Sunday, May 12, 2013

BENEFIT the POREfessional



Svi koji su u blogosvetu ili prate beauty blogove, culi su za toliko hvaljeni POREfessional, bazu koja se, kao i sve druge,  nanosi nakon kreme za lice, a pre nanosenja pudera. Za cilj ima smanjenje prosirenih pora. Kako meni prosirene pore u predelu obraza predstavljaju veliki problem, morala sam da probam :)



Nikada ranije nisam koristila nijednu bazu, tako da ne mogu da je uporedjujem, ali moram da priznam da sam ocekivala mnogo vise. Ne mogu reci da sam razocarana, ali ocigledno je da su moja ocekivanja bila prevelika kad je u pitanju POREfessional. Primetila sam razliku kad imam bazu i kad nanesem samo puder, T-zona mi manje sija tokom dana, ali pore su, nazalost, i dalje vidljive :(


Evo kako moje pore izgledaju u krupnom planu :( Znam da nije bas lep prizor, ali zelela sam da vam docaram. Ne zamerite :) 

Prilikom nanosenja klizi po kozi, ostavljajuci je vidno matiranom i svilenkasto neznom na dodir, sto mi se posebno svidja. U trenutku nanosenja pore postaju manje vidljive, ali u toku dana ponovo su tu. Da ne budem pogresno shvacena, ova baza smanji pore, ali nikakv WOW! efekat nemojte ocekivati, ukoliko imate malo izrazenije pore, kao sto je to slucaj samnom. Devojkama koje imaju nesto manje vidljive pore verovatno bi vise odgovarala, fino bi zategla i zagladila lice, i lepo pripremila kozu za nanosenje pudera.

Nakon nanosenja The POREfessional prajmera

Kao sto mozete i same da vidite, moje pore su i dalje prilicno izrazene, samo je koza zategnutija i matirana

Koristim je svakodnevno iz razloga sto primetim razliku kad je ne stavim, matira mi lice. Uglavnom je nosim sa sobom u neseseru i nanosim u toku dana, u slucajevima kada mi lice prosija, i obavi posao.




POREfessional prajmer nanosim prstima. U pocetku sam je utrljavala u kozu kruznim pokretima, ali sam onda primetila da kad je utapkam na kozu gde imam prosirene pore, mnogo bolje ih pokrije(smanji). Nakon nanosenje, sacekam nekoliko minuta, potom nanesem puder.

Dugo sam je testirala pre nego sto sam odlucila da napravim recenziju, bas iz razloga sto nisam mogla da kazem ni da mi odgovara, ni da mi ne odgovara. Sve u svemu, smatram da je ok, ali uzimajuci u obzir cenu koja nije bas niska (oko 4300 dinara), ocekivala sam daleko bolje rezultate. Da li su moja ocekivanja bila prevelika, ili jednostavno nije za devojke koje imaju BAS izrazene pore, i dalje nisam bas sigurna... Mogao je Benefit to i bolje :(

Da li koristite prajmere? Da li ste koristile ili testirale Benefit The POREfessional? Kakva su vasa iskustva?

Love,
Marija

13 comments:

  1. Bas sam htela da ga kupim :/ Mada sam htela da ga dobijem u nekom setu kao probno malo pakovanje jer je skup poprilicno.Iste su nam pore i moram priznati da imam ista ocekivanja kao i ti posto ga toliko hvale...Moracu dosta da razmislim da li da ga kupim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jedino da sacekas, pa u setu da kupis i probas, jer je zaista skup za eksperimentisanje :( Ja sam bila ubedjena da ce mi pomoci da smanjim pore :(

      Delete
  2. Pa eto, daje pristojan efekat iako meni izrazene pore spadaju u najbezazlenije beauty "probleme" ako ih tako mogu uopste nazvati. Zeno, lijepa ti je koza, nemoj se opterecivati dimenzijama pora. Lijepo lice sigurno ne narusavaju! ;) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :*
      Mene jako nerviraju, i stalno pokusavam na sve moguce i nemoguce nacine da ih ucinim manje vidljivim :(

      Delete
  3. E nisam je probala. Koristila sam npr Sephorinu koja je mnogo jeftinija i pore su mi bile manje vedljive. Nista magicno ali popravila je stanje. Ne znam da li bih dala bas toliko para za bazu. Mozda ako bi bila bas cudotvorna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Proslog leta sam obilazila oko Sephorine, bila je na nekom snizenju, ali sam odustala jer sam naisla na razne recenzije na nekim blogovima gde je ne hvale preterano :( Mozda bi mi vise odgovarala, ako kazes da ti je smanjila pore... Dosta je jeftinija, tako da cu je sigurno probati kad potrosim ovu :)

      Delete
  4. Dobro da nisam jedina koja prikazuje i svoje pore u krupnom planu :D
    Nisam probala ovaj proizvod, ali vrlo verovatno bismo imale sličan doživljaj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Nisi :) Zelela sam da docaram kako to ustvari izgleda ;)
      Verovatno :( Steta ...

      Delete
  5. E,evo pre nekoliko sam pocela dada te pratim i stvarno sam odusevljena tvojim blogom!
    U vezi ovog clanka me zanima da li ovaj prajmer moze da se koristi za mladju kozu (imam 15 god.) i gde se moze kupiti?!
    Unapred Hvala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, drago mi je da si ovde <3 :*

      Mislim da nema razloga zbog kojeg ne bi smela da ga koristis ;) Mozes cak i samostalno da ga nosis, ukoliko nemas neke velike nepravilnosti na kozi, pa eventualno samo u svhrhu smanjenja vidljivosti pora, ako su manje izrazene od mojih ;) Lepo zagladi kozu i pruza svilenkasti osecaj ;)

      Benefit proizvode mozes kupiti u svim Sephora parfimerijama ;)

      Delete