Tuesday, March 3, 2015

SEBAMED 24.HR CARE DEODORANT

Iako, moram da priznam pomalo sramezljivo, ranije nisam preterano obracala paznju na sastav dezodoransa i dugo godina sam koristila iskljucivo Rexona Clear Pink cijim mirisom sam odusevljena, kao i zastitom, u poslednjih godinu dana sam ozbiljno pocela da sa "nezdravih" polako prelazim na "zdrave" dezodoranse.
Svaka od nas koja je probala dezodoranse koji ne sprecavaju prirodan proces znojenja i u svom sastavu ne sadrze aluminijumska jedinjenja i alkohol, vec neutralisu pojavu neprijatnih mirisa, verovatno vec znaju da ovi dezodoransi nece pruziti zastitu vise od par sati (u zavisnosti od aktivnosti pojedinca), kao i da nisu najbolje resenje za one koji imaju problem sa prekomernim znojenjem, kao i recimo tokom treninga. Medjutim, za nekoga ko se ne bavi sportom i nema spomenuti problem koriscenje ovakvih dezodoransa moze biti dobra odluka. Ja sam pristalica toga da, iako vec zivimo u dovoljno zagadjenoj sredini i jedemo ko zna sta, ako vec nesto mozemo da uradimo za sebe i svoje zdravlje, onda je to nasa obaveza i odgovornost.


Nazalost, na nasem trzistu je jako malo dezodoransa koji ne sadrze aluminjumske soli u svom sastavu, pa tako i nemamo bas veliki izbor. Kao neko ko se zaista minimalno znoji, cak i tokom vrelih, letnjih meseci, prelazak sa antiperspiranata koji sprecavaju proces znojenja na "zdrave" dezodoranse mi nije tesko pao. Pisala sam vam vec o Yves Rocher dezodoransu kog jako volim jer mirise predivno (bar meni), a odlucila sam da probam i Sebamed. Nakon skoro mesec dana redovnog koriscenja, odlucila sam da podelim svoje iskustvo o ovom odlicnom proizvodu.


SEBAMED dezodorans dolazi u formi roll-on-a, u staklenoj bocici koja sadrzi 50 ml proizvoda. Bioloski aktivni sastojci blago dezodorisu, pri cemu ne sprecavaju kozi da dise. Sprecava pojavu neprijatnih  telesnih mirisa, ali bez uticaja na prirodnu funkciju znojnih zlezda.
Ovaj dezodorans ne sadrzi alkohol ni aluminijum u svom sastavu.
Ph neutralan.
Dermatoloski je testiran.
Pogodan za sve tipove koze, kao i koriscenje nakon brijanja/depilacije.

Sto se tice mog iskustva sa ovim dezodoransom, moram da priznam da sam prijatno iznenadjena. Ako ste i vi jedna od onih kojima je prva asocijacija kada se spomene roll-on lepljivi osecaj na kozi, znajte da niste jedine. Nikada ranije nisam kupovala niti koristila dezodoranse u ovom obliku, bas zbog toga i uvek sam se prilikom kupovine odlucivala za stik ili najcesce sprej. Medjutim, kako tzv. "zdravi" dezodoransi uglavnom dolaze u ovakvom obliku, pocela sam da se navikavam, vremenom. Ono sto je kod ovih dezodoransa jako vazno je da se ne pretera sa kolicinom, jer se onda ulepi na povrsini koze, jer ne moze da upije visak proizvoda. Medjutim, pojedini cak iako ga nanosite u minimalnoj kolicini znaju da se ulepe i nikada ne osuse, ali to nije slucaj sa ovim Sebamed dezodoransom. Nekoliko minuta nakon nanosenja koza ga lepo upije i ne ostavlja lepljiv niti bilo kakav neprijatan osecaj.
Kada je u pitanju miris, proizvodjac navodi da ima miris limete, ali iskreno, meni ne mirise citrusno, ikao je miris vrlo prijatan i osvezavajuci, meni cak pomalo "sterilan", ako me razumete. Zaista, mirise cisto i uopste nije napadan i intenzivan kao sto je to slucaj sa antiperspirantima koji cesto imaju toliko jak miris da nadvladaju parfeme ili se sa njima izmesaju, sto, sigurna sam, vecina nas ne voli. Volim kada dezodorans mirise cisto i sveze.
Kada je zastita u pitanju, proizvodjac navodi period od 24h, sto ja ne mogu da potvrdim, jer se dva puta dnevno tusiram i zaista mi je zastita odlicna kod ovog dezodoransa, kada su u pitanju moje potrebe.
Ne izaziva peckanje nakon nanosenja i vrlo je nezan prema kozi.
Ne ostavlja tragove na garderobi (proziran je).

