Wednesday, March 11, 2015

NYX NATURAL LIP LINER & MY EVERY DAY MAKEUP LOOK

Danas sam odlucila da vam pokazem moj svakodnevni nacin sminkanja. Smatram da bi makeup trebalo da radi za nas, a ne protiv nas, pa s tim u vezi verujem da odabir odgovarajucih proizvoda u velikoj meri moze da poboljsa izgled i sitne nepravilnosti koje sve mi imamo svede na minimum. Ja se recimo borim sa prosirenim porama koje imam tokom celog zivota i nikako da ih se resim, iako koristim losione i maske za njihovo smanjenje, kao i bazu za puder, a onda i ti tamni kolutovi oko ociju... Tu su naravno i obrve koje mi redovno stvaraju stres, jer su totalno razlicite i retke, pa sam konstantno u potrazi za nekim novim "cudom" koji ce ih uciniti boljim. Tokom dana volim da koristim senku prilikom popunjavanja istih, a kako je ovaj post planiran pre nekoliko dana da bude objavljen, u medjuvremenu sam otkrila i gel za obrve, a o svemu cu vec pisati kada dodje vreme ;) Sve u svemu, ovako nekako ja izgledam svakodnevno ;).


Tokom dana volim blago da naglasim oci, uglavnom tamno braon olovkom, jer je prirodnija od crne, a trepavicama uvek posvecujem najvise vremena tokom sminkanja, dok usne uglavnom ostaju u nekim pink/peachy/nude nijansama, za koje se odlucujem prilikom odabira outfita odredjeni dan. Retki su dani kada pozelim jarke ili tamne nijanse na svojim usnama, za to mi je ipak potrebno neko posebno raspolozenje ili desavanje.


Prilikom sminkanja najvazniji mi je odabir dobrog, kvalitetnog pudera koji ce mi obezbediti lep i ujednacen ten. Oni koji me prate znaju da ne volim mat pudere, kao ni jacu pokrivnu moc i uvek sam za neki "zdrav", prirodni sjaj koze. Ne volim kada mi je ten prekriven puderom do te mere da se koza cak ni ne nazire i deluje kao da imam masku, te s toga, uvek biram pudere koji obecavaju "dewy" finis i srednju pokrivnu moc. Takvi puderi ten cine blistavim, a celokupan utisak je svez i odmoran izgled.


Necete mi verovati, ali do nedavno sam imala samo tri lip linera u svojoj kolekciji, od kojih su dva neutralna koje sam kombinovala sa gotovo svim mojim ruzevima koje imam i jedan burgundy. Jedna sam od onih koje ne umeju da se nasminkaju bez olovke za usne i koristim ih cak i samostalno, ponekad. Od kako sam otkrila Natural lip liner od NYX-a, totalno sam odusevljena kako izgleda kada se nanese samostalno, sto sam i zelela da vam pokazem u ovom postu. Na fotografijama, na usnama imam samo balzam za usne i spomenuli lip liner, sa kojim sam uokvirila usne i obojila ih.

NYX COSMETICS lip liner u nijansi Natural sam sasvim slucajno primetila prilikom jedne posete Alexandar Cosmetics-s i ucinilo mi se da je super nosiva nijansa, a kako takve najvise volim, naravno da nisam previse razmisljala oko kupovine. Svidela mi se potencijalna mogucnost za kombinovanje sa mnogim ruzevima, ali najvise za samostalno nosenje. Prava, predivna, tamnija nude nijansa za koju se ispostavilo da je savrsena za nosenje sa mojim najdrazim nude ruzem, Deborah #2.



Mislim da je ovo jedna od onih nijansi koje bi odgovarale svima, nezavisno od podtona koze.
Lepo se nanosi, savrsene tvrdoce/mekoce, dugotrajana i ne isusuje usne kada se nosi samostalno.
Cena: oko 380 dinara.
Gde kupiti: Alexandar Cosmetics.


