Friday, April 22, 2016

Golden Rose Liquid Matte Lipsticks



Kada mi je pre nekih mesec dana stigao paket Golden Rose noviteta, prvo sto sam otvorila i probala bili su Liquid Matte tecni ruzevi. Kako mi od tada mnogo vas pise i postavlja uglavnom ista pitanja, potrudila sam se da konacno podelim sa vama sve detalje vezano za ove tecne ruzeve.


Golden Rose je nedavno na trziste izbacio novu liniju mat tecnih ruzeva za usne. Dolaze u jako lepom pakovanju izradjenom od kvalitetne, cvrste plastike, poput stakla i sadrze 5,5 ml proizvoda.

Ono sto se meni jako dopalo odmah nakon prvog kontakta sa proizvodom jeste cinjenica da je Golden Rose u poslednje vreme znatno poboljsao kvalitet svojih proizvoda, ali i samog pakovanja/ambalaze. 


Nemoguce je ne primetiti mnogo slicnosti izmedju NYX-ovih i novih Golden Rose mat tecnih ruzeva. Ukoliko ste koristile NYX Soft Matte Lip Cream tecne ruzeve, u kontaktu sa Golden Rose Liquid Matte ruzevima primeticete da imaju isti miris vanile/kolaca. Takodje, jos jedna slicnost je aplikator koji se nalazi unutar ovih tecnih ruzeva. Apsolutno je identican aplikatoru koji imaju NYX Intense Butter Gloss tecni ruzevi, iste duzine i debljine, istog osecaja prilikom nanosenja. Meni ovo ne smeta, cak mi se i dopada jer su to osobine koje volim kod spomenutih NYX-ovih proizvoda, ali mi je malo previse slicnosti, gledano sa strane potrosaca.

Na fotografijama ispod mozete videti poredjenje NYX Intense Butter Gloss aplikatora (desno) sa Golden Rose Liquid Matte tecnim ruzem (levo), kao i swatcheve na ruci. Napomenula bih da je nanet samo jedan sloj kako biste mogle da vidite koliko su pigmentovani, a fotografija je nastala na direktnom dnevnom svetlu, pa je prikaz nijansi potpuno realan.


Aplikator je vrlo precizan i lako se nanose cak i intenzivne nijanse, bez gresaka i potrebe za olovkom. Iako sam navikla da uvek prethodno uokvirim i definisem usne, sa ovim ruzevima za tim ne osecam potrebu i uglavnom ih nosim samostalno. Olovku koristim jedino u slucajevima kada zelim da ih iskombinujem sa nekom olovkom i na taj nacin dobijem drugaciju nijansu. 

Izuzetno pigmentovana, kremasta tekstura koja lagano klizi po povrsini usana u potpunosti pokrivajuci celu njihovu povrsinu, u ravnomernom sloju, bez tragova nanosenja i ostataka neobojenih delova usana. Jedan tanak sloj je dovoljan za ujednacenu, punu boju. Pigmentovanost, kao ostale karakteristike ne variraju od nijanse do nijanse, sto je vrlo cest slucaj kod drugih brendova. Sve cetiri nijanse koje ja trenutno imam apsolutno su iste formule.


Pre nego sto krenete sa nanosenjem uvek dobro hidrirajte usne nekim balzamom bogate teksture, ali nikako sjajne/masne zavrsnice, vec mat. Ja koristim EOS ili Nuxe Reve De Miel balzame.
Prilicno brzo se setuje nakon nanosenja i postaje potpuno mat. Kao i kod ostalih mat tecnih ruzeva postupak nanosenja je isti. Nanosi se pomocu aplikatora tako sto se pocinje od jednog ugla usana ka sredini, potom ka drugom uglu, popuni i oboji sredisnji deo, pri cemu bi trebalo voditi racuna da se ne ponavljaju potezi vise puta preko istog nanosa, radi sto ravnomernije i ujednacenije boje. Usne bi trebalo drzati nekoliko sekundi potpuno razdvojene kako bi boju sto bolje upile. 

