Thursday, April 2, 2015

MOJA PRICA O OBRVAMA SA NYX COSMETICS-OM

Trend lepo i jasno definisanih obrva vec neko vreme ne jenjava, pa s tim u vezi zene sirom sveta konstantno pokusavaju da otkriju savrsen proizvod i nacin na koji da poboljsaju njihov izgled. Verujem da smo sve svesne da su retke zene koje su rodjene sa savrseno oblikovanim obrvama, a mi koje nismo imale tu srecu da se sa njima rodimo pribegavamo raznim trikovima. Mene jako raduje sto su poslednjih godina obrve u fokusu i sto je aktuelan prirodan izgled istih. Devedesete su ostavile posledice na necijem licu(obrvama) i usled preteranog cupanja i stanjivanja neke devojke su nazalost ostale bez obrva. To je veliki problem i poznajem devojke kojima nikada vise nisu porasle i jedino resenje je bilo njihovo iscrtavanje trajnom metodom.
Kako nisam pristalica trajne sminke, vec volim da se sama "zabavljam" vec duze vreme sam pokusavala da pronadjem savrsen proizvod sa kojim cu moci svojim obrvama da dam zeljeni oblik i izgled.

 

Probala sam stvarno mnogo "pomagaca" za korigovanje obrva, od senki, preko olovaka, markera, pa sve do gela. U zavisnosti od izgleda koji zelite da postignete odlucicete se za ono sto se vama cini kao najprikladnije i ono sto vam oduzima najmanje vremena prilikom svakodnevnog sminkanja sa, podrazumeva se, zeljenim rezultatima.

Ukoliko ste pristalica najprirodnijeg izgleda obrva i ako imate prirodno lepo definisane, ali svetle i retke obrve, senka je za vas najbolje resenje. Ona ce na najprirodniji nacin popuniti eventualne praznine, definisati oblik i licu pruziti mladalacki izgled, bez vidnog efekta iscrtavanja koje se sa drugim proizvodima postize. Ja sam godinama senkom iscrtavala svoje obrve i bila sam zadovoljna. Koristila sam Essence Eyebrow Stylist Set, prvobitno svetliju nijansu, a onda kasnije kad sam se ofarbala u nesto tamniju cokoladnu, tamniju nijansu iz ovog seta. Boje u ovoj mini paleti su hladne i izgledaju skroz prirodno na licu.
Spomenuti set za korigovanje obrva mozete kupiti u nasim drogerijama po ceni od oko 360 dinara.

Kako su moje obrve svetle, retke i totalno razlicitog oblika, a daleko od onog zeljenog, vremenom sam pozelala da probam neke od proizvoda kojima cu moci bolje da ih definisem. Kada sam u Alexandru ugledala NYX Push-Up Bra For Eyebrow, olovku za obrve koja na drugom kraju ima i hajlajter, odusevila sam se i odmah je kupila. Prvobitno sam bila zadovoljna, nijansa olovke je skroz hladnog podtona, voskirane teksture koja fiksira obrve i drzi ih pod kontrolom i nije vam potreban gel za njihovo ucvrscivanje. Medjutim, vremenom je pocela da mi smeta cinjenica da ima jako sitne sljokice na koje u pocetku nisam obracala paznju, ali vremenom su jako pocele da mi smetaju. Slozicete se sa mnom, ni jedna od nas ne zeli sljokice na svojim obrvama, jer im tu nije mesto, zar ne? 
Sa druge strane ove olovke, nalazi se fenomenalan hajlajter koji obozavam i koristim ga konstantno. Jako lepo izgleda kada se nanese ispod obrva, podigne ih i ucini sam oblik bolje definisanim i pogled izrazenijim. Sve u svemu, jako mi je zao sto su ubacili sljokice u ovu olovku, jer da nije njih ova olovka bi bila savrsena. Jos jedna mana je to sto se jako brzo trosi, pa sam je potrosila za manje od dva meseca. Hajlajter imam jos uvek i rado ga koristim.
Ovu olovku za obrve mozete kupiti po ceni od oko 1000 dinara.


