Friday, January 16, 2015

MY WINTER MUST-HAVES

Zima vec uveliko traje, i iako sam jedna od onih za koje je zima gotova cim prodje vreme praznika, cinjenica je da cemo jos dugo biti zamotani u kapute, velike salove i zimske cizme.

Tokom zime, vecina nas ima problem sa suvom kozom, pa ni ja nisam izuzetak. Moja koza je osetljiva i reaguje na hladnocu, pa se tako u ovom periodu godine moja celokupna nega svede na neke od  omiljenih proizvoda koje vec duze vreme koristim i ne menjam.

Kao bloger koji se u prilicnoj meri bavi beauty temama, volim da probam nove proizvode i uvek sam raspolozena za koriscenje neceg novog za mene, sto mi se ucini interesantnim, ali neki proizvodi su konstantno zastupljeni u mojoj svakodnevnoj nezi.

Pored ostalih proizvoda koje koristim, za danas sam odlucila da vam pokazem moje apsolutne favorite koji su bez obzira na to koliko redovno koristim i ostale, ipak daleko ispred njih, kada je konkretno dubinska nega u pitanju.Ovo su proizvodi kojima verujem i bez kojih ne mogu da zamislim zimu.


Nedavno sam pisala o VICHY AQUALIA THERMAL Light kremi za lice i ona me je spasila suvoce tokom zime i stitila moju kozu, pruzajuci joj celodnevnu hidrataciju. Obozavam je, i definitivno ne mogu da zamislim dnevnu negu bez nje.


Tokom cele godine, od trenutka kada sam prvi put probala MIXA  Rich Body Milk za suvu i izuzetno suvu kozu nisam nijednom dozvolila sebi da ostanem bez njega. Moja koza ga toliko voli i srecna sam sto sam otkrila ovo mleko. Njegovim redovnim koriscenjem uspela sam da se zauvek oslobodim osecaja zatezanja, peckanja ili svraba nakon tusiranja, usled ostataka vode na kozi za koju svi znamo da je puna kamenca. Svidja mi se i to sto koza dobija onaj lep, zdrav sjaj i mirise predivno. Definitivno moje omiljeno mleko za telo, pored svih ostalih koje imam.

Osecaj suvoce na svojim rukama ne volim (a ko voli...), pa se trudim da ih odrzavam uvek hidriranim i neznim. Tokom zime usled vetra i hladnoce ruke mi ponekad budu suve da kada ispruzim saku osetim da mi se koza na dlanovima zateze. Neprijatnost ovog osecaja uspela sam da kontrolisam i izbegnem koriscenjem MIXA kreme za negu suvih i grubih delova tela poput ruku, peta i laktova. Obavezan je svakodnevni detalj u mom neseseru i nanosim je svaki put kada operem ruke. Sadrzi 40% glicerina i ovsenog mleka u svom sastavu, neguje i omeksava, zagladjuje povrsinu koze, uz dugotrajni osecaj prijatnosti. Ranije sam koristila obicnu MIXA kremu za ruke, bas dugo, a onda sam u potpunosti presla na ovu. Preporucujem je svima i uvek mi se nakon toga zahvaljuju na preporuci, pa je i to jedan od pokazatelja njene efikasnosti.


Pored MIXA kreme, za negu zanoktica vec dugo godina koristim, za mene nezamenljivi LEMONY FLUTTER Cuticle Butter. Predivan, osvezavajuci miris citrusa, vrlo intenzivan i energizujuci, puter koji je gust i vrlo hranjiv, nekima suvise masan, ali meni savrsen. Moje zanoktice ga obozavaju, a ja odbijam da prihvatim da vise nemamo LUSH i najiskrenije sa nadam da kada potrosim ovu poslednju kutijicu na zalihama, da ce nam se sreca opet osmehnuti i vratiti nam se LUSH u Srbiju.


Inace nemam problem sa ispucalim usnama i nikada mi se ne stvaraju one ljuspice na povrsini, iz razloga sto oduvek posvecujem veliku paznju njihovoj negi. Negujem ih konstantno, stalno kupujem balzame i jako mi je bitno da koristim kvalitetne, jer kao sto ne volim osecaj suvoce ruku, isto tako ne volim ni suve usne. Uvek se trudim da imam balzam na usnama, u neseseru uvek imam nekoliko komada, kod kuce u svakoj cinijici, na svim mestima imam po neki, i ni sama ne znam koliko ih je zapravo. Sve ih volim, neke manje, neke vise, ali jedan jedini, najbolji je definitivno LUSH Honey Trap. Predstavlja savrsenu podlogu svim ruzevima, a prijatan osecaj nege traje jako dugo nakon nanosenja. Obozavam osecaj hidriranosti koju pruza mojim usnama godinama unazad, nikada se necu zasititi njegovog medenog mirisa i ukusa, patim sto trosim poslednju kutijicu i kao sto sam prethodno navela, nadam se da ce nam biti dostupan ponovo...Do tada, jedino resenje je kupovina u inostranstvu ili vecito smaranje ljudi koji cesto putuju da mi ga donesu :(.

