Saturday, August 23, 2014

BOTTEGA VERDE ARGAN DEL MAROCCO

O arganovom ulju sam vec pisala pre vise od godinu dana, kada sam ga prvi put probala i od tada ga koristim neprekidno kao sastavni deo nocne nege lice. Prvo arganovo ulje sam kupila na sajmu kozmetike, a o njemu sam detaljnije pisala u OVOM postu. Moja koza ga je prihvatila i odgovorila pozitivno na njega i koristila sam ga sve dok nisam videla u Lilly-u Bottega Verde policu. Secam se, ranije Bottega Verde je imala svoje prodajno mesto u Usce Shopping Centru.
Bottega Verde je lider u proizvodnji kozmetike u Italiji, a nastala je pre tri decenije. Njihovi proizvodi bazirani su na aktivnim sastojcima iz biljaka koji su zastupljeni u velikom procentu u svim proizvodima. Ono sto je jako vazno je to da Bottega Verde svoje proizvode ne testira na zivotinjama niti sadrze materije zivotinjskog porekla.
Jako sam se obradovala sto su nam ponovo dostupni, pa makar i samo mali delic njihove ponude. Imaju jako lepe losione za negu tela, kupke, kreme za ruke, ulja... a nadam se da ce prosiriti ponudu uskoro.
Ja sam odlucila da probam arganovo ulje, jer ga moja koza jako voli i nakon dva ipo meseca svakodnevne upotrebe prenosim vam svoje iskustvo.



BOTTEGA VERDE MAROKANSKI ARGAN-prirodno ulje za lice, telo i kosu dolazi u staklenoj bocici koja sadrzi 30ml ulja. Vrlo prakticno pakovanje, koje na poklopcu poseduje pipetu za savrseno doziranje.
Sadrzi 100% arganovo ulje, koje dubinski hrani, stiti i regenerise. Bogato je antioksidansima, antiradikalima i vitaminima A, E i F. Ima anti-aging delovanje.
Bez mirisa, namenjeno svim tipovima koze.
Formula dermatoloski testirana.



Arganovo ulje je poznato po svom blagotvornom delovanju kada je nega celog tela u pitanju. Njegova nemasna formula se odmah nakon nanosenja apsorbuje, ostavljajuci kozu izuzetno mekom na dodir, pore i sitne bore su trenutno popunjene, a koza dobija zdrav i blistav izgled.

NEGA LICA ARGANOVIM ULJEM: Uvece nakon umivanja, na vlazno lice, laganim pokretima, umasirajte 1-2 kapi arganovog ulja. Ne zaboravite na predeo oko ociju (ja imam jako osetljive oci koje reaguju na mnoge preparate koji su namenjeni cak i osetljivoj okoloocnoj regiji, ali sa ovim uljem nemam imala nikakvih problema). U proteklom periodu imala sam problem sa jako dehidriranom okoloocnom regijom, do te mere da mi nista nije pomoglo da je nahranim. Ovo ulje je jedino sto mi je zaista pomoglo i nakon cijeg koriscenja koza nije suva, a sitne borice su zagladjene i daleko manje vidljive.

Evo jednog predloga kako mozete "obogatiti" svoju kremu za nocnu negu lica. Dodajte jednu kap ulja i pomesajte sa kremom. Ujutru, nakon budjenja bicete vrlo prijatno iznenadjene svojim izgledom u ogledalu. Lice ce vam izgledati svezije i mladje, a nanosenje makeup-a ce biti posebno zadovoljstvo. Meni ovo ulje toliko prija, da vrlo cesto i nemam potrebu za nanosenjem dnevne kreme ujutru (ukoliko ne izlazim rano iz kuce, jer tada je obavezna krema sa SPF-om).

Iako znam da vecina vas ne moze ni da zamisli da koristi ulje kao sastavni deo nege lica, posebno osobe sa masnom kozom, kojima se ulja i preporucuju (posebno agran ulje), koje uspostavlja balans i smanjuje lucenje sebuma. Priznajem da sam i sama bila pomalo skepticna, ali vec nakon prvog budjenja sledeceg jutra, shvatila sam da cu ga koristiti jaaakooo dugo. Moja koza ga voli, a ja sam srecna zbog toga, jer sam svesna svih pozitivnih efekata koje ovaj egzotican beauty eliksir ima na nju <3



NEGA KOSE ARGANOVIM ULJEM: Nakon feniranja, nanesite prvo na dlanove nekoliko kapi argan ulja, a nakon toga na vrhove kose. Na taj nacin kosa ce vam biti meka kao svila i glatka na dodir, a sitne dlacice po povrsine kose zagladjene.

NEGA NOKTIJU ARGANOVIM ULJEM: Samo jedna kap dovoljna je da svojim noktima pruzite extra negu kakvu zasluzuju, a oni ce rasti jaki i zdravi. Smanjuje listanje noktiju i utice na poboljsanje elasticnosti, a samim tim i smanjuje lomljivost istih. Ja ga nanosim pred spavanje svake veceri i ujutru su mi zanoktice nezne i nahranjene.



