Tuesday, January 12, 2016

Burgundy Obsession



Moja ljubav prema bordo boji ove zime je dostigla svoj vrhunac. Nisam izdrzala da stanem na svojim usnama, noktima, garderobi i detaljima, vec sam odlucila da se konacno, nakon toliko godina farbanja kose u tamno braon, gotovo crnu, ofarbam u burgundy, nesto izmedju crvene i ljubicaste. Kako je za ovu nijansu mesano vise boja i dodat je crveni korektor, nakon tacno mesec dana ona postaje crvena, dok ljubicasta nestaje vec nakon dve-tri nedelje. U korenu se to ne vidi, jer nije nista drasticno, dok su krajevi tretirani blansem, tzv. balayage tehnikom, i upravo je na ovom delu boja najsvetlija i najbrze se ispira. Volela bih kada bi mogla takva da bude celom duzinom, ali kako nisam zelela previse da je tretiram i skidam boju, odlucila sam se da idem sto bezbolnijim putem i postepeno postignem zeljenu nijansu. Za sad je ok, nisam u potpunosti odusevljena, volela bih da je intenzivnija, ali strpljivo cekam i nadam se da ce nakon nekoliko farbanja biti konacno onakva kakvu zelim.


Videvsi nedavno na Instagramu fotografiju devojke koja je od svojih krajeva kose napravila fenomenalne siske, odusevila sam se idejom i odlucila da probam i sama. Kako me vec neko vreme ne pusta zelja za siskama, ovo mi se ucinilo kao savrseno resenje, pre nego sto donesem konacnu odluku. Totalno promeni licni opis, osvezi i ucini da se na par sati osecate kao nova osoba. Nisam bas neko ko previse eksperimentise sa bojom kose, pa ni sa frizurama, tu sam prilicno jednostavna, ali u poslednje vreme to je pocelo da se menja. Ne znam sta je tacno uticalo na to, ali svidja mi se ;).

Ako uspete dobro da pozicionirate pundju i vrhove kose koji ce imati ulogu siski, niko nece ni primetiti da su "lazne". Zar nije sjajno? Idealno za one, pomalo neodlucne, poput mene, koji zele siske, ali ne kao trajno resenje.


Za kreiranje makeup-a prikazanog u ovom postu, koristila sam proizvode koje mozete videti na fotografiji ispod.


Volim da se poigravam makeup-om i odredjenim proizvodima nalazim razne namene. Rumenilo u ulozi senke za oci, olovka za usta u sluzbi eyelinera, highlighter kao senka za oci i slicno. Sminkanje je zabava i nikada se nemojte ogranicavati u bilo kom smislu. Ukoliko pustite masti na volju i sminkanje shvatite kao uzivanje, a ne rutinsku stvar, otkricete koliko zapravo mogucnosti pruza svaki pojedinacan komad u vasem neseseru.


Vodjena ljubavlju prema NYX Deep Purple olovci za usne, shvatila sam koliko bi mogla lepo da izgleda na ocima, u vidu eyelinera i nisam pogresila. Koristila sam je na usnama i ocima, ali nijansa je drugacija, jer na ocima ispod imam bazu i senku, sto je rezultiralo da izgleda za neku nijansu svetlije.


Blize kameri...nadam se da nije previse, jer ponekad imam takav utisak :D
*Sve fotografije nastale su na prirodnom, dnevnom svetlu.


Ostalo, vidjeno na meni:

Dzemper-Stradivarius
Mindjusa-H&M
Nokti- Golden Rose WOW! 15



Nadam se da vam se dopao ovaj post. Malo drugaciji nego inace, ali mozda nekoj od vas posluzi kao inspiracija, u bilo kom obliku <3.


S puno ljubavi,
Marija <3

21 comments:

  1. Divna si! Obrve su ti izmišljene koliko su lepe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na divnom komplimentu <3 Pustala sam ih vec neko vreme i sad su konacno priblizne debljine onoj koju ja volim, a i oblik konacno postaje drugaciji ;)

      Delete
  2. Ma divno Marija, uvek negovano,precizno, sa stilom, nema greske.