Najbolja osobina ovih tecnih ruzeva je dugotrajnost. Jedni od retkih "dugotrajnih" ruzeva koji to zaista i jesu. Nakon sto se osusi, ne ostavlja tragove ni na zubima, ni na ivici case. Mozete se ljubiti, uzivati u hrani i zaboraviti na ogledalo narednih 6-7 h, koliko meni uvek izdrze nakon nanosenja, bez potrebe za uklanjanjem i ponovnim nanosenjem. Nezavisno od boje, ponavljam, svi su podjednako dugotrajni. 
Ne mogu, a da ne priznam da su ovo najdugotrajniji ruzevi koje sam do sada probala. Ne mrdaju sa usana, ne blede tokom dana, ne uvlavce se u njihove nabore i ne naglasavaju ih dodatno, sto mene posebno raduje.

Kako su jako postojani, mozete i same pretpostaviti da se tesko i uklanjaju. Svetlije nijanse za nijansu lakse, dok intenzivnije boje cak i uz pomoc Bioderma micelarnog rastvora zahtevaju jaci pritisak i trljanje do potpunog skidanja sa usana. Mislim da bi sve islo lakse pomocu dvofaznih, uljanih skidaca makeup-a, tako da cu morati neki da kupim za njih.


Dobru pigmentovanost obicno vezujem za teske formule koje se lepe na povrsini usana, skupljaju u njihovim uglovima i dodatno ih isusuju. Neverovatno mi je bilo koliko su ovi ruzevi lagani i potpuno neprimetni na usnama u smislu da nema lepljivog osecaja i gustog sloja proizvoda na njima. 

Mat tecni ruzevi imaju tendenciju da prirodno tanke usne ucine jos tanjim i nekako suvim, sto nije slucaj sa ovim ruzevima. Usne su nezne, meke i cak sam primetila da izgledaju punije nego inace. Tokom dana ne postaju dehidrirane i nakon uklanjanja nisu suve i grube.

Formula sa dodatkom Vitamina E i avokadovim uljem.
Dermatoloski testirano.
Bez parabena u svom sastavu.


Golden Rose Liquid Matte Lipstick 01 je nezna, pastel pink nijansa, koja mislim da je kao stvorena za plavuse. Uz odgovarajuci makeup, ipak smatram da je mogu nositi i ostale dame. Jedino na devojkama sa nesto tamnijim tenom moze da izgleda "isprano" i ne bas tako sjajno. Jedna je od onih nijansi za koju je pozeljno da imate savrseno bele zube, jer u protivnom moze ih uciniti nesto zucim nego sto to inace jesu, pa obratite paznju na ovaj detalj.


Meni se dopada kako mi stoji samostalno, ali vise volim kada je nosim uz neku neutralnu/pink/mauve olovku za usne. Izgleda lepse uz moj ten. Ovde nisam htela da je kombinujem, kako biste sto realnije mogle da vidite samu boju.


Golden Rose Liquid Matte Lipstick 03 je boja koju sam morala da kupim, nakon sto sam probala ove koje sam dobila od uvoznika. 10 jos uvek trazim, jer je uvek rasprodata i nikada je nemaju na prodajnim mestima za koje znam da imaju ove ruzeve.

Najnosivija od svih koje imam, jedna od onih koje "idu uz sve", a takve najvise volim.

Predivna, hladna, mauve sa dosta ljubicastog podtona u sebi. Dok su ostale tri nijanse koje imam u potpunosti mat, bez ikakvih svetlucavih cestica u sebi, iznenadila sam se kada sam videla da ova zapravo ima neke, sasvim sitne, jedva vidljive golim okom u zatvorenom prostoru, ljubicasto/roze cestice. Nemojte da vas ova informacija udalji od ove divne nijanse i zavara vas (priznajem da sam i sama bila pomalo skepticna kako ce to izgledati na usnama), jer se na usnama apsolutno nista ne vidi.


Jedna je od onih nijansi koje bi trebalo vecini lepo da pristaju. Za razliku od prethodne, zbog hladnog podtona, cini da zubi izgledaju vizuelno belji.


