Wednesday, August 27, 2014

SUMMER BEAUTY FAVS

Kako poslednjih nekoliko meseci nisam objavljivala postove sa mesecnim favoritima, odlucila sam da sve objedinim u danasnjem postu. Iako nisam pisala i delila sa vama sta sam to novo probala i sta me je odusevilo, mnogo toga se nakupilo i pokazalo kao dobro, tako da ce ovaj post biti nesto duzi nego obicno. Vecinu proizvoda predstavljenih u ovom postu sam probala po prvi put, nekima sam promenila namenu, neki su tu po navici i provlace se iz leta u leto, jer su se pokazali kao najbolji.
U nastavku posta, pogledajte koji su to proizvodi obelezili moje leto <3





Avon Planet Spa liniju proizvoda obozavam. Nebrojano puta ponovo kupujem Heavenly Hydration piling za telo na bazi maslinovog ulja i definitivno je najbolji proizvod te vrste koji sam probala. Nijedan piling nije uspeo da ga zameni i uvek mu se vracam.
*Kataloska prodaja.


Avon Planet Spa Bali Botanica je jos jedan piling(vise kupka) za telo koja osim sto ima predivan i egzotican miris, neguje kozu i cini je izuzetno mekom nakon tusiranja. Piling cestice koje u sebi sadrzi su jako sitne i ima ih jako malo, tako da ga ne preporucujem ukoliko trazite piling za telo, ali kao negujuca kupka i pravi mali spa tretman kod kuce je fenomenalna.
*Kataloska prodaja.


Balea uljani losion sa mirisom pistaca je jedini losion od ovog proizvodjaca koji sam do sada probala da je odgovorio potrebama moje jako suve koze tela. Njihovi losioni jednostavnu nisu za zahtevniju, suvu kozu tela, vec samo za normalnu kojoj je potrebna dnevna lagana hidratacija nakon tusiranja. Iako imaju najlepse mirise i uvek me privuku da ih ubacim u korpu, nikada ih ne koristim samostalno, vec ih mesam sa uljem (uglavnom maslinovim).
Formula koja u svom sastavu sadrzi cak 40% negujucih ulja semenki grozdja i suncokretovog ulja, savrseno hrani kozu, pruzajuci joj intenzivnu negu. Iako proizvodjac navodi da ga koza brzo upija nakon nanosenja, moram da napomenem da to nije tacno. Koza sija jako dugo nakon nanosenja, kao da ste nanele ulje na celo telo. Ukoliko nanesete manju kolicinu bice malo manje izrazen sjaj, ali oseti se na kozi dugo. Meni to uopste ne smeta, cak mi se i svidja, jer za negu tela inace koristim ulja i nesto jace kreme za telo i putere, ali verujem da se mnogima ovaj losion ne bi svideo bas zbog toga. Ukoliko ne volite ulja na svojoj kozi i preferirate laganije formule losiona ze telo, zaobidjite ovaj. Moju kozu je preporodio nakon povratka sa mora i jako sam zadovoljna.
Kupicu ga ponovo, sigurno.



Multiactiv Shimmering Body lotion sam koristila na moru nakon povratka sa plaze. Ovaj negujuci losion u svom sastavu sadrzi ulje jojobe, vitamin E i pantenol koji kozi pruzaju negu i hidrataciju. Reflektujuce cestice koje ovaj losion sadrzi kozi pruzaju blistav i neodoljiv izgled. Jako su diskretne i vrlo suptilno reflektuju svetlost na kozi, posebno isticuci preplanuli ten. Predivno mirise i cini kozu neznom i glatkom. Brzoupijajuca formula.
Tokom celog leta koristila sam ovaj losion i bas sam ga volela ;)
*PR uzorak.


O proizvodima koje sam volela i koristila tokom letovanja i boravka na plazi pisala sam u posebnom postu, a ukoliko ste propustile mozete videti OVDE.


