Sunday, February 1, 2015

NOVEMBER, DECEMBER AND JANUARY FAVORITES

Priznajem, poslednja tri meseca bila sam malo lenja po pitanju pisanja postova sa mesecnim favoritima. Ovakav tip postova volim, jer bar kada je moj blog u pitanju, spomenu se neki proizvodi otkriveni u tom mesecu i takve postove smatram vrlo korisnim. U ovim postovima ja nikada ne navodim proizvode koje sam koristila i koje koristim inace, vec iskljucivo one koje u datom mesecu prvi put kupim i probam.

Iako sam u tom periodu otkrila nove, divne proizvode, iz nekog razloga nisam napisala post u kojem cu vam pokazati novo otkrivene favorite, a kako je ovaj tip posta medju najcitanijim na blogu, odlucila sam da se na neki nacin oduzim i u ovom postu vam predstavim neke sitnice koje su me u poslednje vreme odusevile.



Oni koji prate HeadInTheClouds, kao i oni meni bliski znaju koliko vec godinama unazad volim moj Too Faced Perfect Nude Lip Liner. Kombinujem ga sa svakim mojim nude/pink ruzem, sjajevima, cak ponekad nanesem i samo ovu olovku na cele usne i labelo i to bude dovoljno za savrseni dnevni look, prirodno i predivno. Do nedavno je predstavljao neizostavni deo mog svakodnevnom makeup-a, ali onda sam sasvim slucajno, prilikom jedne posete Beo Cosmetics-u odlucila da probam NYX Natural Lip Liner. Ucinilo mi se da je jedan od onih savrsenih koji sa lako kombinuju uz nude ruzeve i da cu ga bas voleti. Tako je i bilo. Nakon njegove kupovine, konstantno ga koristim, a moj voljeni Too Faced sam zapostavila. Detaljnije cu vam ga predstaviti u posebnom postu, za sad mogu samo da vam kazem da ga obozavam!
Gde kupiti:Alexandar Cosmetics
Cena: oko 370 dinara.




MAYBELLINE FIT ME korektor sam otkrila pre neka dva meseca i od tada ga obozavam. Super pokriva moje jako tamne podocnjake, ne uvlaci se u sitne nabore u predelu oko ociju, ne ulazi u prosirene pore, lagan je na licu i dugotrajan. Poseduje sve karakteristike dobrog korektora, pa ako ste u potrazi za novim, iz drogerijskog ranga, preporucujem vam da probate ovaj. Detaljnije cu pisati u njemu u posebnom postu gde cete moci da vidite kako izgleda na licu.
Gde kupiti: Lilly i dm drogerije, iako ga imaju samo oni sa duplim Maybelline stalkom, pa se malo teze nalazi. Ja sam moj kupila u Lilly-u u Knez Mihajlovoj ulici.
Cena: oko 900 dinara.


GARNIER MIRACLE EYE CREAM je divna novina na nasem trzistu. Koristim je vec mesec dana, svakodnevno kao bazu za korektor i kao takva mi se pokazala kao odlicna. Lepo hidrira, sasvim blago tonira tamnije kolutove oko ociju (koje ja imam i naravno da ne ocekujem da ce imati funkciju korektora), zagladjuje kozu i smanjuje znakove umora, pruzajuci predelu oko ociju blistavost. Zanimljiva je cinjenica da je krema u tubici bele boje, ali u kontaktu sa kozom menja boju i stapa se u potpunosti sa tenom. Bas sam zadovoljna ovom kremom i svidja mi se efekat na mojoj kozi. Detaljnije ce biti o njoj na blogu, zajedno sa dnevnom kremom koju jos uvek nisam ni probala, tako da kada ih lepo istestiram bicete obavesteni o svim detaljima vezano za ovu liniju Garnier proizvoda. 
Gde kupiti: Lilly i dm drogerije
Cena: oko 920 dinara, u zavisnosti od mesta kupovine.


