Friday, September 12, 2014

MY PERFECT NUDE NAIL POLISH

Od cele palete boja, mislim da ja najteze pronaci idealnu nude nijansu laka za nokte. Verujem da bi se mnoge od vas slozile da je to mozda cak i zahtevniji i tezi "posao" od pronalazenja savrsene nijanse tecnog pudera.

U trenutku kupovine, pod svetlima neonki, uglavnom se desava da su nam sve nijanse slicne, pa se onda mesaju, pa vam se u trenutku ucini da ste konacno pronasli svoju idealnu nijansu koja ce savrseno odgovarati vasem tenu, ali kada dodjete kuci i probate ga, neretko se dogadja da dozivite razocarenje.

Proizvodjaci cesto svedu na minimun izbor nude nijansi lakova za nokte i cesto su to samo dve ili tri nijanse, a kako nije svaciji ten isti, neke nijanse mogu totalno da "umrtve" ten. Izbor je zaista veliki, ali samo retki naidju na onu savrsenu nijansu za sebe.


Nikada ranije nisam nesto preterano kupovala i nosila nude nijanse na noktima i nikada me nisu preterano privlacile. Uvek su to bile neke jarke, intenzivne nijanse, sljokice i sl., ali u poslednje vreme, posebno od kako sam se vratila sa letovanja i kako je moja koza dobila lepu bronzanu boju, shvatila sam da mi nude lak savrseno pristaje. Dugo sam tragala za nekim koji ce mi potpuno odgovarati i onda sam slucajno kupila ovaj Golden Rose Color Expert. Kao i uvek nisam ocekivala da ce biti toliko voljen i nista specijalno nosen, ali se ispostavilo da sam se najcesce bas za njega odlucivala u proteklom periodu. Ne znam kako ce mi stajati kad letnji ten bude polako nestao, ali za sad bas uzivam u njemu.




Golden Rose Color Expert #06 je predivna nude nijansa neutralnog tona, neverovatno, ali potpuno ista kao nijansa pudera koji koristim ( Bourjois HM #55, Chanel Mat Lumiere #40), i kada sam nedavno to shvatila samo sam potvrdila cinjenicu da ce biti "moj" nude lak, zauvek ;)


Kada je formula ovog laka u pitanju, prava je krema, srednje gust, lepo se nanosi i lepo pokriva nokatnu plocu vec u prvom sloju. Medjutim, u drugom sloju mogu nastati problemcici :( Kako je cetkica nesto losija i dlacice su prilicno grube, potrebno je malo strpljenja prilikom nanosenja. Takodje, moze da ostavi brazde ako pokusate da ponovite prethodni potez, ali i ako malo jace pritisnete cetkicu preilikom aplikovanja. Ja sam vremenom naucila kako da se sa njom ponasam, pa je mnogo lakse nego u pocetku, ali eto, zelela sam da napomenem.



Na fotografijama imam:
  • OPI Start To Finish bazu,
  • Golden Rose Color Expert #06 (dva sloja ),
  • Seche Vite Top Coat.



Golden Rose Color Expert lakove mozete kupiti u parfimeriji "Kristabell" po ceni od samo 110 dinara za 10,2 ml laka, sto je izuzetno povoljno.
U ponudi imaju nekoliko nijansi, ono sto sam ja videla prilikom kupovine je da je bila nude sa rozikastim podtonom, neutralnim (to je ovaj moj), i neki bas zuckasti, nesto tamniji.
Mislim da za ovaj novac ne mozate kupiti bolji lak(izuzev problematicne cetkice), zaista je kvalitetan, a paleta boja je fenomenalna.


Tokom pripreme ovog posta dobila sam nalet inspiracije, jer sam shvatila da je ovaj lak idealan za kombinovanje sa mnogim lakovima.  
French manikir inace ne volim i skoro nikada ga ne nosim (onaj klasicni), ali zato volim kombinovanje boja. Probala sam neke od ideja koje su mi u tom trenutku izgledale interesantno, pa sam podelila sliku na Instagramu i odlucila sam da je ubacim i u post. Ovo su samo neke od ideja u datom trenutku, a koje planiram da nosim tokom narednih dana.
Nisam mogla da prestanem da gledam ove sarene noktice, a nadam se da cu inspirisati i neku od vas da rekreiraju nesto slicno ;)

*Fotografije ispod su slikane telefonom, u zatvorenom prostoru, bez upotrebe blica, dok su sve prethodne slikane na prirodnom, dnevnom svetlu.



Korisceni lakovi kao dodatak nude osnovi (od palca ka malom prstu, prva fotografija):
  1. China Glaze White On White
  2. OPI You're Such A Budapest
  3. Golden Rose Carnival #01
  4. China Glaze Dance Baby
  5. Golden Rose Holiday #82.
Druga fotgrafija, lista koriscenih lakova:
  1. China Glaze Ruby Pumps
  2. Flormar #40
  3. China Glaze Bahamian Escape
  4. China Glaze To Yacht To Handle
  5. China Glaze Happy Go Lucky.
Koja kombinacija vam se najvise svidja?