Pored Honey Trap balzama, moja omiljena nega u formi sjaja, kako ja zovem balzame ovog tipa, je LRP Cicaplast koji takodje kupujem nebrojano puta iznova. Glatko i lepo klizi duz usana, pruza im umeren, prirodan sjaj, nije lepljiv, dugo traje na usnama nakon nanosenja, a to sto ne poseduje apsolutno nikakav miris mu oprastam, zbog navedenih kvaliteta. Koristim ga uglavnom tokom zime i tada mi bas prija.


Kosa tokom zime zahteva dodatnu negu. Izlozena vetru i hladnoci, usled nosenja salova ponekad zna da se kida na potiljku, vrhovi postaju suvlji nego inace, a zbog svakodnevnog nosenja kapa sklona je mrsenju i isusivanju, jer teme ne dise slobodno. Iz tih razloga, Macadamia Healing Oil Treatment, ikao vec dugo koristim u kontinuitetu, malu bocicu ovog ulja uvek nosim sa sobom, u neseseru. Cesto tokom ovog porioda godine imam potrebu za dodatnom negom vrhova kose tokom dana, pa je samo jedna mala kap dovoljna da joj vratim elasticnost i sposobnost da ostane nezna i da se ne mrsi. Opsednuta sam mirisom ovog ulja i iz nekog razloga me jako podseca na voljeni Thierry Mugler Angel, pa uzivam prilikom svakakog koriscenja i cesto uhvatim sebe kako povlacim pramen kose samo kako bih je pomirisala.




Koji su vasi zimski beauty favoriti?
Imamo li neke zajednicke?



Love,
Marija <3

8 comments:

  1. Odlican post!
    Obozavam Vichy i Mixa proizvode! Odlicni su!

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com/2015/01/my-favourite-under-eye-concealers.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Nikoleta <3
      Drago mi je da i tebi odgovaraju neki od mojih apsolutnih favorita ;)
      Pozdrav :*

      Delete
  2. Lemon Flutter sam isprobala, ali meni se čini da se previše mastan i to me odbija od kupovine, ali ukoliko je toliko dobar za zanoktice, možda zažmirim na jedno oko i nabavim ga. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lemony Flutter jeste mastan, i to mnoge odvraca od kupovine. Licno, meni to ne smeta i ja ga cesto nanesem na cele ruke. Pruza neverovatnu negu, a ako ti toliko smeta ta masnoca, razmisli o tome da ga koristis uvece, pre spavanja, u vidu nocne nege. Bices iznenadjena ujutru kada se probudis kako ti je koza ruku glatka, a zanoktice meke i hidrirane. Ja ga bas volim i zaista cini cuda :)

      Delete
  3. Marija, divna si i detaljna kao i uvijek. Zračiš nekom njeznošću i ljubaznošću kroz postove. Od favorita imam Macadamia ulje, i svidja mi se. Mogu ti reci da si me navela na razmišljanje o Vichy kremi.. Pozdrav iz Crne Gore, nokti divni koji bješe to lak, da nije taj GR od prije neki dan :-)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno na ovako divnim i iskrenim recima, od srca <3
      Jako mi je drago da koristis i volis Macadamia ulje. Svako ko je probao, nastavio je iznova i iznova da ga kupuje i koristi. Definitivno je najbolje na trzistu i cena opravdava kvalitet, sto smatram da je jako vazno, jer cesto to nije slucaj.
      Probaj da nabavis tester Vichy kreme u apoteci i isprobaj. Verujem da ce ti se svideti. Ima sve karakteristike savrsene kreme, vec sam pisala o tome detaljno, pa da ne ponavljam.
      Sto se tice noktica, dobro si primetila, u pitanju je CR lak iz posta koji sam nedavno objavila. Koliko ga volim govori i ta cinjenica da ne prestajem da ga nosim :D

      Veliki pozdrav <3 :*

      Delete
  4. moja je koža i inaće suha, a zimi me izluđuje :P
    karite maslac, i to u čistom obliku, mi je zbilja spas... i ma kako dobra krema za ruke bila, zanokticama uvijek treba dodatna njega, tu mi je već godinama favorit ricinusovo ulje, premda ni kakao maslac ne zaostaje u ovoj namjeni
    sram me iti reći da macadamia ulje još uvijek čeka na isprobavanje, a imam ga već skoro godinu dana ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam i saosecam sa tobom :(( I ja volim zanokticama da pruzim posebnu negu, a zimi posebno.
      Kako je to moguce? Pa sta cekas? *___* Nisi ni svesna sta propustas :) Definitivno spas za suvu i ostecenu kosu <3

      Delete