Sunday, January 18, 2015

CHINA GLAZE I'D MELT FOR YOU



CHINA GLAZE I'D MELT FOR YOU predstavlja deo praznicne Twinkle kolekcije za 2014.godinu. Ukoliko pratite Head In The Clouds, mogle ste da primetite koliko volim metalik lakove za nokte, a ovaj koji cu vam predstaviti u danasnjem postu je pravi tecni metal u bocici, i jedan od najlepsih srebrnih iz moje kolekcije.


Formula I'd Melt For You laka je dobra, ali malo zahtevnija za aplikaciju od ostalih. Lepo se nanosi, ali ipak potrebno je malo umeca, jer su formule poput ove vrlo specificne, i ukoliko pritisnete cetkicu malo vise nego sto je potrebno, vrlo je moguce da ce na vasim noktima biti vidljivi tragovi u vidu sitnih linijica koje pravi sama cetkica. Takojde, ponovljeni potezi preko jos uvek svezeg laka znaju da ga povlace i prave brazde i prazna mesta.

Ponekad, ovakave formule ne trpe bazu. Iako to sa ovim nije slucaj (bar u kombinaciji sa bazom koju sam ja koristila), znaju da budu bas komplikovane.

Moj savet vam je da ovakve lakove nanosite sa sto opustenijom i laganijom rukom, gotovo do granice da vam bukvalno cetkica jedva stoji u ruci. Pritisak na nokat trebalo bi da bude sto manji, jer jedino tako cete dobiti lepu i ujednacenu nijansu, koja ima efekat ogledala, tecnog metala, folije...


Pored navedenih karakteristika ovog i lakova poput njega, ono sto takodje moze predstavljati problem je i cinjenica da za ovakve lakove morate imati savrseno ravnu nokatnu plocu. Cak iako naizgled deluje da je savrsena i prilikom nosenja drugacijih formula izgleda savrseno, preporucujem vam da pre svakog nanosenja obavezno ispolirate nokte. Ovakve formule naglasavaju i najmanje nesavrsenosti na nokatnoj ploci, koje ponekad cak ni golim okom nisu vidljive. Nemojte biti lenje i potrudite se da dobro pripremite nokte, jer jedino na taj nacin cete dobiti prelep sjaj i savrseni izgled svog manikira, a lakovi poput ovog pokazace svoju lepotu u punom sjaju.


Kada je u pitanju postojanost ovog laka, kao i vecina "folija", nesto krace traju nego oni klasicni, ali opet, meni je izdrzao tri dana bez pomeranja, bez upotrebe top coat-a, i ja sam sasvim zadovoljna.


Na fotografijama imam:
  • OPI Start To Finish bazu,
  • China Glaze I'd Melt For You (dva sloja).
Nemam top coat, jer ovakve formule cesto zna da promeni.


Sve prethodne fotografije nastale su na prirodnom, dnevnom svetlu, bez upotrebe blica.
Prilicno dobro se fotografise, pa je nijansa realna, sto je sjajno ;).

*Fotografisano na direktnom, dnevnom svetlu, bez upotrebe blica.
*U zatvorenom prostoru, sa blicem fotografisano.

Meni se ovaj lak jaaakooo dopada. Nosim ga bas cesto, posebno uz kozne komade garderobe, jer mi se svidja kako ih dopunjuje i pruza onaj cool momenat.

Navedene cinjenice koje nekima mozda mogu da predstavljaju razlog za odustajanje od kupovine, meni licno ne smetaju, jer sam se navikla odavno na ovakve tipove lakova i znam kako sa njima da se ponasam, volim ih i uzivam u njima <3.

Ako ste u potrazi za savrsenim metalic srebrnim lakom za nokte, predlazem da date sansu ovom da vas osvoji <3.



CHINA GLAZE lakove za nokte mozete kupiti u Alexandar Cosmetics-u, po ceni od oko 450 dinara.



*Proizvod predstavljen u ovom postu dobijen je od uvoznika, ali to nije uticalo na objektivnost mog misljenja.




Volite li metalik nijanse na vasim noktima?
Kako vam se cini I'd Melt For You?



Love,
Marija <3

24 comments:

  1. Ne volim nesto mnogo metalik lakove, ali ovaj mi je stvarno poseban. Bas je lep, mnogo lepo deluje na noktima. :)
    Mislim da cu morati da ga kupim. Uvek me ti uvedes u neke lakove koje prethodno nisam volela :D
    I daa, bas su lepe slikee. Ova prva mi deluje kao sa neke reklame. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, i zaista mi je jako drago cuti tako nesto ;) Lepo je dobiti ovakvu povratnu informaciju i cuti da nekoga inspirise ono sto radis <3
      Jos jednom, hvala od srca :*

      Delete
  2. Odlican post! Nikad nisam probala metalik lak, ali mi se mnogo svidja sad :)

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com/2015/01/motd-neutral-look.html?showComment=1421595502902#c1984990643507027444

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Nikoleta <3 Drago mi je da ti se svidja i nadam se da ces nekada pruziti sansu metalik lakovima da te iznenade svojom jedinstvenoscu <3

