Saturday, March 7, 2015

SOFT SMOKEY EYES & NYX PRISMATIC SHADOWS



Statistika bloga kaze da su vam se jako dopali postovi sa predlozima za makeup look-ove koje sam uvela na blog u zelji da sadrzaj bude sto raznovrsniji, a kako obozavam da se poigravam sa razlicitim, a opet nosivim makeup-om, odlucila sam da cesce pisem postove ovog tipa.


Pre nekoliko dana, na moju adresu stigao je paketic iznenadjenja od Alexandar Cosmetics-a u kome se nalazila predivna NYX Prismatic senzka za oci u nijansi PUNK HEART.



Moram da priznam da zaista nisam bas osoba koja voli i nosi boje na svojim kapcima iako obozavam da vidim na drugima i volim "lude" boje na fotkama, ali za svaki dan se uopste ne osecam prijatno sa recimo zelenom, plavom, zutom ili pink senkom na svojim kapcima. Za neke vecernje varijante mi je to sasvim ok, ali cak i tada, uvek cu se radije odlucii za neke dramaticnije crne ili braon nijanse i tzv. "smokey" look. Jednostavno, to sam ja. Medjutim, kada sam ugledala ovu senku, odmah sam zamislila kako ce stajati uz moje tamno braon oci i tamnu kosu i nisam mogla da docekam da je probam i vama pokazem njenu lepotu.


Ljubicaste nijanse savrseno pristaju dama sa tamno braon ocima i predstavljaju pravi izbor za devojke koje zele da unesu malo boje u svoj zamagljeni pogled, a da to ne deluje previse napadno. Ovakve nijnase slobodno mogu da se ponesu i u nekim dnevnim prilikama kada zelite da izgledate drugacije, ali lepo i sa ukusom. Ljubicasta, kao najotmenija nijansa u celom spektru boja, pruzice vam onu dozu glamura koja je svima nama ponekad potrebna.


NYX PRISMATIC senke ce se uskoro pojaviti u Alexandar Cosmetics-u. Kada je cena u pitanju, jos uvek nije navedena na sajtu, pa kada je objave, dodacu.


Pored predivne metalik ljubicaste boje ova senka ima neverovatne karakteristike koje su me na prvi dodir osvojile do te mere da sam pozelela da ih kupim u svim dostupnim nijansama. Satenski nezna na dodir, neverovatno pigmentovana, savrseno se blenda, ne drobi se i ne trosi na licu prilikom nanosenja i kontakta sa cetkicom, sve u svemu, jedno od najboljih senki koje imam, bez i malo preterivanja.




Ono sto je jos zanimljivo u celoj ovoj prici oko senke je to da imam olovku za oci u skoro istoj nijansi iz linije mojih omiljenih Sephora Flashy linera o kojima zapravo nikada nisam pisala na blogu, a koristim ih svakodnevno i svi me za njih pitaju, redovno, tako da cu im definitivno posvetiti poseban post. Savrseno se kombinuju, sto mozete i videti na fotografijama.



Za kreiranje ovog look-a koristila sam sledece proizvode:



LICE:

  • BENEFIT The POREfessional bazu,
  • DIOR STAR tecni puder, moja nijansa je #031 Sand (obozavam ga, a detaljno cu pisati o njemu u nekom od narednih postova), nanet Real Techniques  Expert Face cetkicom,
  • MAYBELLINE Fit Me! krektor #20, nanet vlaznim Ebeline BB,
  • MAYBELLINE Affinitone Perfecting & Protecting Pressed Powder, nijansa #24 Golden Beige, nanet na celo lice velikom cetkom, a na predeo ispod ociju Ebelin Beauty Blenderom,
  • NYX Taupe za blago konturisanje, nanet RT cetkicom,
  • KIKO Soft Touch Blush #102, Sephora #43 cetkicom.
 OCI:

  • INGLOT baza za senke, naneta Blush #12A cetkicom,
  • NYX PRISMATIC Punk Heart senka, naneta preko cele povrsine gornjeg i donjeg kapka, AURA dvostranom cetkicom za senke,
  • URBAN DECAY NAKED2 paleta. Na predeo ispod obrva koriscena je nijansa Foxy, predivna mat boja vanile; u pregibu kapka moja omiljena Tease; u unutrasnjem delu oka Booticall, a na spoljasnje delove kapka, gornjeg i donjeg, mat crna Blackout,
  • SEPHORA FLASHY LINER #15 Flashy Black Purple, uz liniju trepavica, kao i u vodenoj liniji,
  • L'OREAL TELESCOPIC maskara , dva sloja.

