Wednesday, December 17, 2014

NYX MATTE LIPSTICKS HIPPIE CHIC & PALE PINK

Kako nam se blizi kraju ova 2014. godina i polako svako od nas precrtava stvari koje bi trebalo da ostanu u ovoj godini, tu je uvek i ono nesto sto je obecano, ali nazalost, igrom slucaja, zaboravljeno. Kada je ovaj moj kutak u pitanju, shvatila sam da je ostalo puno stvari o kojima sam zelela da vam pisem i odlucila sam da vam konacno sve to i predstavim onako kako zasluzujete, nadam se do kraja godine.


Ne znam da li se secate NYX Matte Lipstick ruzeva u nijansama Pale Pink i Hippie Chic. Davno sam obecala njihove recenzije, ali jednostavno, iz nekog razloga, nikada ih nisam ni napisala. Jedan od mogucih razloga je i taj sto nisam znala da li ih volim ili ne. Konacno, kada su se utisci dovoljno slegli, odlucila sam da ih podelim sa vama.


*Na prirodnom osvetljenju, bez upotrebe blica
 
NYX MATTE ruzevi dolaze u klasicnom obliku kao i vecina. Simpaticnog dizajna, sa providnim delom na sredini gde mozete videti nijansu ruza, predstavlja detalj koji se meni jako dopada. Takodje, svidja mi se i cinjenica da je u pitanju mat plastika od koje je pakovanje izradjeno, tako da je vidljivost ogrebotina koje nastaju prilikom nosenja u kozmetickoj torbici kao i otisci prstiju svedeni na minimum. Nekima je ovo mozda nebitna informacija, ali ja sam detaljista, pa sam eto primetila i to kao jednu od dobrih strana ovih ruzeva ;) 

Ono sto je zajednicko ovim ruzevima je izuzetna pigmentovanost, sto mozete videti i na fotografiji ispod.

 1. HIPPIE CHIC; 2. PALE PINK

HIPPIE CHIC je divna, mat peachy nijansa. Licno, smatram da mi lepse stoji od Pale Pink, koja je po mom misljenju prikladnija za plavuse, ali naravno trebalo bi uzeti u obzir i ostale parametre poput podtona koze, boje ociju i slicno.



PALE PINK predstavlja pravu dolly pink nijansu ruza za usne. Kada malo bolje razmislim, obe nijanse su mi pomalo Barbie, pa su mi zbog te cinjenice jos draze.




Zelela sam ih, kupila, pa su me malo razocarali, a onda sam naucila nekako kako da ih ucinim boljim i nosivim, i kada se sve sabere i dalje ne znam sta izricito mislim o njima. Nijanse su predivne, kremaste prilikom nanosenja, super pigmentovane, ali ono sto mene muci je cinjenica da se jaaakooo uvlace u nabore na usnama i skupljaju u njihovim uglovima. Bilo da stavite minimalnu kolicinu ili normalnu, to je gotovo nemoguce izbeci. Mozda je to i do mojih usana koje imaju bas izrazene nabore, pa ih samim tim mat ruzevi jos vise naglasavaju, ili je to slucaj sa ovim nijansama, stvarno ne znam. Ono sto sam ja nasla kao opciju za njihovo nosenje i pored ovih stavki je dobar balzam, jedan vrlo tanak sloj ruza, lagano tapkanje papirnom maramicom, tako sto prislonim maramicu na usne kako bih uklonila visak ruza, a onda ponovo nanesem balzam. U tom slucaju izgledaju pristojno. Takodje, vrlo cesto ih nosim tako sto ih mesam sa ostalim ruzevima i sjajevima i tada naravno nemaju mat finis, ali volim njihove predivne nijanse i zaista ne zelim tek tako da odustanem od njih.


Iako ovi ruzevi imaju mat finis, prvo na sta nas asocira ta rec je dodatno isusivanje usana. Moram da priznam da moje usne, koje su normalne, dakle nemam problem sa ispucalim usnama i redovno ih negujem (mozda i preterano), ne isusuju. Cak i kada ga uklonim, nemam osecaj da su suvlje nego inace.

Sto se tice postojanosti, ni to im nije bas jaca strana. Preporucujem vam da nikada ne nanosite sloj preko sloja ovog ruza, jer izgleda jako neureno. Uvek prvo uklonite u potpunosti ostatke, pa onda nanestite ponovo, novi sloj.

NYX Matte ruzevi nemaju miris, sto mene ne raduje posebno, jer jako volim ruzeve koji prilikm nanosenja sire divne mirisne note. Za one sa malo izostrenijim culom mirisa, poput mene, primetili bi neki cudan "miris" koji ne znam kako bih mogla da opisem, ali nije bas prijatan :(

Kada je u pitanju fotogenicnost, zavisno od svetlosti mogu da izgledaju nestvarno lepo, ali isto tako i vrlo neprirodno i vestacki, gotovo "plasticno". Prisutnost blica moze jako da im promeni boju.

*Fotografije ispod nastale su u zatvorenom prostoru, sa upotrebom blica.

NYX MATTE LIPSTICK HIPPIE CHIC <3
NYX MATTE LIPSTICK PALE PINK <3
Cena ovih ruzeva iznosi oko 600 dinara, a mozete ih kupiti u Alexandar Cosmetics-u sirom Srbije.


Da li ste probale neke od NYX Matte ruzeva?
Volite li mat izgled usana u ovakvim nijansama?



