Tuesday, April 14, 2015

NYX PROPEL MY EYES MASCARA



Nakon mog razocaranja NYX Badunkadunk maskarom (post procitajte OVDE, ukoliko ste propustile), ujedno i prvom koju sam probala od ovog brenda, resila sam da nastavim dalje da istrazujem. Sa planom da kupim maskaru, zaputila sam se u Beo Cosmetics. U nadi da ce Anci biti tamo (ukoliko posecujete Beo Cosmetics trazite Anu za bilo kakve savete i pomoc oko kupovine, jer je ona jedna od retkih koje poznaju svaki artikal pojedinacno i uvek ce vam rado pomoci oko odabira) i kao i uvek pomoci mi oko kupovine i najiskrenije mi reci sta je dobro i preporuciti mi sta da probam, odvojila sam oko pola sata za caskanje sa njom. Medjutim, nisam je zatekla tamo, ali sam se zato setila da mi je nedavno rekla da je njihova najbolja maskara ubedljivo Propel My Eyes, inace njihova prva koju su izbacili na trziste. Tada sam joj ispricala za moje lose iskustvo sa spomenutom maskarom i rekla mi je kada budem planirala da kupim maskaru obavezno dodjem i da je probamo. Kako ne volim i gotovo nikada ne probam testere na svom licu iz vise razloga (izuzetak je bila Sephora nedavno, prilikom kupovine pudera, kada je to zaista bilo neizbezno), nisam planirala ni da probam maskaru tamo vec da je kupim i sa verom u Aninu preporuku, jedva sam cekala da je testiram. Kako mi se do sada nikada nije desilo da kada mi ona nesto preporuci budem nezadovoljna i uvek me razume sta trazim i zna tacno sta ce mi odgovarati, tako je bilo i sa ovom maskarom.


Moram da priznam da sam imala zaista velika ocekivanja koja je ova maskara apsolutno opravdala.
Vec sam vise puta spominjala vaznost maskare i trepavica i smatram da je dobra maskara, a onda i lepo definisane trepavice nesto sto je neophodno i predstavlja osnovu za dobar makeup.

Ne volim kada vidim"zguzvane trepavice", kako ih ja zovem, kratke, namazane ocigledno suvom maskarom, neuredne i "prirodnog" izgleda, sto meni u prevodu znaci "no mascara" look. Jednostavno volim maskare koje pruzaju dramatican izgled trepavicama, koje ih savrseno razdvajaju i produzavaju, pruzajuci im potreban volumen i izgled vestackih trepavica. Mozda neke devojke to ne vole i to mi je sasvim ok, ali za sve vas koje volite izgled koji ja preferiram (znam da je vecina nas koje volimo), nastavite da citate o ovoj maskari, jer je upravo ona nesto sto bi trebalo da probate.


Prvo sto sam primetila u kontaktu sa ovom maskarom je to da je dosta gusta i nije vodena, sto mi je u startu bio znak da teravicama pruza instant volumen i da nije potrebno nanositi sloj za slojem kako bi se postigao zeljeni volumen i definisanost.


Dolazi sa klasicnom cetkicom, na koju je meni bilo teze da se vratim nakon dugogodisnjeg koriscenja uglavnom onih sa slilikonskim cetkicama i cesljicima, jer su za moje trepavice idelne.
Sto se tice velicine, meni je savrsena, ni premala ni prevelika, pa omogucava nanosenje iz samog korena trepavica, sto je velikim cetkicama nemoguce postici, i na taj nacin ih cini vizuelno guscim.
Kao sto joj i sam naziv kaze, cetkica po svom obliku podseca na propeler, sto omogucava postizanje savrseno definisanih trepavica, podize ih iz korena i produzava.
Jedna je od onih crnih, sto znaci da nije siva ni svetla, kao sto je to cest slucaj sa "crnim" maskarama.
Na ocima je vrlo lagana, nema osecaja tezine i onoga "jedva cekam da dodjem kuci da skinem sminku" osecaja.
Ne kruni se tokom dana i ne ostavlja tragove na kapcima.
Sto se tice uklanjanja, iako nije u pitanju vodootporna formula, nesto teze se skida nego sto sam ja to navikla, ali opet, sa Bioderma micelarnim losionom je uklonim tako sto nanesem rastvor na tufere i stavim po jedan na oci i nakon par sekundi laganim pokretima odstranjujem maskaru.


Prvi put kada sam je nanosila izgledala je savrseno na mojim trepavicama. Medjutim, znate i same da vam ponekad jednostavno nije dan, ali uprkos tome potrudite se da nesto uradite najbolje moguce, pa shvatite da je bilo bolje da je sve ostalo onako kako je bilo pre poslednjeg sloja (kada govorimo o maskari) i u zelji da izvucete maksimum zavrsite sa suvise proizvoda na svojim trepavicama i ne bas privlacnim izgledom. Sve prethodno sam navela iz razloga jer je ovo jedna od onih maskara sa kojima je potrebno znati biti umeren, jer ukoliko nanesete samo mrvicu vise nego sto je potrebno, vrlo lako mozete slepiti trepavice i onda pozeleti da skinete sve i krenete ponovo. Sama formula je takva, nesto gusca, sto omogucava postizanje savrsenpg volumena, ali definitivno treba znati kada je dovoljno. Nakon ovog iskustva, naucila sam kako funkcionise, pa sam zelela i ovo da podelim sa vama. Dakle, dva tanja sloja su sasvim dovolja sa savrsenu definisanost i duzinu.


