Thursday, August 21, 2014

VICHY CAPITAL SOLEIL TINTED DRY TOUCH FACE FLUID

Tokom leta koza lica izlozena je stetnom UVA/UVB zracenju koje, ukoliko se ne zastiti utice u velikoj meri na ubrzano starenje i pojavljivanje pigmentacijskih fleka. Verujem da svaka od nas svesna vaznosti koriscenja adekvatne zastite koze lica tokom letnjih meseci, posebno u najtoplijem delu dana.

Kremu sa UVA zastitom koristim tokom cele godine ispod pudera (ukoliko i sam ne sadrzi SPF u svom sastavu), ali tokom najtoplijeg dela godine svi znamo koliko je tesko odrzati makeup na licu. Neke od nas tada izbegavaju nanosenje tecnog pudera, ali ja jednostavno ne mogu. Od kako sam otkrila BB kreme koje su na licu znatno laganije, posebno tokom leta, dok u svom sastavu sadrze i mnoge sastojke koji uticu na poboljsanje kvaliteta koze i njenu zastitu, cini mi se da je mnogo jednostavnije imati lepu i negovanu kozu.



VICHY CAPITAL SOLEIL obojeni "dry touch" fluid za lice je savrsen za ovo doba godine, kada svi zelimo da budemo lepi i preplanuli, zasticeni tokom boravka na Suncu, a da pritom ne provodimo sate ispred ogledala, ulepsavajuci se. Namenjen je mesovitoj/masnoj kozi koja je osetljiva, pa stoga u svom sastavu ne sadrzi parabene. Nakon nanosenja stvara osecaj prijatnosti i pruza mat efekat.
Dolazi u tubi od 50 mlLagane, ne lepljive teksture, lepo se razmezuje i stapa sa kozom, ostavljajuci je matiranom. Sadrzi izuzetno visoku zastitu od UVA/UVB zraka. Kozi lica pruza blistavost i preplanuli izgled, kao i ujednaceni ten zahvaljujuci pigmentima visoke pokrivne moci.





Ono sto se meni posebno dopada je sto sam u ovoj kremi dobila sve ono sto mi je potrebno kada je nega i zastita lica u pitanju. Izuzetno visok faktor zastite, odlicnu moc pokrivanja, savrsenu nijansu za moj ten i super kontrolu kada je lucenje sebuma u pitanju na mojoj T-zoni(posebno u predelu nosa).
Ovaj fluid koristim vec dva meseca svakodnevno i moram da priznam da sam prezadovoljna. Nije mi izazvao nikakve upalne procese, na licu je lagan i nema efekta maske (kada se uzme u obzir da sadrzi SPF 50).

Kao jedinu manu ovog fluida navela bih to sto u ponudi postoji samo jedna nijansa koja smatram da ne bi odgovarala svima i iako naizgled vuce malo na naranzdasto kada vidite kako izgleda u tubi, i sa mojim tenom se stopi u potpunosti, smatram da bi izrazito svetlim devojkama bila previse tamna.

Cena ovog fluida iznosi oko 1830 dinara, a mozete ga kupiti u apotekama ovlascenim za prodaju Vichy proizvoda, kao i u Lilly apotekama.

*Proizvod predstavljen u ovom postu predstavlja PR uzorak, ali to ni u jednom trenutku nije uticalo na objektivnost moje recenzije.

Da li ste koristile nesto iz Vichy Capital Soleil linije?
Da li ste probele ovaj fluid? Kakva su vasa iskustva?



Love,
Marija

9 comments:

  1. Meni je jako žao što mi nijansa ne odgovara. Tamna je za mene, ne pomaže ni kad je dobro izblendam. Sreća, pa probah iz testera. Sviđa mi se osećaj na llicu i izgled kože. Veliki plus je zaštitni faktor. Moj komad ću ipak pokloniti dalje. Zaista se nadam da će do idućeg leta ubaciti i svetliju nijansu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je zao sto ti ne odgovara, jer je stvarno fenomenalan :( I ja se nadam, bilo bi sjajno ;)

      Delete
  2. Imam ovaj fluid i obožavam ga :D Ja sam izrazito svijetle puti i meni on savršeno odgovara pa sam mislila da neće odgovarati osobama tamnije puti :) Ne znam kako, ali se fluid jako lijepo stopi sa svakom kožom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je drago da tebi odgovara iako si svetla. Znam mnoge devojke koje imaju jako svetao ten i ne odgovara im nijansa ;( Mozda eventualno ako se nanese jako mala kolicina i lepo izbledna...

      Delete
  3. Jako volim ovu BB kremu, jedan od omiljenih proizvoda ovog ljeta (ako se to ljetom može nazvati). Iako sam i sama dosta svjetla (NW20-25), dobro se prilagođava i mom tenu.
    Divan proizvod ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto...jos jedna devojka sa svetlim tenom kojoj odgovara nijansa ovog fluida ;) Meni je najiskrenije drago ako je tako, sto onda znaci da i neke svetlije devojke mogu bez bojazni da je koriste, mada kapiram da onda vama kojima odgovara niste bas skroz, potpuno blede, vec neke prirodno svetle koze, sa srednjim, neutralnim ili zuckastim podtonom ;)
      Slazem se, fenomenalan je ;) Ja ga obozavam ;)

      Delete
  4. Sviđa se i meni ova kremica, ali baš jako brzo prosijam, moram je popravljati više puta tokom radnog vremena.

    ReplyDelete
  5. Takoder sam odusevljena s o ovom kremicom. Ja sam svijetla ali mi super pase, bas se prilagodi mom tenu. Takoder mi je odlicne pokrivne moci. Koristim je vec dva mj i nisam dobila niti jedan pristic. Vjerpvatno sam svim poznanicima dosadila hvaleci je, ali napokon nesto sto s faktorom 50 sto se ne topi s mog lice po vrucini. Mislim da cu je nositi i zimi, haha..toliko o tome koliko mi se svida :)

    ReplyDelete
  6. Nisam isprobala ali vjerujem tvojoj procjeni i rado cu je nabaviti ;)

    ReplyDelete