      Delete
  3. По мојим критеријумима ово је лош лак за нокте, јер ценим лакове који се мажу без толико муке.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Malegria, ne znam da li si nekada imala priliku da koristis ovaj ili lakove sa ovakvim efektom i iz kog razloga smatras da je ovaj lak los. Cinjenica je da su ovakve formule jednostavno takve kakve jesu (vec sam objasnila u postu i pokusala da olaksam nekima nanosenje sa vrlo jednostavnim savetima), i kako volim ovakve probala sam ih mnogo od razlicitih proizvodjaca. Nije problem u kvalitetu samog laka, vec u zahtevnijoj formuli za koju je potrebna savrseno glatka povrsina nokta kako bi izgledao lepo, ali i precizno nanosenje, jer se desava da ukoliko se cetkica ne vuce savrseno ravno, cesto se jave krive linije kao posledica njehih tragova na noktima, sto odaje jako los vizuelni utisak. Lak kao lak je odlican, ali eto to su neke sitnice koje su standardno takve. Cak je i sa samo jednim slojem odlican ;)

      Delete
    2. Пре свега, да нагласим да је рецензија заиста одлична, савршено си дочарала како га треба намазати и верујем да ће то помоћи онима који такве лакове воле, а и онима који нису толико вешти да знају шта да очекују.
      Критеријуми су ми лакоћа наношења, лепа боја и релативно брзо сушење, тако да бих онда све лакове тог типа сматрала лошим за себе. Зато сам и нагласила да су моји критеријуми у питању :).

      Delete
    3. Hvala ti puno i zaista se nadam da ce moji saveti biti korisni nekima koji ovakve lakove vole, ali imaju problem oko nanosenja <3. Iako verujem da ima i onih kojima su neke sitnice poput ovih nevazne, ali ja sam perfekcionista kada su nokti u pitanju i volim da sve bude najbolje sto moze i da iz svakog izvucem najbolje. Cinjenice koje sam navela verovatno vecina ne bi ni spominjala, ali ja sam jednostavno imala potrebu da sve objasnim, detaljno ;)
      Slazem se sa tobom po pitanju kriterijuma, ali nije svaciji nokat isti, ne zna svako lepo da nanese lak samostalno, pa cesto nije u pitanju sam lak (ako me shvatas). Kada je brzina susenja u pitanju, o tome vise gotovo i da ne razmisljam od kako koristim Seche Vite (brzosuseci zavrsni sjaj).
      Veliki pozdrav <3

      Delete
  4. Ja ne volim metalik lakove jer zahtjevaju savršenu ploču nokta, a moja to na žalost nije. Slagala bih da kažem da ga ni ne želim probati, pogotovo nakon tvog posta. Izgleda savršeno na tvojim noktima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, draga Jasmina <3
      U pravu si, zaista zahteva savrsenu noktanu plocu i najsitnije nesavrsenosti moze da naglasi, ali nemoj odustajati ako ti se dopada, vec probaj da ih ispoliras. Takodje, postoje i lakovi za popunjavanje neravnina nokatne ploce, koji se koriste u vidu baze i imaju ih mnogi proizvodjaci u svojoj ponudi. Probaj, mozda promenis misljenje i zavolis metalik noktice ;) :***

      Delete
  5. Obožavam tvoje slike! A sa lakovima se tek upoznajem. Posle 16 godina grickanja noktiju, napokon sam prestala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, Ilona <3
      Drago mi je da si se konacno resila te lose navike ;) Sad uzivaj i polako otkrivaj svoje boje koje ce tvoje noktice uciniti srecnim :)

      Delete
  6. Slabije nosim metalik lakove, ali mi se ovaj baš sviđa. Podseća me na Flormar Gracier Gray koji imam, jako su slične boje, ako ne i iste. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se svidja ;)
      Vrlo je moguce da su jako slicni. Nisam imala prilike da ga probam, ali verujem ti ;)

      Delete
  7. fantastičan je, i na tvojim noktima o baš dolazi do izražaja

    ReplyDelete
  8. Joj i ja obozavam srebrne lakove - jos tamo negde od srednje skole, i ta ljubav nikako da prodje :D stvarno ti odlicno stoji, mislim da cu da ga kupim sledeci put zahvaljujuci tvojoj recenziji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto jos jedne slicnosti medju nama, u nizu... <3
      Nadam se da ces ga voleti i uzivati u njemu <3 :***

      Delete
  9. Ja nesto nisam ljubitelj srebrne boje bilo kakvog finisa na mojim noktima jer mislim da mi ne stoje. :( Mnogo mi se dopada kako si predstavila ovaj lak. Jako lepo ti stoji a nokti su ti prelepi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali zasto, Marry?! Najiskrenije, ja obozavam tvoj ten i smatram da je najlepsi medju svim lakoholicarkama, pa shodno tome mislim da ne postoji lak ni nijansa koja tebi ne bi stajala savrseno, zaista <3
      Hvala ti puno na komplimentima <3 :***

      Delete
  10. Imaš predivne noktiće, a ova nijansa laka je savršena. Stvarno jako lijepo izgleda. :) I bdw lijepi blogić ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno <3 :***
      Drago mi je ako ti se dopada moj rad <3

      Delete