Friday, September 4, 2015

FAVORITI JULA I AVGUSTA


Ako pratite moj blog, verovatno ste primetile da sam preskocila post sa favoritima jula. Nije bilo namerno, ali kako su ova dva prethodna meseca bila prilicno aktivna i nisam bila posvecena blogu preterano, odlucila sam da u jednom postu objedinim sve ono novo sto sam otkrila u proteklom periodu.


Ispostavilo se da ove godine ipak necu otici na more, ali sam zato uzivala ma suncu, svejedno. Za zastitu koze od sunca koristila sam Eucerin Sun Spray sa UVA+UVB faktorom 30.
Od brenda u koji godinama unazad imam poverenje zaista nisam ocekivala nista osim kvaliteta. Iako sam navikla na kreme, ovaj sprej mi se dopao. Lepo neguje i stiti kozu. Ne ostavlja masan film, niti lepljiv osecaj na kozi. Koza ga brzo upija, dok na povrsini ostaje vrlo suptilan sjaj, poput nekog suvog ulja. Mirise predivno, sto je za moje kriterijume dodatni plus.
Jedina mana je jak miris alkohola neposredno nakon nanosenja, sto bi nekima mozda smetalo. Iako brzo nestane, osobama koje su osetljive na alkohol u kozmetickim preparatima mozda ne bi odgovarao. Ja licno nemam problem sa tim, i moja koza ga podnosi sasvim ok
Dostupan u apotekama po ceni od oko 1700 dinara za 200 ml.


Iako sam vec jako dugo verna Revlon Uniq One leave in tretmanu, pozelela sam da probam ovaj sprej za kosu. Znam da sam dugo pre nego sto sam otkrila i pocela da koristim Uniq koristila Gliss crni sprej za kosu i bila sam prezadovoljna. Isto tako, ni malo manje me nije odusevio i ovaj. Omeksava kosu i olaksava oblikovanje. ne masti, ne slepljuje i ne otezava kosu, vec joj pruza leprsavost i predivan sjaj i mekocu. Kosa je lagana i glatka po povrsini. Sve sto od proizvoda ovog tipa ocekujem, ovaj sprej je ispunio. Obozavam ga  i preporucujem.
Kao i vecina Gliss sprejeva i ovaj ima neki cudan i za neke mozda cak i jak miris, koji je intenzivan odmah nakon nanosenja, dok kasnije postaje nesto nezniji i lepsi.
Dostupan u drogerijama po ceni od oko 400 dinara (koliko se secam, ali ne mogu tacno da tvrdim).

Sastav proizvoda

L' OREAL MISS MANGA MEGA VOLUME je maskara koja me je potpuno odusevila. Jako sam zadovoljna izgledom mojih trepavica od kako je imam, a detaljno sam o njoj nedavno pisala na blogu, pa da ne bih ponavljala, mozete procitati moje utiske OVDE.
*Trenutno su L'oreal maskare snizene do -34% u dm drogerijama. Akcija traje do 13.09.2015.


O NYX Studio Liquid ajlajneru sam vam takodje pisala nedavno, a ako ste propustile post mozete ga procitati OVDE.
Definitivno najveci favorit medju favoritima ovog leta.


O Herba Market cetki koja je namenjena rascesljavanju mokre kose, takodje sam pisala na blogu, a detaljno o njoj i mojim odusevljenjem istom procitajte u OVOM postu.


Nema potrebe da ponavljam i objasnjavam svoju ljubav prema ovim mini lakovima za nokte kojima sam potpuno ocarana. Ove dve nijanse sam otkrila i jako cesto nosila tokom leta.
Predstavila sam ih u posebnim postovima, OVDE  i OVDE, gde mozete videti kako izgledaju na noktima.


Volim blago tonirane balzame za usne i uvek sam otvorena za testiranje i otkrivanje novih. ROSAL MAGIC GLOW mi se ucinio kao dobar izbor za leto, bilo da ga nosim samostalno, kada zelim blagi nagovestaj boje i sjaj na usnama, uz neophodnu negu, ili kada ga nanosim izmedju dva nanosenja ruza u slicnim nijansama. Ima predivan vockasti miris (pise da je miris grejpfruta, ali meni ne mirise tako), lagan je na usnama, a u sebi sadrzi sasvim suptilne svetlucave cestice (ne sljokice) koje usnama pruzaju predivan sjaj i cine ih punijim.
Dostupan u drogerijama po ceni od oko 200 dinara.



