Friday, April 24, 2015

CAT EYE & RED LIPS

Divan dan, pa jos petak... Verujem da vecina vas planira vecerasnji izlazak, pa sam odlucila da danas podelim sa vama jedan predlog kako da se nasminkate, ukoliko vam je nestalo inspiracije.


Iako uglavnom vazi pravilo da ukoliko odlucite da naglasite oci usne ostanu svedene i obrnuto, ako naglasavate usne, oci bi trebalo da budu nesto smirenije, a sminka na njima manje intenzivna, meni se recimo dopada kada neko ima hrabrosti, kao i stav da iznese jacu sminku na usnama i ocima istovremeno. Slozicete se da to ne stoji svakom, kao i da ovakav makeup vise pristaje tamnijim damama, sa tamnom kosom, tenom i ocima, dok je za one neznije ponekad previse, ali opet, sve zavisi od osobe i temperamenta pojedinca.



Iako inace ne nanosim eyeliner na ovaj nacin, tacnije sa naglasenim lukom u unutrasnjem uglu oka, svidja mi se kako upotpunjuje pricu sa sjajnim, crvenim usnama. Vama se dopalo u poslednjem postu, pa sam odlucila da vam ovde malo blize pokazem kako to izgleda, jer se na onim fotografijama nije videlo bas najbolje, pa se nadam je ovoga puta bolje.



Sto se tice ostatka, pored usana i ociju, na kojima je ovde fokus, potrudila sam se da bude sto svedenije. Tecni puder sa dewy finisom, korektor, vrlo malo bronzera za blago konturisanje, bez rumenila, je ono sto mi se cinilo kao odgovarajuce da zaokruzi pricu.




U zavisnosti od toga gde izlazite i sta planirate da obucete (ja bih ovakav makeup nosila upravo sa ovom kosuljom, bajkerskim cizmama i koznom bajkerkom, uz naravno, kozne helanke, ali isto tako i uz neku elegantniju varijantu poput uske crne haljine, bilo one svedene, sa cipkom ili cak kozne), ovakav makeup je savrsen za ludi nocni provod. Mackaste oci i crveni ruz su klasik sa kojim, ukoliko se dobro nasminkate (citajte precizno), nema greske.


Za kreiranje ovog makeup-a koristila sam:

LICE:
  • Benefit "The POREfessional" bazu,
  • DIOR "STAR" tecni puder #031,
  • Maybelline "Fit Me" korektor #20,
  • Too Faced "Sun Bunny" bronzer,
  • NYX "Set It & Don't Fret It" mineral powder.
OCI:
  • Inglot bazu za senku,
  • L'oreal Super Liner Carbon Gloss eyeliner,
  • L'oreal Contur Kohl olovku u unutrasnjem uglu oka,
  • NYX "Propel My Eyes" maskaru,
  • Urban Decay NAKED2 paletu,
  • NYX "Maybe Later" mat senku u pregibu kapka,
  • NYX Eyebrow gel "Brunette".
USNE:
  • NYX Butter Gloss "Red velvet" .




Nadam se da vam se dopada i da sam mozda inspirisala neku od vas za neku od narednih, "veselih" noci, ili mozda vec i ovog vikenda odlucite da rekreirate ovaj look ;)

S' puno ljubavi,
Marija <3.

18 comments:

  1. Look je jednostavan, a postize zeljeni efekat :) Bas gledam sta si promenila na blogu i ne mogu da dokucim, a izgleda drugacije. I onda provalim da si sidebar stavila na desnu stranu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;) Drago mi je da ti se svidja ;)
      Malo sam se sinoc igrala, pa reko ajde nesto da promenim, nista specijalno, ali eto...malo drugacije ;) Skinula sam i sliku iza naziva bloga :)

      Delete
  2. Rekoh vec i na ig, ali da se ponovim, prelepo izgledas i stvarno ti savrseno stoji ovaj mejk ap :) ;* dopada mi se i sto su obrve diskretno popunjene, jer ludim od trenda pretamnih i predebelih... Ove tvoje su bas po idealnoj meri :]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga moja Azra...hvala ti puno na komplimentima, od <3 :*
      Sto se tice obrva, razumemo se i tu :D Ni ja ne volim kada su tamne i debele :(( Drago mi je da ti se moje svidjaju :***

      Delete
  3. Kako si lepa!:)
    Kao i uvek, sve je uredno, precizno i pedantno!
    Mirjana:-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Mirjana, neizmerno hvala na ovako lepim recima <3

      Delete
  4. Ja se drzim onoga manje je vise,u svakom slucaju volim kad je istaknuto ili oci ili usne.I takvo iscrtavanje me podseca na indijan look one sve naglase,al ok,sve je stvar ukusa.
    Maja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem sta si htela da kazes i drago mi je da si svoje misljenje podelila sa nama <3 Sve je stvar licnog ukusa i lepo je sto smo svi rzliciti, tako da svako moze na osnovu svojih preferencija i svog senzibiliteta da pronadje ono sto mu najvise odgovara ;)
      Veliki pozdrav ;)

      Delete
  5. Ljepotica :) Ruz je predivan, savrsena crvena boja :) svidja mi se i kosulja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puunoo <3
      Obozavam ovaj ruz, apsolutno :* Drago mi je da se i tebi dopada <3

      Delete
  6. Prelepa si! I ja volim nositi ovakvu sminku ali sa mat usnama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti <3
      Lepo izgleda i sa mat usnama, ali sam ja zaljubljena u ovaj ruz pa ga bas cesto nosim ;) Ima dana kada se i ja pre odlucim za mat crveni nego sjajan poput ovog, ali eto...u ovom postu ovako ;)

      Delete
  7. Baš si mi lijepa <333

    Pratim te sada.

    Nadam se da me pratiš nazad, Katja iz Slovenije

    Pusa!

    ReplyDelete
  8. Kao sto rekoh: prelepa!! ;) Ajlajner savrseno nanesen, moracu kod tebe na casove! Kod mene uglavnom crna senka zavrsi pricu umesto ajlajnera (kojeg nikada nisam ni imala/kupila). :D Celokupan izgled je 10+! <3

    ReplyDelete
  9. Divno izgledas, ja muku mucim dok nanesem olovku u unutrasnjem delu.

    ReplyDelete
  10. Koja si ti lepotica! Toliko sam navikla na onaj tvoj klasicni nude stil da mi u ovim kombinacijama izgledas kao druga osoba - naravno lepa i perfektno nasminkana.

    ReplyDelete
  11. Your makeup looks perfect !
    And your so pretty !
    xoxo,

    http://atwednesdaysiwearpink.blogspot.pt/

    ReplyDelete