Do sada ste na blogu imali prilike da citate o beauty temama, predlozima
za manikir, vidite neke od outfita, ali nikada do sada nisam pisala o hrani koju volim da spremam
i jedem. Kako je ovaj blog moje "srecno mesto" na kom volim da delim sa
vama sve one sitnice koje moj zivot cine potpunijim i srecnijim,
odlucila sam da vam dam predlog za jedan lagan i zdrav obrok koji ja
tokom jeseni i zime jako cesto spremam. Vrlo jednostavno i brzo za
pripremu, sa svega nekoliko sastojaka, ovo jelo se
svrstava u moje omiljene tokom hladnih zimskih meseci.
Sta vam je potrebno:
Kriska bundeve, srednje velicine
1 veca sargarepa
2 manja ili jedan veci krompir
Pavlaka za kuvanje (oko 100 ml)
Manja glavica crnog luka ili praziluk, po zelji
Kockica maslaca
Nekoliko listica svezeg persuna
Biber
Bio zacin.
Nacin pripreme:
Bundevu, sargarepu i jedan krompir izrendati, a drugi krompir iseci na sitne kockice. Na maslacu izdinstati crni luk, a kada postane staklast dodati izrendano povrce i kratko sve zajedno prodinstati uz neprekidno mesanje. Kada povrce pusti vodu i omeksa, sipati vodu u serpu i dodati krompir iseckan na kockice. Kuvati sve dok ne provri. Pre kljucanja sipati pavlaku za kuvanje (kolicina po zelji, mozete odrediti sami, kada osetite da postaje kremasta trebalo bi da je dovoljno). Kada provri, kuvati na umerenoj vatri jos 10-15 minuta. Na kraju dodati biber, Bio zacin i sitno iseckan persun.
*Po zelji ovaj potaz mozete posluziti uz krutone koje mozete kupiti gotove ( imaju ih Hleb i kifle i jedna kesica kosta 50 dinara), ali ih mozete napraviti i sami tako sto cete tost hleb iseci na sitne kockice i prepeci ih kratko, dok ne dobiju zlatnu boju.
Ovo je jelo koje cete zavoleti prvom kasikom. Punog ukusa, kremasto i lagano, nesto sto se priprema za manje od pola sata, sigurna sam da ce vrlo brzo postati i jedno od vasih najdrazih tokom ovog perioda godine. Ususkani u toplo cebe, za velikom soljom u ruci uz vas omiljeni film ili dragu osobu, i uzivanje je zagarantovano ;)
Obavezno mi javite ako odlucite da probate da li vam se svidelo ;)
Love,
Marija <3
Sta vam je potrebno:
Kriska bundeve, srednje velicine
1 veca sargarepa
2 manja ili jedan veci krompir
Pavlaka za kuvanje (oko 100 ml)
Manja glavica crnog luka ili praziluk, po zelji
Kockica maslaca
Nekoliko listica svezeg persuna
Biber
Bio zacin.
Nacin pripreme:
Bundevu, sargarepu i jedan krompir izrendati, a drugi krompir iseci na sitne kockice. Na maslacu izdinstati crni luk, a kada postane staklast dodati izrendano povrce i kratko sve zajedno prodinstati uz neprekidno mesanje. Kada povrce pusti vodu i omeksa, sipati vodu u serpu i dodati krompir iseckan na kockice. Kuvati sve dok ne provri. Pre kljucanja sipati pavlaku za kuvanje (kolicina po zelji, mozete odrediti sami, kada osetite da postaje kremasta trebalo bi da je dovoljno). Kada provri, kuvati na umerenoj vatri jos 10-15 minuta. Na kraju dodati biber, Bio zacin i sitno iseckan persun.
*Po zelji ovaj potaz mozete posluziti uz krutone koje mozete kupiti gotove ( imaju ih Hleb i kifle i jedna kesica kosta 50 dinara), ali ih mozete napraviti i sami tako sto cete tost hleb iseci na sitne kockice i prepeci ih kratko, dok ne dobiju zlatnu boju.
Ovo je jelo koje cete zavoleti prvom kasikom. Punog ukusa, kremasto i lagano, nesto sto se priprema za manje od pola sata, sigurna sam da ce vrlo brzo postati i jedno od vasih najdrazih tokom ovog perioda godine. Ususkani u toplo cebe, za velikom soljom u ruci uz vas omiljeni film ili dragu osobu, i uzivanje je zagarantovano ;)
Obavezno mi javite ako odlucite da probate da li vam se svidelo ;)
Love,
Marija <3
Hvala na receptu, isprobaću obavezno :)
ReplyDeleteNema na cemu, Coxy :) Nadam se da ce ti se dopasti :)
DeleteBas cu probati, obozavam ove lagane recepte...:) naravno, javim kako je uspelo :)
ReplyDeleteBas mi je drago i nadam se da ce ti se svideti ukus, ali i miris ;) Javi obavezno, bas me interesuje tvoje misljenje ;) :**
DeleteNjami :)
ReplyDeleteJeste Tico, da znas :) Preukusno je ;)
Delete