Sunday, September 20, 2015

FAVORITE FALL LIP COLORS



Novo godisnje doba, nove nijanse na usnama. Kako polako ulazimo u jesen, usne postaju sve tamnije, sto ja generalno volim. Tamnije nude, zagasite crvene i ljubicaste nijanse su ono u cemu se ja pronalazim i osecam prijatno trenutno. U ovom postu odlucila sam da podelim sa vama proizvode koje ja volim i koje cu nositi ove jeseni (ali i zime). Ovo je naravno, trenutna postavka, ali sigurna sam da ce vremenom biti i nekih novih koje cu usput otkriti i to, kao i uvek, podeliti sa vama.


NUDE ruzevi su neophodni tokom cele godine, samo se nijanse menjaju. Dok tokom leta volim prilicno svetle i breskvaste nijanse, u hladnijm delu godine se odlucujem za one nesto zagasitije, ali nikako one koje vuku na sivo/braon, vec i dalje ostaju prilicno neutralne, ka toplim, kako ten ne bi izgledao hladno i bezivotno.


Olovka koju najcesce koristim je NYX Natural, koja sa savrseno uklapa uz sve moje nude ruzeve, dugotrajna je i prilicno suva, sto sprecava razlivanje kremastih formula izvan linije usana.


Swatchevi na ruci, s leva na desno:

1. L'oreal Color Riche u nijansi Sepia/Silk
2. Rimmel Undressed
3. NYX Soft Matte Lip Cream u nijansi Zurich
4. NYX Lip Liner Natural.

1. Rimmel Undressed; 2. NYX Zurich Soft Matte Lip Cream; 3. L'oreal Color Riche Sepia/Silk.

LJUBICASTI TONOVI su nesto sto je novina u mojoj makeup rutini. Iako sam ranije volela samo svetlije mauve  nijanse na svojim usnama, ove godine sam potpuno odusevljena tamno ljubicastim, cak modrim tonovima koji imaju dosta plave u sebi. Dopada mi se kako mi stoje uz ten i boju kose, a savrseno se kombinuju uz aktuelne jesenje/zimske outfite. Trenutno volim ova tri ruza, ali planiram da obogatim svoju kolekciju jos nekim, tamnijim nijansama sljive.



Uz ove ruzeve uglavnom koristim NYX olovke u nijansama Deep Purple i Mauve, koje se savrseno kombinuju i u zavisnosti od toga da li zelim tamnije ili svetlije usne, tako ih i biram.


Swatchevi, s leva na desno:

1. Maybelline Color Sensational u nijansi Mystic Mauve
2. Maybelline Color Whisper u nijansi Mad For Magenda
3. Aura Absolute Matte u nijansi Matte Mess
4. NYX Lip Liner Deep Purple.

1. Maybelline Color Whisper Mad For Magenda; 2. Maybelline Color Sensational Mystic Mauve; 3. Aura Absolute Matte, Matte Mess.

CRVENA je klasicna jesenja boja, bilo na usnama ili u propratnim detaljima garderobe. Verujem da vecina vas ima vec svoj najdrazi crveni ili burgundy/bordo ruz koji ce nostiti u predstojecem periodu. Ja volim tamno crvene nijanse koje kombinujem sa NYX Deep Purple olovkom, kako bih sprecila razlivanje van ivica usana, sto se cesto desava sa ovakvim nijansama, posebno sa nesto kremastijim formulama kakve ja inace volim i nosim.




Swatchevi:

1. NYX Butter Lipstick u nijansi Licorice
2. NYX Butter Gloss Red Velvet
3. Maybelline Color Whisper Who Wore It Redder
4. NYX Deep Purple Lip Liner.

1. NYX Butter Gloss Red Velvet; 2. Maybelline Color Whisper Who Wore It Redder; 3. NYX Licorice Butter Lipstick.

Mozda ste primetile da u svakoj grupi postoje nijanse za suncane jesenje/zimske dane, one za svaki dan, prilicno neutralne, kao i dramaticnije, za noc ili one tmurne dane kada jednostavno volim da dam malo jaci pecat prilicno jednostavnim outfitima, kao i kada to situacija zahteva/dozvoljava. Jednostavno volim da ruz prati dati trenutak.