Setajuci po Beogradjanci slucajno sam prosla kroz Orient Emporium. Iako nisam ranije zalazile u njihove radnje, privuklo me nesto da udjem i pogledam sta imaju. Na kasi sam primetila etericna ulja u presimpaticnim bocicama. Naravno da sam se prvo uhvatila za vanilu. Predivan, "pravi" miris vanile me je u trenutku omamio. Jedva sam docekala da stignem kuci i stavim u isparivac nekoliko kapi i prepustim se uzivanju.
Takodje, cesto ga koristim i kao zamenu za parfem, jer na kozi mirise fenomenalno, a miris se jako dugo zadrzava.
Dolazi u pakovanju cija militraza nije navedena nigde, ni na kutiji, ni na bocici, ali je jako sicusna. U kutiji se nalazi i roll on i obican otvor, pa u zavisnosti na koji nacin ga koristite imate mogucnost da ga po zelji  menjate.
Cena iznosi 200 dinara.


Znate koliko sam zavolela ove simpaticne gumice koje ne lome kosu prilikom vezivanja, a kada sam ugledala ove sa leopard printom u najrazlicitijim kombinacijama boja, naravno da im nisam odolela. Malo mi samo pravi problem ova masna, jer se cesto zamrsi u kosi. Pokusala sam nekoliko puta da je skinem, ali je toliko cvrsto pricvrscena da je to apsolutno nemoguce. Kako god, ja ne prestajem da uzivam u njima <3.
Uvek iste, ne sire se i ne deformisu vremenom i nakon skidanja se uvek vrate u pocetni oblik. Moju kosu drze savrseno i predstavljaju divan detalj.
Kao i sve ostale, kupljene su u TC "La Sorella", na Terazijama i kostaju samo 50 dinara po komadu ;).

Da li ste probale neke od mojih julskih favorita? Delimo li utiske?
Pisite mi ;)

S' puno ljubavi,
Marija

35 comments:

  1. Odlicni proizvodi, i ja koristim vecinu i zadovoljna sam :)

    ReplyDelete
  2. A simpatični su ti favoriti. Lakovi na tvojim noktima su divni, dok recimo Miss Manga maskara na mene nije ostavila baš pozitivan utisak. Dobro je izgledala na trepavicama, ali je bilo mučno nanositi je jer mi je bila premokra a i četkica mi ne leži. Mene je to baš izluđivalo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Lena <3
      Zao mi je sto ti Miss Manga nije odgovarala, meni je jedna od najboljih, mada generalno najvise volim L'orealove maskare. Cetkica je meni super, iako sam poslednjih nekoliko godina (tacnije mnogo godina) koristila samo cesljice i one silikonske, ali i ova mi je sasvim ok ;) Sve zavisi, naravno, na sta je ko navikao i sta od proizvoda ocekuje ;) Ja je mnogo volim <3

      Delete
  3. Bas sam trazila sarene te gumice, gde god da sam ih našla bile su samo one jednobojne dosadne :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto sad znas gde mozes da ih nadjes ;)

      Delete
    2. Bas lepo, i ja cu ih potraziti cim ugrabim priliku, pretpostavljam da ima jos printova.

      Delete
  4. Gumice i ja obožavam, a za četku si me jako zainteresovala. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam da ih i ti volis, sjajne su zaista :)

      Probaj cetku. Pristupacna je i savrseno rascesljava. Vidim da imas plavu kosu, kao i moja sestra, pa verujem da ce i tebi odgovarati ;) Javi utiske ako je probas :*

      Delete
  5. Miss Manga je odlicna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista jeste i jako me raduje sto i tebi odgovara ;)

      Delete
  6. Ja sam mašnice na gumica otkinula. Malo jače sam povukla i uspela. Samo sam kod jedne morala da intervenišem makazama. Na toj je ostao mali "trag" mašnice, ali ga okrenem ispod repa pa nije primetan. Mašnice su mi smetale prilikom nameštanja, pa sam ih odstranila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Od kako sam procitala komentar nisam se smirila dok i ja sa svojih nisam skinula :D Plasila sam se da ih ne pokidam skroz, ali cimala sam i cimala i na kraju uspela. Meni su tri pravile problem, pa sam kao i ti morala da ih isecem. Malo se vidi trag lepka gde je bila masnica, ali nije nista strasno i upadljivo. Hvala ti na komentaru i sto si me "naterala" da i ja izvrsim intervenciju nad svojim :D I meni su smetale i nervirale me, sad ih obozavam bez onog "samo sto" <3 :*

      Delete
  7. Planiram da probam mis manga maskaru,eucerin sam koristila i zadovoljna sam,a gumice za kosu su mi savrsene,od kad sam ih otkrila samo sa njima vezem kosu,pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je drago sto delimo pozitivne utiske <3
      Nadam se da ces biti zadovoljna Miss Mangom ;)

      Delete
  8. Vecinu stvari sam i sama probala, dopada mi se etircno ulje, izgleda divno. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ulje je fenomenalno <3 Najlepsi miris vanile ikada <3

