Saturday, September 27, 2014

NYX BADUNKADUNK MASCARA

Duge, guste i uvijene trepavice san su svake od nas. Maskara za mene predstavlja osnovu dobrog makeup-a. Ukoliko trepavice nisu dobro i lepo definisane, meni uvek nesto nedostaje. Cesto je dovoljno samo malo BB kreme, dobra maskara i sjaj/labelo za savrseni dnevni makeup look.
 
Vec dugo godina moja omiljena maskara je L'oreal Telescopic i definitivno po mom misljenju nema bolje maskare na nasem trzistu u drogerijskom rangu. Probala sam mnoge, ali sam se uvek njoj vracala. Maybelline takodje ima fenomenalne maskare i zaista mi je svaka dobra koju sam probala.

Kada sam prisustvovala NYX seminaru, pre nekih godinu dana, primetila sam da imaju zanimljive maskare. Od tada sam imala zelju da ih probam, ali nikako nisu stizale na red i uvek je tu bio L'oreal ili Maybelline. Kada sam nedavno potrosila moju voljenu Maybelline Go Extreme maskaru koju sam vec nekoliko puta zaredom iznova kupovala, bez pauze, odlucila sam da konacno probam neku od NYX maskara. Zaputivsi se u Kiwi Sun ljubazna devojka mi je preporucila NYX Badunkadunk maskaru. Interesantan naziv, ali jako tezak za pisanje (hahaha...) ali i izgovor :D


Dugo mi je trebalo da definisem ovu maskaru. Da li je volim ili ne? Prilikom prvog nanosenja bila sam jako razocarana. Velika cetkica (koje inace volim) je prilicno tvrda, maskara retka, a otvor je uzak tako da imam utisak da ne dopusta cetkici da pokupi dovoljnu kolicinu maskare tako da je tesko postici zeljeni volumen. Iako proizvodjac navodi da cete ovom maskarom imati duge i guste trepavice, ja se ne bih u potpunosti slozila.




Moje trepavice su jako svetle i retke, tako da ukoliko nemam maskaru retko da ih mozete uopste i primetiti. Ova maskara, nosena samostalno, ucinila je da imam bukvalno dve dlacice na kapcima. Nemoguce je postici volumen, jer sa svakim novim slojem, trepavice se sve vise lepe i izgledaju jako ruzno.
U pocetku sam uvek nanosila jedan sloj Maybelline Go Extreme maskare kako bih dobila bazu, odnosno volumen, a onda NYX Badunkadunk maskaru. Na taj nacin uspevala sam da definisem svoje trepavice na nacin na koji volim. Tek nakon mesec dana koriscenja, kada se malo "osusila" mogla sam da je koristim samostalno. Medjutim, meni je za izgled sa fotografije ispod potrebno cak 4 sloja maskare (bez baze u vidu Maybelline Go Extreme). Iscrpljujuce i tesko, ali sa malo truda i volje moze se postici lep izgled trepavica i kreirati lep pogled.


*Slikano obrnutom kamerom na telefonu, jer jos nisam vesta sa samostalnim slikanjem ovako blizu ;) Ne zamerite <3


Maskara dolazi zapakovana u celofan, sto je fenomenalno, jer ste 100% sigurni da je "sveza" kako ja volim da kazem i da cete vi biti prvi koji ce je otvoriti ;)

Ono sto je jos vazno je to da NYX ne testira svoje proizvode na zivotinjama.






*Lista sastojaka:



Sve u svemu, mislim da necu ponovo kupovati ovu maskaru. Aplikovanje oduzima jako puno vremena i zivaca, a sve ovo se sa nekim maskarama postize sa samo dva sloja. Ovo je ujedno moje prvo i jedino razocarenje nekim NYX proizvodom, jer sam do sad uvek bila zadovoljna sa svim sto sam probala. Ne znam da li je to problem to sto nije za moje retke trepavice ili jednostavno ova maskara nije bas najbolja. Imam zelju da probam jos jednu, ali nisam sigurna za naziv, mislim da se zove Doll Eye. Secam se da mi se svidela na  NYX seminaru, pa cemo videti kako ce se ona pokazati.