PALMOLIVE AROMA THERAPY ABSOLUTE RELAX BATH  je kupka u kojoj sam uzivala u poslednja dva meseca. Miris koji mi jako prija, u pitanju je Ylang-Ylang i Iris, posebno tokom tusiranja pred spavanje, umiruje sva cula, a moju suvu kozu ne isusuje, iako je u pitanju gel kupka. Skoro pa sam je potrosila, sto mozete videti i na fotografiji ispod ;). Ako do sada niste, preporucujem da probate ovu kupku.
Gde kupiti: u drogerijama, kao i u svim marketima i mega marketma
Cena: oko 400 dinara, zavisno od mesta kupovine.


BALEA MY GOLDEN TWENTIES je visenamenska krema za koju verujem da ste svi vec culi, a veliki deo vas je ima, ovo ili onu drugu, ili pak obe :D. Ja sam uspela da "ulovim" samo dve ove, sestri i meni po jednu, a za drugom jos uvek tragam :D. Savrsen dizajn metalne kutijice na koje niko nije ostao ravnodusan, predivni mirisi, ali nimalo zamemarujuca nega, cak iznenadjujuce dobra za Baleu, koja mojoj suvoj kozi retko pruzi potrebnu negu i hidrataciju. Koza je brzo upija i ne ostavlja lepljivi trag na kozi. Jednostavno morate da ih imate i volite <3. 
*Pssst...cula sam da nam spremaju i prolecno izdanje ovih kremica, a jedan od mirisa je malina i ne mogu da docekam da se pojave u drogerijama.
Gde kupiti: dm drogerije (ako imate srece, hahahaha...)
Cena: 120 dinara.

*Lista sastojaka
L'OCCITANE HAND CREAM sa 20% shea buttera u svom sastavu, pruza suvoj kozi ruku odlicnu negu. Koza je jako brzo upija i ne ostavlja lepljivi, ni masnjikav film na kozi, vec koza postaje glatka i nezna na dodir. Ovaj primerak od 10ml dobila sam u januarskom izdanju caspopisa ELLE, sto mi se ucinilo kao sjajan nacin da probam ovu toliko hvaljenu kremu, jer do sada nisam koristila njihove proizvode. Svidela mi se jako nega koju pruza, kao i predivan miris "prave" kreme, tako bih ga opisala. Na WL mi je ona od badema, koju planiram uskoro da kupim ;).
Gde kupiti: SC "Usce"
Cena: oko 1000 dinara za 30 ml.


Lakovi koje sam apsolutno obozavala u proteklom periodu su ujedno i oni koje sam predstavila u prethodnom mesecu, svakog u posebnom postu:

  • China Glaze I'd Melt For You (post),
  • China Glaze Tip Your Hat (post),
  • Golden Rose Color Expert #72 (post).


Verujem da ste vec cule za cuvene Invisibobble, gumice koje ne ostavljaju tragove na kosi, ne lome vasu tek savrseno isfeniranu kosu i ne mrse je. Cim sam ih prvi put ugledala na netu znala sam da su mi potrebne. Razmisljala sam da probam originalne koje toliko svi hvale, ali zbog dostupnosti, ipak sam se odlucila sa verziju slicnu spomenutim. Slucajno sam naletela na njih u azijskom trznom centru " La Sorella", na Terazijama, gde ih imaju u svim mogucim bojama, i kostaju samo 30 dinara po komadu, ali meni najinteresantnije su ove prozirne.


Iako zivimo u vremenu savrsemenih tehnologija i sve manje pisemo rukom na papiru, ja sam jedna od onih koje uzivaju u piskaranju svakakvih stvari, imam gomilu blokova, blokcica, kartoncica, olovaka i sl. i uzivam u tome.

ZENSKI ROKOVNIK sam toliko zelela u decembru, i konacno sam ga kupila pocetkom januara. Savrsenstvo dizajna, elegantan i praktican, savrsen je detalj u svakoj torbi. Ni premalih ni prevelikih dimenzija, jedan je od onih koji lepo staju u vecinu zenskih torbi, tako da ga mozete nositi svuda sa sobom.

