Wednesday, July 10, 2013

THE BEAUTY BLOGGER TAG

Pre nekoliko dana bila sam tagovana od strane divne  Mirele koja stoji iza bloga Petite Cherie  za ovaj sladak The Beauty Blogger Tag :) Ukoliko ne pratite ovu divnu devojku, svakako pogledajte njen blog, kao i odgovore koje je ona dala na ova pitanja. Sama vrlo rado posecujem njen blog, jer smatram da je izuzetno kvalitetan.

Pravila su sledeca:
  • naznaciti da je ovaj tag kreirala - The Beau Bow, http://www.thebeaubow.blogspot.ca/
  • tagovati jos beauty bloggera
  • naslov posta bi trebalo da glasi "The beauty blogger tag"
  • odgovoriti na pitanja.

1.Navedite beauty rutinu koju retko koristite?

Uh... pa ovo je tesko pitanje... Uzivam u svim beauty ritualima i nista ne preskacem :) Cak, smatram da u nekim stvarima i preterujem :P


2.Da li je ciscenje cetkica nesto sto redovno radite?
 
Svakako. Cetkice za makeup detaljno perem, dezinfikujem i "nahranim" (kombinacijom antibakterijskog tecnog sapuna i nekoliko kapi maslinovog ulja) svake nedelje, minimum. Cetkice kojima nanosim tecni puder, korektor, kao i sudjer za makeup perem nakon svake upotrebe. Smatram da su ciste cetkice izuzetno bitne u odrzavanja lica cistim.
 

3.Koliko dugo mozete da izdrzite sa starim lakom za nokte. koji je poceo da se guli?

Nema sanse da me vidite sa noktima na kojima su vrhovi laka oguljeni. Cesto nokte lakiram svakodnevno, najduze izdrzim sa jednim lakom 3 dana i dosadi mi. Smatram da su lepi i uredni nokti nesto sto nas odaje i ostavlja jako bitan utisak o nama. Ne mislim da morate imati gomilu lakova ili veliku mastu, pa nokte ukrasavati stalno, vec je dovoljno voditi racuna da su svi iste duzine, bez zanoktica, i nekim neutralnim lakom namazani.

4.Koliko dugo odlažete kupovinu zamene nekog proizvoda, preparative/dekorative iako su vam Vam potrebni?

Bez nekih stvari ne mogu da zamislim da ostanem i uglavnom pravim zalihe :) Od preparativne kozmetike to je svakako sredstvo za skidanje sminke i losion, krema za lice i za predeo oko ociju, kao i dobrog sredstva za negu usana i ruku :D Od dekorativne kozmetike ne mogu bez tecnog pudera, korektora i maskare. Sto se noktiju tice, nikako, ali nikao ne mogu bez Seche Vite Top Coat-a :)


5.Koja je Vaša najgora beauty navika?

Probanje svega sto mi se ucini interesantnim za negu lica. Ranije me ta navika skupo kostala, ali vremenom sam naucila da se suzdrzim nekontrolisanog eksperimentisanja sa mojim osetljivim licem :)

6.Kada izlazite, da li spremanje ostavljate za poslednji trenutak ili ne?

Nikako! Pomalo sam komplikovana po tom pitanju. Jako sam organizovana i moram unapred da znam gde idem i kada da bih mogla da se organizujem koliko mi je potrebno vremena da se spremim. U zavisnosti od toga gde idem, potrebno mi je od min 1h, pa cak i 3h ponekad, ukoliko perem kosu i feniram se :) Uzivam u spremanju za izlazak podjednako kao i tokom izlaska. Za mene je to ceo ciklus :)


7.Da li možeš postaviti granicu trošenja i ostati pri odluci?

Tesko :( Nazalost, uvek mi je odredjena stvar neophodna i potrebna sad ili nikad :D


8. Koliko je organizovana Vaša makeup kolekcija i kolekcija lakova za nokte?

Pre pola godine sam svoj do tad "radni sto" pretvorila u svoj beauty kutak. Sminka koju cesto koristm nalazi se na stolu, lepo i pregledno organizovana, ostatak je u fiokama stola. Lakove za nokte drzim organizovane na polici koja lici na raf, a koju sam dobila od prijatelja koji je nekada drzao frizerski salon :) Volim kada mi je sve na vidiku u svakom trenutku, jer se cesto desava da na odredjene proizvode potpuno zaboravim  :)


Zelim, zelim, zelim ovakav makeup kutak :)
9. Koji je najduži period da niste napisali blog post?

Trudim se da, uglavnom bar svaki drugi dan postujem, ali mislim da sam najduze izdrzala nedelju dana, i to na samom pocetku blogovanja :)

Uglavnom je vecina blogerki bila tagovana i vec dala odgovore na ova pitanja, pa da ne bi dolazilo do ponavljanja, resila sam da ovog puta ne tagujem dalje. Nadam se da nece biti zamerki na ovu odluku :)


Love,
Marija

14 comments:

  1. Ajme draga, hvala ti puno na lijepim riječima :)) baš si me razveselila :D

    Bilo mi je zanimljivo čitati tvoje odgovore :) Za nokte sam mogla pretpostaviti :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na cemu :) :* To je istina :)

      Drago mi je da ti je bilo interesantno :)
      Nokti...moja vecita opsesija :) To prvo primetim na nekome :)

      Delete
  2. bas smo te fino upoznale :) cestitke za tag :)

    ReplyDelete
  3. Neke odgovore kao da sam ja pisala :D Super post! Maca je carica! :D
    Uvek volim da znam kako druge devojke organizuju šminku, u nedostatku jednog takvog diivnog stola stalno nešto eksperimentišem i nikad nisam previše zadovoljna :D
    A Petite Chérie je divna! :)
    :**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...drago mi je da smo slicne u nekim segmentima :) :*

      I ja stalno pokusavam da svoj makeup kutak dovedem do zeljenog izgleda, ali nekako uvek nesto fali :( Tako zelim ovo ogledalo sa lampicama svuda po njemu :( Ahhh...zene :D

      Jeste, Mirela je zaista divna i jako sam polaskana sto sam tagovana sa njene strane :) <3

      Delete
    2. Saljem vam puse obadvjema :* <3

      Delete
  4. Lepo je bilo saznati i o tvojim beauty navikama!

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Mace su zakon (iako trenutno imam psa, jer mi je uginuo moj Mica, isti ovakav zuti macor)!!! Najdivnija bica <3
      Nisam mogla da odolim ovoj fotki :D

      Delete
  6. Bas mi je drago da sam te upoznala kroz ove odgovore. Svakako da sam vec naslutila da si jako uredna i organizovana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je jako drago <3 Ovo je zaista divan nacin na koji mozemo da saznamo nesto vise o devojkama cije blogove pratimo :)

      Hvala ti puno, bila si u pravu :*

      Delete