Wednesday, December 10, 2014

GLOWY MAKEUP FOR HOLIDAYS


Dragi moji, danas sam odlucila da podelim sa vama moju vecitu inspiraciju kada je makeup u pitanju. Kako nam se blizi najlepsi period godine koji podrazumeva mnogo slavlja, izlazaka, okupljanja i svih onih lepih druzenja kada svi zelimo i trudimo se da izgledamo najbolje sto mozemo, inspirisana Victoria's Secret andjelima koji su oduvek predstavljali sinonim zenske lepote u celom svetu, potrudila sam se da rekreiram njihov nacin sminkanja. Njihova prelepa lica, savrseni makeup koji podrazumeva svez, sjajan ten, koralno-pink jagodice, blago naglasene oci braonkastim, svetlucavim senkama, nude pink usne i savrseno talasasta kosa nikoga ne moze da ostavi ravnodusnim. Na fotografiji ispod mozete videti kako to izgleda na moj nacin ;)


...a evo jednog od VS andjela, close up ;)

*Fotografija preuzete sa Interneta
Verujem da je vecina vas bar jednom pokusala da rekreira slican makeup. Kako se ja gotovo uvek sminkam na ovaj nacin, jer obozavam "glowy skin look" i uvek se prilikom kupovine odlucujem za pudere koji obecavaju ovakav izgled, jer ne volim mat finish u bilo kom obliku (osim ponekad kada sam raspolozena za mat usne), odlucila sam da vam pokazem nacin kao i proizvode sa kojima ja postizem look slican VS modelima. 


Prilikom kreiranja ovakvog makeup-a najvaznija je podloga, odnosno izbor pudera. Ukoliko nemate problem sa masnom kozom ili T-zonom nece vam biti tesko da postignete famozni dewy skin look, jednostavno samo odaberite odgovarajuci puder. Preporucujem moj omiljeni CHANEL Mat Lumiere, ili jeftiniju verziju ovog savrsenstva Bourjois Healthy Mix. Oba od navedenih pudera imam i obozavam, jer mi pruzaju ten kakav najvise volim, zdravog sjaja, bez "cakey" finisa.
Ako niste ta srecnica puderi koji kozi pruzaju ovakav izgled kada se pomesaju sa sebumom na povrsini koze mogu da naprave ne bas tako "sjajan" izgled, jer nije isto "dewy" i masno. Za vas sa masnom kozom preporucujem setovanje tecnog pudera nekim matirajucim, bilo da je kameni ili u prahu, jer cete jedino na taj nacin drzati sjaj pod kontrolom. Ja uglavnom ne koristim nista preko pomenutih tecnih pudera, eventualno tokom leta.


Korisceni proizvodi:
  • Benefit The POREfessional prajmer
  • CHANEL Mat Lumiere tecni puder #40 Beige Intensity
  • Maybelline Fit Me korektor nijansa #20
  • Essence Eyebrow stylist set, tamnija nijansa
  • NYX Push-up Bra For Eyebrow preko celog kapka u vidu baze i highlightera u predelu ispod obrva
  • Bourjois Bronzing Powder (cokoladni) #52
  • Too Faced Sun Bunny bronzer
  • Too Faced Snow Bunny highlighter
  • Essence Cookies & Cream rumenilo (ostala sam vam duzna recenziju ovog rumenila, pa ovde mozete da vidite kako izgleda na mom licu)
  • Urban Decay NAKED2 paleta ( Tease na pregibu kapka, Foxy ispod obrva, Busted ispod donjih trepavica)
  • Sephora Long Lasting Kohl Pencil #07 Infinite Beige u unutrasnjoj liniji oka (waterline)
  • Sephora Flashy Eyeliner #16 Flashy Ultra Brown
  • L'oreal Chrome Shine #167 Sand Lame
  • Bourjois 1 Seconde Volume maskara
  • Too Faced Lip Liner Nude
  • NYX Mega Shine Lip Gloss Nude Pink. 

 

Ovakav nacin sminkanja cini da izgledate mladje, zdravo i sveze, dok mat makeup ponekad zna da doda godine i ucini vam ten sivim i umornim, bar je to neko moje misljenje.
 
 


Moram da priznam da sam se namucila tokom fotkanja i kako je vec pao mrak dok sam se ja sminkala (zima je, sta da se radi, visa sila), bilo je nemoguce fotkati bez upotrebe blica. Inace ne volim fotografisanje u zatvorenom prostoru, sa blicem i najvise volim prirodno svetlo, jer na najbolji nacin moze da docara boje i celokupan utisak, ali nije ni ovo tako lose, zar ne? ;) Mada, uzivo izgleda mnogo lepse i kada biste samo mogli da vidite kako svetluca L'oreal Chrome Shine senka na mojim kapcima...predivno :(
Evo dve fotkice da vidite kako izgleda bez blica, zabelezeno telefonom ;) Skroz druga prica, drugacije boje...

*Zanemarite cudan ugao fotografisanja, u fokusu su bile oci :D

Mislim da je ovakav makeup savrsen izbor za praznicno raspolozenje i savrseno se uklapa uz nezne, pastel dzempere, kape, kapute, uz sve te sljokice i lampice koje su aktuelne u ovom periodu. I jos nesto, savrseno izgleda na fotografijama  ;) <3

Malo sam preterala sa kolicinom fotografija, ali sta da radim kad ne mogu da se odlucim za samo nekoliko i zelim sve da vam pokazem :D :D :D



Kako vam se cini?
Da li vise volite mat ili dewy makeup?



