Wednesday, January 6, 2016

Omiljeno u decembru



Dragi moji, najiskrenije se nadam da vam je ova godina pocela lepo, da uzivate u praznicima sa najdrazima, ali i da vam ne smeta ova zima (kao meni).

Kako je pocetak meseca uvek rezervisan za mesecne favorite, odnosno za one beauty proizvode koje sam otkrila i zavolela u mesecu koji je za nama, u nastavku pogledajte sta je to sto je uspelo da me osvoji i zasluzi svoje mestu u okviru ovog posta.


Obozavam Yves Rocher praznicne kolekcije, pa tako ni ove zime nisam zaobisla bar neki detalj koji ce ove hladne dane zaciniti toplim, "jestivim" mirisima. Obogacen uljem slatkog badema i shea buterom. Usnama pruza trenutni osebaj prijatnosti, sa delikatnim mirisom kandirane pomorandze i badema.
Badem i pomorandza predstavljaju obecavajucu kombinaciju, a posebno mi se dopada sto miris nije previse intenzivan, vec jako prijatan. Licno, miris pomorandze ne osecam, preovladjuje badem. Sto se tice nege, mislim da nije bas za jako suve i ispucale usne, ali za one kojima je potrebna samo "dnevna hidratacija u hodu", kako ja to cesto nazivam, sjajan je. Za one nesto zahtevnije usne nece biti dovoljna nega tokom zime, pa imajte to u vidu ukoliko vam se ovaj balzam ucini interesantnim. Lagana formula, usnama pruza mekocu i sjaj. Ja ga uvek nosim u dzepu poslednjih mesec dana i moram da priznam da bas uzivam u njemu.
Sadrzi 4.8 grama i kosta oko 250 dinara.
Mozete ga kupiti u Uscu, u Yves Rocher radnji koja se nalazi na prvom spratu.


GOLDEN ROSE MATTE LIPSTICK CRAYON ruzeve u olovci obozavam i vec sam ih spominjala na blogu. Nedavno sam kupila najsvetliju nude nijansu jer mi je bila potrebna za tzv.ombre efekat na usnama, kao i za posvetljivanje sredisnjeg dela usana, sto ih vizuelno cini punijim. U nekom od narednih postova na blogu cu vam pokazati kako to izgleda.


Neutralna nijansa je u pitanju, savrsena za kombinovanje sa raznim olovkama, ako i ruzevima, ali na mom tenu samostalno ne izgleda bas onako kako je volim, pa je ne nosim na taj nacin. Suvise je bleda, a moje usne su inace, prirodno jako svetle pa sve to ne izgleda lepo.
Kupila sam je u Kristabell parfimeriji i platila 220 dinara.

U postu sa predlogom za novogodisnju sminku imale ste prilike da vidite kako predivni NYX Liquid Suede ruz u nijansi Cherry Skies izgleda na mojim usnama. Vec nakon prvog nanosenja uspeo je da me osvoji, kako bojom, tako i intenzitetom i postojanoscu. Jedna je od onih univerzalnih nijansi koje smatram da bi trebalo svima lepo da stoje.
Sadrzi 4ml proizvoda.
Promotivna cena ovih ruzeva u decembru bila je 850 dinara, dok za regularnu cenu nisam sigurna.
Dostupno u Alexandar Cosmetics-u u predivnim bojama.


MAYBELLINE maskare, pored L'orealovih najvise volim i koristim. Nisam odolela ni toliko hvaljenoj Lash Sensational maskari o kojoj su svi pisali tokom prethodne godine i jedva sam cekala i ja da je probam. Ovom prilikom necu detaljno pisati o njoj, jer planiram uskoro poseban post posvecen ovoj fenomenalnoj i definitivno sa razlogom omiljenoj maskari medju blogerima u regionu.



Primetile ste vec, ukoliko pratite blog, da gotovo ne prodje post sa mesecnim favoritima da u njemu nema Golden Rose malisana. Znate koliko ih volim i verujem da vam je vec jasno da sam resila da ih sakupim sve, tako da sam tokom decembra svoju kolekciju obogatila sa ova cetiri lepotana, dve pastel i dve tamne, prave zimske nijanse. Pokazacu vam kako izgledaju na noktima ili ovde, na blogu ili na nekoj od drustvenih mreza (Instagramu ili Facebook-u).
Zavisno od mesta kupovine cena ovih lakova se krece od 60-80 dinara, a sadrze 6ml.


Jako volim rucno proizvedenu kozmetiku, a posebno sapune. Nedavno sam dobila po dva od kojih jedan sadrzi aktivni ugalj i maslinovo ulje, dok je drugi na bazi gline, lavande i maslinovog ulja. Lepo ciste i neguju moju suvu kozu bez isusivanja, sto mi je posebno vazno tokom hladnih, zimslih meseci.


Kao i prethodno spomenute sapune, nedavno sam dobila i dva parfimisana butera za telo. Od estetskog momenta kada je u pitanju ambalaza koja je od stakla, a ne plastike, preko dekorativnog detalja sa uzorkom crne cipke, preko mirisa "pravog parfema" koji se siri prilikom otvaranja "teglice", pa sve do bogate teksture sa pazljivo biranim sastojcima.  
Sadrzi shea buter, kokosovo ulje, bademovo ulje, skvalen, vitamin E i parfem. 
Bez parabena, formaldehida i konzervansa u svom sastavu.