Golden Rose Liquid Matte Lipstick 04 je moja najdraza nijansa od svih koje imam. Savrsena, intenzivna koralna, kao stvorena za prolece/leto. Najvise mi se dopada kako mi upravo ona stoji i mislim da bi  vecini devojaka odgovarala.


Za sve one koje se ne osecaju sigurno sa klascinim crvenim ruzem, ova nijansa je kao stvorena. Tenu daje neku toplinu i neodoljivu svezinu. Uz koralno rumenilo, blistavi ten i samo malo maskare, predstavlja savrsen izbor za vrele letnje dane. Mislim da cu je tek voleti u uzivati u njoj kada dodje leto.


Golden Rose Liquid Matte Lipstick 08, nijansa za najhrabrije dame. Prava shocking pink, vesela i razigrana. Svakako, smatram da je prikladnija za tinejdzerke nego za ozbiljnije, poslovne dame, ali i za sve one koje povremeno vole da ponesu nesto nesvakidasnje i osveze svoj svakodnevni makeup.


Ja se nekako ne pronalazim bas u ovoj boji, ali ipak dopada mi se kako mi stoji. Za vrele letnje noci uz blago preplanuli ten i leprsave materijale, sto da ne? Boja je divna i svakako da ce se u njoj pronaci dame koje vole da privlace paznju i isticu svoje usne. Do sada nisam nosila ovakve tonove na usnama, ali moram da priznam da mi se sve vise svidja.



Update: Nedavno sam konacno uspela da dodjem do 10-ke koju sam dugo trazila i kao sto sam i obecala, evo fotografija i sa ovom predivnom, najtrazenijom i najatraktivnijom nijansom od svih iz ponude.


Golden Rose Matte Lipstick 10 je hladna, sivkasto/ljubicasto/mauve nijansa koja smatram da nije bas za svaciji ten. Meni se svidja kako mi stoji samostalno, ali mislim da bi nekim damama mozda "umrtvila ten". Sama po sebi je predivna i kao takva pruza mogucnost kombinovanja sa razlicitim olovkama i ruzevima, za pronalazenje vase savrsene nijanse. Ja sam ovaj tecni ruz cak nosila i u formi eyelinera (na ovim fotografijama) i izgledao je sjajno. Nije mi irirtirao oci.

Golden Rose Liquid Matte Lipstick 10
Volim mauve/rozikaste tonove na svom licu, a kako ih ova boja nema, dosla sam na ideju da nijansu pod brojem 10 iskombinujem sa onom pod brojem 03, dobivsi najsavrseniju mauve koja smatram da je upravo jedna od onih koje bi vecini lepo stajala. Nije ni previse hladna (siva), ali ni roze, vec taman takva kakvu sam dugo zelela da imam, a nisam mogla da je nadjem.


Nanosenje uvek pocinjem sa 03, kojom lepo uokvirim rub usana tako da im pruzim bolju definisanost, u zamenu za lip liner, a nakon toga odmah, ne cekajuci da se osusi prethodno naneti sloj, na sredisnji deo usana prstima lagano utapkam 10-ku.

U ovoj kombinaciji bas uzivam od kako sam je otkrila i postala je jedna od meni najdrzih go-to varijanti za svaki dan.



Mnoge od vas je interesovalo poredjenje GR Liquid Matte tecnih ruzeva sa Aura i NYX ruzevima ovog tipa, pa cu ukratko izneti moja zapazanja:

1.Osecaj na usnama: 
Golden Rose tecni ruzevu pruzaju najbolju hidrataciju. Ne isusuju usne i najlaganiji su. NYX pojedine boje  isusuju moje usne i cine ih tanjim i nekako vidno suvim. Aura tecni ruzevi su malo lepljivi, sto meni smeta.

2.Formula:
NYX i Aura su manje pigmentovani i nijanse koje ja imam zahtevaju dva sloja za pun intenzitet boje, dok su GR visoko pigmentovani. Aura ima vodenastiju teksturu, NYX svilenkastu i nekako topivu, a Golden Rose kremastu i znatno guscu i "bogatiju". Golden Rose i Aura se suse mat za samo nekoliko sekundi, dok NYX-u treba oko minut da postigne potpuno mat zavrsnicu.