    ReplyDelete
  3. Divnoo, odusevljena sam i frizurom i makeup-om :-) :-) :-)

    ReplyDelete
  4. Jaooo kako si mi lepaaa. Mnogo ti je ovo zanimljivo sve. Te oje na tebi. Iako mi nekako nije skroz uobicajeno za tebe, da mi sve vuce na crvenkasto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, Alex <3 :*
      Definitivno nije ono na sta sam inace navikla, ali tim bolje i interesantnije za "igru".

      Delete
  5. Prelepa, sve mi se sviđa. Super ti stoje šiške. :)
    Sviđa mi se ideja, ta olovka za ajlajner. :)

    Slavica Babić

    ReplyDelete
  6. Uhhhh, ne bih da ispadnem maliciozna, ali meni se ovo uopste ne svidja. Kada sam videla prvu sliku pomislila sam da si stavila neku periku, jer ti kosa potpuno neprirodno izgleda, retko, i kao da imas 3 dlake na glavi. Jako si lepa i negovana devojka, i po mom misljenju, ovo te je poruznelo i ucinilo da izgledas starije i umornije. Ok je eksperimentisati, ali po mom misljenju ovo je samo eksperiment radi eksperimenta, koji te nije ni na koji nacin poboljsao, naprotiv... Nemoj ovo shvatiti kao hate, bas te gotivim i ovo komentarisem iz najbolje namere :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno na iskrenosti Jeco ;) Ne vidim razlog zbog cega bi ovakav komentar shvatila kao hejt, jedno je sugestija, a drugo "zli" komentar :) Svako ima pravo da iznese svoje misljenje i ja to uvek postujem i volim da saslusam.

      Ne znam da li si i koliko citala tekst, ali u njemu sam napisala da nisam osisala siske vec sam ih napravila od vrhova kose i deluju kao klasicne, proredjene siske. Iz tog razloga mi nije jasno kako si zakljucila da imam "3 dlake", jer to uopste nije tacno :D

      Sto se tice boje kose, ne mogu da se slozim sa tobom, jer se meni dopada i osecam se lepo sa ovom bojom, iako nije intenzivna onoliko koliko ja zelim, prilicno je tamna, samo se vrhovi svetli. Na dnevnom svetlu se jedino vidi da nije tamno smedja, kakvu sam inace imala do sad, dok je u zatvorenom prostoru jako, jako tamna... :(
      Veliki pozdrav <3 :*

      Delete
  7. Baš mi se dopada post. :) Šminka je odlična, i ja takođe volim da koristim neke proizvode na mestima gde nisu predviđene. A ovakva frizura ti odlično stoji. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Kaca ;) Jako mi je drago ako ti se svidja <3
      Zar nije sjajno? Mislim da u tome i jeste kljuc i da nam nije potrebno mnostvo istih/slicnih proizvoda za razlicitu svrhu ;)

      Delete
  8. Nova boja kose ti zaista divno pristaje! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, Iva ;) Drago mi je ako ti se svidja <3 :**

      Delete
  9. Like your sweater and nails :)
    BLOG M&MFASHIONBITES : http://mmfashionbites.blogspot.gr/
    Maria V.

    ReplyDelete
  10. Obožavam tvoju novu boju kose, baš te je nekako osvežila <3 A sad si mi dala ideju za eksperimentisanje, thanks :D Baš mi je prijao ovaj post, sviđa mi se što si obuhvatila sve detalje. Kiss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnogo mi je drago da ti se svidja Megi <3 <3 <3 Ja je obozavam :D
      Eto, super ako si nasla nesto interesantno, to me raduje <3 Ljubim te puunooo :**

      Delete
  11. Aaa kakva promjena! :))
    Znaš da sam ja uvijek iskrena tako da.. Ova fora sa šiškama mi je jako zanimljiva, i sviđa mi se kako ti šiške stoje.Drugačije, ali lijepo. Što se boje kose tiče, i ona ti lijepo stoji, ne sviđa mi se baš kao prošla ali bitno je da tebi odgovara i da se ti dobro osjećaš, da si zadovoljna. Šminka je predivna :* :* :*
    Sara;*

    ReplyDelete