OBRVE:

  • ESSENCE Eyebrow Stylist Set, tamnija nijansa,  uz pomoc AURA koso secene cetkice,  
  • NYX Eyebrow Marker u nijansi Medium
USNE:

  • REVLON COLORBURST Soft Nude.


Jako mi se svidja kako je sve ispalo na kraju, a iskreno se nadam da ce se i vama svideti, i mozda vas inspirisati da rekreirate ovaj look ;)




Kako vam se cini?

Da li biste volele da ubacim i postove tipa Celebrity Inspired Makeup look? Pisite mi u komentarima ;)



S' puno ljubavi,
Marija <3



35 comments:

  1. Predivno. Ovde licis na Ninu Dobrev :) Obavezno uvedi zamisljenu rubriku, imas predivno lice i stoga je upravo takav tip rubrike kao stvoren za tebe :) puno srece
    Nerma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Nerma, hvala ti puno na komplimentima i podrsci <3. Jos jednom mi je neko rekao da licim na nju...ne znam... :)


      Delete
  2. Odlicno ti stoji, trebala bi cesce da nosis ljubicanstvene nijanse na ocima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Marina <3 Mislim da definitivno hocu, jer se i meni svidja ;)

      Delete
  3. Predivan look! Ovo sjenilo je baš lijepo! Naravno, bilo bi super kad bi ubacila celebrity inspired makeup look! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno <3
      Predivna je senka, bas ;)
      Mislim da hocu, uskoro, jer vidim da je dosta vas pruzilo podrsku ;) Hvala <3 :***

      Delete
  4. Znas sta?! Moram da te krtikujem. :D Ovaj luk ti tako dobro stoji da nemam reci. Moras cesce ovako da se sminkas. Zaista sam odusevljena! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha....hvala Marry moja <3 :*** Ja sam znala da ce se tebi svideti, jer je tvoja omiljena boja u fokusu :)

      Delete
  5. Mislim da ti Celebrity postovi odlično prolaze, da to svi vole. :D
    Sjajno si našminkana, baš mi se dopadaju ovakvi postovi. A senka izgleda prelepo, i sigurna sam da ću je uzeti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja mislim, a kako volim iste da gledam i citam na blogovima, interesantno mi je i da se nadju na mom ;) Jeste da zahtevaju vise pripreme od ostalih tipova postova, ali vredni su paznje, svakako ;)
      Hvala ti puno <3 Predivna je i ako se odlucis na kupovinu, sigurna sam da se neces pokajati ;) :*

      Delete
  6. Prelepo kao i ti :)

    ReplyDelete
  7. Prelepa si! Ovaj look Ti savršeno pristaje!
    Mirjana:-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, Mirjana na lepim recima <3 :***

      Delete
  8. sjenilo ti prekrasno stoji a look je odličan!

