Sunday, November 16, 2014

INSIGHT ANTI-FRIZZ HYDRATING SHAMPOO

Secam se, pocetkom leta ove godine u Uscu, na standu Alexandar Cosmetics-a prvi put sam primetila INSIGHT preparate. Odmah su mi privukli paznju, razgledala sam, ali tada ih nisam kupila, jer sam imala nekoliko sampona i pakovanja kod kuce koje sam tada koristila i zelela sam da ih potrosim kako bih pruzila sansu ovom novom brendu na nasem trzistu.

Ono sto me prvo privuklo je sastav. INSIGHT preparati ne sadrze u svom sastavu SLS, SLES, mineralna ulja, parabene, silikone, vestacke boje, alergene, a poseduju sastojke organskog porekla.
Sastav proizvoda mi je uvek najbitnija stavka kada kupujem, tako da se ovaj sampon nasao u mojoj korpi.


Sa namerom sam otisla u Beo Cosmetics kako bih kupila sampon, a draga Anci mi je pomogla oko izbora. Citala sam na drugim blogovima o ovim samponima i uglavnom ih hvale, tako da sam verovala da su svi dobri i nisam znala sa kojim da pocnem testiranje. Htela sam da kupim Dry, ali mi je Anci preporucila Anti-Frizz, sa pricom kako ga najcesce kupuju kao i da ga ona koristi. Rekla mi je da ne otezava kosu, ne lepi je u korenu, sto je cest slucaj sa onima koji u svom sastavu sadrzi puno proteina i da su kupci bas zadovoljni. U tom trenutku nisu imali manje pakovanje od 500 ml, tako da sam ja kupila ovo maxi, od 1000 ml.


Moja kosa je prirodno suva, blago talasasta (citajte cupava ukoliko se susi prirodnim putem, bez feniranja). Nije previse gusta, sto olaksava oblikovanje. Vrlo lako se uvija, ali i ispravlja feniranjem. Farbana je u tamno smedju boju, skoro crnu. I najmanja prisutnost vlage u vazduhu je dovoljna za nastanak stresa, sto me posebno nervira i jedna sam od onih koje prate vremensku prognozu, ne zbog vremenskih izgleda tog dana, vec samo i jedino zbog procenta vlaznosti vazduha. Verujem da vam je svima jasno da je ovaj sampon bio bas ono sto je mojoj kosi potrebno, posebno u periodu koji dolazi, a koji podrazumeva puno kise, snega i sitnih, nevaljalih, dlacica koje strce na sve strane :D

INSIGHT ANTI-FRIZZ sampon dolazi u pakovanju od cvrste plastike sa pumpicom na vrhu, sto olaksava koriscenje i meni se posebno dopada. Jako dobro peni. Pena nije suvise gusta i agresivna, tako da se lepo ispira. Ovaj hidrirajuci sampon omeksava kosu i cini je lepsom vec nakon prvog pranja. Ne iritira osetljivo teme, kakvo je moje, ne slepljuje kosu u korenu, vec pruza jako lepo volumen koji traje cak i drugi i treci dan nakon pranja. Olaksava njeno oblikovanje, a kosu ostavlja mekom i glatkom na dodir. Ima jako prijatan miris, lagan i ne napadan, tako da nije jedan od onih intenzivnih koji nekima znaju da budu preintenzivni.

*Lista sastojaka

Nakon mesec dana redovnog koriscenja mogu da kazem da je ovo jedan od najboljih sampona na nasem trzistu koje sam probala. Lepo i nezno cisti kosu, hidrira, sprecava pojavu "antenica" u vlaznim vremenskim uslovima, a uz sve to je i extra ekonomican. Pakovanje od 1000 ml kosta samo 590 dinara.
Planiram da kupim i masku za kosu iz iste linije, Anti-Frizz, koliko vec ovih dana i iskreno se nadam da je dobra isto koliko i sampon.

INSIGHT preparati za negu kose dostupni su u Alexandar Cosmetics-u, kao i u njihovim distributivnim centrima sirom Srbije.


Da li ste probali neki od INSIGHT preparata za negu kose? Kakvi su vasi utisci?



Love,
Marija <3

6 comments:

  1. Prodato. :) Imam isto tako blago talasastu, tj. cupavu kosu. Ako ovo pomaze, u zvezde cu te kovati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni bas odgovara i smiri mi kosu skroz. Nadam se da ce i na tvoje talase uticati pozitivno ;)

      Delete
  2. Ovo verovatno nije šampon za moju kosu, ali jako mi se sviđa Insight kao brend, koristim masku za suvu i balzam za oštećenu kosu i baš su dobra kombinacija :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, nije za tvoje divne kovrdze, definitivno. Ja planiram masku da probam, verujem d je dobra koliko i sampon ;)

      Delete
  3. Mene zanima jel zaista hidrira kosu tj.dlaku jer pise da je hidratantan?Frizzy kosu imaji svi tako da se neopterecuj oko toga samo su svi dobro isfenirani i ispeglani zatrpani silikonima sto kremama sto uljima i kosa sedi i neleti nigde :) ,da zaboravih jos da pitam kad operes kosu jel bude suvkasta i ostra ili neisusuje ni malo i bude nezna na dodir i neisusena?U koju boju si se sad ofarbala?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam da li to zavisi i od tipa kose, ali moju kosu bas lepo hidrira, olaksava oblikovanje (feniranje), glatka je na dodir i nekako imam osecaj da je "ukroti", ako me razumes ;) Smiri je bas vidno i izgleda lepse i zdravije. Nakon pranja nije suva, meka je na dodir.
      Znam, svesna sam ja da vecina nas ima problem sa antenicama koje strce sa povrsine kose, ali mene to jako nervira pa se trudim da na bilo koji nacin malo smirim dozivljaj :D
      Ofarbala sam se u nesto tamniju nego inace. Dugo sam bila smedje/cokoladna, a sad sam za neku nijansu tamnija, skoro pa crna ;) Svidja mi se ovako i za sad je to to ;)

      Delete