Sve u svemu, ja sam ovim dezodoransom odusevljena. "Zdrav", pouzdan i mirise na nesto cisto i sterilno.
Pakovanje ja jako veliko i sporo se trosi, te je sa te strane isplativ, ikao je nesto skuplji od klasicnih dezodoransa. Kada malo preracunam, ja sprej potrosim za dve nedelje, koji kosta oko 300-400 dinara, dok ovaj dezodorans verujem da ce trajati nekoliko meseci, bez preterivanja.
Takodje zelim da napomenem da, ako ste se slucajno pitale da li curi kroz otvor, ne brinite, izlazi tacno onoliko proizvoda koliko je potrebno.
Tekstura je vodenasto/gelasta i nije gusta.

Ovaj dezodorans bih preporucila svima koji vode racuna o svom zdravlju i obracaju paznju na sastav proizvoda, kao i onima koji imaju normalan rad znojnih zlezda.


*Cena ovog dezodoransa se krece od 580 dinara koliko kosta u dm-u, do 610 dinara koliko mu iznosi cena u Lilly drogerijama.
Takodje, ovaj dezodorans mozete kupiti i u svim apotekama, sirom Srbije.

*Lista sastojaka

Koje dezodoranse vi koristite?
Da li ste probali ovaj SEBAMED? Kakvi su vasi utisci?


Love,
Marija <3

10 comments:

  1. Iskreno, ovo je prvi put da čujem za ovaj dezodorans :D Inače volim roll-on dezodoranse, iako ih rijetko koristim u takvom obliku! Uglavnom koristim Balea, sve moguće vrste :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blago tebi, meni je bilo prilicno tesko da se naviknem, jer ih nikada nisam kupovala :)
      Balea ima dobre dezodoranse i uglavnom su svi zadovoljni njima. Ja planiram da probam onaj sa mirisom maline :) Toliko ga svi spominju, pa me interesuje da vidim sta to propustam :D

      Delete
  2. Ovaj nisam probala, ali nedavno sam uzela Alverde roll-on isto bez soli aluminijuma. Još ga testiram, čini mi se da je slab. Ne znojim se previše, ali sam navikla na stikove, pa mi ovaj izgleda nedovoljno jak. Počela sam da obraćam pažnju na proizvode koje koristim, pa izbegavam loše supstance gde god mogu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala Alverde dezodoranse.
      Razumem te po tom pitanju, jer sam i ja navikla na stik i sprej, ali polako pocinjem da popustam ;)
      Mislim da postupas ispravno i nadam se da ces vremenom i ti da se naviknes na ovakve dezodoranse, jer iako nisu jaki kao oni na koje smo svi mi uglavnom navikli, kada je zdravlje u pitanju, trebalo bi da malo vise vodimo racuna o sastojcima proizvoda koje koristimo...bar se ja trudim i uvek to preporucujem drugima ;)

      Delete
  3. Nedavno sam razgovarala s jednom straijom gospođom koja ima problema s alergijama na deziće i preporučila mi je upravo ovaj. Moram priznati da sam zaboravila na njega, hvala što si me podsjetila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto jos jednog razlogada ga volimo jos vise ;)
      Drago mi je ako sam te podsetila i nadam se da ces ga probati i biti zadovoljna kao i ja ;)

      Delete
  4. Mislim da sam od svh dezodoransa ovaj kupila najviše puta u životu, ali sada ga je Neutro Roberts Zero skinuo sa trona :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas mi je drago da ga i ti volis i super je ako si ga otkrila odavno...ja tek nedavno, ali dobro, bolje ikad nego nikad :D
      Nisam cula za taj, ali probacu ga svakako, kada potrosim ovaj ;)

      Delete
  5. Odlična recenzija, ali mislim da mi ne bi odgovarao. Ja sam od onih osoba koje imaju problema sa znojenjem, pogotovo u tom letnjem periodu...tako da mi ovaj deluje slabo. I dalje sam u potrazi za "idealnim", a za sada koristim Garnier Neo i Borotalco roll on, od nedavno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Tanja <3.
      Ako tako stoje stvari, mislim da onda definitivno nije za tebe, nazalost :( Moja sestra isto ima taj problem i njoj uopste ne odgovara :((
      I ja volim Neo, dok taj drugi nikada nisam probala :)

      Delete