Sunday, September 28, 2014

PEDICURE AT HOME

Ukoliko pratite Head In The Clouds verovatno ste vec primetile da veliku paznju posvecujem nezi stopala. Smatram da su upravo stopala jedan od pokazatelja da je zena negovana i da vodi racuna o sebi i svom telu. Tokom leta ona su u fokusu i nazalost mnoge zene se tek tada sete da im se posvete, a tokom zime ih zapostavljaju i cak se ne sete ni kremu da nanesu nakon kupanja/tusiranja. Za mene nema ruznijeg prizora od naizgled lepe i negovane zene, a kada spustite pogled na njihove sandale ili papuce...pfff...ispucele pete, oguljen lak na noktima, suva koza i sl. Nije neophodno da redovno posecujete salone lepote i odlazite na pedikir, jer ukoliko redovno negujete svoja stopala kod kuce i nemate neke "ozbiljnije problemcice" pa stvar morate prepustiti profesionalcima, sasvim je dovoljno da jednom nedeljno izdvojite pola sata za njihovo sredjivanje (bar je meni toliko potrebno).
Danas sam odlucila da podelim sa vama nacin na koji ja to radim redovno, sta koristim i sta vam preporucujem. Nadam se da cete naci nesto zanimljivo i korisno u ovom postu ;)




Svaki pedikir zapocinjem tako sto napravim toplu kupku u koju dodam ovo "uljano srce" koje se u kontaktu sa vrucom vodom rastvara i ispusta ulje i predivan miris. Konkretno ove uljane kupke sam dobila na poklon, ali ranije sam ih kupovala u Bozen Cosmetics-u. U nedostatku ovih uljanih srculenca dodam neko od ulja za negu i omeksavanje suve koze. Nekad je to maslinovo ulje, nekad arganovo, kako kad i sta imam.
Stopala drzim u vrucoj kupki oko 10 min, sto je sasvim dovoljno da koza omeksa. Nakon toga peskirom blago utapkam vodu, ali ne osusim kozu u potpunosti, a nakon toga nanosim piling. Na nasem trzistu ima puno proizvodjaca koji proizvode pilinge za stopala, probala sam mnoga, ali nijednim nisam bila zadovoljna. Onda sam probala moj omiljeni Avon Planet Spa piling sa maslinovim uljem koji mi se pokazao kao odlican i u ove svrhe i od tada samo njega i koristim. Vi mozete takodje da iskoristite piling koji koristite za telo i smatram da zaista nema potrebe kupovati poseban za pedikir. Sve je to negde isto.





Za ekstra ugodjaj volim da dodam sarene, mirisljave latice ruze. Na ovaj nacin dobijate pravi mali Spa dozivljaj u toplini svog doma <3 Lagana muzika u pozadini, mirisljave svece...topla cokolada zimi ili casa vina...na vama je da odlucite. Najbitnije je da znamo da ugodimo sebi i da pricinjavanjem sebi malih zadovoljstava nasu svakodnevicu ucinimo lepsom i kreativnijom. Ako ne znamo sami kako da usrecimo sebe, tesko da ce bilo ko to moci umesto nas ;) Budite srecne i zahvalne sto ste rodjene kao zene i volite sebe. <3


Nakon pilinga sledi uklanjanje eventualnih zadebljanja sa povrsine stopala. Najcesce je to u predelu peta i palca, sa spoljne strane. Iako nemam zadebljalu kozu na stopalima volim jednom nedeljno da turpijom omeksam kozu. Stopala trpe velike pritiske, zimi u zatvorenoj obuci, leti u otvorenoj, cesto setamo bosi, sve to stvara stres osetljivoj kozi i dodatno je isusuje. Budite oprezni sa upotrebom turpija i laganim pokretima uklanjajte zadebljanja sa stopala kako se ne biste povredile.
Ja koristim uglavnom Titania turpije i zadovoljna sam. Volim i ove "kamene", a ova morksa zvezda mi je posebno draga. Dobila sam je od sestre, kao suvenir sa letovanja ;)


Posle omeksavanja koze sledi nega. Koza celog tela mi je jako suva, a posebno ruke i stopala, pa njima uglavnom i poklanjam najvise paznje kada je nega u pitanju. Uvek biram "jace" kreme, balzame, ulja i sl.
Od kako sam otkrila Scholl Repair Cream K+ uglavnom nju koristim. Nanosim je nakon svakog tusiranja/kupanja i stopala mi nikada nisu bila meksa.

