Saturday, March 19, 2016

Proizvodi koje stalno iznova kupujem



Pojedinacne recenzije proizvoda, predlozi sezonskog tipa, mesecni favoriti, sve su to teme koje su generalno zastupljene kod vecine blogova koji se bave beauty temama i trendovima. U tim postovima citaoci imaju priliku da procitaju razloge zbog kojih odredjeni proizvod volite ili ne, saznati nesto vise o njemu i eventualno ga videti na delu kroz prilozene fotografije. Kao neko ko je pasionirani ljubitelj svih segmenata lepote, bilo da je u pitanju makeup, nega lica/tela/kose, osetila sam potrebu da sa vama podelim koji su to proizvodi koje kontinuirano kupujem, vec godinama unazad.

Ovom prilikom nece biti spomenuti proizvodi koje sam kupila 2-3 puta (neki se jednostavno ne trose toliko brzo i nisam stigla vise puta da ponovim njihovu kupovinu iako ih volim), vec iskljucivo oni koje uvek imam kod kuce, koristim neprestano i pored jos nekih sjajnih uvek im se na kraju sa velikim zadovoljstvom vracam.


NEGA LICA

Segment nege gde sam mnogo eksperimentisala tokom zivota. To su proizvodi koje biram sa najvise paznje, jer je koza mog lica prolazila godinama kroz razlicite faze, od tinejdzerskog nereda (u granicama, nista ekstremnih razmera), preko masne koze, pa do cak normalne i prilicno osetljive, cesto dehidrirane.
Trenutno mogu da kazem da je u stanju kom sam zadovoljna. To pripisujem proizvodima koje koristim u velikoj meri, jer sam konacno pronasla savrsenu kombinaciju preparata. O ovoj temi pripremam poseban post iz nekoliko delova.

Proizvodi koji uvek opstaju u mojoj redovnoj rutini nege lica, bez obzira na trenutno stanje koze su:

  • Koto Derma emulzija za ciscenje lica kojom se umivam svakodnevno, ujutru i uvece. 
  • Koto Derma mineralna maska koju koristim jednom do dva puta nedeljno.
  • Eucerin Sun Fluid SPF 30, kom sam verna godinama unazad i mojoj kozi jako prija. Sprecava stvaranje fleka od sunca i pegica. Koristim ga kao kremu za suncanje, ali i svakodnevno, kada boravim dugo napolju bez tecnog pudera na licu, jer ovaj koji trenutno koristim u sebi sadrzi takodje visok SPF. 
Gore navedeni proizvodi me nikada nisu "izdali", iziritirali moju kozu ili doveli do bilo kakvog neprijatnog osecaja. Iz toga razloga, nikada ih ne menjam nekim drugim, dok se sve ostalo vrlo cesto rotira u zavisnosti od trenutnih potreba moje koze.


Pre izvesnog vremena od Alexandar Cosmetics-a dobila sam Cleopatra secernu pastu za uklanjanje nezeljenih dlacica. U pitanju je mix epil proizvod, a izmedju ostalog, moze se koristiti i za uklanjanje dlacica sa lica, tacnije nausnica, kako je ja najcesce i koristim.
Do tada sam ih uklanjala Lisca tracicama i uvek sam se mucila sa iritacijama nakon upotrebe koja bi vrlo cesto trajala i do nedelju dana. Sitan, bolan osip, crvenilo, ostecena/iskidana koza bili su redovna i vrlo neprijatna pojava na mom licu u ovom predelu. Od kako je ova secerna pasta usetala u moj zivot, sve prethodno navedeno ostalo je kao bolno iskustvo iz proslosti. Naravno da sam nastavila da je kupujem i ne nameravam da je menjam. Ne trosi se brzo, ali s obzirom da je koristimo sestra i ja, vec sam uspela vise puta da ponovim kupovinu.


NEGA TELA

Iako sam ranije volela da nakon svake potrosene kupke kupim neku novu, zanimljivog i novog mirisa, od kako sam probala Eucerin uljanu kupku samo nju koristim i ni sama vise ne znam koju bocicu po redu trosim. Super neguje i vrlo blago cisti moju izrazito suvu kozu. Od nedavno koristim i L'Noa prirodne, rucno pravljene sapune, ali ova kupka je uvek prisutna u mom kupatilu.

