Wednesday, April 29, 2015

CELEBRITY INSPIRED MAKEUP LOOK #01 TURQUOISE WATERLINE

Nedavno sam na Instagram profilu fenomenalnog Maria Dedivanovica videla look koji je kreirao njegovoj muzi, svima nam poznatoj Kim Kardashian. U pitanju je tirkizni eyeliner u vodenoj liniji (waterline-u), u kombinaciji sa zlatnim tonovima na ocima uz klasican ostatak makeup-a koji inace mozemo videti na njoj. 


Mario je naveo da je za kreiranje fenomenalnog akcenta u vidu tirkizne olovke u waterline-u koristio MAC Chromographic Eye Pencil u nijansi High-Def Cyan.
Odusevila sam se kako ova boja pruza totalno novu dimaniziju braon ocima, za razliku od klasicne bez, crne ili braon olovke. Od tada sam tragala za olovkom u slicnoj boji, a kako je kod nas nesto teze pronaci dugotrajne eyelinere u ovako divnim i jarkim bojama,  NYX Electric Blue olovka mi se ucninila kao sasvim solidno resenje. Intenzivna, mat plava, koja iako nije tirkiz, na fotografiji koju sam videla na spomenutom profilu izgleda vrlo slicno.
Potrudila sam se da rekreiram ovaj look na svoj nacin i ovo je ujedno moj prvi, najavljeni Celebrity Inspired Makeup look.
Nadam se da ce vam se dopasti ;)


Kako Kim cesto mozemo videti sa velikom kolicinom makeup-a na njenom licu i zaista previse bronzera i korektora sa jasno definisanim konturama lica, meni se to ne dopada bas, pa sam sve svela na nesto smirenije prelaze i manju kolicinu broznera.







 

Za kreiranje ovog look-a koristila sam sledece proizvode:

LICE:
  • BENEFIT The POREfessional bazu,
  • DIOR STAR tecni puder, nijansa #031,
  • NYX "Set it & don't fret it" mineralni puder,
  • MAYBELLINE FIT ME korektor #20,
  • BOURJOIS Bronzing Powder
  • TOO FACED Sun Bunny bronzer,
  • TOO FACED Snow Bunny highlighter,
  • MAC Melba rumenilo.
OCI:
  • INGLOT bazu za senku,
  • NYX Propel My Eyes maskara,
  • L'oreal Super Liner Carbon Gloss,
  • NYX Electric Blue Eye/Eyebrow pencil,
  • SEPHORA Infinite Beige Long lasting kohl pencil
  • URBAN DECAY NAKED2 paletu senki (Half baked & Chopper preko cele povrsine kapka, gornjeg i donjeg, Foxy na predelu ispod obrva, Bootycall u unutrasnjem uglu oka),
  • BOURJOIS Bronzing Powder & MAC Melba u pregibu kapka.
OBRVE:
  • NYX Eyebrow gel Brunette.
USNE:
  • NYX Butter Lipstick Fun Size,
  • NYX Natural Lip Liner. 




*Sve fotografije nastale su u zatvorenom prostoru, pod dejstvom blica koji zna da promeni celokupnu sliku :( Uzivo je sve izgledalo mnogo lepse.
*Zanemarite moju kosu koja je svuda po licu, jednostavno je takva. Periodicno opada i onda raste nova, a kako je sada u fazi rasta, nemoguce je kontrolisati je, a kako izbegavam upotrebu prese, takva je kakva je i nadam se da ne kvari utisak :(.


NYX ELECTRIC BLUE je kao sto joj i sam naziv govori, predivna, intenzivna plava olovka za oci. Odusevila sam se kada sam je ugledala, jer sam znala da ce biti savrsena za look koji sam zelela da pokusam da rekreiram i vama pokazem. Takodje, sigurna sam da cu je nositi bas cesto, posebno tokom predstojeceg perioda uz sve te divne, letnje, leprsave materijale, a posebno uz belu boju, kada mi koza dobije onu lepu, preplanulu boju. Budite sigurne da cete vidjati ovu olovku u jos nekim od narednih makeup postova, jer imam vec nesto u planu sto zelim da realizujem ;).


