Wednesday, December 3, 2014

NYX ZURICH SOFT MATTE LIP CREAM


Nedavno sam vam u postu sa oktobarskim favoritima pokazala jedan novitet u mojoj makeup kolekciji ruzeva, u pitanju je NYX Zurich Soft Matte Lip Cream (u daljem tekstu SMLC). Tada sam ga samo spomenula, jer sam zelela da mu posvetim poseban post, bas onako kako i zasluzuje.


NYX SMLC Zurich je predivna peachy/nude nijansa, sa mat finisom. Jedna je od onih nijansi koje smatram da bi vecini odgovarala. Dolazi u formi sjaja za usne, sa sundjerastim aplikatorom i sadrzi 8 ml proizvoda. Ono sto se meni dopada je sto ne isusuje usne previse i ne uvlaci se u sitne nabore na usnama. Inace imam "problem" sa pojedinim ruzevima, jer imam izrazene nabore po povrsini usana i neretko se desava da mi ih ruzevi jos vise naglasavaju.

Zurich je jako dobro pigmentovan. Prilikom nanosenja aplikator bukvalno klizi duz usana ostavljajuci ih mekim i sjajnim. Tek nakon nekoliko minuta susi se totalno mat i kao takav traje satima bez pomeranja. Dozvoljava vam da jedete, pijete i ne razmisljate da li ste "pojeli" vas ruz i to je ono sto mene odusevljava.

*Extra savet: Pre nanosenja svakog ruza na usne budite sigurne da ste ih prethodno dobro pripremile. Poseban akcenat na to treba staviti ukoliko planirate da nosite ruz sa mat finisom, koji naglasava suvocu usana. Neposredno pre nanosenja ruza moja preporuka je da uradite piling usana. Na taj nacin uklonicete izumrle celije i suvu kozu sa povrsine usana. Nakon pilinga nanesite hranljivi balzam sa usne, po mogucstvu da nije previse sjajan poput recimo Labella. Ukoliko ih pripremite na ovaj nacin mozete biti sigurne da ce vase usne izgledati negovano i lepo.
*Ako imate usne koje su osetljive na hladnocu, vetar i ostale nepovoljne vremenske uslove i skloni ste ispucalim usnama, pored jace nege koja se podrazumeva, moje misljenje je da mat ruzevi mozda nisu najbolji izbor za vas. U tom slucaju, predlazem da izaberete one koji su hidratantni, vlaze usne i cuvaju ih od vetra, ne naglasavajuci njihove suve delove. Mat ruzevi mogu samo dodatno da pogorsaju stanje, posebno tokom hladnih zimskih meseci.


Na fotografiji ispod mozete da vidite kako izgleda na dnevnom svetlu.


Neposredno nakon nanosenja NYX SMLC usnama pruza lep, zdrav sjaj i usne izgledaju kao da ste nanele dobro pigmentovani balzam u boji ili neki hidratantni ruz.
*Fotografisano na direktnom prirodnom, dnevnom svetlu.





Nakon nekoliko minuta postaje skroz mat. 
Fotografija je nastala u zatvorenom prostoru, bez upotrebe blica.




Jako sam zadovoljna ovim mat ruzem, jer iako nisam ljubitelj mat usana i retko koja nijansa mi se kao takva dopadne, Zurich je definitivno jedan od najcesce nosenih nude nijansi od kako sam ga kupila. Lepo se uklapa uz nacin na koji se ja sminkam svakodnevno, svidja mi se kako mi stoji uz ten i kosu i definitivno ga preporucujem svima koji vole neutralne nijanse na  usnama ove zime.


NYX u svojoj ponudi standardno ima siroku paletu nijansi, od onih nude sa razlicitim podtonovima, preko jarkih nijansi, pa sve do atraktivnih burgundy koje su aktuelne ove sezone. Ove ruzeve mozete kupiti u Alexandar Cosmetics-u i njihovim distributivnim centrima sirom Srbije.
Cena ovog ruza iznosi oko 500 dinara.


Da li volite mat ruzeve?
Kako vam se cini Zurich?



Love,
Marija <3

18 comments:

  1. Replies
    1. Sto se mene tice, savrsen <3 Drago mi je da delimo odusevljenje <3 ;*

      Delete
  2. Obozavam mat usne,imam zasad samo jedan soft matte lip cream,ali necu stati na njemu,odusevljena sam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopadaju ;) I ja sam odusevljena i takodje planiram prosirenje kolekcije ;)

      Delete
  3. Moram nabaviti jedan, jer za divno čudo nemam nijedan NYX tečni. A mislim da bi mi bila idealna ova nijansa, a i nama iste stoje. Ja volim mat usne, a moram malo početi da furam svetlije nijanse, jer sam ubila sa "šljivama" na usnama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kako ti je to promaklo? :D
      I ja mislim da bi ti odgovarala. Da, primetila sam da volimo i nosimo slicne nijanse ;)
      Hahhaha...razumem te ;) I ja sam u poslednje vreme forsirala tamnije usne, ali sam se uzelela mojih standardnih nijansi :) :*

      Delete
  4. Divan je,imam ga,obozavam ove ruzeve!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je drago da se i tebi svidjaju i da uzivas u njima <3 Imaju super izbor nijansi, sto je zaista sjajno ;)

      Delete
  5. Replies
    1. Hvala <3 Ipak nisam pogresila u odabiru <3 To je taj ;) :*

      Delete
  6. Prelepo izgleda! Zanima me da li ima plavi podton (koji vizuelno izbeljuje zube), tj da li zubi izgledaju zuto ili ne? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala <3
      Nema plavi podton, ali ni zuckasti, vise je neki neutralni ;)

      Delete
  7. Divaan je i prelepo ti stoji! :)

    ReplyDelete
  8. Podseca me na Istanbul koji imam, predivna je nijansa i lepo ti stoji!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slicni su, samo sto je ovaj malo vise "kajsijast", ako se ne varam ;)
      Hvala ti puno <3

      Delete