Kada je rec o intimnoj regiji, verna sam takodje Eucerin brendu. Ranije sam koristila i SebaMed, medjutim cesce kupujem ovu. Jako je blaga, sporo se trosi, ne iritira i pored isprobane vecine dostupne na nasem trzistu, Eucerin mi najvise odgovara.

Mnogo puta sam spominjala AVON-ov piling za telo sa maslinovim uljem, navodeci ga kao apsolutnog favorita. Zaista ne znam kada sam ga prvi put probala, ali koliko me secanje sluzi, cini mi se da su to bile prve godine studentskog zivota i od tada ga uvek imam i bez njega ne smem da ostanem. Nisam uspela nikada da mu nadjem zamenu, iako sam pokusavala.

Dezodoranse vrlo cesto menjam. Koristim i one bez aluminijumskih jedinjenja, prirodne, pa i one "nezdrave" kada imam potrebu za nesto jacom zastitom, uglavnom tokom letnjih meseci ili tokom treninga. Ranije sam koristila iskljucivo Rexonu, ali nekih godinu dana, ako ne i vise, nisam je ni jednom kupila. Presla sam na one "zdrave" poput Seba Meda, ali jedan koji obozavam i kupujem ga od kako sam dobila Garnier NEO dezodoranse pre neke dve godine kada su se tek pojavili na nasem trzistu. Svi su mi bili dragi, ali Soft Cotton sam nastavila konstantno da kupujem. Jako mi prija miris. Mirise na cisto i pruza adekvatnu zastitu. Jako ga volim.

NEGA KOSE

Kod mene je kosa nesto sa cijom negom nemam naviku da istrazujem previse. Probam neke nove stvari, povremeno, da se kosa ne zasiti, ali pojedine preparate uvek imam "na stanju". Pronasla sam proizvode koji mi odgovaraju i koristim ih redovno. Jedino sto se menja je sampon kojim perem kosu. Pored sampona, nedavno sam pocela da koristim i novo pakovanje za kosu kojim sam odusevljena, a pre njega godinama sam koristila samo Macadamia Deep Repair Mask. Spomenuto pakovanje nije na fotografiji, jer sam ga nakon kupovine novog, naravno bacila.

Ne mogu da zamislim da ostanem bez proizvoda sa fotografije iznad. Navikla sam se na njih, mojoj kosi jako prijaju, a to su:

  • Batiste Dry Shampoo Floral & Flirty Blush, mi se dopada najvise od svih koje sam probala. Prija mi miris, pruza kosi dodatni volumen, odlican je za drugi dan nakon pranja kose da je malo osvezi.
  • Revlon Uniq One je nesto sto u mom slucaju nema zamenu. Moju kosu predivno zagladi, omeksa, stiti, bez otezavanja vlasi i nepotrebnog mascenja. Mirise fenomenalno i jako dugo se zadrzava u kosi. Probala sam i kokos varijantu, ali ova standardna mi je bolja. Uvek ga iznova kupujem i ne osecam potrebu da ga menjam za sad. 
  • Macadamia Nourishing Leave-In Cream, Healing Oil Treatment i Deep Repair Mask moja kosa obozava. Svi oni koji su probali ove proizvode, verujem da shvataju zbog cega ih volim.


NEGA RUKU

Najvise pitanja dobijam u vezi sa negom ruku i noktiju. Iako sam davno pisala detaljan post o nacinu na koji ih negujem, planiram uskoro nesto slicno da uradim, iako je sve manje-vise uvek isto. Volim da kupujem i probam nove kreme za negu ruku, zanoktica, noktiju, da stalno otkrivam neke nove nijanse lakova za nokte, iako su pojedini proizvodi tu uvek, bez pauze. Sa ovim delom tela je najlakse i najbezbolnije eksperimentisati, jer uglavnom ne postoje prozvodi koje mogu napraviti neka velika ostecenja, postoje samo oni kvalitetniji i oni malo manje kvalitetni.

