Sunday, May 4, 2014

EMPTIES #03

Pisanje beauty bloga mnoge moze dovesti u situaciju ne kontrolisane kupovine proizvoda od kojih mnoge ne stignete ni da potrosite pre isteka roka trajanja. Sa ovim "problemom" verujem da se susrecu i mnoge devojke koje ne pisu blogove vec vole sminku i kozmetiku i imaju zelju da probaju sve novo sto stigne na trziste. Dok nisam pocela da pisem blog cesto sam gomilala razne preparate koje su bile posledica impulsivne kupovine, medjutim vremenom sam naucila da se kontrolisem i unapred planiram kupovinu.

U postovima sa potrosenim proizvodima trudim se da vam pokazem sta sam sve potrosila do kraja, da li sam bila zadovoljna i da li cu iste ponovo kupiti. Ovu gomilicu sam dugo prikupljala i vredno trosila kako bih napravila prostora novim, prolecnim sitnicama koje ce me uveseljavati tokom nadolazeceg perioda ;)




ZIAJA COCOA BUTTER CREAMY SHOWER SOAP je kremasta kupka u kojoj sam uzivala. Predstavila sam je detaljno u jednom od postova sa mesecnim favoritima i moje odusevljenje njom je trajalo do poslednje kapi iste. Fenomenalan miris, nezna, negujuca formula, ne previse gusta, savrseno neguje suvu kozu, pa nakon tusiranja nema nelagodnosti u vidu zatezanja i peckanja (bar moja izuzetno suva koza tako reaguje nakon upotrebe nekih kupki). Jako mi je prijala i planiram uskoro da kupim novu, ali isto tako i da probam losion za telo iz iste linije.
Ziaja proizvodi dostupni su u Lilly i Dm drogerijama.


NIVEA SMOOTH MILK je pre otkrica Mixa mleka za telo bilo moje omiljeno koje sam nebrojano puta kupovala. Namenjeno izuzetno suvoj kozi tela, obogaceno shea butterom, omeksava suve delove tela, ostavljajuci ih neverovatno neznim jako dugo. Poseduje predivan miris koji meni jako prija. Vec sam kupila novo, jer sam jednostavno navikla da ga uvek imam u svojoj kolekciji. Ako do sada niste, preporucujem da probate ovo mleko.



FRUTTINI COCO BANANA BODY LOTION sam kupila davno i jedno vreme bila luda za ovim losionom. Jako sam volela ovaj miris, a onda sam ga se zasitila i poceo je malo da mi smeta, pa sam prestala da ga koristim. U medjuvremenu mu je istekao rok trajanja, pa je zavrsio u kantici zajedno sa ostalim potrosenim proizvodima.
Fruttini proizvode za negu tela mozete kupiti u Lilly i Dm drogerijama. Ono sto je karakteristicno za sve linije ovih proizvoda su izuzetno intenzivni mirisi koji traju satima nakon nanosenja.


AVON PLANET SPA DEAD SEA MINERALS EXFOLIATING BODY SCRUB je definitivno moj omiljeni piling za telo, oduvek i zauvek. Savrsene piling cestice koje vrse odlicnu eksfoliaciju, uklanjajuci izumrli povrsinski sloj koze, otkrivajuci neznu, zdravu kozu. Koristim ga dva puta nedeljno i toliko sam se navikla na njega da mi nijedan piling koji sam posle njega probala nije bio dovoljno dobar da je uspeo da ga zameni. Porucila sam novo pakovanje, eto jer ga jednostavno obozavam. Ovo je staro pakovanje, a sada imaju lepsi, moderniji dizajn.
*Kataloska prodaja.


*Lista sastojaka

GARNIER CALMING EYE MAKE UP REMOVER je moj omiljeni skidac maskare. Namenjen za uklanjanje sminke sa osetljivih ociju, ne iritira ih, a u svom sastavu ne sadrzi alkohol, parfem ni boje. Izuzetno blago sredstvo, koje vrlo lako uklanja maskaru, bez potrebe za agresivnim trljanjem. Dovoljno je da malu kolicinu nanesete na tufer i prislonite na oci nekoliko sekundi i to je sve. Takodje je jedan od mojih must have proizvoda, tako da cu ga kupiti ponovo, svakako.
*Dostupan u Lilly i Dm drogerijama.


