Friday, November 21, 2014

OCTOBER FAVS

Sta sam volela u oktobru... Razmisljajuci o ovom postu, shvatila sam da je oktobar bio mesec kada sam otkrila zaista divne proizvode, koji su mi ucinili dane lepsim i srecnijim. Te neke sitnice zelela sam jako dugo (EOS lip balms), neke sam se odvazila tek sad da probam, iako sam ih sa strane posmatrala duze vreme (NYX Licorice), neke sam dobila i odmah zavolela, a neke imam vec neko vreme, stajali su ne otvoreni u kutiji i cekali svojih 5 minuta... Kako god, u nastavku citajte zasto su se bas ovi proizvodi nasli u mojim mesecnim favoritima.




Zvezde oktobra su svakako EOS (Evolution Of Smooth) balzami za negu usana.  Secam se kada sam prvi put videla ovo jajasce na YT, a onda, odjednom sve svetske YT-erke pocele su da ga hvale i izdvajaju kao neizostavni deo njihove nege usana prilikom nanosenja makeup-a. Iako najcesce sve te stvari koje vidimo na stranim YT kanalima, kada ih probamo shvatimo da ipak nisu ispunila nasa ogromna ocekivanja i da je upravo ta nedostupnost mnogih brendova u Srbiji zasluzna da ih jos jace zelimo. Kada je EOS u pitanju, moja ocekivanja je svakako ispunio <3 Oni najblizi znaju koliko sam ih samo davila o ovim balzamima, koliko sam ih zelela i smarala druge ako budu u mogucnosti da mi ih donesu iz SAD-a, ali nazalost nisam uspela da ih nabavim :( Onda sam naisla na FB stranicu koja se bavi prodajom ovih lepotana i bez imalo razmisljanja odmah narucila svoj paketic ;) Iako verujem da vecina vas sada zna da postoje ljudi koji se bave prodajom EOS balzama u Srbiji, zvanicno kod nas nisu dostupni, pa oni koji trenutno nemaju opciju da ih kupe ili dobiju po ceni po kojoj se prodaju inace, svega par dolara po komadu, cesto su spremni da plate i 2, pa cak i 3x vise. Naravno, ja to ne osudjujem, jer sam i sama kupila svoje na ovaj nacin.
Ovaj paketic platila sam  1900 dinara, sto je zaista ok, jer mnogi kod nas ove balzame prodaju po ceni od 800-1000 dinara po komadu.



Pakovanje koje sam ja kupila se sastoji od 4 ukusa: 
1. Summer Fruit je crvene boje i mirise na breskve, bar je to neka moja asocijacija. Iako cesto najomiljenih kod drugih, meni najmanje drag. Miris mi je nekako kiselkast, a kako takve ne volim, ovo je ujedno i najmanje voljen EOS.


2. Sweet Mint mirise fenomenalno. Miris je divan i vrlo intenzivan. Kao vecina balzama sa mentom, i ovaj nakon nanosenja pruza onaj blagi osecaj hladjenja. Inace moj omiljeni od ova cetiri koja dolaze u pakovanju.


3. Strawberry Sorbet mirise kao zvazbuka, ali bukvalno, ako se secate tog slatkog mirisa i ukusa jagode koje se sirio iz ove tubice ;) Podseca na detinjstvo i bas je lep miris, ni malo vestacki. Pored Sweet Mint-a omiljeni.


4. Blueberry Acai mirise na borovnice i slicne bobice ;) Divan je i volim ga, kao sto mozete da primetite <3

Pored mirisa i boje pakvanja po kojima se razlikuju ovi balzami, ono sto im je zajednicko je nega i hidratacija koja je zaista na vrhunskom nivou. U svom sastavu sadrze vitamin E, omeksavajuci shea butter i ulje jojobe, sto usne cini glatkim i mekim. Sastojci EOS balzama su 100% prirodnog i 95% organskog porekla.
Citala sam negde da neki navode da je samo interesantno pakovanje i tu magija prestaje, ali za moje usne zaista cini cuda. Moje usne nisu osetljive niti imam probleme u vidu pucanja na hladnoci i sl. tako da ih savrseno neguje. Ne cini usne masnim i ne pruza im nikakav sjaj, vec ih nakon nanosenja ostavlja totalno mat. Ovo je nesto sto mene ne odusevljava bas posebno, jer volim balzame za usne koje im pruzaju zdrav sjaj (u granicama, naravno), i ujedno ih cine punijim na taj nacin. Omeksavaju usne i jako dugo se zadrzavaju na njima. Predstavlja savrsenu bazu za ruz, jer ne sija, vec omogucava ruzu odlicno prijanjanje za usne, bez suvih tragova. Kada ih uvece nanesem pred spavanje, ujutru kada se probudim on je i dalje na usnama...eto, toliko je dugotrajan. Sve pohvale za EOS balzame. Ocekivala sam mnogo od njih, a sada kada ih imam volim ih neopisivo <3 Ljubav je to, velika <3 Nameravam da dopunim kolekciju, podrazumeva se, jer ih zelim sveee...