*Lista sastojaka
Za razliku od Badunkadunk maskare, ova dolazi u elegantnom, crnom pakovanju, koje meni izgleda jako lepo, iako jednostavno.
Ono sto volim i cenim kod NYX maskara je cinjenica da sve dolaze zapakovane, bilo da je to celofan ili kutija, sto znaci da je niko pre vas nije otvarao.


Ovom maskarom sam apsolutno odusevljena i zaista cini cuda za moje, prirodno svetle i kratke trepavice, bez maskare, gotovo neprimetne ( u OVOM postu ste imale priliku da vidite kako izgledaju bez maskare). Ono sto je kod njih sjajno je to da ih dobra, kvalitetna maskara ponekad ucini neverovatno dugim i gustim, pa kako znam da je taj izgled vestackih trepavica moguce postici na prirodan nacin, bez lepka i trepavica koje otezavaju normalno funkcionisanje, jako me cini srecnom svako otkrice neke nove kojom sa samo dva tanja sloja postizem zeljeni izgled.

Maskaru uglavnom nanosim u dva sloja, tako sto krecem od samog korena ka vrhovima, trudeci se da ih u prvom sloju odvojim maksimalno. Nakon toga, dodam jos jedan sloj na vrhove.
Takodje, zelim da napomenem da uvek koristim uvijac za trepavice.


Kao sto verujem da vec znate, NYX svoje proizvode ne testira na zivotinjama.
Rok trajanja ove maskare je, kao i kod vecine, 6 meseci nakon otvaranja.

Cena ove maskare iznosi 1 150 dinara, sadrzi 8g proizvoda, a mozete je kupiti u Alexandar Cosmetics-u.




Kako vam se cini?
Da li ste mozda probale?

S' puno ljubavi,
Marija <3.

16 comments:

  1. Draga Marija, divno se njegujes. Voljela bih da objavis nekad post o kombinovanju boja make up-a i manikira. U smislu, kako izaci iz klisea tìpa npr crveni lak i crveni ruz. Ovo mi je palo na pamet jer kod tebe imamo priliku vidjeti skroz neobicne kombinacije tipa tamni lak na kratkim noktima a ovamo nesto skroz girly. Inspirises! I jos jedna stvar, sta se desilo sa Bourjois maskarom koju si nedavno koristila? Puno pozdrava, Ana!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, draga Ana na ovako lepom i inspirativnom komentaru, od <3. Takodje, hvala ti na predlogu, mogla bih nesto na tu temu da uradim, potrudicu se ;)
      Sto se tice maskare, nije bilo nista, volela sam je jako, kupovala vise puta, potrosila i pozelela da probam dalje. Inace volim da probam razne proizvode i nisam od onih koji ako im se nesto dopadne ne zele nista drugo da probaju. Ako me nesto jako odusevi, kupim ga nekoliko puta uzastopno i onda idem dalje, pa se nakon nekog vremena vratim opet na odredjeni proizvod, kada se zasitim testiranja ostalih i pozelim da "idem na sigurno" ;)
      Veliko pozdrav tebi <3 :*

      Delete
  2. Prodato! :D Ova maskara se mora isprobati. Trepavice su ti savrsene! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, Marry <3
      Moras, obavezno, odlicna je za instant volumen i duzinu ;)

      Delete
  3. WOW, it looks amazing !
    xoxo,

    atwednesdaysiwearpink.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Odlično izgleda, dužina je neverovatna!

    ReplyDelete
  5. Sjajno izgleda, bas mi se dopada kako ti stoji. :D

    ReplyDelete
  6. Trepavice ti izgledaju odlično :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, Kaca <3 Bas mi je drago da ti se svidjaju :***

      Delete
  7. Nisam je još probala, ali svakako namjeravam :)
    Sviđa mi se kako izvuče trepavice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ces biti zadovoljna, jer je stvarno jako dobra ;)
      Hvala ti <3

      Delete
  8. Jao, predobro ti izgledaju trepavice!!! Meni nikad nisu tako dobro uvijene, čak niti s uvijačem. Tada izgledaju još gore. :D
    Morat ću si zapisat ovu maskaru na WL.
    Umalo zaboravih, ten ti je WOW, sva si mi divna ;) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mell, draga...hvala ti na uvek divnim recima, srce si pravo <3
      Hahaha...da, znam za tvoj strah od te "cudne spravice" :D :D :D
      Nadam se da ces je voleti i ti ako odlucis da je probas ;) :***

      Delete