Multiactiv After Sun Cooling Gel hladi i umiruje iritiranu kozu nakon suncanja. Visok sadrzaj aloe vere, mentola i alantoina zaduzen je za efekat hladjenja koji ovaj gel pruza. Efekat hladjenja je prijatan, ali ne previse jak, kao sto je to cest slucaj sa losionima/gelovima ovog tipa. Lagano hladi i osvezava kozu. Koza ga upija brzo i ne ostavlja lepljiv trag. Povecava vlaznost koze i sprecava njeno perutanje.
Meni je jako prijao tokom letovanja i brzo je oporavljao kozu nakon povratka sa plaze.
*PR uzorak.



Balea Sensitive deospray sa dodatkom Aloe Vere sam kupila po preporuci koleginica blogerki i odusevio me je. Osim mirisa svezine koji ovaj dezodorans pruza, stiti od neprijatnih mirisa i zaista deluje. Osecaj svezine nakon tusiranja traje dosta dugo. Jedino sto sam nasla kao manu ovom dezodoransu je izuzetno jak miris nakon nanosenja koji se rasiri po celoj prostoriji i mene jako gusi (inace mi se nikada do sad nije desilo da mi neki miris smeta) do te mere da uvek pocnem da kasljem i kijam :( To me malo nervira kod ovog dezodoransa, ali naucila sam da u trenutku nanosenja zaustavim dah i onda nemam probleme :) Zvuci mozda malo uvrnuto, ali to je cinjenicno stanje ;)


Nivea Happy Time je poznato moja najdraza linija Nivea proizvoda koji je zastupljen svakog leta u mom kupatilu. U vidu kupke i dezodoransa, godinama unazad. Obozavam i ne prestajem da ih koristim i da im se iznova odusevljam. Ukoliko do sada niste probale, moja preporuka.



Ovo arganovo ulje sam kupila na sajmu kozmetike i koristila sam ga za nocnu negu lica, ali od kako sam kupila Bottega Verde arganovo ulje, ovo sam pocela da koristim za negu tela nakon povratka sa letovanja, kako bih sto duze odrzala preplanulu boju i kako mi se koza ne bi perutala. Odlicno neguje, koza je neverovatno elasticna nakon njegove upotrebe. Nisam se ni malo ljustila, koza mi je lepa i zdrava. Mala militraza je u pitanju (50ml), tako da sam ga i brzo potrosila. Dodavala sam ga losionima za telo i na taj nacin ih cinila bogatijim.


Avon Planet Spa maska za negu kose sa ekstraktom crnog kavijara predstavlja jos jedno od odusevljenja ovom linijom Avon proizvoda. Predivno mirise, kosu cini neznom i svilenom, olaksava rascesljavanje i oblikovanje. Meni je bas prijala tokom prethodnih meseci.


Elisabeth Arden Pretty je parfem bez kojeg ne mogu da zamislm letnje vrucine. Sveze, cvetne note ovog parfema cine da se osecate kao prave dame. Nenametljiv i zenstven, jednom recju, neodoljiv. Obozavam ga i preporucujem svima koji vole ovakve tipove parfema.


Yves Rocher Vanille Eau Toilette Intense je moje najvece odusevljenje u proteklom periodu. Izasao je u okviru praznicne, novogodisnje kolekcije i sasvim slucajno sam ga kupila, bez prevelikih ocekivanja. Miris mi se dopao, prava topla, burbon vanila, jako intenzivno mirise i miris jako dugo traje nakon nanosenja. Letnje  veceri cini jos "toplijim" i nekako je nezan i divlji u istom trenutku. Mislim da njegovo vreme tek dolazi i da cu ga voleti jos vise tokom predstojece jeseni, i naravno, hladne zime, uz toplu cokoladu, nezne dzempere i duge setnje...Neopisivo sam zaljubljena u ovaj parfem.


Halle by Halle Berry je parfem koji obozavam i nekako ga uvek nosim leti. Topao i zacinjen, totalno vragolast. Na mojoj kozi se miris ovog parfema jako lepo razvija i uvek dobijam komplimente kada ga nosim. Izuzetno postojan i sto duze stoji na kozi miris je lepsi. Jedan od onih opijajucih mirisa...divan... <3


Kada je nega lica u pitanju u proteklih nekoliko meseci otkrila sam proizvode koje je moja koza lica bas  zavolela.