Pored estetskog momenta, koji je kod mene, priznajem, bio presudan za kupovinu, unutra cete naci mnostvo vrlo korisnih stvari koje ce vam pomoci da se bolje organizujete i olaksati vam inace "komplikovan zenski zivot" :D.
Ja sam se odlucila za ovaj koji je kreirala Severina, ali ne zbog nje, vec zbog cipke :D :D :D.


Kada otvorite Zenski rokovnik, prvo sto ce vas oduseviti je ogledalce koje sa nalazi na korici sa leve strane, dok desnu krasi podsetnik..."everything is possible"...Svakoj od nas je potrebno povremeno podsecanje na tu cinjenicu, zar ne? <3



 Pastel sarenilo ...svaki odeljak sa stranicama u posebnoj boji...predivno <3


Takodje, u ovom rokovniku nacicete i PMS kalendar, sto smatram da je jako korisno.


Detalj koji mi se posebno dopada...mesto gde mozete svakog meseca tokom godine zabeleziti sve one sitnice koje su vas usrecile, a koje zelite da zapamtite. Za one dane koji i nisu bas sjajni, dodatna motivacija i inspiracija...


Zenski rokovnik sam kupila u prizemlju SC "Usce", gde su tokom januara imali svoj stand i platila sam ga 900 dinara. Takodje, dostupan je i u dm drogerijama po nesto visoj ceni koja iznosi oko 1 100 dinara, ako se ne varam.
Tada, na standu ispred New Yorkera, primetila sam i ove divne grafitne olovke koje su mi se ucinile kao savrseni dodatak ovom rokovniku, a kostaju samo 30 dinara. Na vrhu imaju predivan "kristalcic" u beloj boji i imaju Hello Kitty slicicu <3 So cute <3.




Da li ste probale neke od spomenutih proizvoda iz ovog posta?


Love,
Marija <3

30 comments:

  1. Nikako nisam fan mirisa Ylang-Ylang-a, ali generalno, jako volim Palmolive tuširalice :) Rokovnik je baš zgodan, i ja sam sebi nabavila neki, da se naviknem na malo češće pisanje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste pomalo specifican miris, ali meni prija ;) I ja volim Palmolive <3
      Predivan je ;) Probaj, mozda ti se svidi ;)

      Delete
  2. Ne znam koliko ti znači onformacija, ali drugu Balea kremicu možeš naći u Idei extra na Novom Beogradu. Unutra se nalazi DM, gde sam je i ja uzela pre nedelju dana. Tada je bila gomila i jednih i drugih, verovatno su tada dopunili zalihe. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Tanja, hvala ti puno na informaciji, divna si, zaista <3.
      Pogledacu bas kada budem u tom kraju, ako vec nisu sve razgrabili, jer kako ih dobiju, tako ih nestane, cini mi se, ako se ne zadesis u dm-u odmah nakon dopune, vrlo je mala verovatnoca da ces ih naci :(( Ali ja sam uporna, pa se nadam da me negde ceka :D ;)

      Delete
    2. Koliko sam primetila, taj dm je slabije posećen. :) Našla sam i neke essence stvarčice kojih nema više nigde. ;)

      Delete
    3. Onda verujem da ih ima ;)
      Stvarno? Pa to je sjajna vest ;) Sto pre moram da idem tamo, definitivno ;) <3
      Hvala ti puno, jos jednom :***