CHINA GLAZE LIFE IS BEAUTIFUL je deo paketica koje je stigao nedavno na moju adresu od Alexandar Cosmetics-a. Savrseno odbrana nijansa za mene, i sama sam planirala da je kupim, volim je nosim bas cesto. Vise o ovom pastel lepotanu imali ste prilike da citate u OVOM postu.

*Slicicu ste vec imali prilike da vidite u postu gde sam detaljno predstavila ovaj lak, a kako sam zaboravila na grupnoj fotki da ga ubacim, moze i ovako ;) Ne zamerite ;)

CALA Eye Shadow Brushes je takodje bio u gore pomenutm paketicu iznenadjenja. Vec nakon prvog koriscenja zavolela sam ovu dvostranu cetkicu za nanosenje senki. Od prirodne dlake, savrsena za nanosenje senki na ceo kapak sa jedne strane, dok je druga savrsena za blend. Lepo se peru i brzo suse, i ono sto je bitno, ne ispadaju dlacice tokom koriscenja ili ciscenja. Obozavam <3


BOURJOIS 1 SECONDE VOLUME maskaru sam zavolela i ta ljubav traje i dalje. Savrseno podize i uvija trepavice, volumen koji pruza sa samo jednim sloje je neverovatan, sam proces nanosenja traje samo nekoliko minuta...i sta jos da vam kazem? Obozavam je i preporucujem. Pisala sam o njoj nedavno, a ukoliko ste propustile post, mozete nesto vise procitati OVDE.


NYX BUTTER LIPSTICK LICORICE & DEEP PURPLE LIP LINER predstavljaju najcesce nosenu kombinaciju na usnama tokom proteklog perioda. Od kako sam ih kupila nosim ih stalno, volim i preporucujem svima vama koji ne volite mat izgled usana, ali volite burgundy nijanse ove jeseni/zime. Pisala sam o njima detaljno u OVOM postu.


NYX SOFT MATTE LIP CREAM ZURICH sam kupila jer sam zelela da probam neki od atraktivnih Soft Matte nijansi od NYX-a. Nisam znala za koji da se odlucim, jer su sve nijanse divne i nosive, a kako sam negde na nekoj od drustvenih mreza videla koliko divno izgleda Zurich odlucila sam da ga probam. Nesto vise o njemu citacete u nekom od narednih postova, kada cu ga detaljnije predstaviti i imacete priliku da vidite kako izgleda na mojim usnama.


VICHY AQUALIA THERMAL LIGHT je krema koju je moje lice vrlo brzo zavolelao. U poslednje vreme je koza mog lica postala prilicno osetljiva, a to prepisujem mom stalnom eksperimantisanju sa raznim preparatima za negu lica, pa sam zelala da proizvode koje koristim svakodnevno svedem na minimum i vratim kozi prirodan balans. Nakon sto se smirila, citajuci samo pozitivne recenzije ove kreme, odlucila sam da joj pruzim sansu, jer sam osetila da mi kozi fali hidratacija. Jako sam se iznenadila koliko je lagana i kako deluje na moju kozu. Za sada mogu samo da kazem da mi bas prija. Ne masti kozu nakon nanosenja, tokom dana nemam problema sa prosijavanjem T-zone, nije lepljiva, a licu daje svez izgled, popunjavajuci pore. Korisim je vec mesec dana, svakodnevno, a nakon testiranja pisacu detaljnije o njoj.




Da li ste koristile neke od mojih oktobarskih favorita?
Da li vam je nesto posebno privuklo paznju?


Love, 
Marija <3

26 comments:

  1. Boja lak za nokte je toliko lepa ,daaa moram je kupiti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Predivan je i nekako sladak, kao kolacic :) Znam da nisam normalna, ali to mi asocijacija kada je ovaj slatkis u pitanju <3 Ako volis ovakve lakove, obavezno ga kupi ;)

      Delete
    2. Jaooooj da...u pravu si ;) I bas je takav na noktima :P

      Delete
  2. Preko koje stranice si narucila EOS-e? Ja sam nailazila samo na te sto ih prodaju po 900, 1000 din :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Preko ove: https://www.facebook.com/eos.balzamiprodaja?fref=ts ;) Kod njih je vecina 700 dinara po komadu, neki su 800 (kokos i vanilla mint). Ovaj paket od 4 je super, jer po komadu platis oko 500 dinara, sto je ok ;)

      Delete
  3. E mnogo mi je mucno da gledam te eos balzame. Polako ih svi zivi kupuju. Pokleknucu uskoro i nabaviti ih. Ne vredi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa...pa kad su tako divni :P Ne, zaista, salu na stranu, moras da ih probas. Savrseni su kao baza za ruzeve, posebno one mat ;)