La Roche Posay micelarni losion je najbolji koji sam do sad probala. Ne iritira kozu, posebno moje osetljive oci, uklanja makeup lako i bez potrebe za trljanjem. Zamenio je Mixa micelarni losion koji sam do sad koristila. Nakon sto ga potrosim imam zelju da probam cuveni Biodermin micelarni losion koji svi toliko hvale, ali sigurno cu se opet vratiti ovom, jer mi bas odgovara i jako dugo mi traje.
Ne sadrzi parabene.
*PR uzorak.


La Roche Posay Thermal Spring Water je prskalica koja je mom licu vracala svezinu tokom vrelih letnjih dana. Na plazi, nakon budjenja, pre nanosenja dnevne kreme, u toku dana kad osetim da mi je potrebno malo svezine...uvek. Neizostavni sadrzaj moje torbe. Probala sam Vichy termalnu vodu i ona mi je bila dobra, ali mi se cini da mi je ova bolja, jer mi vise omeksava kozu. Planiram kupovinu full size proizvoda.
*PR uzorak.


Bottega Verde Argan del Marocco je ono zbog cega je moja koza konacno iz kombinovane presla u normalnu. Izbalansirano lucenje sebuma na pojedinim delovima lica, povecana elasticnost koze, smanjene pore, zdrav i blistavi sjaj...sve ono o cemu sve mi mastamo. Mogu samo da budem srecna sto sam otkrila ovo "tecno zlato", kako ga popularno nazivaju beauty eksperti i da ga preporucim svima koji su u potrazi za kvalitetnom i intenzivnom nocnom negom. Predstavlja visenamenski proizvod koji se jako sporo trosi.
Nesto vise o ovom ulju mozete procitati u OVOM postu.


Nakon povratka sa letovanja moja koza lica je dobila jako lepu, preplanulu boju. Nacin sminkanja koji inace praktikujem tokom cele godine leti ne funkcionise bas isto, jer preplanuli ten zahteva nesto "jacu" sminku. Mnogi ruzevi su postali "nevidljivi", kao i rumenila.

Sephora Romantic Rose je prelepo mat pink rumenilo. Nijansa ovog rumenila je jako intenzivna i jako je dobro pigmentovano. Lepo i lako se blenda i ne bledi tokom dana. Savrseno pristaje uz preplanuli ten.

Deborah Paprika #58 je moje omiljeno letnje rumenilo. Neverovatno dobro stoji uz preplanuli ten i licu pruza neverovatnu svezinu. Apsolutno ga obozavam i predstavlja must have za letnji makeup look, ako mene pitate.


Nakon sto je kod nas konacno stigao Baby Lips cini se da su svi pojurili da ga kupe i probaju. Mnogi su ostali ravnodusni, neki cak i razocarani, ali ima i onih, poput mene, kojima se svideo. Iskreno, nega koju pruzaju nije bas najbolja moguca, tako da oni koji imaju zahtevne, ispucale usne, mozda nece biti zadovoljni. Moje usne su normalne, nisu suve cak ni tokom hladnih zimskih meseci. Redovno ih negujem i konstantno mazem. Opsednuta sam mazalicama za negu usana i stalno ih kupujem. Volim sve da probam i uglavnom sam zadovoljna. E sad, sto se ovih balzama za usne tice, ja ih volim. Lepo mi neguju usne, lepo mirisu, ne javlja mi se osecaj isusenosti nakon sto ih usne upiju i koristila sam ih tokom celog leta. Sva tri su mi uvek bila u torbi, gde god da sam isla. 

Peach Kiss  mirise predivno i ima jako diskretane svetlucave cestice koje usnama daju puniji izgled.  

Pink Punch je divna dolly pink nijansa hladnijeg podtona i mislim da najbolje pristaje plavusama i devojkama svetlije puti, mada mi se svidja i kako meni stoji ;) Oba su mi super za nanosenje izmedju dva popravljanja ruza slicnih nijansi, pa sam tako PK koristila uz nude nijanse ruzeva, a PP uz sve pink i pokazali su mi se, kao takvi, savrseno.