Nakon sto sam potrosila ovu olovku, odlucila sam da nastavim sa potragom i tako odlucila da probam NYX Eyebrow Marker. U pitanju je klasican marker uz ciju pomoc mozete savrseno definisati oblik obrva. Ja sam kupila nijansu Medium i naizgled je bila hladnog podtona. Kako sam je kupila u hladnom periodu godine i uglavnom je koristila po tmurnom vremenu i nosila u zatvorenom prostoru, nisam primecivala da je malo crvenkasta, sve dok mi drugarica nije rekla, jednog suncanog dana, da su mi obrve crvene :((. Iznervirala sam se i pozelela odmah da ih obrisem, ali kako je u pitanju dugotrajna formula, to nije bilo moguce. Onda sam pokusavala da je kombinujem sa spomenutim Essence senkama sa kojima sam ih popunjavala, a zatim, samo uokvirivala i definisala oblik markerom i to mi je izgedalo ok. Na ovaj nacin sam ih oblikovala sve do trenutka kada su u Alexandar stigli gelovi za obrve i odmah pojurila i to da probam, u nadi da ce tu moja potraga biti zavrsena. I pogadjajte, bila je ;).
NYX marker kosta oko 900 dinara.



Verujem da smo svi sa nestrpljenjem cekali ove gelove. Vodootporni, dugotrajni, pigmentovani, ali ipak lagani, jednom recju, trebalo bi da budu onakvi kakve sve mi prizeljkujemo. Sto se nijanse tice, ja sam izabrala Brunette, koja je hladna braon nijansa i odgovara devojkama sa tamnijom kosom, ali mogu je koristiti i one sa svetlom, ali sa akcentom na koriscenje jako male kolicine gela. Meni je nijansa odgovarajuca i svidja mi se kako izgleda kako na dnevnom svetlu (sto je najvaznije), tako i u zatvorenom prostoru i pod vestackim osvetljenjem.




Prilikom nanosenja ovog gela trebalo bi biti jako oprezan sa kolicinom, jer se radi o jako pigmentovanoj formuli, koja se vrlo brzo susi nakon sto je istisnete iz tubice, pa je potrebno sa njom da je vrlo brzo radi. Preporucujem vam da za nanosenje koristite pljosnatu, koso secenu cetkicu, tako sto cete prvo naneti jako malu kolicinu gela na ruku i onda cetkicom ravnomerno razmazati gel po kozi, a tek onda krenuti sa nanosenjem na obrve.
Ukoliko ovo ne uradite, vec direktno umocite cetkicu i nanesete gel na obrve stvoricete grudvice, gel ce se brzo osusiti, a vi necete imati vremena da ga lepo rasporedite i definisete oblik po zelji. Rezultat ce biti pretamne, neuredne, umrljane i vestacki definisane obrve. To verujem da ne zelite, pa budite uporne, vezbajte i vremenom cete same navici na gel i naucicete kako da ga koristite i izvucete ono najbolje iz njega.


U zavisnosti od licnih preferencija, mozete obrve definisati da izgledaju prilicno prirodno, ali isto tako, za one koje vole nesto dramaticniji izgled, jako jasno i precizno. Ja vise volim prirodan izgled, pa nakon sto nanesem gel cetkicom, odmah, pre nego sto se gel osusi, cetkicom za obrve izblendam gel i na taj nacin dobijem izgled kakav zelim.


Sto se tice trajnosti, moram da priznam da sam se malo iznenadila kada sam u toku dana slucajno presla duz obrve i obrisala njen pocetak :((. Kako mi je taj deo najproblematicniji, kao i luk obrve, tu nemam dlacica koliko je potrebno da ih bude i jasno se videlo da je gel obrisan. Mislim da je za to kriv i puder koji trenutno koristim, a koji licu pruza dewy finis koji ja obozavam, pa ne prepisujem celu "krivicu" gelu, ali devojkama sa nesto masnijom kozom verujem da bi pravio isti problem.
Ukoliko imate suvu kozu i koristite mat pudere onda mislim da ne biste treble da brinete oko njegove trajnosti, jer je sam po sebi dugotrajan na suvoj kozi i kada ga nanesem na ruku jako tesko ga obrisem.

