Wednesday, August 31, 2016

Natura Siberica Oblepikha maska za i oštećenu kosu

Pre tačno šest meseci po prvi put sam se susrela sa brendom koji mi je za jako kratko vreme postao jedan od najdražih kada je prirodna, organska kozmetika u pitanju. Tada sam odlučila da probam masku za kosu i  piling za lice o kom sam vam već pisala detaljnije  OVDE.

Ova ruska kozmetička kuća poseduje najprestižnija priznanja i sertifikate koji potvrdjuju kvalitet i čistoću sastojaka proizvoda i jedna je od onih čijom primenom se jako brzo vide rezultati. Nakon pola godine redovnog korišćenja maske za oštećenu kosu, prenosim vam svoje iskustvo.


Oblepikha maska za oštećenu kosu dolazi u klasičnom pakovanju kada je ovaj tip proizvoda u pitanju i sadrži 300ml proizvoda, što je zaista mnogo, jer za pola godine nisam uspela ni polovinu da potrošim. Namenjena je dubinskoj regeneraciji. Olakšava češljanje i štiti kosu od toplote. 

Altajska Oblepikha je čuvena sibirska bobica koju su meštani vekovima koristili za revitalizaciju i jačanje kože, kose, a pokazala se kao efektna u svrhu lečenja rana. Ova mala bobica je najbogatiji prirodni izvor beta-karotena i jedino poznato biljno ulje koje sadrži omega 3,6, 7 i 9 zajedno. Takodje, sadrži i provitamine A, vitamine B1, B2, B3, B6, C, D, E i K1. Ovakva kombinacija čini je jednom od najlekovitijih bobica na svetu.

U svom sastavu ne sadrži parabene, SLS, veštačke boje i silikone.

Kako deluje?

Vitamini i amino-kiseline hrane i regenerišu kosu, ulje altajske bobice-Oblepikha ili pasji trn i marokansko arganovo ulje pomažu generisanje keratina što kosu čini sjajnom i zdravom. Ulja kedra i makadamije utiču na dubinsku hidrataciju strukture vlasi.


Moja kosa je inače suva i sklona kidanju pri vrhovima, a pre nekih godinu dana tretirana i blanšom, što znači da joj je bila zaista neophodna dubinska nega i regeneracija.

Nakon dugogodišnjeg korišćenja Macadamia maskse za kosu, odlučila sam da napravim malu pauzu i probam još neki proizvod koji bi možda mogao da je zameni. Medjutim, naišla sam na nešto što mi se mnogo više svidelo i dalo bolje rezultate, jedina stvar koja mi nije više prijala je miris. Dok miris Macadamia proizvoda obožavam i jedan je od meni najdražih ikada, miris Oblepikha maske mi ne prija. Ne mogu da kažem da je neprijatan, ali je prilično intenzivan i me mogu reći da u njemu uživam. Ali to svakako nije nešto što bi trebalo da igra važnu ulogu u kreiranju krajnjeg utiska o proizvodu koji pruža efekat poput ove maske, jer se miris ne zadržava dugo nakon pranja.


Bogata, gusta tekstura poput putera prilikom korišćenja odaje subjektivan osećaj dubinske nege. Naneta na kosu, ova maska je istog trenutka omekšava i zagladjuje, a tokom ispiranja javlja se onaj, meni drag osećaj da prstima možete bez ikakvih problema proći kroz kosu koja nije zamršena, već nežna na dodir i nekako "ljigava" (izvinite na izrazu, ali to je moj lični doživljaj, pa ne znam kako bih ga drugačije dočarala).

Nakon pranja kosa je elastična, glatka i lepršava, zdravog sjaja.
Izuzetno lako se oblikuje.
Ne masti se u korenu, iako je nanosim celom dužinom, pa i na koren, kako bi sto bolje apsorbovala sve aktivne, dragocene sastojke.

Koristim je dva puta nedeljno, tako što je nanesem nakon šamponiranja i ostavim da deluje 5-10 minuta, zavisno od raspoloživog vremena.

Od kako koristim ovu maksu za kosu primetila sam da nikada nije bila u boljem stanju. Mnogo brže mi raste, zdrava je i manje lomljiva. Zahteva manje vremena za feniranje, jer nema onih sitnih dlačica koje štrče po površini nakon pranja. Nije suva kao inače, što znači da je ovo proizvod koji zaista deluje dubinski, a ne samo površinski i trenutno.

*Kada se sve uzme u obzir, moj utisak je da ja ovo brend koji sa velikom pažnjom bira sastojke svojih prozvoda i zaista se trudi da svojim potrošačima podari ono najbolje od prirode, po vrlo razumnim, pristupačnim cenama i na taj način pruži kvalitet koji je dostupan većini. Brend kojem verujem i koji imam želju malo više da istražim.

Cena ove maske za kosu iznosi 1200 dinara, ali često imaju sniženja pojedinih proizvoda i akcije, pa pratite dešavanja na društvenim mrežama (Facebook i Instagram), gde o tome redovno obaveštavaju svoje potrošače.

Detaljnije o Natura Siberica proizvodima, cenama i prodajnim mestima možete se informisati na njihovom sajtu, gde možete pogledati njihovu kompletnu ponudu.


Da li ste vi koristili nešto od ovog brenda?
Imate li neku preporuku šta bih još mogla da probam?
Pišite mi u komentarima <3


S puno ljubavi,
Marija

3 comments:

  1. Trenutno koristim Planet spa treasures of the desert masku i odlicna mi je :)

    ReplyDelete
  2. Ciao ☺️ Već par puta kupujem šampon baš iz ove kolekcije NS i piling za lice i jako sam zadovoljna 😊 Imala sam prije i kremicu za ruke al me nekako nije oduševila, nije baš bila za suhu kožu nešto posebno hranjiva. Gledala sam i ovu masku al pošto za nju nije bilo testera nekako sam je preskočila 😜 a sad je definitivno žeeeeelim čim potrošim trenutnu 😝

    ReplyDelete
  3. Ova maska za kodu i DM-u kosta 969,00

    ReplyDelete