Da li vi imate svoju savrsenu nude nijansu ili ste jos uvek u potrazi?
Volite li ovakve nijanse na svojim noktima?
Slazete li se da mi savrseno pristaje uz ten i da je bas ova "moja nude" nijansa?
Pisite mi, zanimaju me vasa misljenja <3


Love,
Marija <3

20 comments:

  1. Essence ima sličnu nude nijansu. Ne sećam se tačno naziva, ali je stvarno predobra.
    Trenutno sam u potrazi za savršen mat lakom za nokte. Ali nikako da je nađem. :)
    Inače, mislim da ti pristaje ovaj lak, izričito ovako, posle leta :) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, znam...mnogi brendovi imaju slicne, ali ja nikako nisam mogla da nadjem odgovarajucu, do ove ;) Pogledacu i njihovu ponudu, hvala ti ;)
      Mislim da je bolje da kupis neki Top Coat, tako da sama mozes da matiras svoje omiljene ;)
      Hvala <3 :**

      Delete
  2. Predivna nijansa, mislim da sam je vidjela na tvojim noktima u nekom postu. Otići ću ga pogledati, a vjerojatno i kupiti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, drago mi je da ti se svidja, a nadam se da ce i tebi odgovarati i da ces ga voleti koliko i ja ;*

      Delete
  3. Najsavrseniji nokti koje sam ikada videla! Toliko uredno, precizno divno!! :) Ne postoji rec koja bi opisala moje odusevljenje :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jooooj...pa hvala ti puno na ovako divnim recima, zaista <3 :***

      Delete
  4. Predivno ti stoji, baš si pronašla nijansu. Potpuno te razumijem što se tiče promjene fazona kada je lakiranje u pitanju, i ja sam ranije forsirala roze, pink, koralne, polako prešla na plave, teget, zelene, bijele, a sad kad otvorim neseser sa lakovima ništa mi nije interesantno :-). Tačno ću da nađem taj nudać sa rozim podtonom, jer sam ja HM 53 ali generalno neutralan ka malo rozikastom podtonu. Ja se baš raspisala :-). Pozdrav <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno <3
      Onda se razumemo skroz ;) Valjda naidje taj period zasicenja, ne znam ;)
      Pogledaj, nadam se da ces naci i ti svoju savrsenu nijansu i uzivati u njoj <3 :***
      Puno pozdrava <3

      Delete
  5. Ja toliko volim nude lakove, ali uvek kupim neki koji izgleda "mrtvo" na noktima, i sve to izgleda isprano i prljavo. Tako da sam odustala i dugo unazad i ne pokusavam da nadjem neki. Ovaj cu definitivno da potrazim, jer jako lepo izgleda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujm ti i generalno vecina nas proba mnoge dok ne naidje na onu pravu nijansu ;)
      Nadam se da ce i tvom tenu laskati koliko i mom <3 :***

      Delete
  6. odličan, svakom treba koji nudać u kolekciji... zadnja manikura je za čistu peticu <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti <3 :)
      Slazem se, definitivno ;) Crni, beli, crveni i nude...bez njih se ne moze :) Klasici ;)
      E pa nije to kompletan manikir :D Ja sam svaki nokat namerno drugacije lakirala i eksperimentisala, ali ne planiram ovako da nosim ;) To su bile samo neke varijacije na temu nude manikira :) Ali hvala ti u svakom slucaju ;) :***

      Delete
  7. Zaista ti odlicno stoji ova nijansa! :) Ja nekako vise volim one nijanse koje su vise mlecne i cini mi se da mi bolje pristaju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad ti Marry tako kazes, onda je to to ;) Ja verujem u tvoje "oko" za prave lakove :)
      Ja sam ranije vise volela te mlecne, ali sad sam nesto u "krema" fazonu :D

      Delete
  8. Cini mi se da ovaj nudic moze i na nesto svetliji ten,naprimer bledunjavi :) cini mi se da nije toliko taman na noktima,kazu da pravi nude lak ne bi trebao da se primeti na noktima,aj sad budimo pametni pa pronadjimo takav ja kontam da nepostoji :) Tebi lepo stoji i jako precizno mazes nokte,mozes li nam otkriti tajnu tako preciznog mazanja :) ?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ne znam, iskreno...mozda i moze, ali ako nije bas izrazito svetao, jer mislim da bi malo odudarao od tena ;)
      Tako nekako, ali bas je tesko pronaci pravi :(
      Hvala ti puno <3 Nema tu neke preterane filozofije, zapravo ;) Ono sto je vazno je ne dozvoliti laku da udje u zanokticu. Najbolje je pri samom korenu nokta ostaviti 1mm prostora i onda naneti lak prvo na sredisnji deo nokatne ploce, jednim potezom, a zatim sa leve i desne strane nokta. Cak iako se desi da lak dospe u zanokticu, ruzinim drvcem (ili ako ga nemas trenutno moze i obicna cackalica da posluzi), lagano uklonis visak. Ako je mrljica nesto veca, natopljenim higijenskim stapicem vrlo oprezno mozes ukloniti flekice od laka.. Mirna ruka, dobra baza i Top Coat koji ce sve eventualne neravnine da ispegla i brzinski osusi lak, su neke od kljucnih stvari dobrog i urednog manikira ;)

      Delete
  9. Divan je lak. Super je za kombinovanje, meni je lepsa druga kombinacija :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)
      Za kombinovanje je kao stvoren, a sva sreca pa mi masta ne manjka, tako da...obozavam ga ;)

      Delete
  10. Ovo je i moj 'perfect nude' lak, prosto je savrsen! Bas mi se svidja tvoja verzija french manikira, posebno ova sa OPI lila lakom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znaaaam ;) Delimo ljubav <3 Predivan je ;)
      Drago mi je da ti se dopadaju ideje za manikir ;) Inspiracija je samo dolazila, jer prosto je takav da trazi igranje sa bojama i kombinovanje sa drugim lakovima ;)

      Delete