Kada je u pitanju uklanjanje ovog gela sa obrva, citala sam da neke devojke kazu da se tesko uklanja i da je potrebno koriscenje dvofasnih cistaca i onih za uklanjanje vodootporne sminke. Ja ga sasvim lagano uklonim sa Bioderminim micelarnim rastvorom, bez trljanja i cupanja dlacica sa obrva, sto ce verovatno mnoge od vas brinuti.

Sve u svemu, ja sam zadovoljna ovim gelom i od kako sam ga kupila koristim ga svakodnevno. Odgovara mi po svim stavkama, od izgleda na licu, preko mogucnosti da konacno mogu da imam onakav oblik obrva kakav odluvek zelim.


Tubica je velika i sadrzi 10 ml gela i cini mi se da je nepotrosiv, pa sa te strane i vrlo ekonomican.
Takodje, s obzirom da je u tubi, a ne u obliku pomade, zasticen je od preranog susenja, ali i razmnozavanja bakterija.
Cena ovog gela iznosi 750 dinara.

*Lista sastojaka
Pored cinjenice da nije bas dugotrajan kao sto proizvodjac navodi, bar u mom slucaju i sa proizvodima koje ja koristim, sve ostalo mi je savrseno i preporucujem da ga probate ukoliko ste u potrazi za necim koji ce vase obrve dovesti do savrsenstva.

U ponudi je dostupno vise nijansi, pa verujem da ce svaka od vas naci savrsenu za sebe, ili pak, iskombinovati dve kako bi dobila svoju savrsenu nijansu.

*Fotografija preuzeta sa Interneta


Kada sam vam objasnila celu pricu i iskustvo sa traganjem za savrsenim obrvama, odnosno proizvodima koji ce od njih napraviti ono sto sam ja imala u glavi kao savrseno, sada cu se potruditi da vam uz pomoc nekih trikova kojima se ja sluzim pomognem da i same kreirate obrve o kojima sanjate ;).

Prvo i osnovno, pre njihovog iscrtavanja je pronalaznjenje pravog oblika za vas i cupanje suvisnih dlacica, kao i, ukoliko za to imate potrebe, njihov skracivanje. Ono sto ja praktikujem, jednom u 10-ak dana, je skracivanje dlacica na samom pocetku, da ne strce na sve strane i dlacice na padaju dole ako ih slucajno pipnem tokom dana, sto izgleda jako ruzno. Secernom pastom cupam dlacice izmedju obrva, kao i iznad (ovaj postupak ponavljam na neke tri nedelje), a ostatak cupam pincetom.
Nikada nemojte cupati previse dlacica, jer cete time izgubiti prirodan oblik, bice vam teze da stignete do zeljenog, i tesko cete postici prirodan izgled. Zato savetujem da uklonite samo one dlacice za koje se jasno vidi da su visak, a potom iscrtate obrve i kreirate oblik kakav zelite, a tek onda, ukoliko smatrate da ima potrebe, uklonite jos po neku koja strci.


Neke smernice koje vam mogu biti od koristi prilikom iscrtavanja obrva, mozete videti na fotografijama ispod:


  1. Prvo bi trebalo da odredite pocetak obrve. To je, ne znam iz kog razloga, ali redovno vidjam, najveci problem devojkama. Obrve nikada ne smeju biti suvise blizu postavljene, ali ni suvise daleko. Ako su postavljene suvise blizu izgledacete namrsteno i ne bas prijateljski raspolozeno. Ako su suvise udaljene jedna od druge, izgledacete tuzno i oci ce vam izgledati cudno, a samim tim i celokupno lice. Idealan nacin na koji cete odredite njihov pocetak je da prislonite olovku duz nosa, ali tako sto ce njen pocetak biti u ravni otvora nozdrve obrve koju korigujete, dok ce drugi kraj da vam pokaze mesto na kom bi ona trebalo da pocinje. Nikada nemojte da se vodite pocetkom, odnosno, unutrasnjem delu oka, jer cete dobiti suvisan i nepotreban razmak. Ovo je upravo mesto gde bi trebalo da pocinju.
  2. Vodite racuna o luku obrve, odnosno najistaknutijem delu obrve. Nikada nemojte praviti ravne obrve, ili one koje padaju dole, vec uvek pokusajte da dobijete onaj luk, blago istaknut, nikako spicast i vestacki. Takodje, izbegavajte obrve polukruznog oblika, izgledaju smesno. Uz pomoc olovke, lako cete odrediti gde bi trebalo da se luk nalazi, tako sto cete postaviti olovku uz samu nozdrvu i prateci zenicu oka, videti gde bi luk trebalo da se nalazi.
  3. I na samom kraju, odredite duzinu obrva. Obrve ne bi trebalo da budu kratke, ali ni predugacke, jer mogu uciniti pogled tuznim. Mesto na kom bi trebalo da se obrve zavrsavaju pronacicete tako sto cete postaviti olovku uz ivicu nozdrve, prateci spoljni ugao oka, pa sve do mesta gde se obrva zavrsava.