Licno volim bogate teksture kada je nega tela u pitanju, jer je moja koza izrazito suva. Vec vise od pola godine za negu koze tela koristim iskljucivo cisto kokosovo ulje kao i Balea Baby love ulje, jer sam primetila da najvise prijaju mojoj kozi. Odrzavaju je zdravom i elasticnom, tako da sam prestala da koristim ostale losine i kreme i svoju negu bazirala na spomenutim uljima.
Ovi buteri su se jako brzo prikljucili mojoj svakodnevnoj nezi tela, a isto tako cesto ih koristim u vidu kreme za ruke. Pruzaju intenzivnu negu, ne ostavljau masan trag na povrsini koze, a miris se zadrzava jako dugo nakon nanosenja. Ukoliko imate neki od parfema iz ponude bice savrseni u kombinaciji i na taj nacin dodatno pojacati intenzitet parfema.
Mirisne note koje ja imam su Dolce & Gabbana The One i Chanel Chance Eau Fraiche (zeleni).

*Nekoliko vas me pitalo na Instagramu gde mogu da kupe ove butere za telo. Ja sam ih dobila na poklon, pravi ih prijateljica od mamine koleginice s posla, tako da cu vam javiti kako i na koji nacin mozete da ih kupite/porucite, ukoliko vas interesuje. 
*U ponudi imaju vise parfemskih nota.


Da li ste probale neke od mojih decembarskih favorita?
Kakva su vasa iskustva?


Zelim vam prijatno vece,
Marija

10 comments:

  1. buteri mi zvuče baš zanimljivo :) NYX suede ti fenomenalno stoji, a ove GR lakiće ću morati da probam kad ih toliko hvališ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesu divni, i za kozu i za "nos" :D
      Hvala ti, divna je niajnsa, verujem da bi stajala lepo svima :)
      Hahaha...nadam se da ces ih i ti zavoleti ;) :*

      Delete
  2. Stvarno sam jedna od onih koja ne voli da eksperimentiše kada su maskare u pitanju jer mi je to polje koje se "ne dira" :)
    Da je nisam dobila za Božić, sigurno ne bih probala. Bila sam prezadovoljna onom Essence I love extreme (crna). Međutim, ovom sam oduševljena gotovo isto koliko i onom prethodnom. Savršena je i sigurno će biti u neseseru dugo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blago tebi ako je tako ;) Ja stalno probam nesto novo, jer nemam prirodno savrsene trepavice pa da mi je svejedno koju maskaru imam i koristim, a trepavicama sam opsednuta, na sebi i drugima :D
      Zaista je divna i jako mi je drago da i tebi odgovara :* <3

      Delete
  3. Prelepi favoriti! Malo je reci da cu vec sutra posetiti i Kristabel i YR, a i Lilly zbog maskare (trazila sam neku drogerijskog brenda, tvoje odusevljenje i slike sa neta su me kupile). Jos uvek ne mogu da odlucim koja mi je nijansa NYX-a najlepsa, a da pritom ne lici na one koje vec imam, tako da kada to shvatim-idem u stetu. Ovi buteri za telo zvuce sjajno i jedva cekam info odakle su :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Anci <3
      Hahaha...ista si kao ja :D
      Mnogo su lepe sve nijanse da bas ne znas za koju da se odlucis. Ja bih manje-vise sve volela da imam (osim one drecave narandzaste i nesrecne lila, jer mislim da mi ne bi stajale uopste :D
      javljam cim saznam ;) :*

      Delete
  4. Buteri deluju vrlo primamljivo.
    Ti uvek imaš tako lepe fotografije, baš se vidi da obraćaš pažnju na to, svaka čast.
    Ne znam da li sam ti čestitala NG, ako nisam, sve najbolje i čitamo se u 2016!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sjajni su, ja sam skroz odusevljana ;)
      Hvala ti puno, trudim se zaista i drago mi je kad to neko i primeti <3

      Mnogo ti hvala na lepim zeljama, takodje sve najlepse ti zelim u ovoj godini, od srca <3 :***

      Delete
  5. Postovana zelim ti srecne praznike. Ovi puteri izgledaju divno. Volim ulja i takodje kao ti negujem kozu sa kokosovim. A sto se tice maskare, odlicna je, jedna od najboljih od Maybellina. Inace imaju kvalitetne maskare. GR lakici su moji favoriti. Vrlo kvalitetni.

    Veliki pozdrav.

    Ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala najlepse, takodje, sve najbolje u Novoj godini <3

      Kokosovo ulje je neprevazidjeno, nista ne moze da ga zameni.
      Slazem se za maskaru, definitivno ;)I ja obozavam Maybelline ;)
      Sto se GR lakova tice, za mene su potpuno otkrice i odusevljenje prethodne godine. Drago mi je da i tebi odgovaraju ;) Jedni su od onih gde za i vise nego korektnu cenu dobijemo kvalitetan proizvod, sto je sjajno ;)

      Delete