Wednesday, August 6, 2014

WHAT'S IN MY BEACH BAG?

Kao sto sam najavila u postu sa letovanja, danas zelim da vam pokazem sta se to nalazi u mojoj torbi za plazu. Volim ovakve postove na drugim blogovima, jer smatram da su jako interesantni i da na ovaj nacin svaka od nas pronadje nesto zanimljivo za sebe, dok sa druge strane smatram da negde sve mi devojke imamo skoro isti sadrzaj torbe koju nosimo na plazu/bazen.



Osim obaveznog peskira za plazu i jednog manjeg za lice, maramica i kljuceva, evo sta cini sadrzaj moje  Bjorn Borg torbe za plazu. Volim je jer je velika toliko da sve u nju stane, pink je i tako girly, a u njoj su:
1.Pink termos (neizostavan detalj na plazi).
2.Silikonski novcanik-savrsen za plazu, jer je otporan na vodu tako da sam sigurna da ce parice biti na suvom ;)
3.Naocare
4.Ipod umesto knjige ;) Uglavnom sam ranije nosila knjige na plazu, ali sam u poslednje vreme primetila da mi vise prija neka lagana muzika dok lencarim i uzivam, jer mi dozvoljava da razmisljam, dopusta mislima da lutaju, lebde...dok knjiga odvlaci paznju od tih drazi i usmerava je na neku pricu i time "zamara"mozak, a za mene je plaza "sveto mesto" tako da zelim da budem 100% prisutna. Knjiga je za vece i lenje, kisne dane...bar u mom slucaju ;)
5.Sesir je obavezan aksesoar prilikom boravka na plazi/bazenu. Osim sto stiti od jakog Sunca, celokupnom izgledu daje stajlis notu i cini nas posebnim. Od onih sa velikim obodom, preko fedore i kacketa...verujem da svaka od nas shvata njihov znacaj tokom leta.



Kada su kozmeticki preparati za negu i zastitu koze od suncevih zraka u pitanju, jako je vazno posvetiti paznju odabiru adekvatne zastite kako bismo mogli bezbrizno da uzivamo u blagodetima koje nam Sunce pruza. Iako nas u poslednje vreme sa svih strana, posebno u medijima, "bombarduju" sa uznemirujucim apelima o stetnosti izlaganja koze Suncevim zracima, stekla sam utisak da smo poceli svi da se bojimo Sunca. Sunce je izvor zivota i kao takvo svima nam je potreban boravak na Suncu, ali pri tom moramo voditi racuna da se ne izlazemo njegovom dejstvu u najtoplijem periodu dana kada je najjace i kada su ostecenja na kozi najizrazenija. Isto tako, na svaka dva sata potrebno je ponovo naneti kremu za zastitu koze od UVA i UVB zraka, kao i nakon svakog izlaska iz vode. Na taj nacin izbecicemo mogucnost da izgorimo, a rezultat ce biti zdrava, preplanula koza koja sija.

Moja koza je prirodno srednje tamna, sa neutralnim podtonom. Vrlo brzo tamni, ne gori(osim u predelu dekoltea) i tolerantna je kada je izlaganje Suncu u pitanju, stoga nije preterano zahtevna. Medjutim, smatram da nam je svima potrebna nega i zastita, pa vrlo ozbiljno pristupam nezi koze lica i tela tokom izladanja Suncu.
 
Kao beauty blogger sasvim je logicno da sam otvorena za probanje novih preparata, pa tako i kada je nega koze na plazi u pitanju. Trudim se da svake godine koristim nesto novo, a na fotografiji ispod videcete sta sam to testirala ovog leta i kakvi su moji utisci.



1.Vichy Eau Thermale-je apsolutni must have tokom vrelih letnjih dana, a posebno tokom boravka na plazi. Trenutno osvezava lice, omogucavajuci mu da dise. Ja je nanosim vrlo cesto, a obavezno pre ponovnog nanosenja kreme za lice. Fenomenalno je sto su u prodaji dostupna i mini pakovanja poput ovog sto je odlican izbor za put, kao i nosenje u torbi. Vichy i LRP su moji favoriti, mada ,moram da priznam da mi se cini da mi je LRP malo bolja, tako da sam nju koristila kod kuce, kada se vratim sa plaze, a Vichy na plazi ;)



2.Eucerin Sun Fluid je nesto od cega se ne odvajam godinama. Koristim ga ne samo na plazi tokom suncanja, vec i tokom cele godine kao zastitu koze od stetnih UV zraka, ispod pudera. Super lagana, matirajuca formula ovog fluida ostavlja kozu izuzetno neznom na dodir, ne zapusava pore kod problematicne i osetljive koze lica, i iako ima SPF30 dopusta kozi da dobije lepu, zdravu boju. Ja sa njom nikada nisam izgorela na Suncu, vec mi je lice uvek bilo lepo osuncano. Preporucujem svima koji nisu probali ovaj fluid, a u potrazi su za kremom za lice sa UV zastitom.



3.La Roche-Posay Anthelios XL SPF50+ sam koristila za zastitu koze dekoltea i vrata, jer su to mesta na kojima najsporije dobijam boju i na kojima jedino izgorim. Ultra lagana formula koju koza brzo upija, ne lepljiva(iako je u pitanju faktor zastite 50+), moju kozu je stitila ove godine i nije dopustala da izgori, vec je postepeno dobijala bronzanu boju. Takodje, preporucujem svima sa osetljivim licem kojima je potrebna ultra visoka zastita tokom boravka na plazi.


