Friday, April 17, 2015

OMBRE LIPS


Ovaj trend je vec neko vreme zastupljen u svim beauty segmentima. Od kose, preko usana, pa sve do noktiju. Nekima se dopada, nekima ne, nekima je verujem vec i pomalo dosadio. Meni se licno svidja, jer jako volim da se poigravam bojama, a juce sam prilikom sminkanja dosla na ideju da uradim ombre na usnama. Jako mi se svidelo kako je ispalo, a po vasim komentarima na Instagramu vidim da se i vama dopalo, pa sam odlucila da podelim nacin na koji sam kreirala ovaj efekat, kao i proizvode koje sam tom prilikom koristila.


Ono sto je sjajno je to da mozete koristiti nijanse koje se vama dopadaju. Bilo da idete na svetliju ili taniju varijantu, na vama je da odlucite sta vam najbolje pristaje. Meni se jako dopada i kombinacija crne i bordo, ali to je ipak previse vamp za dnevni makeup (ali sigurna sam da cu jednom i to da probam i pokazem vam bar na Instagramu, ako ne na blogu). Takodje, mozete ici na varijantu kombinovanja srodnih nijansi, pa recimo poigrati se sa jarko narandzastom i pink, ako mene pitate, izgleda fenomenalno.


Po zelji, takodje mozete odluciti da li zelite jace ili slabije prelaze. Meni se vise dopada suptilniji prelaz, gde se nijanse lagano stapaju jedna sa drugom.
Takodje, mat ili sjajan finis, stvar je vaseg izbora. Ukoliko se odlucite za mat, budite sigurne da ste pre nanosenja dobro hidrirale usne.


Prilikom kreiranja ovog look-a (tacnije ombre efekta na usnama) koristila sam sledece proizvode:

  • NYX Deep Purple lip liner
  • Sephora Infinite Beige Long Lasting kohl pencil
  • Labello Repair & Beauty
  • Blush 9A cetkicu.
Za postizanje ovog efekta mozete koristiti olovke ili ruzeve. Mnogo je lakse sa olovkama, jer omogucavaju preciznije nanosenje i stapanje nijansi. Najbolje bi bilo kada biste imale one mekane i lako razmazive, a opet dugotrajne. Preporucujem vam da za blendanje koristite tanku, pljosnatu cetkicu za nanosenje ruza kojom cete ujednaciti prelaze, poput Blush 9A koju sam ja koristila.


Ukoliko volite mat usne, na ovome se mozete zadrzati. Ako ipak volite nezne, senzualne usne, predlazem vam da dodate minimalnu kolicinu balzama koju cete naneti na sredinu usana i lepo sve sjediniti. Ja sam koristila Labello Repair & Beauty koje mi je u ovoj kombinaciji boja savrseno posluzilo, jer je blago toniran, pa sve izgleda lepse i ujednaceno, bez jasnih prelaza.

Ovakav nacin sminkanja usne cini vizuelno punijim, a celokupan izgled drugacijim i nesvakidasnjim. Ako vam ponekad ponestane inspiracija za makeup, evo mog predloga, probajte ombre lips bas ovog proleca, ako niste do sada. Bicete odusevljene reakcijom okoline, budite sigurne u to ;). Mala promena u svakodnevnoj rutini ucinice da se osecate drugacije, srecnije i zadovoljnije <3.

Close up ;)


Kako vam se cini?
Da li biste nosile ovakav makeup?
Pisite mi u komentarima, zanima me vase misljenje na ovu temu ;).



S' puno ljubavi,
Marija <3.

8 comments:

  1. Cateye, perfekcija.
    Usne mi se dopadaju, ali su oči ukrale show. :) :**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Di <3
      Pre neki dan sam se igrala i probala na ovaj nacin da nanesem eyeliner i odusevila sam se. Ranije sam ga uvek nanosila na klasican nacin, pa nekad jako mala promena zna da osvezi lice ;) Ovde se i ne vidi lepo, jer nisam zelela da oci budu u fokusu, ali eto..."dobro oko" sve primeti, cak i na minijaturnim fotkama :D :****

      Delete
  2. I ja moram da kažem da mi se oči jako dopadaju. <3
    Možda bi mogla i neki post o takvom šminkanju očiju da podeliš sa nama. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, Tanjci, bas mi je drago <3 :***
      Mogla bih i hocu <3 Hvala na predlogu, potrudicu se ovih dana da uradim nesto na tu temu, obecavam ;)

      Delete
  3. E sada definitivno kupujem ovo labelo, merkam ga danima. Uporno trosim stara labela koje imam kod kuce, kako bih kupila ovaj( sto se tice sminke, ja se vodim tom logikom, potrosi staro, kupi novo:D ) i posto sam kod tebe videla boju, resila sam da ga kupim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Divno je i prelepo mirise. Ostavlja usne blago nijansiranim i lepo ih hidrira. Lepom logikom se vodis, a ja ti se na tome divim :) Sve bih dala da mogu i ja tako *___* Ne da mi "djavo" mira kada su sminka i kozmetika u pitanju :((

      Delete
  4. Instagram mi je preplavljen slicnim fotkama, probala sam jednom ovaj nacin sminkanja, ali sam omanula. Mozda drugi put bude bolje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bice bolje, sigurna sam u to, samo nemoj da odustajes ;) Vredi se malo potruditi, jer je efekat zaista fenomenalan :*

      Delete