Wednesday, October 22, 2014

OPI START TO FINISH

Verujem da ce se vecina lakoholicarki sloziti da je Seche Vite definitivno najbolji Top Coat na svetu. Noktima pruza onaj predivan gelirani izgled visokog sjaja, svaki lak susi u rekordnom roku od samo 60 sekundi povrsinski, dok je za potpuno susenje potrebno svega 5 minuta (ukoliko razumno nanosite lak za nokte i ne preterujete sa kolicinom), produzava trajnost manikira i sve bi to bilo sjajno ako izostavimo taj stetni toluen koji u svom sastavu sadrzi.
Neretko se desava da se zgusne vec kada potrosite polovinu bocice i pocne da se razvlaci kao lepak. Tada se dogadja i ono ruzno povlacenje laka koje postaje vidljivo tek nakon nekog vremena od trenutka nanosenja. Toliko za i toliko protiv ovog topera mene, a verujem i neke od vas koje ga volite i ostajete mu verne, cesto dovodi u iskusenje da tragate dalje i pronadjete onaj savrseni koji ce vam apsolutno odgovarati, po svim stavkama.
Od trenutka od kada sam probala prvi put Seche Vite TC, pa sve do sad, samo sam njega koristila, ali u poslednje vreme sam pocela malo da testiram i tragam dalje. Tako sam odlucila da probam OPI Start To Finish. Naizgled savrsen, jer predstavlja 2u1 proizvod, ali da li je tako, procitajte u nastavku.


OPI START TO FINISH kao sto i sam naziv govori, predstavlja bazu i top coat u jednoj bocici. Kao baza mi se jako dopada i lak lepo prijanja na njega, produzava njegovu trajnost i sprecava krzanje sa ivica nokta i brzo se susi. Kada je njegova funkcija kao top coat-a u pitanju, tu sledi potpuno razocaranje ovim proizvodom. Nakon nanosenja on se nikada ne osusi, ali bukvalno :(( Iako sam proizvodjac ne navodi da je u pitanju proizvod namenjen brzom susenju laka, smatram da je u pitanju jako los proizvod. Kada sam ga prvi put nanela kao TC preko laka, pola sata je bio kao da je tek nanet. Sat ipo vremena nakon nanosenja, suseci ga tako da sam minimalno koristila ruke (prste), pokvarila sam lak na skoro svakom noktu. Ovo je za mene totalni sok nakon sto sam zaboravila kako izgleda period susenja noktiju nakon nanosenja, a sve to zahvaljujuci Seche Vite TC i izazvalo mi je toliko stres, jer sam se spremala za jedan vazan dogadjaj i nisam imala vremena ponovo da lakiram nokte, a u tom trenutku nisam imala SV koji bi resio problem u rekordnom roku, jer sam ga prethodno potrosila.
Jos jedno razocarenje koje me je zadesilo je i to sto ovaj TC ne pruza noktima nikakav sjaj, cak ako ste prethodno nanele neki lak koji inace ima lep sjaj, ovaj top ce ga "ubiti" :(( Ostavlja vidljive tragove cetkice nakon nanosenja, i sve to, kada se sabere, pruza jedan jako ruzan i "jeftin"izgled noktima koji smatram da je apsolutno nedopustiv za OPI, obzirom na cenu koja iznosi oko 1400 dinara koliko kosta u apotekama.


Na samom kraju zelim da rezimiram svoje utiske. Kao baza-DA, kao Top Coat-VELIKO NE.
Nakon sto potrosim Start To Finish vise ga definitivno nikada necu kupiti. Jedan je od onih proizvoda koje ne bih preporucila, jer cena definitivno nekada ne opravdava kvalitet, a ovo je jedan od dokaza :(

Naravno, vratila sam se ponovo mom voljenom Seche Vite Top Coat-u, jer i pored nekih mana koje  ga "krase", za sad je nezamenljiv.


*Citala sam kod nekih blogokoleginica da hvale Poshe TC, a kako nisam uspela da ga nadjem, imam jaku zelju da ga probam, pa cu vam pisati vec i o njemu. Nadam se da je dobar koliko je i voljen od nekih mojih dragih lakoholicarki koje su ga zavolele i cak navele da je bolji od Seche Vite TC <3 Ja zelim da im verujem i jedva cekam da ga testiram ;)


Da li ste probale OPI Start To Finish?
Koji je vas omiljeni Top Coat?



Love,
Marija <3

8 comments:

  1. Nisam probala ovu bazu ali znam da je dosta hvaljena. Mislim da je niko i ne koristi kao nadlak jer kao što kažeš uopšte nije dobra u te svrhe. Odlicna baza je i Zoya Anchor a upola je jeftinija od Opi-a. ;) Moj omiljeni nadlak je sad definitivno Poshe. :) Da li si možda probala Essence Better than gel nails top sealer? Jako su slični. Njega na žalost više nema kod nas na tržištu pa mu je Poshe dostojna zamena. 3 free je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sad mi je jasno i zbog cega je ne vole kao top :((
      Hvala ti na preporuci, probacu Zoyu ;)
      Poshe moram da kupim jer vidim da ste sve odusevljene, pa se uzdam u njega :D
      Essence nisam probala, ali sam citala puno o njemu, pa mi je bas zao sto nisam probala dok nam je bio dostupan :(

      Delete
  2. Replies
    1. Da, kao baza je stvarno super, ali ja sam mislila da cu moci da ga koristim i kao top i kao bazu, ali nazalost ne :((

      Delete
  3. I have to commend blog is awfully nice. :)
    http://rebekalifesryl.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  4. Hmmm... Opet mi je računar na poslu poblenavio, te je komentar i ovde izostao. Elem, dugo koristim ovu bazu, sa pauzama. Veoma često skakućem između bočice sa formaldehidom i one bez. Jedino što ne mogu da nađem razliki između bočice sa crnim natpisom i "original formulom" i bočice sa ljubičastim natpisom i "original formulom". Obe su označene kao "original", te mi mešanje slova nije jasno. To je nešto čime se moram pozabaviti... Kao baza je odlična, ali kao nadlak je nikad nisam koristila. A mislim i da neću.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...tehnicki problemi :D...
      Ocigledno sam samo ja probala da ga koristim i kao nadlak, jer vidim da ga uglavnom kao bazu i koriste i vole ;)
      Ni meni nije najjasnija razlika *___*

      Delete