Love,
Marija <3

34 comments:

  1. Hvala Bogu neko bez mat efekta.Sve je savrseno,samo da je bez bronzera bilo bi jos lepse,kvari mi utisak svezine.Trepavice sigurno imas velike,maskara ih ne moze tolikeeee uciniti ali je sigurno dobra:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahahaha...pa da, uglavnom devojke paze samo da im je ten totalno mat, ne znam iz kog razloga :) Ali kapiram da smo sve mi drugacije i svaka od nas se pronalazi u stvarima koje njoj licno prijaju, tako da i to postujem ;)
      Uh...pa ja bez bronzera na umem da se nasminkam :D On mi dodje kao puder, neizostavan, ali ponavljam, sve je to stvar licnog izbora ;)
      Neeee...naprotiv, moje trepavice su izuzetno retke, svetle i kratke, do te mere da su potpuno neprimetne bez maskare, sto mozes i videti u postu gde sam pisala o Bourjois maskari koju sam koristila na ovim fotografijama :)

      Delete
  2. Danas svi nose ravnu tj.ispeglanu kosu koja samo visi(iskreno, za mene je to izgled bolesne tj.kose bez zivota).Zene ne svataju da lokne podmladjuju.Imas lepo i usko lice mozes slobodno celom duzinom da ukovrdzas kosu,divno ti stoji!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvar licnog ukusa ;) Ja volim i ravnu i talasatu kosu, sve u skladu kako sa raspolozenjem, tako i sa prilikom i garderobom ;)
      Hvala ti na komplimentima <3 Licno ne preferirarm lokne koje idu uz glavu, od korena kose, vise sam za neke opustenije varijante poput talasa...nekako mi je tako prirodnije i lepse ;)

      Delete
  3. Predivno! <3 Ja se ovako u glavnom sminkam kada nemam mnogo vremena. Na zalost imam vrlo masnu kozu pa koristim u glavnom matirajuce pudere al hajlajter obozavam i bez njega ne izlazim iz kuce. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Marry <3
      Kada nemas mnogo vremena? :D Hm, pa meni je potrebno neko vreme da sve bude onako kako zelim i na svom mestu :D :D :D
      Slazem se za highlighter ;) I meni je on neizostavni deo svakodnevnog makeup-a, iako ga mnogi smatraju iskuljucivo vecernjim :)

      Delete
  4. Divno, bas mi se dopada ! :-) xoxo

    NEW POST
    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2014/12/heat.html

    ReplyDelete
  5. Jako lijepo i decentno :) Izuzetno mi se sviđa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, bas mi je drago da ti se dopada <3 :***

      Delete
  6. Replies
    1. Hvala Tanjice <3 Kada makeup ekspert to kaze onda je to poseban kompliment <3 :***

      Delete
  7. Svaka cast, lepo odrađen makeup =)

    ReplyDelete
  8. Prelepa si. :)
    A definitivno više volim dewy izgled :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jooooj...pa hvala ti na ovako lepim recima <3 Postidecu se *___*
      Jako mi je drago da to cujem, jer su devojke generalno opsednute mat tenom :)

      Delete
  9. Još kad sam videla slike a IG, prva asocijacija su mi bili "andjeli". Mislim da prevazišla i njihovog šminkera :) Stvarno je savršeno! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno Tico? Joooj bas mi je drago da ti se svidja <3 Hvala ti puunooo :***
      Pa sad...ne bih rekla da sam ih prevazisla, ali sam prilicno zadovoljna kako je sve na kraju ispalo <3

      Delete
  10. Evo još jedne obožavateljice dewy & glowy looka! :) A ovo stvarno gotovo svima dobro stoji i pomlađuje. Neki dan sam radila sličan VS look na sebi i još nekoliko cura, baš ga volim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaaa :D <3
      Slazem se, apsolutno ;)
      Bas mi je drago da volis i ti ovakav tip makeup-a :)

      Delete
  11. Prelepa si, a i sminka je super!!! Zanima me odakle je ono fenomenalno sjajno ogledalo?? :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno na komplimentima <3 <3 <3
      Iz Home Centra, ali kupljeno je davno...pre nekoliko godina :) Pogledaj, mozda ga imaju jos uvek, ili bar neko slicno. Ja sam zaljubljena u njega, bas ga obozavam <3 :)

      Delete
  12. Thank you <3 I follow you back <3

    ReplyDelete
  13. Koristim mat puder jer ne mogu da nadjem neki sa dewy finisom koji ima jaku prekrivnu moc :/ Jako si lepa! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam, uglavnom puderi sa ovakvim finisom imaju slabu do srednju moc pokrivanja. Eventualno da se neke nepravilnosti poput flekica pokriju korektorom.

      Jooooj...pa hvala puno <3 :***

      Delete
  14. Mnogo si lepa i mnogo ti lepo stoji ovakav mejkap, najiskrenije, kao sto samo zena moze zeni da kaze :) a na koji nacin si kosu uvijala? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Zeljka, neizmerno ti hvala na ovako divnim recima, od <3
      Kosu sam uvijala Braun presom ;)

      Delete
  15. Prelepo našminkano lice! :) Molim vas možete li mi reći gde mogu kupiti ovde kod nas u Srbiji (Beograd i okolina) Maybelline Fit me korektor pošto sam čula da ga je jako teško pronaći? Ako ne, da li znate kako ga mogu i gde poručiti iz inostranstva, neki link, nešto...? Hvala unapred, veliki pozdrav!

    ReplyDelete