Cena ovog "tecnog zlata", kako ga popularno zovu beauty eksperti, iznosi oko 2000 dinara u Lilly drogerijama. Jako je isplativo i moze dugo da traje, jer je uglavnom potrebna samo jedna kap. Ja sam nakon dva ipo meseca konstantnog koriscenja potrosila samo oko 2 cm od vrha bocice, sto je jako malo, a koristim ga u mnoge svrhe, pa po nekoj mojoj proceni, mislim da bi trebalo da mi traje oko 10 meseci, sto je sjajno.

Sve pohvale za ovo ulje. Ne planiram da prestanem da ga koristim, i naravno da cu ga kupiti ponovo.
Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim arganovim uljem, moja preporuka je da probate bas ovo Bottega Verde.


Da li ste koristile arganovo ulje?
Da li ste probale nesto iz Bottega Verde linije za negu i sta biste mi preporucile da probam?
Zelim da cujem vase misljenje, jer sam ovim uljem apsolutno odusevljena i zelim jos mnogo toga da probam iz njihove ponude. Pisite mi ;)



Love,
Marija <3

14 comments:

  1. Baš mi je drago da ti toliko prija. Oduševljena sam svim stvarčicama njihovim koje sam probala.
    Ovo je veoma isplativo :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa...zaista je fenomenalno ;)
      I ja planiram da probam svasta i nadam se ponovljenoj akciji 1+1 ;) Kupke i losioni su mi trenutno u mislima ;)

      Delete
  2. kod nas se bottega verde moze naci u bipi gdje sam kupila upravo ovo njihovo arganovo ulje :) divno mirise, multifunkcionalno je i stvarno dugo traje, od mene takodjer same preporuke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da si i ti zadovoljna ovim uljem ;) Ne znam samo...ne mirise uopste...bas nikakav miris nema :(

      Delete
    2. ozbiljno? moj ima jako blagi i njezni miris, bas onako opustajuci, ne osjeti se dok ne mirisis u bocicu :)

      Delete
    3. Nisam do sad njuskala iz bocice, ali sad si me ti naterala, rekoh, mozda gresim, ali ne, zaista apsolutno nikakav miris nema. Cak i proizvodjac navodi da je bez mirisa...

      Delete
    4. mozda moj mirisi :/ nije nista jako ali mrvicu se osjeti onako svjezina. ma nema veze, bitno da on radi ono sto treba :)

      Delete
  3. Probaću sigurno nešto njihovo. Odmeravala sam ih prošle nedelje u Liliju, ali sma rešila da sačekam da prvo potrošim nešto od stvari koje već imam, ne bih li pred samom sobom opravdala kupovinu :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ces naci vec nesto sto ti je potrebno ;) Ja planiram tek da krenem sa istrazivanjem ove kozmeticke kuce ;)

      Delete
  4. Definitivno kupujem ovo ulje , imam u aragono ulje kupku i puter i stvarno sam odusevljena jer divno mirisu , a kupila sam ih u Ziri trznom centru , i videla sam da ima stalak u Lily-ju ali nisam prilazila :). A jel koristis ovo umesto kreme ili pre?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ce ti se svideti ;)
      Ja ga koristim uvece nakon ciscenja lica umesto kreme, ali moze da se doda i u kremu. Meni je dovoljno samo ulje, super hidrira i neguje kozu tokom noci ;)

      Delete
  5. Zvuči dobro, ali priznajem da sam jako skeptična po pitanju sastava. Naveli su samo arganovo ulje, a šanse nema da 30ml arganovog ulja košta samo 2000 dinara. Nije da ga ne bih koristila ako koža dobro reaguje, ali prosto me nervira neiskrenost kao takva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam sta bih ti rekla :( Proizvodjac tako navodi, a ja verujem...nemam pojma zaista. Znam da sam na sajmu kozmetike 50 ml arganovog ulja platila isto 2000 dinara i tada su mi rekli da je cisto arganovo ulje. Kada sam malo istrazivala, saznala sam da je mesavina ulja i da arganovo postoji samo kao dodatak. Onda kapiram, bar na osnovu cene, da je ovo cisto arganovo ulje. Mada, normalno je da smo mi krajnji potrosaci cesto skepticni po pitanju sastava mnogih kozmetickih proizvoda, s obzirom da proizvodjaci cesto ne navode tacan sastav proizvoda. Kapiram te u potpunosti, ali ja nekako verujem ovom brendu...ne znam ...

      Delete
    2. ...i da...meni koza zaista fenomenalno reaguje na ovo ulje i iz toga razloga mislim da je ipak cisto. Koza mi je divna i elasticna kao nikada do sada. Cak vise tezi ka normalnoj u poslednje vreme neko ga masnoj, sto je sjajno <3

      Delete