*PR uzorak

4.Garnier Ambre Solaire SPF30 je krema koju sam odlucila da ove godine koristim za zastitu koze celog tela tokom odmora. Vodootporna, izuzetno lagana i brzoupijajuca formula ove kreme odlicno hidrira kozu, ostavljajuci je neznom i elasticnom. Stiti kozu od UVA i UVB zraka,a u svom sastavu ima i vitamin C. Nakon 10 dana koriscenja dobila sam jako lepu i ujednacenu boju njenim koriscenjem, nisam gorela, i sad, nakon desetak dana od kako sam se vratila sa letovanja, koza mi se nije perutala ni ljustila. Jako sam zadovoljna ovom kremom, a posebno mi se dopao miris(za sve nas koji cenimo miris kreme na plazi i znamo koliko je isti vazan i neodoljiv). Jedina mana koju bih navela je to sto ukoliko nanesete nesto vecu kolicinu kreme ostavlja beli trag na kozi, sto i nije bas privlacan prizor, ali ako to zanemarimo, jako je dobra i preporucujem je.




5. Ne zaboravite da zastitite usne tokom boravka na plazi. Prilikom odabira adekvatne nege potrudite se da pronadjete balzam sa SPF faktorom koji ce zastititi vase usne od stetnog UV zracenja, isusivanja, soli i hlora. Ove godine meni su drustvo pravili Maybelline Baby Lips balzami koji mirisu neodoljivo i morski, kao i Springfield San Francisco Lip Balm koji mirise na koktele, na neku divnu kombinaciju najlepseg tropskog voca. Obozavam ih <3


Prvih 5 dana na kozu celog tela nanosim samo kremu sa visokim faktorom zastite od UV zracenja, dok preostalih 5 dana nakon 17h nanosim ulje koje takodje u sebi sadrzi SPF. Na taj nacin postizem ujednacenu i lepu bronzanu boju koja nakon povratka sa mora traje mesecima. Smatram da u tome i jeste poenta, zdravo i bezbedno suncanje, sa dugotrajno osuncanom kozom. Ove godine koristila sam Multiactiv SUN ulje za suncanje koje stiti, neguje i regenerise kozu. U svom sastavu sadrzi ulje jojobe, kokosa i semena grozdja, kao i karotensko ulje. Sa SPF 24, vodootporno i mirise prelepo. Koza ga jako brzo upija, a na dodir je neverovatno glatka i meka. Ja sam ga nanosila i na kosu i bas sam ga volela tokom letovanja. Ukoliko ste u potrazi za uljem koje ce vam obezbediti bronzanu boju predlazem da probate bas ovo ulje.

*PR uzorak

Ne smemo zaboraviti kosu koja usled dejstva soli i hlora moze postati jako suva i lomljiva, pa bi bilo pozeljno da je nakon svakog izlaska iz vode isperemo slatkom vodom ispod tusa i nanesemo neko sredstvo za negu kose na plazi. Iako mnogi ne preporucuju koriscenje ulja na kosi tokom boravka na plazi, vec nakon toga, ja volim da nanesem ulje na kosu i nisam primetila da mi to ostecuje kosu, cak naprotiv, bude nezna i meka kao svila.


To bi bilo to u ovom postu sto se tice zastite na plazi. U nekom od narednih postova podelicu sa vama neke od mojih trikova kako da pripremite kozu pre izlaganja Suncu, kao i nakon povratka sa letovanja, kako biste produzili leto na svojoj kozi i sto duze uzivali u svom divnom tenu.


Sta cini sadrzaj vase torbe za plazu?
Da li ste probale neke od preparata za negu koze spomenutih u ovom postu? Kakvi su vasi utisci?
Pisite mi, zelim da cujem i vasa iskustva <3


Love,
Marija

15 comments:

  1. termos je presladak :)
    a i kremice su divno "ispozirale" u moru :)

    ReplyDelete
  2. Dopadaju mi se i fotografije, i sadržaj torbe, a i to što si se vratila pisanju. :)

    ReplyDelete
  3. Aaa, pa ovo nije u redu ;) Planirala sam ovakav post kad budem na moru (pošto sam se s mužem dogovorila da svaki dan slikam i pišem ;))
    Meni od svega ovoga samo termalna voda fali, a za zabavu su zadužena deca (nadam se da će spavati na plaži :)))
    A Garnier sam koristila pre par godina, uopšte mi se nije dopao...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kako nije u redu? Pa hajde...da zavirimo i u tvoju torbu :)
      Zao mi je sto ti nije odovarala Garnier krema, meni je bas bila dobra... :(
      Zelim ti prijatan odmor <3 :***

      Delete
  4. ahahah kad sam vidjela natpis na torbi umrla sam od smijeha - bjorn borga sam još kao klinka pratila na terenima, bio mi je cool, mislim da je prvi tenisač ikad s duljom kosom :D

    ReplyDelete
  5. Super post i divne slicice :)) :*
    Sara;*

    ReplyDelete
  6. Svasta ti tu imas...:) Na zalost, ovog "leta" ni jednom nisam stigla da napunim svoju torbu za plazu, i ni jednom se nisam bucnula u jezero (u mojoj varosici ima bar 6, 7 jezera, plus reka)... Totalno sam razocarana u ovo nazovi leto :( Nadam se da ce sledece godine biti bolje! :)
    A, u torbi nosim iskljucivo peskir, ulje za suncanje, nesto za pojesti, neke sitne novce (za kafu) i po nekad fotoaparat. Jer, sam imala losa iskustva, jednom mi je nestao sat, a drugi put fotoaparat :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zao mi je sto ove godine neces ici na more :(( Ali se isto tako nadam da ces sledece imati vise srece i nadoknaditi propusteno ove godine <3
      Leto je ove godine kisovito i hladno...i mene to pomalo deprimira, ali sta da se radi...hvatam svaki zrak Sunca :)

      Delete
  7. Ni kod mene ništa od mora ovog leta. Ako se ovo može nazvati letom. Koristila sam samo multiactiv :)

    ReplyDelete