      Delete
  3. Ja sam si htjela kupiti isti ovaj rokovnik, ali kad god sam otišla u dm nije ga bilo. Drugi mi se nisu svidjeli, pa sam na kraju kupila Chicovnik, također predivan rokovnik i zaista mi pomaže u organiziranju obaveza. :) Mislim da ne postoji djevojka koja nije zgrabila baleine kreme, ja ih koristim za njegu ruku i za to su mi super. :) Nyx olovka mi se sviđa, pišem je u rokovnik da je ne zaboravim. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem ti :( Sve sto je lepo, najcesce se jako tesko nalazi, smrc :(( I Chicovnik je lep, pa eto, imas njega ;)
      Ahahaahha...i ja mislim isto o Baleinim kremicama i takodje moju koristim za negu ruku i bas mi je super ;)
      Super je olovka, pisacu o njoj malo detaljnnije na blogu i prikazati kako izgleda na usnama, samo kada dodje na red :D Ali divna je i neces se pokajati ako se odlucis za kupovinu ;) Jedna je od onih nijansi koja stoji svakome ;)

      Delete
  4. Balea kreme još uvek samo gledam, jer su mi prelepog dizajna. Naprosto mi je žao da ih otvaram. L´ Occitane kremu sam potrošila za 5 dana i još uvek ne shvatam oduševljenje istom. Dobila sam još jedno pakovanje, izgleda da je ovaj brend uporan u tome da ga zavolim :D Ženski rokovnik me nije oduševio, želela sam to ali nismo kliknuli. I dalje vukljam svoju "crnu sveščicu" i švrljam po njoj kako meni padne na pamet. Hvala za info za gumice, taman u komšiluku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ti si Jeco sou :D Imam i ja neke takve momente, ali ne i sa ovom kremicom, apsolutno je obozavam i stalno je koristim <3.
      I mene je bas odusevila i prijatno iznenadila krema, a mislila sam da je samo "izvikana" i da nije bas toliko dobra koliko je hvaljena, ali eto...i drago mi je da je tako ;)
      Stvarno? Steta bas...mene je odusevio i obozavam ga :) Pisem grafitnom olovkom da mogu da pisem/brisem stalno, hahhaha... Imam i ja te za svrljanje, ali ovaj rokovnik je nesto tako divno i nezno, sto vredi posedovati <3
      Probaj gumice i javi kako ti se cine, bas me interesuje ;) Ja ih obozavam i od kada sam ih kupila samo njih koristim ;) Inace kosa mi se lomi i ne smem ni iza usiju da je stavim kada je isfenirana, tako da su mi ove gumice spasile zivne :D :D :D A jos i tako blesavo lepo izgledaju :D

      Delete
  5. Ja sam u večitoj potrazi za smećkasto-nude olovkama,NYX Natural imam i bila mi je odlična dok nisam otkrila GR Dream Lips olovku br.503 za celih 135 dinara,odlična je!Slike divne kao i uvek :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno za info, moracu i nju da probam, evo pisem u rokovnik ;)
      Hvala ti i jako mi je drago da ti se svidjaju <3 :***

      Delete
  6. Ah, muke moje sada cu morati da kupim neku nyx olovcicu. :) Inace nije mi jasno zasto su zene poludele za pakovanjem tih Balea kremica...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moraces, sta da ti kazem :D Teske su to muke... :D :D :D...Salu na stranu, dobre su im olovke bas i imaju super nijanse, pa pogledaj ;)
      Kako ti nije jasno? Cekaj...mora da se salis? *___* Presavrsene su <3 ;)

      Delete
  7. Odlican post! :)
    Koristila sam Maybelline korektor, isto i NYX olovku, mnogo mi se svidjaju!

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)
      Drago mi je da si zadovoljna i ti nekim od mojih favorita u proteklom periodu ;)

      Delete
  8. Ja cekam recenziju maybelline fit me korektora, trenutno mi je eveline 2in1 pri kraju pa trazim nesto novo mada je i on jako dobar :) lakovi su preedivni, svidjaju mi se nijanse :) Mislim da sam jedna od rijetkih koja ne koristi i ne voli rokovnik, nekako sam se navikla sve biljeziti u telefon mada mi to nije pametno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bice uskoro ;) Za sad mogu da ti kazem da je bas dobar i uopste nije tezak, a super pokriva, lepo izgleda na kozi i ne naglasava fine linije ni prosirene pore (ako ih imas). Pa da ne cekas post ;)
      Mislim da je to stvar navike, ali znam da je i vecini tako lakse, a sad koliko je pametno nemati neke stvari na papiru, ne znam...ja volim sve da imam lepo zapisano ;) Ali razumem te, skroz, jer jednostavno zivimo u takvom vremenu ;)