Love,
Marija <3

20 comments:

  1. Divno ti stoje, ali kad procitam koliko si se namucila da bi tako izgledale.. :) Bas detaljan post i prelepe slike, ruzeve sam razmisljala da uzmem,i to bas ove dve nijanse sam htela, jer sam mislila da su mnogo bolji i postojaniji ali dobro je sto si mi ukazala da nisu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Zeljka, hvala ti puno na komplimentima <3 Jako mi je drago da ti se svideo post ;)
      Zaista jesu predivne boje, ali nazalost nisu bas najbolji. Ocekivala sam vise, ali recimo samo da mi se ne uvlace u te moje nabore na usnama sve bi bilo savrseno, ali ovako...moram da se dovijam na razne nacine kako bi izvukla najbolje iz njih ;)

      Delete
  2. Hippie Chic mi se svidja za neke toplije dane. :) Najvise volim kremastu ili polu mat zavrsnicu, a nijanse poput pale pink mi se nikako ne dopadaju, pa ih ni ne praktikujem nezavisno od zavrsnice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U pravu si, skroz je prikladan za leto kada ga najcesce i nosim ;) Ali moze jako lepo da izgleda i tokom zime, jer su trenutno aktuelne pastel nijanse, pa se savrseno kombijuje sa toplim dzemperima u slicnim nijansama ;)
      I ja sam za kremastu zavrsnicu ;) Jeste specificna Pale Pink, kao sto sam i navela u tekstu, nekako je suvise "lutkasta", pa definitivno nije za svaciji ukus, ali poznajem toliko njih koje su odusevljene ovim ruzem, odnosno bojom. Meni je Hippie drazi, ali volim i Pale Pink, posebno uz neki sjaj, zna da bude bas lep ;) Ali i ne ide mi nekako uz tebe, tako da te kapiram, skroz ;)

      Delete
  3. Nyx Hippie Chic je jedan od prvih ruževa koje sam ja kupila i razočarala se.Jer kao što si ti rekla, boja je lepa ali na usnama katastrofa. :( Ne razmaže se lepo, uvlači se u nabore usana i za moju boju lica presvetao.Stoji mi u ladici već godinu dana ne znam šta ću sa njim! :p Trepavice su ti vrh! :***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je zao sto je tako i eto nisam samo ja primetila te nedostatke :(( Steta, bas :(
      Meni ne stoji, ja ga nosim, ali ga kombinjem sa drugim ruzevima i sjajevima. Probaj i ti, mozda nadjes neku svoju savrsenu kombinaciju, jer je boja divna <3
      Hvala ti puno <3 :**

      Delete
  4. Obje nijanse su mi baš savršene :) Samo što mi se baš ne sviđa što ulaze u borice, ali vjerujem da se to s kvalitetnim balzamom da ispraviti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slazem se sa tobom ;)
      Zavisi...u mom slucaju i ne bas onoliko koliko bih ja zelela da bude savrseno :( Ne znam, mozda je to do mojih usana :( Ali nekako sam nasla nacine da ih nosim ;)

      Delete
  5. Baš divne nijanse. Još nisam isprobala NYX ruževe, ali svakako moram. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Savrsene su, zaista <3
      Moras da ispravis tu gresku ;) Ja ih imam zaista puno, i vredni su paznje, definitivno. Neki imaju malo bolju formulu od drugih, ali sve u svemu, preovladjuju oni sa boljom, na osnovu nekog mog iskustva ;)

      Delete
  6. Imam 5 nijansi ovih NYX ruzeva (Nude, Hippie Chic,Shocking pink, Perfect red, Street cred). Hippie Chic i Nude su bas ovakvi kako si ih opisala ulaze u borice na usnama i traju kratko, jos na mojim usnama koje su suve izgledaju i nekako brasnjavo, dok su preostale 3 nijanse savrsene traju dugo, kremaste su, ne isticu suve delove, ravnomerno blede... Preporucujem ti da probas neku drugu nijansu njihovih mat karmina pa da vidis zasto su toliko hvaljeni :) Inace u NYXu treba izbegavati svetle karmine, ne samo iz ove linije vec iz svake...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vise puta sam cula da su zavisno od nijanse jako razlicite formule ruzeva iz iste linije i evo i ti si to opet potvrdila.
      Shocking Pink mi je dugo na WL, ali sad kad si mi rekla da ima super formulu, definitivno cu morati da ga kupim. Bas takvu nijansu nemam, a potrebna mi je. Citala sam puno i o Perfect Red, tako da i on ide na WL ;)
      Hvala ti puno na preporuci ;) Sto se tice ostalih ruzeva svetlijih nijansi, imam neke i zadovoljna sam, round su mi super svi ;)

      Delete
  7. Za mene su ove boje bas slicne,imam Hippie Chic.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesu slicne, ali je vrlo ocigledna razlika uzivo, veruj mi ;)

      Delete
  8. Meni ne stoje ovakve nijanse nikako, ali na tebi su baš lepi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Coxy <3
      Mozda samo nisi navikla na ovakve nijanse... Ja ih volim ;)

      Delete
  9. Joj, i meni su miris i ambalaža bitni :D Ne znam, uprkos svemu tebi jako lepo stoje i mislim da im treba dati šansu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znaci nisam jedina koja obraca paznju na takve stvari? ;)
      Hvala ti Tico <3
      Treba, definitivno ;)

      Delete
  10. Lepe su boje, ali ja ne mogu toliko da se mucim da bi to lepo izgledalo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem te...ali ja jednostavno nisam mogla da odustanem od ovih divnih boja <3

      Delete