Mixa kremu za negu izrazito suvih delova tela uvek imam, i uglavnom je nosim u torbi. Savrseno neguje moju suvu kozu ruku, zagladi je, tako da uvek izgleda zdravo i negovano. Ima veliki procenat glicerina, cak 40% sto nekima mozda i smeta, ali meni ne.

Dahlia skidac laka za nokte bez acetona koristim, cini mi se oduvek. Ne secam se da sam ikada kupila neki drugi. Ne isusuje nokte, ne sadrzi aceton u svom sastavu, efikasno uklanja lak i lepo mirise. Takodje, ne isusuje zanoktice, sto je meni jako vazna stavka.

Seche Vite sam pocela da koristim od kako sam cula za njega, cini mi se vec nekih 5 godina. Apsolutno mu nisam nasla zamenu i pored nekih mana i dalje mi je najbolji brzosuseci top coat. Nijedan drugi noktima ne pruza taj gelirani sjaj, a primetila sam da su dobili i novi, Seche Vive. Jedva cekam da ga probam.

Znate koliko volim lakove za nokte i konstantno probam neke nove. Medjutim, nisam sigurna da li znate da vrlo retko kupujem vise puta iste. Jedina dva laka za nokte koje sam kupovala, ni sama ne znam koliko puta, zbog svojih neutralnih nijansi su China Glaze White On White i Golden Rose Color Expert 06. Njih uvek jednostavno moram imati.


 OSTALO (MAKEUP, PARFEMI...)

Dekorativnu kozmetiku nesto sporije trosim, iako se gotovo svakodnevno sminkam. Zaista su retki proizvodi koje konstantno kupujem, dugi niz godina, jer uvek postoji mnogo toga sto zelim da testiram, a jos uvek nisam. Mnoge proizvode trenutno nemam, jer koristim nesto drugo trenutno, a ne volim da gomilam otvorene proizvode istog tipa.
Na fotografiji ne vidite moju najdrazu L'oreal Telescopic maskaru koju sam toliko puta spominjala i hvalila, ali trenutno koristim druge dve. Ono sto vidite, proizvodi su koji su moji apsolutni favoriti sa kojima sam se "sazivela":

  • Rimmel Stay Matte kompaktni puder koji na mom licu izgleda lepo. Matira moju T-zonu kada je to potrebno. Nije brasnjav i ne naglasava pore. Vec dugo godina uvek je u mom neseseru. Skoro je i ovo pakovanje pri kraju.
  • Maybelline Color Sensational Intense Pink 140 i Deborah Milano Red 2 su moji najdrazi nude/peachy/pink ruzevi. Savrseno pristaju mom tenu i pored toliko njih koje imam i volim, ove dve nijanse su uvek u mojoj torbi...za svaki slucaj. Ne odvajam se od njih.
  • Thierry Mugler Alien...mislim da je svaka rec suvisna. Ne mogu opisati svoju ljubav prema ovom parfemu. Koristim ga vec nekih 8 godina i ne mogu da zamilim zimu bez njega, dok mi je u toplijem periodu godine previse intenzivan.



Licno, smatram da su ovakve teme interesantne, jer na jednom mestu mozete videti sta je to najdraze od najdrazeg i na neki nacin zaviriti u moju redovnu postavu kozmetike koju koristim. Nadam se da vam se svidja ideja.


Sta vi mislite o postovima ovog tipa? Da li vam se dopadaju?
Da li ste koristile nesto od spomenutih proizvoda?
Pisite mi u komentarima.


S puno ljubavi,
Marija

29 comments:

  1. Kao i uvek, divan post. <3 Većinu takodje godinama kupujem. Revlon Uniq one, Seche Vite, Macadamia masku i ulje... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, draga Mia <3 Drago mi je ako i tebi odgovaraju neki od proizvoda koje konstantno koristim ;)

      Delete
  2. Ja sam za ovakve postove. ;) Raspitala sam se u Beocosmetics-u i rekose mi devojke da se ova nasa Macadamia kremica vise ne uvozi. :( Ne znam da li se jos uvek proizvodi. I ja koristim iskljucivo ovo ulje za kosu i necu ga menjati jer mi je najbolje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago i je da ti se dopada ideja, Marry <3
      Stvarno? Ne mogu da verujem :( Ja sam ovu kupila davno i kako mi je jako mala kolicina potrebna sporo je trosim, nisam skoro kupovala...sad si me bas rastuzila...nadam se da ce je ipak biti i dalje, jer je obozavam :)
      Slazem se za ulje. Kupim neka nova, probam, ali ovom se uvek vracam i bez njega ne mogu da zamislim da ostanem :)

      Delete
  3. Hahaha, ja isto Batiste i Rimmel stay matte! <3

    Super post!