3.Postojanost:
Golden Rose su najdugotrajniji i najduze ostaju nepromenjenji na usnama, 6-7h, NYX 2-3h, Aura slicno kao i NYX.

4.Kolicina proizvoda:
Golden Rose sadrzi 5,5 ml, Aura 7ml, dok NYX ima 8ml proizvoda.

5. Izbor nijansi:
NYX i Aura imaju siroku paletu boja i za svakoga postoje odgovarajuce/zeljene nijnse, od onih nude, preko atraktivnih, pa sve do tamnih i dramaticnih. Medjutim, Golden Rose ima ogranicen izbor od svega 12 nijansi, pa to moze biti jedini minus. Volela bih da u ponudi imaju mnogo vise, jer im je formula fenomenalna.

6. NYX ne testira svoje proizvode na zivotinjama, a negde sam naisla na informaciju da je i Golden Rose takodje cruelty free, ali to nije navedeno na ambalazi, pa nisam sigurna, dok za Auru nemam pouzdanu informaciju.

*Zakljucak je da su mi se Golden Rose Liquid Matte tecni ruzevi pokazali kao najpostojaniji, najpigmentovaniji, najkremastiji i najlaganiji na usnama. Vrlo su pristupacni i za zaista pristojnu kolicinu novca dobijate kvalitetan proizvod.



Golden Rose Liquid Matte tecne ruzeve mozete kupiti u Kristabell i Altea parfimerijama po ceni od 480 dinara, kao i u Golden Rose Beauty shopovima.

*Neki od proizvoda predstavljenih u ovom postu dobijeni su od uvoznika, ali to ne utice na objektivnost mog misljenja.


Da li ste probale Golden Rose Liquid Matte tecne ruzeve?
Koja vam se nijansa najvise dopada od predstavljenih u ovom postu?

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, a odgovor niste pronasle u prethodnom tekstu, budite slobodne i ostavite komentar.


S puno ljubavi,
Marija

32 comments:

  1. Meni su trajali na usnama i čitavih 10 sati! :)
    Nijansa pod brojem 04 ti zaista najlepše stoji. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. WoW! Fenomenalno :)
      Hvala puno <3 :** I meni je najdraza <3

      Delete
  2. Svaka cast na postu i detaljnom opisu. Prelepa si, u jednom momentu sam vise u tebe gledala i zanemarila opis, jer ti sve nijanse preeedivno stoje! Nijansa 01 ti tako istice ten i prelepe oci, kao i 08 koja mi nekako lezi uz tvoj duh, koji upoznajem kroz tekst i fotografije. 💗👏 Savrseno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Jovana, najlepse ti hvala na uvek lepim recima, od srca <3 <3 <3 Malo sam se sad i postidela *__* :***

      Delete
  3. Ovaj u nijansi 08 ti stoji savrseno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Jeco <3 Jeste divan i neobican skroz :)

      Delete
  4. 3 i 4 ti divno stoje, a bome i 8! <3 Baš si me zainteresirala za ove ruževe, pogotovo jer kažeš da su najpostojaniji koje si isprobala. Definitivno moram uzeti koju nijansu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvaaalaaa <3 <3 <3
      Sjajni su, zaista, probaj ih obavezno ;) Neverovatno mi je koliko su postojani i kako dugo ostaju skroz ne promenjeni na usnama :)

      Delete
  5. KAKO SI TI LEPA ŽENO! Svi ti prelepo stoje, prosto ne znam kako bih mogla jedan odvojiti. I ja tu desetku tražim, ali bez sreće ://

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anchiiii...pa hvala ti puno na ovako lepom komplimentu <3
      Ja sam konacno uspela da je nadjem i moram da ti kazem da je savrsena, tako da ne odustaj, treba ti ;)

