Thursday, April 23, 2015

EUCERIN ULJE ZA TUSIRANJE

Suva koza nakon tusiranja, osecaj zatezanja i peckanja, koje ukoliko se preskoci nanosenje losiona/kreme/ulja prerasta u svrab, sve su to simptomi koji su poznati nama sa suvom i osetljivom kozom tela. 

Kao neko ko se tusira svakodnevno dva puta jako mi je vazno da proizvodi koje koristim budu hranjivi i nezni za moju kozu.

Na trzistu postoji zaista mnostvo preparata za tusiranje/kupanje, a na vama je da odlucite sta vasoj kozi najvise odgovara. Ono na sta bi trebalo da obratite paznju prilikom kupovine je svakako sastav na poledjini svih tih sarenih i lepo upakovanih bocica. Sigurna sam da vecinu vas privlace lepo dizajnirana pakovanja proizvoda i prijatni mirisi i da su to u vecini slucajeva presudne stavke prilikom kupovine. Ne krivim vas, jer i sama "padam" na takve trikove proizvodjaca, sto moja koza oseti.

Ponekad sam svesna da zanemarujem njene potrebe i osetljivost, sto je posebno izrazeno tokom tusiranja, pa cesto kupujem, recimo Balea kupke i gelove za tusiranje cije mirisne note obozavam, ali koji moji kozu jako isusuju, ali se onda tesim kako nije "steta" toliko velika jer svakako nakon tusiranja nanosim hranjive kreme/ulja. Medjutim, u poslednje vreme sam pocela bas da vodim racuna, jer sam primetila da je koza tela pocela da mi bude suva i gruba na dodir, sto mi jako smeta.

Odlucila sam da probam hvaljeno Eucerin ulje, o kojem sam do sada slusala samo pohvale. Koristim ga vec skoro mesec dana, svakodnevno i vise nisam mogla da izdrzim da ne podelim svoje odusevljenje sa vama.


EUCERIN ULJE ZA TUSIRANJE dolazi u providnom, plasticnom pakovanju i sadrzi 200 ml ulja.
Zlatno zute boje, neznog, skoro neprimetnog mirisa, izuzetno blago tako da odgovara osetljivoj kozi kao i onoj sklonoj alergijskim reakcijama.
Namenjeno je svakodnevnom ciscenju, jer ne narusava prirodni nivo ph vrednosti koze (ph5), cuva njenu prirodnu zastitu ostavljajuci zastitni nivo lipida na kozi.
Formula bez parabena, zahvaljujuci prisustvu pantenola, glicerina i citratnog pufera aktivira kozi svojstvene enzime i regulisu nivo vode u njoj.
Bez sapuna u svom sastavu.

*Lista sastojaka
Ono sto je interesantno je da ovo ulje uopste ne peni. Moram da priznam da sam ocekivala da ce biti masnije i gusce, teze razmazivo i da ce samo ispiranje biti naporno i trajati dugo. Nista od toga nije slucaj, sto je zaista iznenadjujuce pozitivno, po nekim mojim kriterijumima.
Za celo telo je potrebna jako mala kolicina ulja, lepo klizi po kozi, vrlo lako se ispira, ostavljajuci lep film na kozi, ali nikako masnjikav, vec cini da koza izgleda zdravo. Nakon njegovog koriscenja nema zatezanja, svraba, niti bilo kakve propratne neprijatnosti koje sa sobom nosi suva koza sama po sebi.


Nakon skoro mesec dana, moram da priznam da mi se koza totalno preporodila. Od kako sam pocela da koristim ovo ulje, shvatila sam sta sam radila svojoj kozi pre njega i pomalo sam ljuta na sebe zbog toga. Nekada nismo ni svesni posledica svojih propusta kada je u pitanju nega, a koza sve pamti i nazalost, vraca. Ponekad zbog neinformisanosti, nemarnosti, ili cak nasih nesvesnih svakodnevnih postupaka zanemarujemo simptome na koje koza pokusava da skrene paznju i natera nas da je negujemo na nacin na koji ona to zasluzuje. Jednostavno smo zatrpani mnostvom "bitnijih" stvari, zivimo tempom koji nam drustvo svima namece i nemamo bas vremena i prostora da obracamo paznju na sve te "sitnice" koje, ustvari uopste nisu beznacajne.

Pored ovog ulja za tusiranje, pocela sam da koristim jedno divno baby ulje o kom cu vam pisati u posebnom postu, sto u kombinaciji sa ovim Eucerin uljem cini za moju kozu dobitnu kombinaciju, kada je cisnjenje i nega nakon tusiranja u pitanju.