Mint Fresh mi je omiljeni od sva tri. Svez i divan, najvise sam ga volela na moru. Ima neki "morski" miris i iz nekog razloga me potseca na miris kreme za suncanje.
Planiram da kupim i probam i ostale koji su u nasim drogerijama dostupni.


Blistex MedPlus cupic sam odlucila da probam nakon mnogo pozitivnih recenzija na raznim blogovima. U pocetku mi je bio pomalo cudan taj osecaj hladjenja na usnama i nisam bila preterano odusevljena, ali onda sam se navikla i sad ga obozavam. Uglavnom ga nanosim pred spavanje i koristim kao nocnu negu. Super neguje usne i ujutru kad ustanem budu meke i nezne.
Dostupan u apotekama.




Kao sto sam vec gore navela, tokom letnjih mesci uz preplanulu kozu idu i drugacije nijanse na usnama.
NYX Fig i NYX Butter Gloss Red Velvet sam najcesce nosila.


Maybelline Go Extreme! je maskara koju jednostavno obozavam i ni sama ne znam koliko puta je vec kupujem. Pruza efekat vestackih trepavica uz malo truda, ne kruni se tokom dana, ekstremno crna i apsolutno savrsena. Ukoliko niste probale, a volite efekat koji pruza, moja preporuka.


Essence Cookies & Cream Hand Balm sam kupila cim sam videla da je kod nas stigla ova kolekcija. Fenomenalan dizajn pakovanja, neodoljiv miris kolaca i ok nega (nije bas na zavidnom nivou, ali za neku dnevnu hidrataciju je sasvim dobra). Verujem da je vecina vas probala i da je voli <3


Do sada nisam koristila nista od ovog brenda. Vidjala sam ih u Lilly-u, ali me nikad nisu privukli da bilo sta kupim. Nakon Eveline baza za nokte odlucila sam da probam ovu Titania bazu za jacanje noktiju. Moji nokti su inace jaki i jako brzo rastu, a cini mi se da ih je ova baza jos vise ojacala. Zadovoljna sam i ovo mi je vec druga bocica koju trosim.


Iznenadicete se kad vidite nijanse lakova koji su najcesce bile na mojim noktima ovog leta. Kao neko ko obozava neonce, nail art, sve te lude i zanimljive nijanse, cini se kao da sam se ovog leta malo "smirila", ili je bar tako sa mojim nokticima ;) Nude, beli, tirkizni, zlatni i srebrni...i tako u krug... Ne znam zasto, ali najvise su mi odgovarali i u njima sam najvise uzivala.

Golden Rose Color Expert #06 Savrsena nude nijansa za moj ten tokom ovog leta
China Glaze White On White...klasika...omiljeni i najcesce nosen
Golden Rose Holiday...naravno...nista bez njih...zlatni i srebrni kao must ovog leta ;) Uskoro post i nesto vise o njima
China Glaze To Yacht To Handle <3...pa ljubav...nemam sta da dodam...i o njemu uskoro sledi post

Sholl Cracked Heel Repair Cream K+ je krema koja je toliko hvaljena, ali je do sada nikada nisam probala. Nemam problem sa ispucalim petama i zadebljanjima na stopalima, jer ih negujem tokom cele godine, a ne samo leti, ali ovu kremu sam jednostavno imala zelju da probam. Super neguje kozu stopala i bas su nezna nakon nanosenja. Koza je brzo upija.
Nakon sto je potrosim, kupicu ponovo sigurno, jer moja stopala lepo reaguju na nju. Ne znam kako deluje na ispucale pete, ali cula sam od poznanika da je jedina koja je zaista uspela da ih oslobodi belih, ruznih pukotina na stopalima. Ja to ne mogu da tvrdim iz licnog iskustva, ali za negu "normalnih", bez zadebljanja,  je zaista odlicna.



I za sam kraj, pesma koja je ulepsavala moje vrele dane ( i noci) i cinila da se osecam fenomenalno <3





Ja sam se malo uzelela pisanja i iskreno se nadam da vam nije bilo naporno da citate ovoliko i da nisam preterala sa tekstom ;)


Da li ste probale nesto od mojih letnjih favorita?
Koji su to proizvodi obelezili vase leto?