      Delete
  4. Obožavam EOS :)<3
    Ali ja sam odolevala da dajem toliko za njih jer sam ih preko prijatelja koji putuju preko, nabavljala za mnogo manju cenu, što je super stvar :) vichy kremica je i meni jako prijatna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam da ih volis ;) Znam, i ja sam se nadala da cu uspeti na taj nacin da ih se dokopam, ali nista od toga, pa je ovo jedino resenje trenutno...jeste da ih prodaju po bezobrazno visim cenama u Srbiji, ali...ko voli nek izvoli ;)
      Divna je kremica...lagana i fino hidrira ;)

      Delete
  5. Kakva selekcija draga Marija - pamet mi je stala (bukvalno) xD
    EOS ahh, jednom ce biti moj i zapamtila sam koje mirise da pikiram.
    Bourjois maskara - znas sta mislim a bome i za NYX Butter ruzeve i uopsteno za NYX ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve sami lepotani <3 Bio je to mesec divnih otkrica ;)
      Kada budes u mogucnosti obavezno ih probaj, dopasce ti se ;)
      Maskara je jedna od najboljih koje sam koristila do sad. Pored moje voljene L'oreal Telescopic, najbolja, definitivno ;)
      A sto se NYX-a tice, definitivno imaju savrsen odnos cene i kvaliteta ;)

      Delete
  6. I meni se najmanje dopao Summer Fruit, pa je otišao u druge ruke :) Sweet mint je prelep, njega planiram da uzmem, lepši mi je od vanile-mint... Vichy kremu sam volela par meseci, a onda je prestala da mi odgovara :/ NYX kombinacija je vrh, prelepo ti stoji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da nisam jedina koja nije odusevljena Summer Fruit-om, mislila sam da ja nisam normalna, kada ga svi toliko vole ;) Sweet Mint je najbolji, definitivno, ali planirala sam i Vanila-mint da kupim, ali sad kad kazes da je bolji SM, necu ga narucivati ;)
      Meni za sad bas odgovara, a videcemo kako ce se lice ponasati u buducnosti ;) Mozda ti se lice jednostavno zasitilo, i moje je imalo te periode ;)
      Hvala puno, drago mi je ti se svidja...a ja je obozavam, sto se da primetiti :D :*

      Delete
  7. Lak za nokte je predivan :)
    Sweet Mint ide na wish listu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Savrsen je <3
      Sweet Mint je prelep, i ako bih morala jedan da imam to bi definitivno bio on <3

      Delete
  8. divni favoriti, moram probati EOSiće :)
    i Bourjois maskaru svi hvale, samo nikako ju kupiti kad imam hrpu zaliha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)
      Moras, definitivno ;)
      Razumem te, ali to je generalno "problem" nama koji smo opsednuti kozmetikom, bilo da je u pitanju dekorativa ili preparativa :D Ni same ne znamo sta bismo pre :D :D :D Slatke muke ;)

      Delete
  9. Vidim da ti se bas dopadaju EOS balzami;D Ako ikada budi dostupni kod mene,moracu da isprobam.Pakovanje je krajnje neobicno i interesantno samo mi izgleda kao "kucna varijanta" jer mi se cini da bas i ne moze da stane npr.u dzep xP
    Sara;*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemas pojma koliko ih samo volim <3 Sve sam vec rekla gore, da ne ponavljam ;) Ako budes u mogucnosti, probaj obavezno neki ;)
      Pa ne mora da bude samo "kucna varijanta", moze da stane u dzep, recimo od jakne ili slicno, veliki su prilicno, ali meni to ne smeta, svejedno ih nosim u torbi ;)
      Cmoook <3

      Delete
  10. Hahaha, citam komentare i vidim svi pate za EOS-om, pa se i ja pridruzujem zurci. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...izgleda da je tako ;) I ja sam patila dugo, ali zato se sad radujem i uzivam maksimalno u njima :D :D :D

      Delete
  11. Obozavam EOS, super sto su konacno i nama dostupni. Nadam se da salju za CG jer bih definitivno porucila :)
    Trazim neku novu maskaru i bas cu da pogledam ovu sto si predlozila.
    Odlican post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam sigurna, ali moguce da salju. Ja sam bas zadovoljna, pa se nadam da ces i ti biti ukoliko budes u mogucnosti da ih probas ;)
      Meni zaista bas odgovara ova maskara, jer pruza sve ono sto trazim od jedne dobre maskare ;)
      Hvala puno na divnim recima <3
      Pozdrav ;)

      Delete
  12. I ja volim EOS-iće samo nisam spremna da platim cenu koju kod nas traže. Nisam probala ništa od drugih proizvoda, ali me je maskara zainteresovala mada je i četkica interesantna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja te razumem, u potpunosti, ali ja nisam mogla vise da cekam :D Zelela sam ih jako dugo i makar i na ovaj nacin ako je moguce da ih imam, ja pristajem ;) Zene :D
      Maskara je meni fenomenalna i definitivno preporucujem da je probas ;)

      Delete