Koza mi nikada nije bila u boljem i "zadovoljnijem" stanju, pa sam jako srecna sto ovo svoje iskustvo/otkrice mogu da podelim sa vama.

Cena ovog ulja za tusiranje iznosi oko 680 dinara, a mozete ga kupiti u svim apotekama, kao i u Lilly apoteci. Cesto bude i na raznim akcijskim snizenjima, pa predlazem da pratite i kupite po nizim cenama ( i do -20%).

Verujem da ce vecina vas pomisliti kako je skupo, ali odmah cu vam skrenuti paznju da se jako sporo trosi i za jedno tusiranje je potrebno mnogo manje kolicinski nego recimo sa gelovima za tusiranje, tako da je pored svih onih prednosti koje ima naspram klasicnih, drogerijskih kupki i gelova definitivno nesto sto bi trebalo da probate i priustite svojoj kozi. Bice vam visestruko zahvalna, verujte mi.


Da li ste probale ovo ulje?
Koji je vas omiljeni proizvod za tusiranje? Volite li kreme, gelove ili ulja?
Pisite mi u komentarima ;)


S' puno ljubavi,
Marija <3.

13 comments:

  1. Uopšte ne koristim ulja za tuširanje, ali ovo toliko hvale da sam zacrtala da ga jednom moram probati :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ih ni ja koristila do sad, ali ovo me je odusevilo, totalno ;) Obavezno ga probaj, svidece ti se ;)

      Delete
  2. Procitala sam dosta pozitivnih komentara za ovo ulje, mada ga nikad nisam koristila deluje mi bas zanimljivo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam dugo slusala i citala o njemu, ali konacno sam odlucila da ga probam i sad se pitam zasto sam cekala ovoliko :D Predivno je i vrlo nezno za kozu ;)

      Delete
  3. Ovo ulje koristim godinama,dok jos nije postalo izvikano,nabavljam ga u inostranstvu jer je boljeg kvaliteta nego ovo nase kao i svi ostali brendovi.Kupujem ga za 8e pakovanje od 500ml ,a od 750ml je nekih 15e,dobija se pakovanje na punpicu koje je ekonomicnije od ovog manjeg.Za razliku od ovog,moje malo peni.

    ReplyDelete
  4. Mislim ne nase kao nasa proizvodnja,nego uvoz koji je namenjeno za azijsko trziste nazalost i losije je kvalitete kao i kreme,nivea i eucerin su jedna kuca.Taki da nivea isto nije kvalitetna u odnosu kakva je kvaliteta u inostranstvu.Govorim iz iskustva jer sam probala i uverila se.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem sta zelis da kazes i hvala sto si podelila svoje iskustvo sa citaocima, kao i sa mnom. I sama sam imala priliku da probam proizvode namenjene razlicitim trzistima i da, definitivno postoji razlika, ali ne mogu da kazem da je ovo nase toliko lose ;)
      A sto se razlike u ceni tice, na to smo vec navikli :((

      Delete
  5. Ja koristim Nivea In-Shower mleko za telo nakon sto se istusiram kupkom, ali si me definitivno zainteresovala za ovaj proizvod :D Jedno pitanje, ne bih da zvucim glupo, ali da li se ovo koristi kao kupka ili kao mleko za telo? :)
    Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitanje ne moze da bude glupo, nemoj tako... Ovo je ulje za kupanje i koristi se kao kupka, ispira se i po zelji nanosi mleko/losion/puter/ulje...sta god koristis i sta god tvojoj kozi odgovara.
      Veliki pozdrav <3

      Delete
  6. Ovo mi je omiljena tuširalica. Napravim i ja ponekad neki izlet (kad me privuče miris) ali se uvek rado vraćam ovom ulju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je postala, za jako kratak period :)
      Mene takodje privlace mirisi, jer aktiviraju sva cula, ali ipak je nega na prvom mestu, iako ne garantujem da necu opet poceti da "svrljam" kad mi zafale mirisi citrusa tokom leta da me osveze, ili mirisi vanile, cokolade i sl. tokom zime...mh...ali ovo ulje ostaje do daljnjeg ;)

      Delete
  7. Da li si probala još neke uljane gelove za tuširanje i koji su ti se još pokazali kao dobri poput eucerina? :)
    Slavica B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam koristila uljane kupke od drugih brendova do sada. Ovu sam probala i ostala joj verna <3 Sjajna je i jako blaga za suvu i osetljivu kozu poput moje.

      Delete