      Delete
  9. Predivno je sve, uvek imas zanimljive novitete. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno , drago mi je da ti se dopadaju <3

      Delete
  10. Te gumice sam uzela kod Kineza isto za 50din.i odmah su mi pukle,al dobila sam na poklon ib i sjajne su,u pocetku malo je bilo privikavanja al sad ne mogu bez njih.Mada konstantnim vezivanjem kose ona se lomi i kida kakve god gumice da su.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno prvi put cujem da su nekome pukle i jako mi je zao :( Meni su sve na okupu od pocetka i sve su kao nove...ne znam, mozda ih previse zatezes prilikom vezivanja, za cim nema potrebe, zaista. IB nisam probala, iako sam imala period kad sam pozelela, ali sam ubrzo shvatila da nema potrebe kupovati nesto ovog tipa za tako nerealnu cenu. Zaista ne vrede vise od 50 dinara, iako su sjajne, to su samo gumice za kosu :)

      Slazem se u potpunosti. I ja moju jako retko vrezujem, uglavnom samo kod kuce ili kada nesto radim pa mi smeta kosa ;) Nisam ovde mislila na lomljenje kose kao kidanje, vec kada je lepo isfenirana pa se veze rep. Nemoguce je normalnom gumicom da se ne prelomi i ostane trag, pa u tom smislu su mi fenomenalne ;)

      Delete
  11. E baš ću i ja ovaj Gliss Kur sprej da isprobam. Baš sam danas potrošila crni, a i ovaj me privlači već odavno. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super je ;) Ne znam kakvu kosu imas, ali za moju je odlican ;) Bas je lepo smiri i zagladi ;) Crni sam ja jako dugo koristila, pre neogo sto sam otkrila Uniq i bas sam ga volela. Malo me je miris gusio, ali dobro...navikla sam se vremenom ;)

      Delete
  12. Favoriti su ti ljepota :) Lakići su prekrasni i ja ih obožavam, dok maskaru i ne volim baš. Trudila sam se s njom, ali mi nije išlo. Previše je formula mokra za moj ukus i odustala sam od nje. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Minna <3 :**
      Stvarno? Bas su izgleda podeljena misljenja vezano za MM, dok je jedni obozavaju, drugima uopste ne odgovara. Steta...meni je odlicna <3

      Delete
  13. Iz svakog posta o favoritima na tvom blogu ja nađem nešto što moram da imam. :D Sad je to Nyx ajlajner, jedva čekam da ga probam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...drago mi je ako je tako i nadam se da budes zadovoljna mojim preporukama ;) <3
      Super je ajlajner, verujem da ces biti zadovoljna ;) Iskoristi akciju i kupi ga po snizenoj ceni ;)

      Delete
  14. I ja obožavam mini lakove, valjda zato što ionako nijedan lak ne potrošim pa mi je lakše kad su malecki. Već sam zapazila nekoliko ovih GR, moraću da ih i kupim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sjajni su ovi malisani ;)
      Ja nemam taj "problem", ali su mi slatki ovi mali ;)

      Delete
  15. Ove gumicice bez masnica tako u raznobojnim dezenima imate u TC Shanghai u Zemunu u Robnoj kuci Zvezda, 6 komada povezanih za 100 dinara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista? Hvala najlepse na ovoj informaciji <3 Prvom prilikom idem po njih <3 :* I to je super cena :D

      Delete
    2. Nema na cemu, nadam se da ces uzivati u sarenim dezenima i jaaaako jeftinim gumicicama. Neverovatno je kako se vate u prvobitan polozaj posle rastezanja :-)
      pozz, Jovana
      P.S. tvoj blog mi je jedan od omiljenih!

      Delete
    3. Hocu, hocu...jer ih ooobozavam <3 :D Sjajne su i odlicnog kvaliteta ;)

      Hvala ti puno, jako me raduje da to cujem <3 Veliki poz saljem <3 :***

      Delete
  16. Jaooj kako su ti slatke gumicice, ja sam imam samo jednu ljubicastu ali kad sam videla ove tvoje sa printovima odlepila sam skroz :D I ja sam ranije uvek koristila Gliss-ove prskalice i stvarno mi rade posao isto kao i Uniq 1, koji je po meni malo precenjen i bas ga slabo koristim. Probaj obavezno gliss kur hyaluron filler prskalicu, ja sam odusevljena sa njom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Savrsene su u svakom pogledu <3 Od izgleda, pa sve do kvaliteta <3 Ja sam potpuno odusvljena :)

      Gliss jako volim, jer ne otezava kosu, a olaksava njeno oblikovanje :)
      Hvala ti od srca na preporuci, probacu ga sigurna, jer ne sumnjam da je sjajan <3 :*

      Delete