      Delete
  9. Kako u zadnje vrijeme ne pratim novitete na tržištu (nisam mislila da ću ovo ikad i pomisliti a pogotovo napisati :)) ni znala nisam za ovu Garnier miracle kremu ali evo sada ću je sigurno potražiti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa...poneka su neke druge stvari jednostavno vaznije i to je sasvim ok ;)
      Super su im te kremice i vidim da vecini devojaka odgovaraju. Ja bas volim ovu za okoloocnu regiju, a ona za lice ceka red za testiranje, jer trenutno testiram neke druge stvari, pa da ne opterecujem kozu previse. Probaj, mozda ti se dopadne ;)

      Delete
  10. Heheh, svuda na blogovima i instagramu viđam ove balea kremice :))
    Ženski rokovnik je predivan, samo je moj favorit onaj vintage :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da je to sasvim logicno i vrlo opravdano :) Pa sta da radimo kada su toliko savrsene, zar ne? :D
      Meni su svi predivni, a onaj sa srcima mi je tako meden, dvoumila sam se izmedju njega i ovog cipkastog, ali nekako je ovaj najvise JA <3

      Delete
  11. Kako me ove Invisibobble gumice neodoljivo podsecaju na kabl od telefona, posebno ove crne. :D Nisam ih jos probala, jer mi se nisu davale pare kad su se tek pojavile, ali definitivno cu ih potraziti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...znam :D I jesu takve, ali meni se bas zbog toga i svidjaju :)
      Probaj, mozda se i tebi dopadnu ;)

      Delete
  12. Gotovo sam sigurna da ćeš bademovom kremom za ruke od L'occitanea biti razočarana. Rijetka je i bezlicna, debelo precijenjena. Ova karite mi je ok, ja kupila ono ogromno pakiranje. Međutim, moj apsolutni favorit je Handy gurugu krema za ruke od Lusha. Imam suhe ruke i loše nokte, masu krema sam isprobala, ali njoj se uvijek vraćam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno? :'( I meni je ova super, ali mislila sam da je i ta sa bademom slicna, a miris badema bas volim. Moracu da odem bas da je probam ;)
      LUSH ima fenomenalne kreme za ruke. Tu sto si navela nisam probala, ali verujem da je odlicna. Ja volim njihov Lemony Flutter, za zanoktice spas, ali ja namazem cesto cele ruke :D

      Delete
  13. Izbor lakova za nokte mi se sviđa, a za ovim gumicama za kosu sam poludjela! Ne znam zašto, ali meni tako neodoljivo izgledaju! Ženski rokovnik je takođe primamljiv, elegantan, a izgled iznutra mi se baš dopada. <3
    Sara ;*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se svidjaju lakici, kao i sto si i ti otkrila cari ovih ludih gumica ;D Ja ne znam kako sam bez njih do sad funkcionisala :) Redovno sam se nervirala kada se isfeniram i moram da pokupim kosu, i onda stres nakon skidanja gumice :D Fffhhh...hvala Bogu pa je to proslost :D
      I meni je rokovnik pravo otkrice i bas ga volim <3
      Pozdrav <3 :***

      Delete
  14. Jao, PMS kalendar je hit :-D Obožavam rokovnike, čim kupim neki, jedva čekam da ga popunim da bih uzela novi.
    Ovaj China Glaze srebrni lak izgleda fenomenalno, a Palmolive ne volim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...zar nije fenomenalan detalj?
      Razumem te skroz, jer sam i ja takva :)
      Jeste divan, pravo srebro u tecnom stanju ;)

      Delete