Za negu zanoktica koristim Avon Planet Spa Blissfully Nourishing Balm. To je sto se tice redovne nege na dnevnoj bazi.
Kada nakon pedikira lakiram nokte, ne nanosim ovaj balzam, jer je prilicno masan i ne mogu lepo da odmastim nokte pre lakiranja. Koliko god ga uklanjala acetonom (da, cistim acetonom, ne skidacem laka), na noktima ostane masan trag, a samim tim i lak krace traje, pa on dolazi na samom kraju, ali kada se lak u potpunosti osusi.

Jako volim da su mi stopala uvek cista, suva i mirisljava, tako da uvek nakon tusiranja, a pre obuvanja nanosim neki deo talk ili deo spray koji osvezavaju stopala i svaki korak cini laksim i ugodnijim :) Po mom misljenju to se podrazumeva, isto kao sto nakon tusiranja nanosimo dezodorans ;)
Trenutno koristim Scholl Fresh Step deo spray i Oriflame Deodorising Foot Powder sa uljem cajevca.


Kada nam je koza nezna i hidrirana red je da sredimo i noktice. Vodite racuna da kao sto sredjujete nokte na rukama, isto tako sredite i na nogama. Svi nokti moraju biti iste duzine, lepo oblikovani, ispolirani, a zanoktice pogurane. Ukoliko imate jako kratke nokte na nogama pustite da vam porastu jedan milimetar (ne duze), kako bi bili lepi kada se nalakiraju i kako vam ne bi lak prelazio preko koze prilikom nanosenja.

Turpije su iz Alexandar Cosmetics-a, a separatori su kupljeni na sajmu kozmetike (ne znam tacno gde, ne secam se).

I za sam kraj, ostaje vam jos da izaberete boju laka za nokte. Preporucujem vam da koristite separatore za prste kako vam se ne bi desilo da se zalepe nalakirani noktici i ceo proces bio jednostavniji.
U zavisnosti od licnih preferencija i obuce koju najcesce nosite odlucite se za francuski manikir (koji iako i dalje devojke nose, ja ne volim i nikad ga nisam volela na stopalima), neke nude, lako uklopive nijanse, naravno, nezaobilazni beli (koji sam inace nosila tokom celog leta), ali isto tako i zavodljiv crveni, crni, kao i jarke, intenzivne nijanse, sto da ne...izbor je veliki, a za koji god da se odlucite izgledace sjajno samo ako niste preskocile prethodne korake i samu negu ;)

Znate vec da sam opsednuta noktima na rukama, ali isto tako i na nogama ;) Volim da ih lakiram i uzivam u kreiranju nekih veselih, ponekad i blesavih manikira/pedikira. To je nesto sto me cini srecnom i jednostavno volim da im posvetim posebnu paznju. Svaki pogled na svoje noktice me raduje, pomalo detinjasto, zar ne? :D
 Trenutno nosim ovaj super cute Macaroon pedikir koji ste imali priliku da vidite ukoliko me pratite na Instagramu, a za sve vas koji nemate Instagram, evo slicica i ovde ;)






Kako vi negujete vasa stopala? Posvecujete li im dovoljno nege i paznje?



Love,
Marija <3

10 comments:

  1. Hehe, bas simpaticna igra lakovima. I meni je pedikir u kucnoj verziji postao stvar rutine, ispraksovala sam se. Inace, u DM-u ima tih uljanih srca i loptica, za neke smesne novce (bar ovde kod mene ima).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, jako mi je drago da ti se svidja ;)
      Stvarno? Hvala ti za info, moracu da pogledam sledeci put kad budem isla u dm ;)

      Delete
  2. Kako slatka pedikura! :D
    Moja stopala nisu problematična pa i nemam neke posebne rituale njege... odstranim zadebljanu kožu, ako dođe do toga, redovito pilingiram i mažem hranjivom kremom. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, draga Mell <3
      Pa da, to je tako kad neko redovno odrzava sve pod kontrolom, nema tu neke filozofije ;)

      Delete
  3. Imamo manje-više isti pedikir ritual. Ranije sam koristila uljane perle, a dugo ih već ne kupujem, mada mislim da ću sada ponovo početi da ih uzimam. Hvala ti što si me podsetila na njih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas mi je drago ako sam te navela na to da se podsetis perlica i uzivas malo u njihovim carima :D ;) Divne su, zaista ;)

      Delete
  4. Super je post, baš drugačiji :) Meni je nega stopala nužno zlo i nikakvi lepi mirisi, muzika i sveće ne bi to mogli da promene :D I ja koristim iste te Titania turpije.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Coxy, bas mi je drago da ti se svidja ;)
      Zao mi je sto to cujem, da znas :( Mozda vremenom promenis misljenje ;)
      Super su im turpije ;)

      Delete