    ReplyDelete
  9. Cime si se slikala, savrsene su slike, a ti si stvarno prelepa.
    Ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Ana, hvala ti na komplimentima, od <3 :**
      Slikala sam se, kao i uvek Olimpus Stylus 850 SW kamerom ;)

      Delete
  10. Predivna.. Moram ti reci da ti ,,boja" na ocima odlicno stoji. Puno pozdrava

    ReplyDelete
  11. Prekrasna <3 Jako ti lijepo stoji ovaj look, i ja bih ga rado furala :)

    ReplyDelete
  12. Prelepo izgledas, sve pohvale za sminku. Look ce mi posluziti kao inspiracija za neko naredno sminkanje sigurno. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, draga Teodora <3 Bas mi je drago da to cujem, zaista <3 :***

      Delete
  13. super ti ovo stoji, prekrasna si *.*

    ReplyDelete
  14. Meni je ovo potpuno savršeno i nemam reči koliko ti lepo stoji ta boja. Maksimalno ističe tvoju lepotu! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ticoooo...hvala ti puno <3 Mnogo mi je drago da ti se dopada :****

      Delete
  15. Verujem da nisi ni svesna koliko ti ova boja senke dobro stoji! Otkako sam pocela da se sminkam (oci), uglavnom su to neutralne boje. Meni je fascinantno dobro kada se, po mogucstvu, upare senka sa gornjim delom garderobe (uglavnom sa toplim strikanim dzemperom). I, tamna boja moze da "otvori" oko, u zavisnosti od velicine istog, kao i oblika. Ova senka je bas to uradila! <3
    P.s. Hocemo... :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Minja...ne znam sta bih rekla...ostala sam bez reci...Hvala ti na uvek lepim recima i na podrsci, od <3.
      Veliki pozdrav <3 :*****

      Delete
  16. Prekrasna! :)
    Btw I'am your new follower! Greetings from Macedonia <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, draga <3 Drago mi je da si tu <3
      Veliki pozdrav za tebe <3 :***

      Delete
  17. Jako mi se svidja ta sjenka i moram je potraziti. Imala sam slicnu od Flormara, pigmentovanu i divnu, ali sam je polomila i nikako da je opet nadjem. Sad bih bas mogla i NYX uzeti. Svidja mi se kompletan look, tebi kao brineti to super stoji. I ten ti je divan, a vidim i da si pisala da si imala nekih problema sa licem, ali sad ti stvarno super izgleda. I htjela sam te pitati za puder- vidim da se mnogo u zadnje vrijeme pise o tom Dior puderu, a ja razmisljam da se pocastim nekim HE tecnim. Jesi ga recenzirala, ne vidim post, a ako nisi, mozes li mi ga u kracim crtama opisati?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prelepa je, a ako volis ovakve preporucujem da je probas. Stvarno je fenomenalna ;)
      Hvala ti puno, mnogo mi je drago da ti se svdidja <3. Nazalost, nedavno sam imala stvarno neocekivane probleme sa tenom, ali zahvaljujuci proizvodima o kojima planiram uskoro da pisem, u rekordnom roku sam uspela da ga vratim u normalui zbog toga sam jako srecna.

      Sto se tice pudera, jos uvek nisam pisala njegovu recenziju, ali svakako planiram uskoro. Sve u svemu, super je ;) Ima srednju do potpunu pokrivnu moc, lepo se nadogradjuje, dugotrajan je, na mom licu ne oksidira, ali se jaaakooo brzo susi i potrebno je jako brzo da se sa njim radi i to je, bar meni jedini minus kod ovog pudera. Ja nisam navikla na takve, uvek sam imala neke kremaste, koji se lako blendaju, pa se malo mucim prilikom nanosenja. Takodje, primetila sam da zna da naglasi suve delove tena (iako pre nanosenja uvek koristim kremu, hidrirajucu), kao i moje bas prosirene pore na obrazima i cesto prilikom samog nanosenja zna da upadne u njih i to me pomalo nervira. Kada mi se jos malo slegnu utisci pisacu o svemu detaljno, kao i uvek, a do tad, evo nekih prvih informacije koje bi mogle da ti posluze prilikom odabira i odluke o kupovini. Sve u svemu, dobar je i nije tezak na licu, pruza divan blistavi sjaj, uz te neke stvari koje mene licno malo nerviraju i trazim nacin na koji da ih umanjim ;)

      Delete
  18. Draga imenjakinjo, prelepa si :)! I ja obozavam ljubicaste boje na ocima, a ova senka je prelepa. Super ideja za novu rubliku :).

    ReplyDelete