Thursday, March 10, 2016

Essie Mind Your Mittens VS Golden Rose Wow! 88



Pocetkom jeseni bila sam u potrazi za tamnim lakom za nokte koji ce biti dovoljno dramatican, ali ne i crn, vec nesto izmedju sive i tamno plave boje. Tada sam kupila Golden Rose Wow! 88 i zaista sam ga cesto nosila. Medjutim, nakon ponovljene kupovine u vise navrata pozelela sam da probam slicnu nijansu nekog drugog brenda i odlucila sam se za ESSIE. Iako mi u trenutku kupovine, pod dostupnim osvetljenjem nije delovao toliko slicno spomenutom GR malisanu, ispostavilo se da je gotovo identicna boja. Iz tog razloga, odlucila sam da podelim sa vama ovo saznanje i u ovom postu ih uporedim. Mozda nekima od vas posluzi ukoliko vam se dopadaju ovakve nijanse.


Kako bih vam sto bolje prikazala da se zapravo radi o gotovo istoj nijansi na kaziprst i srednji prst nanela sam dva sloja ESSIE Mind Your Mittens laka, dok sam na domali i mali prst nanela dva sloja Golden Rose WOW! 88. 

Ono sto je interesantno je da se sa prvim slojem vidi razlika, pa tako ESSIE ima izrazen plavi ton u sebi, dok kod GR preovladjuje siva boja. Medjutim, drugi sloj ih potpuno ujednaci, tako da je razlika skoro neprimetna i vidljiva jedino pod odredjenim svetlom.

*Na palcu nosim ESSIE Mind Your Mittens. Pogledajte koliko je slican nijansi koju vidite na cetkici GR-a.

Kao sto mozete videti na fotografijama iznad i cetkice su im vrlo slicne, siroke i pljosnate s razlikom koja je uocljiva pri samom vrlu, gde je kod ESSIE-a blago zaobljena i malo sira, dok je kod Golden Rose-a ravno secena.

Kada je u pitanju formula, moram da priznam da je ESSIE znatno pigmentovaniji, pa bi slobodno mnogima mogao da prodje i sa jednim slojem, ali ja uvek nanosim dva, nezavisno od toga.
Golden Rose je nesto redji, ali sa dva sloja pruza potpuno pokrivenost nokatne ploce, bez tragova cetkice ili neujednacene boje u bilo kom obliku. Gledajuci iz ovog ugla, dva sloja su u mom slucaju nesto sto se podrazumeva, tako da na osnovu toga ne mogu reci da mi je jedan bolji od drugog.
Oba laka se suse brzo i imaju sjajnu zavrsnicu.
*Zelim da napomenem da nemam top coat na ovim fotografijama kako biste imale sto realniju sliku.


Jos jedna slicnost im je trajnost, pa sam tako oba nosila 5 dana bez ostecenja, a tada sam vec sama uklonila lak, jer su mi nokti izrasli.

Direktno dnevno svetlo, fotografisano napolju. Nema razlike.
Nakon navedenih slicnosti, na samom kraju ostalo je da spomenem i razlike, a to su njihova cena i militraza u kojoj dolaze.
ESSIE bocica sadrzi 13,5 ml, dok GR samo 6ml.
ESSIE lakove mozete kupiti u nasim drogerijama po ceni od oko 900-1000 dinara, zavisno od mesta kupovine, dok Golden Rose WOW! lakovi kostaju oko 70-80 dinara, a mozete ih kupiti u manjim parfimerijama sa GR stalkom i parfimeriji Kristabell.



Volim kada sa vama mogu da podelim svoja otkrica i najiskrenije se nadam da vam je ovaj post bio od koristi. Lepo je znati da postoje i jeftinije, ali ne i manje kvalitetne verzije nekih popularnih nijansi/proizvoda i da svako moze sebi da priusti zeljene stvari bez obzira na trenutnu kupovnu moc. Kao sto vidite, nije uvek neophodno izdvojiti vecu kolicinu novca za isti efekat i kvalitet, jer se neretko desava da za aktuelne stvari postoji tzv. "dupe". Na vama je da izaberete za koju verziju cete se odluciti, a ja sam tu da vam prenesem svoje iskustvo.


S puno ljubavi,
Marija 

11 comments:

  1. Svakako kupujem GR :).
    A nokti su ... nemam reči, padam u iskušenje da više ne zalazim na ovaj blog. Savršenog oblika i dužine, presavršeno namazani ... <3 Slike su divne :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekonomicnije, ali u svakom slucaju dobro resenje ;)
      Mnogo hvala na ovakvim komplimentima <3 <3
      Veliki pozdrav, Vesna <3

      Delete
  2. Odličan post i vrlo koristan.
    Cele zime gledam ovu GR nijansu i nikako da kupim,uvek uzmem neku drugu boju,a baš mi se svidja još sada kada vidim na tvojim noktima,još više.
    GR-u su neophodna dva sloja,znam po ovima što imam i meni se to nikako ne svidja,ali s obzirom na cenu ne očekujem previše.
    Essie nisam probala jer mi je preskup,a i jednom sam kupila Opi koji se skidao u roku od 1 sata,pa ne bih ponovo da bacam novac.
    Zato mi se i dopada ovaj tip posta.
    Pozdrav! :-)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Draga Ema, hvala ti puno na ovako lepom i detaljnom komentaru. Drago mi je ako smatras da ti je post bio od koristi, jer mi je to i bio cilj ;)
      Vrlo retko se desava da je dovoljan jedan sloj za potpunu boju, bez obzira o kom brendu, kog cenovnog ranga je rec, bar na osnovu nekog mog licnog iskustva i potreba.
      Slazem se za OPI, jedan je od onih cija cena definitivno ne opravdava kvalitet i iz tog razloga ih i ne kupujem. Imam nekoliko njih cijim kvalitetom sam potpuno razocarana, a imala sam priliku da mnoge probam i razocarenje je prilicno...nazalost...ali i dalje su medju najpopularnijim u toj bransi. Razumem te u potpunosti.

      Veliki pozdrav saljem <3 :*

      Delete
  4. Sjajna boja :-) :-*

    NOVI POST :
    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2016/03/unicorn-tears.html

    ReplyDelete
  5. Često gledam stalak sa Wow lakovima i uvek mi se čini da sam kupila sve nijanse koje mi se dopadaju, a onda ti izbaciš post. :D
    Isti slučaj je i sa Essie apres-chic i Golden Rose Color Expert u broju 62. Essie ima malo veći odsjaj, i može da prođe kao jednoslojac, inače su isti.
    Odlično poređenje i prelep lak. :)

    ReplyDelete
  6. Draga Marija, zelim da pitam sta koristite za ovako lepe i duge nokte?

    ReplyDelete