Kada smo zavrsile sa pronalazenjem pravilnog oblika obrva, prelazimo na iscrtavanje.
Nemojte se opterecivati ukoliko vam nisu iste, nikome nisu, i kao sto kazu, obrve su sestre, ne bliznakinje, imajte to na umu ;).


  1. Prvo cesljicem za obrve ocesljajte dlacice.
  2. Zatim, sa proizvodom po vasem izboru, kreirajte zeljeni oblik obrva.
  3. Nakon toga, kako biste bile sigurne da je sve lepo i ravnomerno naneseno, bez vidljivih tragova proizvoda i iscrtavanja, cetkicom lagano predjite duz obrva i sve lepo izblendajte.
  4. Po zelji mozete koristiti gel za obrve, kako biste ih ucvrstile. Ja ga ne koristim.
  5. Ja volim da ispod obrva nanesem malu kolicinu hajlajtera (spomenutog NYX u olovci), jer cini da obrve izgledaju uredno. Nakon nanosenja, tankom, malom cetkicom izblendam hajlajter.
*Blush 9A i Aura koso secena cetkica za obrve





*NYX hajlajter
 Na fotografijama koje slede, mozete da vidite kako moje obrve izgledaju bez iscrtavanja. Retke, bezizrazajne, razlicite i ni malo privlacne. Takodje, tu su i fotografije na kojima mozete videti kako izgledaju prilikom koriscenja NYX gela.




Fotografije su nastale pod dejstvom blica, a ispod mozete da vidite kako izgledaju i bez ;)


Trenutno, ovako izgleda moja svakodnevna rutina korigovanja oblika obrva. Zadovoljna sam kako izgledaju, volim proizvode koje trenutno koristim, pa ne planiram da ih menjam do daljnjeg.


Znam da je ovaj post i vise nego opsiran, ali kako je bio vrlo trazen, i mnogo vas me je pitalo na koji nacin oblikujem obrve, koje prizvode koristim, zelela sam sve detaljno da vam prikazem i objasnim, uz pomoc fotografija i propratnog teksta.
Nadam se da vam nije bilo suvise naporno za citanje, kao i da ce vam neke informacije posluziti i biti vam od koristi.
Zaista sam se potrudila da odgovorim na sva vasa pitanja i nadam se pomogla nekima od vas.
Ukoliko imate bilo kakva pitanja, i ako vase odgovore niste pronasle u ovom tekstu, budite slobodne da pitate u komentarima. Bice mi zadovoljstvo da vam odgovorim.

Na koji nacin vi oblikujete vase obrve?
Koje proizvode koristite?


S' puno ljubavi,
Marija <3.



38 comments:

  1. Obrve su ti fenomenalne, koji nyx gel za obrve je za tamno braon obrve ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti <3
      Mislim da bi ti i Brunette odgovarao ili eventualno Espresso, Black je bas taman.