Proizvodjac ne navodi da je u pitanju dugotrajna ni vodootporna olovka u pitanju, pa negde to od nje nisam ni ocekivala prilikom kupovine. Kremasta je i lepo i lako se nanosi, dobro pigmentovana, ali nazalost u vodenoj liniji ne stoji onoliko dugo koliko bih ja to zelela, jer sam je prvenstveno zbog toga i kupila. Mozda je to i do mojih ociju koje su jako osetljive i imaju tendenciju da cesto suze, ali sam ja zato uspela da nadjem resenje. Dosla sam na ideju da prvo nanesem Sephora Infinite Beige olovku u vodenu liniju (o njoj sam pisala u posebnom postu i ujedno je deo moje svakodnevne makeup rutine, upravo zbog sposobnosti da stoji na mestu cak i kada mi oci zasuze usled vetra i sl.), a zatim NYX Electric Blue olovku. Svidelo mi se to sto sam na ovaj nacin intenzivirala ovu predivnu boju jos vise i ucinila je nosivom tokom celog dana.


Cena ove olovke za oci iznosi oko 380 dinara i mozete je kupiti u Alexandar Cosmetics-u, kao i njegovim distributivnim centrima sirom Srbije.



Kako vam se cini ovaj look?
Pisite mi u komentarima ;).


S' puno ljubavi,
Marija <3.

21 comments:

  1. Wow! You look so beautiful dear!!
    http://dimplekhadi.blogspot.com/2015/04/overall-playsuit-with-dresslink.html

    ReplyDelete
  2. Meni je ovo preslatko, moracu da probam nesto slicno definitivno :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Tanja <3 Na to tvoje lice i boju kose vec zamisljam tirkiz eyeliner :) Mislim da bi ti nesto slicno ovome stajalo fenomenalno ;)

      Delete
  3. Fantastično izgleda :) Nemam običaj da stvaljam na waterline ništa osim crne ili bežkaste, ali super je ideja i da se eksperimentiše malo :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, Saro <3.
      Razumem te u potpunosti i verujem da vecina razmislja kao ti, ukljucujuci i mene, ali ponekad zaista mala promena moze da osvezi celokupan izgled i trebalo bi ponekad da se proba nesto novo ;)

      Delete
  4. prelep ten... tebi uopste ne treba puder.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, Ana, ali nije bas savrsen...imam bas izrazene prosirene pore i oduvek je takva, ali iznad svega, najvaznije mi je da je zdrava ;)

      Delete
  5. Ja bih rado rekreirala svaki KK look. Ovaj je posebno zanimljiv i odlično ti stoji. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem te, jer nisi jedina ;) I meni se ovaj jako dopao i istog trenutka sam krenula u potragu za tirkiznim eyelinerom ;) Totalno osvezenje ;)

      Delete
    2. Zaboravih...hvala puno <3 :***

      Delete
  6. Super look, ja obožavam tirkizni eyeliner ljeti, također bih voljela naći neki koji će biti postojan. I da, tvoja mi se izvedba puno više sviđa nego Kim verzija <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh...kakav kompliment *__* Hvala ti <3 :*
      Zaista nije lako, bar na nasem trzistu :( Ali zato sam ja uspela da najdem resenje i srecna sam zbog toga :)

      Delete
  7. Divnooo ti stoji ovaj makeup, prelepa si! :)

    ReplyDelete
  8. Prelepo izgledas, odlican izgled za prolece. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, Teodora <3
      Da, bas je za prolece, skroz ;)

      Delete
  9. Prekrasna si, ten ti je tako divan, dugo ljepši nisam vidjela, ja te pomalo mrzim ;) a obrve dovedene do savršenstva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakvi komplimenti *__*. Hvala ti draga Jasmina, od <3 , ali nema potrebe, sve je to sminka, ahahahaha... :***
      Na obrvama radim vec neko vreme i drago mi je da ti se svidjaju ;)

      Delete