Moja svakodnevna rutina sminkanja se uglavnom sastoji od sledecih proizvda (rumenila, kao i ruzeve rotiram, po potrebi, a sve ostalo je standardno prisutno):
  • BENEFIT THE POREFESSIONAL baza,
  • DIOR STAR puder u nijansi #031,
  • MAYBELLINE AFFINITONE Perfecting & Protecting Pressed Powder #24 Golden Beige,
  • MAYBELLINE FIT ME! korektor #20,
  • NYX Taupe za blago konturisanje,
  • Essence Eyebrow Stylist Set, tamnija nijansa,
  • L'oreal Telescopic Mascara,
  • SEPHORA Infinite Beige olovke koju nanosim na vodenu liniju,
  • SEPHORA Flashy eyeliner.
Pored navedenih proizvoda, na ovim fotografijama imam i MAC Melba rumenilo, na usnama NYX Natural Lip liner, kao i Urban Decay NAKED2 paletu senki na ocima (Tease na pregibu kapka, Foxy ispod obrva, dok na predelu ispod donjih trepavica imam Busted).



Na koji nacin se vi sminkate svakodnevno?
Da li se i vi drzite nekih nude nijansi ili volite nesto jacu i upadljiviju sminku i tokom dana?
Pisite mi u komentarima :).



S' puno ljubavi,
Marija <3.

18 comments:

  1. Tokom dana isto kao i ti više volim nude nijanse, osim kad sam baš posebno raspoložena pa umjesto nude ruža ili olovke odlučim se za neku berry nijansu. :) Suosjećam za obrve ista stvar je i kod mene, totalno nejednake i svaki dan se nerviram radi njih :D Sviđaju mi se tvoje kako izgledaju na slikama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidim da imamo slicne "probleme" i rutinu sminkanja ;)
      Imaju one i svojih dobrih i losih dana, ali ovaj dan, prilikom fotografisanja je ocigledno bio "good brow day" ;) :D

      Delete
  2. You look pretty dear!
    http://dimplekhadi.blogspot.com/2015/03/cc-hair-extensions.html

    ReplyDelete
  3. Za svaki dan uvek neka nude varijanta. :)
    A tu olovku imam i ja i odlična je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Predobra je, stvarno, za svaki dan, savrsena ;)

      Delete
  4. Prelepo! Ja recimo puder uopšte ne nosim, samo korektor gde treba :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, Ilona <3
      Blago tebi, ja ne mogu bez pudera :) Da li je u pitanju navika ili nesto drugo, jednostavno puder i maskara su mi najvazniji :D

      Delete
  5. Jako lepo i nežno. Baš volim ovakve tvoje postove. :)

    ReplyDelete
  6. Prelepo,sminka treba da nas ulepsa sto je ovim postom prikazano.Sve je tako prirodno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, draga Sladjana <3 Drago mi je da delimo misljenje <3

      Delete
  7. Također tokom dana volim nude nijanse i nekako nemam naviku još nositi tamnije ruževe. Iako mi na drugima tamniji ruževi izgledaju odlično. Jako lijep post. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cini mi se da vecina nas najvise nosi upravo nude makeup svakodnevno, ali naravno, svaka cast onima koji vole i drugaciju sminku i osecaju se lepo i ugodno sa necim upadljivijim ;)
      Hvala puno, od <3 :**

      Delete
  8. Jako lijep look, i to je nesto kako se i ja najcesce sminkam za svaki dan i za posao. Tu i tamo na usnama nosim i neke prljavo ruzicaste nijanse i nude tog podtona, ali u sustini se drzim neke jednostavnosti. Milion puta mi se desi da stavim neki bold ruz i koliko god mi se svidja i bude primjern, brze bolje ga pobrisem i opet se vratim svojim nudastim ljubimcima, a ovih zivljih se drzim vikendom kad sebi dam malo oduska. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Snow <3
      Hahahaa...isto je i kod mene :)

      Delete