*Sve nijanse nosim bez spomenutih olovaka za usne, kao biste mogle da vidite sto realniju boju samih ruzeva
*Sve fotografije nastale su na direktnom, dnevnom svetlu.

*Sve proizvode spomenute u ovom postu mozete pronaci u nasim drogerijama i Alexandar Cosmetics-u.

Kakve nijanse ruzeva vi volite i najcesce nosite tokom jeseni?
Pisite mi u komentarima;)


S puno ljubavi,
Marija

14 comments:

  1. Odlican post, u pravom trenutku☺. Podudaraju nam se ukusi, sem sto se crvene tice, tu sam nekako jos uvijek nesigurna☺. Imam neke varijante tipa crveno roze, crveno narandzasto ali onu klasicnu crvenu nekako izbjegavam. Ljubicasta me odusevljava sa raznim varijacijama. Ti divna, kao i uvijek. 👩😙💕

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala najlepse na divnim recima <3

      Mislim da je generalno sve stvar navike i ponekad je "zdravo" iskociti iz sigurnih boja poput pink/nude i probati nesto novo, drugacije od onoga na sta smo navikli. Ni ja ranije nisam nosila intenzivne nijanse na usnama, ali vremenom to se puno promenilo i sad samo eksperimentisem. Probaj i ti, vremenom ces shvatiti kako je zivot kratak za neke "dosadne" boje na usnama :D Mozda zvuci blesavo, ali pricam iz svog iskustva :)
      Veliki pozdrav <3 :***

      Delete
  2. boje su prekrasne i odlično ti pristaju

    ReplyDelete
  3. I sama vrlo rado nosim nude i tzv. boje "mesa" na usnama,a u zadnje vreme i mauve i ljubičaste nijanse.Crveno ne volim i ne nosim,prosto nikad nisam ni pokušala da nadjem nijansu koja bi mi odgovarala ;).A i nemam usta za crveni karmin,ali zato volim da se poigravam sa olovkama kao podlogom za karmin,volim ombre fazon,tako mi usta deluju lepše i punije ;).
    Slike su divne,a tebi sve boje lepo stoje :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Vesna, hvala puno na komplimentima <3

      U principu i jeste najvaznije znati pronaci ono sto najvise odgovara nasem senzibilitetu i voditi se time. Licno, volim i uvek sam otvorena za isprobavanje nekih novih trendova/boja, ali razumem u potpunosti tvoj stav ;)
      Pozdrav <3

      Delete
  4. Apsolutno SVE nijanse mi se dopadaju, a i odličan mi je taj fejk septum pirsing :D odlično ti pristaje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo...pa hvala ti puno :) Drago mi je ako je tako ;) Videla sam, dopalo mi se, i rekoh sebi...sto da ne? :D

      Delete
  5. Ok, ne mogu vjerovati da ću ovo reći, ali polako mi se počinju sviđati ruževi! Jep, za sad nemam još niti jedan, ali mislim da bi se to uskoro moglo promijeniti. Čuda rade ovi blogovi :D Nego, iz ovog posta mi se najviše sviđaju ljubičaste nijanse :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista? Iz nekog razloga mi je neverovatno da nemas bas nijedan ruz :D Definitivno moras to da promenis i upustis se u tu avanturu :D :***

      Delete
  6. Koliko obozavam nude nijanse pa to nije normalno. Inace Aurin mat karmin je po meni karmin svih vremena! Obozavam ga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Delimo ljubav prema istim <3 Neophodni su ;)
      Definitivno se slazem. Vec neko vreme sam planirala da ih probam i nikako...ovo mi je prvi Aurin ruz, ali vec imam u planu jos nekoliko nijansi. Jasno mi je zasto su toliko voljeni od strane mnogih devojaka.

      Delete
  7. Zanimljivo je koliko nas hladno vreme tera da promenimo nijanse ruževa čak i kad tvrdimo da šminka nema veze sa godišnjim dobom :) Meni su ove sezone ljubičasti ruževi otkriće, ili nisam bila svesna da mi tako dobro stoje ili nisam bila našla prave nijanse ranije.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da...definitivno ;)
      Ljubicasta je i za mene totalno otkrice <3 Nikada nisam razmisljala o ljubicastim bojama na svojim usnama, ali od ove jeseni zelim sve nijanse ljubicaste, cak i one blesave :D

      Delete