      Delete
  2. Fenomenalan i jako koristan post! Dopada mi se što je opširan i što si sve lepo obuhvatila. I dopada mi se kako popunjavaš obrve, izgledaju predivno i prirodno, mada mislim i da tvoje prirodne obrve uopšte nisu loše. Moje su katastrofa, na početku su gušće a do kraja jako retke. Ne smem iz kuće da izađem ako ih ne sredim. :D
    Sjajan post!
    Aleksandra

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Aleksandra, hvala ti puno <3. Jako mi je drago ako ga smatras korisnim, to je i bio cilj i drago mi je ako sam u tome i uspela ;) <3
      Drago mi je da ti se dopadaju, ali meni nisu bas sjajne, navela sam vec razloge, ali sam vremenom naucila kako da poboljsam njihov izgled i sad sam zadovoljna ;)
      Nadam se da si i ti pronasla proizvode kojima mozas lepo da ih korigujes ;)
      Veliki pozdrav <3.

      Delete
  3. Predobar post :D Obrve su ti i prirodno lijepe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno <3. Raduje me sto ti se dopao :)
      I hvala za obrve, ali ja nisam bas srecna sa njima dok ih ne oblikujem lepo ;)

      Delete
  4. Jako su ti lijepe obrve, čak i bez ičega :) Inače, odličan i jako koristan post, neke proizvode budem detaljnije proučila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...pa, hvala ti Sanela <3. Drago mi je ako ti se dopadaju, i obrve i ako post smatras korisnim :****

      Delete
  5. Treba da budu jos deblje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da je sve to stvar licnih preferencija, ali ja ne volim kada su predebele i ne pristaju kao takve svakom licu. Meni licno smatram da su ok ovakve kakve su i zadovoljna sam njihovim izgledom ;).

      Delete
  6. Obrve su ti super i bez dodatnog oblikovanja, ali naravno da malo sređivanja svake obrve učini još ljepšima :) Super to radiš!

    ReplyDelete
  7. E odlican ti je post! Mada koliko mi se cini nisi napisala cenu za gel, a za sve istalo jesi. Ja bas planitam da kupim gel al nikako da se nakanim zao mi imam previse senki koje koristim i necu da stoje. Posto imam tamne obrve solidne gustine najvise volim senke da damo malo izmedju popunim. Tvoje obrve uopste lose ne izgledaju i bez icega bar po ovoj slici, a kako izgledaju kad ih sredis mi se tek mnogo svidja. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Alex <3. Nisu bas sjajne, razlicite su skroz i retke :((.
      Nisam, eto vidim ja ko cita sve detaljno ;) Salim se, ubacila sam cenu i za gel, ne znam kako mi je promaklo to, a tebi hvala sto si primetila i ukazala na "propust" ;) :***
      I sama sam dugo bila verna senkama, ali gel mi se ipak vise dopada, jer omogucava nesto jacu korekciju samog oblika ;)

      Delete
  8. Meni se bas dopadaju tvoje obrve. Sto se tice NYX gela u pocetku sam imala lose misljenje o njemu, mislila sam da daje previse vestacki izgled, mada se ispostavilo da nije tako. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Teodora <3.
      Sve zavisi na koji nacin se nanosi i kakav izgled zelis da postignes. Zaista je zahvalan i pruza mogucnost stvaranja definisanosti obrva po zelji, od onog prirodnog, pa do, meni licno ne bas tako lepog, "vestackog" i ocigledno korigovanog, tako da svako moze da ga koristi onako kako voli i zeli, sto je po mom misljenju sjajna stvar vezano za ovaj gel ;)

      Delete
  9. Super post i jako korisne smernice za oblikovanje... Ja se još + oduševih minđušom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, draga Jana <3
      Mindjusica je prelepa i drago mi je ako si i nju primetila ;) Kupila sam je u Tally Weijl-u ;) Ja je obozavam i bas cesto nosim ;)

      Delete
  10. Prirodne obrve su ti baš fine :) ali razumijem probleme sa različitim obrvama, moji su prirodni lukovi u potpunosti drugačiji, tako da od luka sve čupam, tako da nemam pola obrve dok ih lijepo ne nacrtam :Đ nekako mi malo nijansi taj NYX ima, a obzirom da nijanse ne mogu vidjeti uživo, već samo online, nisam sigurna koja bi mi odgovarala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno <3 Izgleda da vam se svima dopadaju kako izgledaju bez iscrtavanja, osim meni :D :D :D
      Onda se kapiramo po tom pitanju :)
      Pa ne znam, po mom misljenju ima ih dovoljno i mogu se kombinovati nijanse, ali naravno da uvek moze vise i nikad nije na odmet :)
      Da, razumem te...to je onda malo komplikovano...nikad ne znas dok ne probas na licu mesta :(( Zao mi je sto je tako :(