    ReplyDelete
  4. Delimo ljubav prema vecini proizvoda,super post!

    ReplyDelete
  5. Isprobat cu Avonov piling. Ja uvijek iznova kupujem Loreal True Match i Art Deco Ritch Foundation tekuce pudere,Art Deco All in one maskaru i Avonovu Super Extend, Oleotherapy biljna ulja,Olivalovu micelarnu i kreme za ruke, Caudalie kreme za lice....I da,John Masters Organic serum s vit. c

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj ga, ja nisam nasla neki da mi je vise odgovarao. Odlican je <3
      Nisam probala spomenute proizvode, ali drago mi je ako si ti nasla one koji ti odgovaraju <3

      Delete
  6. Odlični proizvodi,za mnoge sam primetila da ih i ja stalno i iznova kupujem!
    https://spersonally.wordpress.com/

    ReplyDelete
  7. Odlican post.Koristimo mnogo istih proizvoda.Mozes li da mi kazes gde mogu da kupim Macadamia proizvode za kosu.Nalazila sam ih na raznim mestima i deluju vrlo "sumnjivo" a do sada sam koristila samo Selectivu i Revlon.Pozdrav.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno <3
      Macadamia proizvode kod nas mozes kupiti samo u Alexandar Cosmetics-u, kao i njihovim distributivnim centrima.
      Veliki pozdrav <3

      Delete
  8. Odlican post.Gde kupujes Macadamia proizvode za kosu?Imala sam lose iskustvo sa kupovinom istih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod nas su dostupni samo u Alexandar Cosmetics-u i njihovim distributivnim centrima.

      Delete
  9. ALIEN mi se najviše od svega sviđa! <333 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm...jasno mi je <3 Najsavrseniji parfem ikada <3 <3 <3

      Delete
  10. Divan post! Nazalost, cula sam a i pise se po Ana.rs forumu da se ova Mixina krema sa 40 posto glicerina ne uvozi kod nas vise :( Nema je nigde vise, i meni je bila presavrsena, bukvalno cedim poslednje kapi iz nje :(

    Imam pastelno ljubicasti GR lak i obozavam ga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti <3
      Nisam cula to, moracu da proverim. Sjajna je, ne mogu i ne zelim da verujem da je istina :((

      Ahh...svi su divni <3 <3 <3

      Delete
  11. Baš mi se dopada ovaj post! Jako dobra ideja, korisno i uživala sam čitajući <3
    Sara;*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je drago da ti se dopao post <3 Veliki pozdrav saljem <3 :***

      Delete
  12. Gde kupujes Revlon uniqe one? Ja sam ga ranije kupovala i DM-u a sada ga duze vreme nema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U frizerskim salonima. Nisam znala da ga nema vise u dm-u, znam da sam ga vidjala cesto...

      Delete
  13. Izgleda da sma ja jedina osoba koju Macadamia maska i Uniq One nisu uopšte oduševili. Dosta stvari koje si spomenula imam u planu da probam, dok su neke takođe one koje stalno kupujem poput Mixa kreme ili CG belog laka. Intense Pink mi je inače prvi ruž koji sam ikada kupila, i i dalje je jako drag. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno? Ja ih godinama kupuje i bas mi odgovaraju. Mada koliko vidim obde ti imas kovrdzavu kosu, je l' tako? U tom slucaju mi je logicno da ti nisi odusevljena. Mojoj ravnoj kosi bas odgovaraju. Olaksavaju feniranje i nekako je isprave i zaglade. Sve zavisi od tipa kose.
      Intense Pink...moj najdrazi ikada <3 <3 <3 Ni jedan ne moze njega da zameni <3

      Delete