Love,
Marija <3

35 comments:

  1. Slatko sam se nasmejala kad sam pročitala tekst vezan za Balea dezodorans jer je isti slučaj i sa mnom. :D
    Slažem se sa tobom po pitanju Baby Lips-a. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda znaci nisam jedina :D Predivan je miris, ali izuzetno jak :D

      Delete
  2. Pjesma <3 bijeli nokti <3 GR Holiday lakovi <3
    Baby lips su i meni ok i isto jako volim ovaj zeleni :)
    Probaj Balein uljni losion s mirisom badema - miris je baš onako za zimu, kolačast nekako :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da imamo iste favorite ;)
      Zeleni BL je fenomenalan ;)
      Hvala ti puno na preporuci, probacu ga sigurno, jer mi se ovaj bas svideo ;)

      Delete
  3. Odlični favoriti… meni su baby lips skroz ok… ali imamo iste usne, nisu zahtjevne… tako da niti jedna mazalica ne može napraviti čudo niti mi čudo treba… na kraju sam ih skupila sve ali upravo ova tvoja 3 su mi omiljeni :) holiday zlatni sam tek nedavno uzela i malo je reći da sam oduševljena, obožavam taj lak….

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)
      Pa da, to je to sto se Baby Lipsa tice, ok su za neku dnevnu hidrataciju, ali nikako za intenzivnu negu ;)
      Zlatan Holiday mi je totalno otkrice ;) Daleko bolji i kvalitetniji od OPI koji izgleda identicno, ali kvalitet je totalno razocaravajucu :(

      Delete
  4. Lep post dobri proizvodi...
    http://fashinmagicbyjelanas.blogspot.com/2014/07/9-jako-korisnih-proizvoda-od-90-do-900.html

    ReplyDelete
  5. Mislim da je Planet spa najbolja kolekcija u Avonu.... Imas bas dobre favorite :)

    ReplyDelete
  6. Odlični favoriti, a najviše mi se dopada dekorativa (duh?), čudi me što se MAC rumenilo Melba (čini mi se da njega imaš) nije našlo u postu ♥ Pesma je fantastična, obeležila je moju ekskurziju u grckoj pre tacno godinu dana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)
      Melba mi se stopi sa tenom kad sam tamnija i nije mi to to ;) Savrseno je za prolece, ali i inace za svetliji ten, ne osuncan ;)
      Pesma je zarazna skroz ;) Cujem je 24h dnevno u glavi...zuji mi melodija u usima trajno <3 :D

      Delete
  7. Au, koliko proizvoda :) Neke sam koristila, neke planiram... Što se ulja za negu lica tiče, bila sam sumnjičava, ali me je ulje od semenki grožđa razuverilo :) Možda probam i argan u nekom momentu. Baby Lips mi je definitivno obeležio leto :) I jedno pitanje, koliko je Yves Rocher vanilica?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nakupilo se...celo leto sam testirala, a nista nisam objavljivala :D Ahahahaaha...tezak je zivot BB :D
      Nisam probala od semenki grozdja, ali zato planiram da probam od ruze, takodje ga hvale mnogi ;)
      Yves Rocher parfem sam uhvatila na nekom ludom snizenju, cini mi se da je bio oko 800 dinara za 100ml, a manji od 50ml je bio oko 500 din ;) Nemas pojma koliko lepo mirise i traje satima nakon nanosenja ;)

      Delete
  8. Moracu da pogledam te GR holiday nijanse uzivo :)

    ReplyDelete
  9. Lepi proizvodi na okupu, slazem se za Baby lips, kao i Avon planet spa kolekciju, odlicna je :) GR Holiday srebrni imam i obozavam, moram da bacim pogled i na zlatni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;) Drago mi je da delimo neke favorite <3
      Pogledaj i ovaj zlatni, nije uopste previse sljasteci, kako inace oni znaju da budu ;) Prelepa je nijansa ;)

