Thursday, May 12, 2016

CITY COLOR Matte Eye Shadow Palette



City Color Matte Eye Shadow Palette dolazi u klasičnom pakovanju za ovaj tip proizvoda. Izradjeno od čvrste plastike koje se nešto teže otvara, ali to može biti i dodatni plus, jer je manja verovatnoća da će vam se paleta neočekivano otvoriti ukoliko je recimo nosite sa sobom, ili prilikom putovanja. Nije velikih dimenzija i prilično je tanka, što se meni jako svidja, jer ne zauzima mnogo prostora u neseseru.
Unutar palete nalazi se i mali, sundjerasti, dvostrani aplikator, ali kao i obično, neupotrebljiv.


Paleta se sastoji od 10 predivnih, mat nijansi i svaka sadrži po 0,9 g.  Iako proizvodjač navodi da su u pitanju mat nijanse, ja bih pre rekla da su nešto izmedju mat i satin finiša, jer imaju jako blag sjaj u sebi, gotovo neprimetan na kapcima, što ih čini još lepšim, po mom mišljenju.

Kombinacija nude i ljubičastih  tonova ovu paletu čine super nosivom. Boje su takve koje kao da su birane za dame sa braon očima.

Pigmentacija im je odlična i nadogradiva, tako da u zavisnosti od ličnih preferencija možete se odlučiti za blagu definiciju i samo malo naglasiti vaše oči, posebno senkama u drugom redu, a za trenutke kada želite nešto dramatičnije i intenzivnije da našminkate vase oči,  lako je nadograditi ih do željenog intenziteta.

Njihova izuzetno meka, svilenkasta tekstura pod prstima se gotovo topi. Jako lepo i lako se blendaju. Jedina mana im je to što se u kontaktu sa četkicom prilično trune i neminovno je da odredjena količina završi na licu/obrazima. Ja to rešavam tako što pre nanošenja na te delove lica nanesem puder u prahu/translucent, u malo većoj količini, i nakon nanošenja senki samo ga uklonim laganim pokretima velike, meke četke za puder. Iako ovo nije nešto što mislim da bi trebalo da vas odvrati od kupovine, smatrala sam da je važno da napomenem u opisu.


Ukoliko volite uvek aktuelnu "smokey eyes" tehniku šminkanja, ova paleta je kao stvorena za vas. Nijanse koje dolaze u okviru nje se savršeno kombinuju medjusobno, pružajući bezbroj mogućnosti ukoliko ste kretivne u šminkanju.


Iako sam verovala da ću uglavnom biti fokusirana na drugi red ove palete, moram da priznam da sam se prijatno iznenadila kada sam shvatila da podjednako često koristim i one iz prvog reda.

Posebno su mi interesantne 2, 3 i 5 iz prvog reda, dok 2 iz drugog reda volim najviše za pregib kapka, jer izgleda savršeno na mojim braon očima, dajući im neku lepu dubinu. Ovakvu nijansu sam dugo želela i tražila. Poslednje dve iz drugog reda koristim najčešće i fenomenalne su za "smokey eyes". Poslednju nijansu često koristim čak i za popunjavanje obrva.

Sve nijanse su jako dobro pigmentovane osim prve u prvom redu, koja je ujedno i najsvetlija u celoj paleti. Medjutim, odlična je za blend i "omekšavanje" ostalih iz prvog reda. Napomenula bih da je prikaz nijansi  na ovom swatch-u prilično realan. Senke su nanete prstom, u samo jednom sloju, bez upotrebe baze za senku.


Od kako je imam, koristim je svakodnevno i uglavnom nju nosim na svim poslednjim fotografijama na Instagramu (@headindclouds). Neki od najčešće nošenih i ponovljenih look-ova koje sam kreirala koristeći ovu paletu, možete videti na fotografijama ispod. Na prve dve fotografije koristila sam senke iz prvog reda, dok su na druge dve korišćenje senke iz drugog reda City Color Matte palete senki.



Mislim da je ova paleta jedna od onih koje predstavljaju savršen izbor, recimo za početnike i dame koje žele u jednom proizvodu da imaju sve nijanse koje su joj potrebne za brzinsko, svakodnevno šminkanje. Za školu, posao ili bilo kakve aktivnosti koje ne zahtevaju previše truda, vec neku "sigurnu" kombinaciju boja za lako postizanje efekta "nisam se previše trudila". Vrlo je pristupačna, ali i kvalitetna i kao takvu svakako da je preporučujem.


*City Color svoje proizvode ne testira na zivotinjama, pa je to još jedan razlog više zbog čega počinjem da se zaljubljujem u ovaj brend.


City Color paletu senki možete kupiti u Ultra Sun-u, po ceni od 1450 dinara.


Kako vam se čini ova paleta?
Da li ste koristile senke za oči ovog brenda? Kakva su vaša iskustva?


S puno ljubavi,
Marija

13 comments:

  1. Predobro izgleda!Pigmentacija mi deluje bas dobro,boje divne,nemam reci...jedva cekam da je kupiim 😍😍😍
    Divan post!
    beautyqueen000.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pigmentacija im je fantazija :) Nadam se da ces i ti biti zadovoljna ;)

      Delete
  2. Izgleda stvarno super :)
    Štea što nema City Color kod nas u Hrvatskoj :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Divna je ;) Nisam znala da ih nemate u Hrvatskoj :/ Nadam se da ce stici uskoro i do vas ;) <3

      Delete
  3. Lep izbor senki, sviđa mi se (na stranu aplikator :-))

    ReplyDelete
  4. Prelepa je paletica. Imaju bas veliki asortiman proizvoda, nikako da porucim nesto da isprobam. :)

    frauleind.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je ova prvi njihov proizvod koji sam probala i odusevila se. Moracu i ja jos malo detaljnije da prostudiram sta sve imaju zanimljivo, a imaju sve i svasta ;)

      Delete
  5. Odlično si našminkana, a karmin u prvom look-u je savršen. :)

    ReplyDelete
  6. Koristim njihovu paletu Harvest Moon koja sadrži ove moderne narandžaste,kajsijaste, bronzane, zlatne i roze tonove. Veoma sam zadovoljna. Dopadaju mi se ovi mauve tonovi. Uvek si predivno našminkana. Pratim tvoje recenzije na instagramu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sjajno zvuci ta paleta, moracu da je pogledam sledeci put ;)
      Puno ti hvala na lepim recima <3 :**

      Delete