      Delete
  6. Sjajna recenzija. Predivno ti stoje sve nijanse. Sad kad sam videla kod tebe kako ti stoji ova 01,a svetla sam plavusa,planiram da uzmem i nju. Inace imam 3,5 ,9 i 10 i sve su sjajne.10 volim da mesam sa raznim olovkicama i dobijem super nosive nijanse. Tebi bi lepo stajala 10. Ja samo sa njom izgledam kao zombi. :)

    ReplyDelete
  7. Hvala ti puno <3
    Mislim da ce ti sjajno stajati 01 ;)
    Imam 10, konacno ;) dopada mi se kako mi stoji samostalno, ali je uglavnom nosim u kombinaciji sa drugim nijansama, savrsena je za kombinovanje ;)

    ReplyDelete
  8. Tebi lepo stoji 10 :) Meni ne bi stajala jer imam jako svetao ten. A baš deluje zanimljivo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti ;) Jako je interesantna i neobicna nijansa, ali da, i ja mislim da nije bas za ekstremno sveto ten...mozda eventualno u kombinaciji sa nekom olovkom ;)

      Delete
  9. Broj 10 i 4 su predivne... :)

    ReplyDelete
  10. prelepo ti stoji ova kombinacija 10 + 3 xD
    dobije se savrsena nijansa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, drago mi je ako ti se svidja <3 Ja sam odusevljena nijansom koja se dobije njihovim mesanjem :) <3

      Delete
  11. Dugotrajni i bez uvlačenja u pore usana?-obavezno ću da ih potražim! Najviše mi se dopada broj 10, a tebi sve nijanse tako dobro stoje! Prelijepa si 💞 :**
    Sara;*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, sjajni su ;)
      Saro moja najdraza, uvek si tako divna da nemam reci...hvala neizmerno <3 :***

      Delete
  12. Prelepo! Ja isto trazim nijansu 10 vec duze vreme, gde si je ti nabavila?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti <3
      U parfimeriji Altea, evo linka do fb profila:https://www.facebook.com/altea.terazije/

      Delete
  13. Savrseno ti stoji svaka nijansa :) Mozes li mi preporuciti neku olovku koja ide uz nijansu 01?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Jovana, hvala najlepse <3
      Ja 01 nosim uglavnom sa NYX Natural, Essence In The Nude i Satin Mauve lip linerima. Nisu iste nijanse kao ovaj ruz, ali jako lepo izgledaju kada se iskombinuju ;)Za ove tecne ruzeve nisu neophodne olovke, lepo mogu da se nanesu i bez, ali ako bas ne mozes bez olovke za usne, sve slicne ovoj boji idu sasvim dobro. Pomocu olovaka mozes dobiti drugu nijansu, pa pokusaj da pronadjes svoju savrsenu kombinaciju. Ja na ovim fotografijama nemam olovku sa 01 ;)

      Delete
  14. Koja je senka koju kombinujes sa 10kom?
    Odusevljena sam kako idu zajedno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. City Color Matte paleta senki, pisala sam o njima u ovom postu:http://headindclouds.blogspot.rs/2016/05/city-color-matte-eye-shadow-palette.html
      Zaista su savrsena kombinacija. Cak 10-ku nosim i u vidu eyelinera na ovim fotografijama ;)

      Delete
  15. Odlicna recenzija! Da li mi mozes reci gde kupujes mindjuse za septum? Prelepo ti stoje! 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno <3

      Septum prstencice sam kupila u H&M-u, bila su dva komada u setu. Verujem da ih imaju jos uvek, pa pogledaj ;)

      Delete
  16. Divno ti stoje sve nijanse, ja sam uzela 01,ali mi uopste ne stoji nekako mi deluje drecece svetlo a imam i svetao ten, nisam zadovoljna, sutra odoh po 03 nadam se da ce biti bolja nijansa ☺☺

    ReplyDelete
  17. Odlican post, imam 1, 3 i 4. Koristim ih svakodnevno, prvi ruz za usne koji mi ostaje na usnama ceo radni dan. Bilo bi lepo da izbace jos koju nijansu.

    ReplyDelete