Saturday, November 29, 2014

BIODERMA SENSIBIO H2O MAKE-UP REMOVING MICELLE SOLUTION

Ako ste bar malo upucene u beauty svet, volite da citate beauty blogove, pratite poznate You Tube-erke, ili se jednostavno trudite da negujete svoju kozu najbolje sto mozete, culi ste za jednu od najhvaljenijih micelarnih rastvora na svetu, BIODERMA SENSIBIO H2O.


Mnogi su je koristili ili je i dalje koriste, uglavnom su svi zadovoljni i navode kako je najbolji micelarni losion koji mozete naci na trzistu. Iz ne znam kog razloga je do sada nisam probala, ali mislim da je jedan od njih i taj sto sam ih probala zaista puno ( Eucerin, LRP, Vichy, Mixa...) i sa svima sam bila zadovoljna, jer ne koristim vodootpornu sminku, nikada, ali se zato puno sminkam svakodnevno i micelarni rastvori su mi jednostavno neophodi kada je ciscenje lica u pitanju. Od svih najvise mi je odgovarao LRP micelarni rastvor, ali kako sam ga potrosila nakon vise od pola godine redovnog koriscenja, odlucila sam da konacno probam famozni BIODERMA micelarni rastvor i pokusam da shvatim u cemu se krije tajna njegove popularnosti ;)

Citala sam i slusala kako jako lako uklanja sminku sa lica, pa i maskaru, kako je jako malo potrebno za ciscenje celog lica, niko nije primetio da mu je nakon upotrebe potrebno ispiranje vodom, kazu da nije lepljiva i toliko jos toga u korist ove micelarne vode. Rekoh sebi, ajde da vidimo ;)


Micelarni rastvor BIODERMA SENSIBIO H2O namenjen je ciscenju osetljive koze lica. Na bazi BIODERMA inovativne formule nezno cisti i uklanja sminku sa lica i ociju. Micele koje u svom sastavu sadrzi nezno uklanjaju i rastvaraju necistoce, cuvajuci prirodnu barijeru koze. Umirujuci aktivni sastojci umiruju iritacije na kozi.
Hipoalergijski proizvod.
Bez parabena, parfema, boja i alkohola u svom sastavu.

Ovaj micelarni rastvor koristim vec neko vreme, tacnije malo manje od mesec dana. Vec prilikom prvog koriscenja primetila sam razliku u odnosu na ostale micelarne rastvore koje sam koristila. Za uklanjanje celokupnog makeup-a sa lica potrosila sam manje tufera nego inace, samim tim i manje proizvoda. Ne iritira kozu, ne ostavlja lepljiv trag koji zahteva umivanje nakon upotrebe, vrlo lako i brzo rastvara puder, maskaru, tamne ruzeve, a kozu ostavlja cistom i suvom na dodir. Zavolela sam je odmah i definitivno predstavlja moj favorit kada su micelarni rastvori u pitanju.
Kako ovakve rastvore koristim samo za uklanjanje makeup-a, ali ne i za ciscenje lica u ulozi losiona/tonika, vec nakon njih sledi detaljno ciscenje, umivanje gelom/fluidom, a onda i losion i krema, mislim da ce mi ova bocica trajati zaista jako dugo. Medjutim, za one koji sa micelarnim rastvorima zavrsavaju ciscenje svog lica, smatram da ce biti zadovoljni efektom ciscenja i nece osecati potrebu za umivanjem. Ja sam jednostavno navikla na ovaj nacin da ih koristim i dok se ne umijem i sprovedem ceo dnevni ritual nege ne osecam se potuno cisto ;)

*LISTA SASTOJAKA: water, peg-6 caprylic/capric glycerides, fructooligosaccharides, mannitol, xylitol, rhamnose, cucumis sativus (cucumber), fruit extract, propylene glycol, cetrimonium bromide, disodium edta. [bi 446].


BIODERMA SENSIBIO H2O mozete kupiti u apotekama sirom Srbije.
U ponudi su dostupna pakovanja od:
  •  100 ml (trenutno mozete kupiti po ceni od 400 dinara),
  •  250 ml (oko 1700 dinara) i  
  • 500 ml (oko 2300 dinara).
Licno smatram da je najekonomicnije najvece pakovanje i da vredi investirati u ovaj rastvor. Takodje zelim da napomenem da su cesto u apotekama snizenja kada ga mozete kupiti po znatno nizim cenama, cak i do -20%, sto je zaista sjajno i treba pratiti ta desavanja.


Da li ste probale ovaj micelarni rastvor? Kakva su vasa iskustva?
Ako niste, koji je vas omiljeni?


Love,
Marija <3

14 comments:

  1. Ova micelarna voda je zaista fantasticna. Vec godinu i po se ne odvajam od nje,a mnoge sam pre toga probala. Sto se tice ekonomicnosti,po ovim navedenim cenama,rekla bih da se (sada) ova najmanja najvise isplati. Ispravite me,ako gresim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je drago da i Vi uzivate u ovom micelarnom rastvoru, jer zaista, ko je nije probao, ne znam sta propusta ;)
      Trenutno jeste najmanja najekonomicnija, jer je na akciji, inace je skuplja (cini mi se da je oko 600-700 dinara), pa u tom smislu smatram da se najvise isplati veliko pakovanje. Isto tako, odlican je nacin da je proba onaj ko se dvoumi oko kupovine veceg pakovanja ;)

      Delete
  2. Nisam probala, pocela sam sa Lorealovom pa Garnier pa Mixa i videcu, mozda sad i uzmem ovo pakovanje od 100ml... Citala sam mnogo reci hvale pa verujem da i cena opravdava kvalitet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam tako probala mnoge i nisam verovala da je ova toliko dobra ;) Medjutim, sigurna sam da cu se na ovoj zadrzati do daljnjeg ;)
      Cena svakako opravdava kvalitet u ovom slucaju. Potrebno je mnogo manje proizvoda nego sa ostalim micelarnim losionima. Probaj i uveri se i sama ;)

      Delete
  3. Ne koristim micelarne rastvore i nisam probala ali kao sto kazes dok se ne umijem i ne ocistim lice,u mom slucaju sa Dr.Hauchka kremom za ciscenje ne osjecam se cisto :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja volim Dr.Hauschka kremu za ciscenje ;) <3
      Ako nekad pozelis da probas micelarni rastvor, moja preporuka je da to bude bas ovaj ;)

      Delete
  4. Najbolja micelarna, prva koju sam ikadakupila i ne znam koliko potrošila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ne znam zasto mi je bilo potrebno ovoliko da je probam? Jako je dobra, a znam da sam i kod tebe citala o njoj ;) :*

      Delete
  5. I meni je ona najbolja, slažem se sa utiscima :)

    ReplyDelete
  6. Biodermine micelarne su stvarno odlicne! Jos jedna koja mi se pored njih svidjela je LRP, vjerovatno cu pisati uskoro o njoj a eto vidjela si... Avene ne isprobavaj ;) :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista jesu ;)
      Slazem se za LRP, meni je ona odmah posle Bioderme. Koristila sam je bas dugo, pa rekoh ajde malo da promenim i probam jos nesto drugo ;) Avene preskacem, zapamtila :D :**

      Delete
  7. Kako je ekonomicnije kupiti najvecu bocu od 500ml za 2300 din, ako 5 bocica od po 100ml kosta ukupno 2000 din? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kao sto sam vec pojasnila u jednom od komentara iznad, trenutno 100ml ovog rastvora kosta 400 dinara, dok je redovna cena najmanje bocice oko 600-700 dinara, tako da...jeste ekonomicno resenje bocica od 500 ml ;)

      Delete