Cena ove maskare iznosi oko 700 dinara


Da li ste probale neku NYX maskaru?
Kakva su vasa iskustva?
Kakve trepavice vi volite? Da li preferirate prirodan ili dramatican izgled?



Love,
Marija <3

12 comments:

  1. Retko eksperimentišem sa maskarama, moji favoriti su Maybelline Rocket Volume i Essence I Love Extreme (obe verzije). Baš šteta za ovu maskaru, ja volim ovakve četkice i obično mi se dobro pokažu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rocket je fenomenalna, slazem se ;) Essence nisam probala :(
      Jeste steta, ali ipak nije bas toliko losa, moze da se izvuce "nesto", uz malo truda i volje ;) Mada, devojke koje vole prirodan izgled trepavica verujem da bi bile zadovoljne, ali ja volim bas onaj "drama look", guste, duge, extra crne ;)

      Delete
  2. Ime je genijalno :) Ali mi je cetkica cudna, nisam pre videla takvu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apsolutno genijalno :) Gotovo da je nemoguce izgovoriti, a tek napisati...samo slovo po slovo :D :D :D
      Jeste malo cudna, ni ja nisam nikada koristila ovakvu :(

      Delete
  3. Za obrnutu kameru na telefonu, swatch je baš lepo ispao. Baš mi je drago da si pisala o ovoj maskari. Inače su mi NYX maskare interesantne, ali se do sada nisam odlučila za kupovinu. Nisam primetila ni da se pominju po recenzijama, pa je ova tvoja vredna čitanja :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije bas najbolja, ali mislim da je dovoljno da se vidi kako izgleda ;) Nikako da naucim da slikam sama ovako blizu, ali nadam se da cu uvezbati :D
      Nadam se da ti je znacila moja recenzija i da ce ti pomoci oko eventualne kupovine ;)
      I meni su bas zanimljive njihove maskare, ali zaista nisam procitala nijednu recenziju o njima pa sam resila sama da testiram ;)
      Hvala ti puno <3 :*

      Delete
  4. Ja sam uvek za dramatican izgled jer volim da isticem oci. ;) Mislim da nisam nikad nanosila maskaru u 4 sloja. Jos nisam probala ni jednu Nyx maskaru jer se ne usudjujem. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ti i ja, Marry moja draga, ne samo da imamo vrlo slican ukus kada su lakovi za nokte u pitanju, nego i iste trepavice volimo <3 Drago mi je ako je tako ;)
      Hahaha...kao i vecina, verujem ;) Ja sam uporna, moram da priznam, i prilikom nanosenja maskare ne odustajem sve dok svaka dlaka ne bude na svom mestu :) Ako nesto ne volim to su "zguzvane" trepavice, na koje je maskara naneta tek onako, cini mi se ponekad, bez ogledala :D
      Zasto se ne usudjujes? Ja verujem da imaju dobrih, ali ova nije izgleda za neki izgled koji mi volimo, ali se nadam da cu naci vec neku koja ce mi biti ok, jer NYX kao brend bas volim, i sve mi je odgovaralo do ove maskare, tako da...testiracu i pisacu ;)

      Delete
  5. Replies
    1. Nadam se da ce tebi odgovarati ;) Ako volis neki prirodniji izgled trepavica, verujem da ce ti se svideti ;)

      Delete
  6. Isti slučaj kao sa mojom za-za-zu, i nju slobodno zaobiđi. Maskare im izgleda nemaju kvalitet kao ostatak ponude, to je i moje prvo razočearenje :-/ Lidija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas ti hvala sto si rekla za nju, jer se negde secam da mi je i ona bila na WL :( Steta, bas :(

      Delete