      Delete
  11. Imaš stvarno prelepe obrve. :)
    Ja sam post o svojim pripremila još davno, pa čeka na objavu. Nisam probala nijedan proizvod koji si navela jer mi se čini da je Essence olovka savršen proizvod za mene, ali ovaj gel mi deluje kao odlična stvar. Samo da 'ubodem' nijansu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katarina, draga, hvala ti puno na komplimentu <3 :****
      Nadam se da ces uskoro i ti podeliti sa nama neke tvoje trikove i iskustvo kada su obrve u pitanju ;) Drago mi je ako si i ti pronasla ono sto ti odgovara i ako si zadovoljna ;)
      Ako nekad budes pozelela malo da eksperimentises, probaj ovaj gel, mislim da bi ti se dopao. Koliko sam uspela da vidim na Instagramu, verujem da bi i tebi Brunette bio sasvim odgovarajuci ;)

      Delete
  12. Super post! Obrve su ti baš lijepo oblikovane. Ja koristim smeđe sjenilo koje nanesem sa istom četkicom, prije toga sam koristila olovku, ali ovaj način mi je puno bolji. Lijepe slike :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puuunooo, od srca :***
      Slazem se, senka izgleda definitivno najprirodnije i najmanje se vidi da su obrve iscrtane ;)

      Delete
  13. Iako ne iscrtavam obrve procitala sam ceo post. Bravo za trud i izdvojeno vreme!
    Verujem da ce mnogim devojkama koristiti tvoji savet. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marrryyyyy...ljubavi, hvala ti puno na divnim recima, da znas da sam se potrudila i drago mi je da to poneko i primeti <3 Onda mi je puno srce <3 :****

      Delete
  14. Odličan post! Nyx gelpokušavam da kupim većneko vreme, ali nikako da ga nađem u svojoj nijansi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Coxy ;)
      Nadam se da ces uspeti da ga pronadjes, stvarno je fenomenalna stvar za obrve ;)

      Delete
  15. Super post! Jako koristan takodje :) Nyx gel izgleda odlicno,ali ja ne mogu nigdje da ga nadjem :(Idem za nekoliko dana u Bg pa cu tamo da ga potrazim. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Majo, hvala ti puno <3 ;).
      I jeste odlican, zaista ;) Nadam se da ces uspeti da ga nadjes i kupis, kao i da ces biti zadovoljna ;)

      Delete
  16. odličan post, takve su ti i obrve :D

    ReplyDelete
  17. Ja sam plavusa i imam jako tamne (crne) obrve. Da li ovim gelom mogu da ih posvetlim? Ili nekim drugim proizvodom?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovaj gel moze malo da promeni prirodnu boju obrva i oboji ih, ali nista drasticno. Ne znam da li si pokusala nekada da ih ofarbas/posvetlis... Licno nemam iskustva sa tim, ali znam da mnoge devojke to rade.

      Delete
  18. Koristim NYX-ov gel vec par meseci i prezadovoljna sam. Ali imam jedno pitanje, na koji nacin cistis cetkicu sa kojom crtas obrve jer su mi se neke cetkice raspale?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je drago da ti odgovara i da si zadovoljna ;)
      Sve svoje cetkice perem Jonson's baby samponom ;)

      Delete
  19. Imam debele i guste obrve ali su retke na vrhovima luka i to mi jako smeta. Kada god pokusam da ih nacrtam izgledaju predebelo i samo ruznije izgledaju. Ja koristim essence olovku i ne znam da li je bolja olovka ili da kupim senku. Inace jos uvek se ucim crtanje obrva

    ReplyDelete
  20. Poštovana Marija,
    Možete li mi dati savet koji proizvod da koristim da bih precizno nacrtala dlačice, koje mi manjkaju na početku obrva? Jer ako taj deo obojim gelom po tvojoj preporuci, čini mi se da će prevelika površina biti bojena, pa tek onda dolazimo do dlačica.
    Bojana

    ReplyDelete