishodom, odlučila sam da look podelim sa vama i možda vas inspirišem da baš ovog vikenda i vi probate nešto slično.




Odavno nam je svima jasno da ajlajner ne mora nužno biti crn ili eventualno braon, pa ipak, retko ćete videti devojku na ulici sa lajnerom u nekoj od intenzivnih boja. Leto je period kada su dozvoljene, ali i poželjne jarke boje i opšte šarenilo. Poznato je da vesele boje utiču na raspoloženje, iako definitivno nisu za svačiji temperament. Neko ih jednostavno ne voli i "ne oseća". Ja sam u onoj drugoj grupi. Volim boje i u njima zaista uživam.





Kod nas ajlajnere u boji možete kupiti u Alexandar Cosmetics-u. NYX ima savršene, intenzivne, mat. Mene privlači zuti i baby plavi. Predlažem vam da budete kreativne i pogledate svoju makeup kolekciju. Sigurna sam da imate neki mat tečni ruž u lepoj boji, ne mora biti neon, ali neobičan, svakako. Poigrajte se malo. Možete ga naneti samo na oči, za svedeniji look, ili poput mene na usne i oči. Ostatak šminke neka bude što jednostavniji i neutralniji, za najbolji efekat.


Golden Rose mat tečni ruževi su savršeni za nanošenje u vidu ajlajnera. Potpuno su mat, brzo se suše i lepo nanose. Dovoljno su pigmentovani da nema potrebe za nadogradjivanjem u vidu više slojeva. Dugotrajni su i ne razlivaju se niti razmazuju. Ne iritiraju oči, jer moje su izuzetno osetljive.




Za kreiranje ovog look-a koristila sam sledeće proizvode:

LICE:

  • Deborah DD Daily Dream tecni puder u nijansi Beige 02,
  • Golden Rose Make-up primer/iluminator,
  • MAC Pro Longwear korektor u nijansi NC20,
  • Maybelline Master Contour V duo stick u nijansi Medium,
  • MAC blot puder,
  • MAC Give Me Sun bronzer,
  • Sephora Romantic Rose rumenilo.

OCI:

  • Maybelline Color Tattoo Creme de Nude senku u vidu baze ,
  • Maybelline The Blushed Nudes paletu senki,
  • Maybelline The Falsies Push Up Drama maskaru,
  • Sephora Infiniti beige olovku u waterline-u,
  • Golden Rose Liquid Matte lipstick 08 kao ajlajner.

OBRVE:

  • Essence Give Me Brow Eyebrow gel maskaru,
  • Golden Rose Longstay Precise Browliner u nijansi 101.


USNE:

  • Golden Rose Liquid Matte Lipstick 08.




Probala sam da na donje trepavice preko crne maskare nanesem jedan sloj u plavoj boji, što možete videti na fotografijama ispod. Nije previše upadljivo, ali na dnevnom svetlu je svakako vidljivo i pravi intresantan kontrast sa neon pink. Još jedan predlog. Budite kreativne, jer šminka je nešto u čemu treba uživati i šta treba istraživati.





Nadam se da vam se dopada ideja i da ćete pokušati nešto slično da rekreirate.
Lep vikend vam želim <3


S puno ljubavi,
Marija

11 comments:

  1. Super fora bas mi se dopada i bas cu da probam!!!😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, jako mi je drago a ko ti se ideja svidja <3

      Delete
  2. Replies
    1. Ohh...postideh se *__* Hvala najlepse, Andrea <3

      Delete
  3. Predobro izgleda! Bio je u Avonu slican roze ajlajner, ali nikad ga nisam narucila :(
    Super ti stoji!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti <3
      Ja sam nesto u poslednje vreme opcinjena ajlajnerima u svim mogucim bojama, iako sam ranije samo crni koristila, iskljucivo ;)

      Delete
  4. Bas si slatka!Koju cetkicu za lajner si koristila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala <3
      Koristila sam cetkicu iz GR gel ajlajnera. Pored svih koje imam za tu namena, ne znam kako i iz kog razloga, ali sa njom najlakse i najpreciznije nanesem ajlajner ;)

      Delete
  5. U bre pa odlicna ideja za ajlajner! To cu da isprobam. Danas sam kupila GR braon ajlajner koji sam odlucila da moram imati posle tvog posta. Probala ga na ruci i predobar je. Otisla kuci oprala duku trljam ono ne mrda. Boze koliko je postojan. Nista bolje od toga do sad nisam videla. Uzaaas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, Alex, raduje me da ti se svidja :)
      Rekoh ja, izuzetno su postojani i tesko se uklanjaju, ne mrdaju sa mesta ceo dan ;) Za mene su njihovi gel lajneri veliko otkrice. Odnos cene i kvaliteta, neocekivan, potpuno ;) Mnogo mi je drago da si zadovoljna :**

      Delete