      Delete
  10. Uvijek su mi super tvoji favoriti. Neki od njih su i moji, a cini mi se da imamo i slican ukus. Nisam probala tu Maybelline maskaru, uvijek sam se drzala one prve Colossal, al sad kad je hvalis, bas je moram probati. Taman mi je na akciji u oblizenjem DM-u, pa se to mora iskoristiti. :-)
    Probaj onaj ljubicasti Avon piling iz SPA kolekcije, u kutiji, vjerovatno bi ti se i on dopao ako volis plavi Bali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Snow, drago mi je da to cujem <3
      Probaj ovu maskaru, verujem da ces biti zadovoljna. Meni je jedna od najboljih do sad ;)
      Hvala ti na preporuci, probacu svakako ;) Videla sam tu kolekciju, ali nista jos nisam probala ;)

      Delete
  11. Super post! Bas mi se dopadaju favoriti ;D
    -Yves Rocher Vanille Eau Toilette Intense- Imam ovakav gel za tusiranje, isto vanila.. Miris mi je neodoljiv <3
    -Baby Lips- Jos uvijek ih nema kod mene :/ jedva cekam da stignu(nadam se da hoce), pa da ih isprobam. Imaju jako primamljivo pakovanje, a ne znam kako ce mi odgovarati jer imam sjetljive usne i ceste probleme sa njima... :)
    -Titania baza za jacanje noktiju- Par puta sam je odmjeravala u prodavnici i razmisljala da li ili ne.. sada kada imam preporuku, cim potrosim trenutnu bazu - kupujem! ;D
    Poljubac!
    Sara;*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, Sarice draga <3
      Nadam se da ce stici i kod vas Baby Lips uskoro ;) Sto se nege tice ukoliko imas osetljive i zahtevne usne bojim se da ti nece biti dovoljna nega koju oni pruzaju :(
      Titania baza je odlicna, tako da imas moju preporuku ;) Nadam se da ces biti zadovoljna ;)
      Saljem ti puno pozdrava i poljubaca ;) :***

      Delete
  12. Nije mogla da mi promakne Vichy BB krema sa SPF, mažem je celo leto i obožavaaaaaaaaaam :) <3 Divni favoriti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je drago da i tebi odgovara ;) Zaista je fenomenalna ;)
      Hvala ti ;)

      Delete
  13. Zajednički favoriti su nam Baby Lips, Multiactiv losion sa šljokicama i Debprah rumenilo koje je nemoguće potrošiti. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepo je cuti da delimo neke favorite ;)
      Da, Deborah ima rumenila koja se ne trose, nikada :D :D :D

      Delete
  14. Au, kolika gomila, možda i najveća koju sam videla u postovima ovog tipa! Prelepi su ti nokti, moram da kaže, baš upadaju u oči. Probaću Baby Lips jednom iako imam mazalica koliko hoćeš, a dečimo utiske za LRP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahaha...pa bila sam vredna :D
      Hvala puno ;)
      Probaj BL, ako nemas osetljive i zahtevne usne nema tu sta da ti se ne svidi :) A znam za taj slucaj, i ja uvek imam koliko hoces balzama, ali mi uvek treba bas onaj koji nemam :) Zavisnik, sta reci drugo :D :D :D

      Delete
  15. Post je super ♥ Zajednicki favoriti su nam Essence Cookies & Cream Hand Balm i Planet Spa piling za telo :) pogledaj moj prvi post ako želiš. http://beautystyle11.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno ;) Drago mi je da imamo neke zajednicke favorite ;)

      Delete
  16. Na prvoj slici mi se ucini da ima puno proizvoda ali nije strasno :) I ja isto tako stavljam Balea dezodorans, tj. ne disem dok ga stavljam hahhaa i mene svaki dezodorans tjera na kasljanje. Maybelline Baby lips imam u nijansi Pink Punch i sladak je balzam ali nisu mi nista posebno, iskreno :) U svakom slucaju, fina lista a i pjesma na kraju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znaci da nisam jedina sa takvom reakcijom na Balea "sensitive" dezodorans :D Mene ne svaki, ovo mi se prvi put desava :D
      Pa da, slazem se sa tobom vezano za BL, meni su ok za neku dnevnu negu, usputnu ;)
      Hvala ti ;)

      Delete
  17. Bas dosta stvari imamo istih i slicna su nam misljenja o njima , samo me interesuje gde se moze kupiti Yves Rosher , imam njihov labelo i prezadovoljna sam.

    ReplyDelete