AVON PLANET SPA MEDITERRANEAN OLIVE OIL HYDRATING BODY BUTTER WITH ORANGE FLOWER je jos jedan u nizu meni dragih proizvoda iz luksuzne Planet Spa linije Avon proizvoda. Jako volim sve njihove putere za negu tela, a ovaj je ima predivan miris, pomalo cudan, ali meni se svidjao. Gusta formula ovog putera pruza telu izuzetnu hidrataciju, ostavljajuci kozu divno mekom i mirisnom. Volela sam da ga nanosim nakon tusiranja, neposredno pred spavanje, kada bi mi cela pidzama i posteljina mirisala na ovaj puter. Sa uzivanjem sam ga troslila i sigurna sam da cu ga nekada ponovo naruciti, kada se uzelim ;)
*Kataloska prodaja.



AFRODITA CHAMOMILLA SENSITIVE ULAJNI ODSTRANJIVAC LAKA ZA NOKTE sa dodatkom D-pantenola sam sasvim slucajno kupila u Lilly-u u trenutku nedostatka moj voljenog Dahlia skidaca laka za nokte koji koristim vec godinama. Iako izbegavam skidace koji u svom sastavu sadrze aceton koji jako isusuje nokte i utice na njihov kvalitet, odlucila sam da probam ovaj koji proizvodi Afrodita. Iako sadrzi aceton nisam primetila da mi je isusio nokte ni zanoktice. Ipak, odmah nakon sto sam ga potrosila, vratila sam se Dalhia narandzastom skidacu ;)


MIXA REPAIRING SURGRAS HAND CREAM je definitivno moja omiljena krema za ruke. Ni sama ne znam koja mi je ovo potrosena tubica po redu i koliko cu je jos puta ponovo kupiti...eto...mislim da nema potrebe bilo sta vise da kazem ;) Pisala sam o njoj detaljno u OVOM postu.
*Mixa proizvode mozete kupiti u drogerijama, a cesto odobravaju popuste od cak -20% na ceo asortiman, kada ova krema kosta samo 250 dinara, dok je redovna cena ove kreme oko 300 dinara. Ukoliko niste do sad, preporucujem da probate ovu kremu.


*Lista sastojaka
EUCERIN losion za intimnu higijenu koristim godinama unazad i kombinujem ga sa Seba Med intimnom kupkom, tako sto ih nakon potrosene bocice rotiram. Namenjen je blagom ciscenju intimne regije i u svom sastavu sadrzi mlecnu kiselinu koja odrzava prirodnu ph vrednost i stiti od infekcija. Bisabolol umiruje sluzokozu i ublazava iritacije. Ukoliko do sada niste probale ovaj losion, preporucujem ga, jer je zaista fenomenalan.
Ovaj losion mozete kupiti u svim apotekama ovlascenim za prodaju Eucerin proizvoda, kao i u Lilly drogerijama, po ceni od oko 500 dinara.


ALLIN sampon za masnu kosu je kupila sestra kako bih ga probala, jer vec dugo slusa o mom odusevljenju crvenim Allin-om koji jako dugo koristim. Medjutim, njoj se nije dopao, pa sam pocela ja da ga koristim. Nije uticao na sporije mascenje kose, nije mogla da se navikne na miris i prestala je da ga koristi. Moram da priznam da iako nemam masnu kosu, ovaj sampon mi nije odgovarao. Pruzila sam mu sansu da me razuveri, ali nakon potrosene cele bocice ostala sam potpuno ravnodusna i vratila sa mom crvenom.
*Allin samponi dostupni su u svim apotekama, kao i u Lilly-u.


MACADAMIA DEEP REPAIR MASQUE predstavlja jedno od mojih najboljih otkrica ikada. Koristila sam je u kontinuitetu jako dugo i kada sam potrosila ovo pakovanje, odlucila sam da napravim malu pauzu jer je ipak u pitanju intenzivan tretman, pa sam stekla utisak da mi se kosa po malo zasitila. Nesto vise o Macadamia preparatima za negu kose pisala sam u OVOM postu. Da ne duzim previse, svakako je preporucujem svim devojkama sa extra suvom kosom, jer ce zaista uciniti da ona ponovo povrati stari sjaj i elasticnost. Nakon pauze, svakako cu joj se vratiti, ponovo.
Macadamia proizvodi dostupni su u svim distributivnim centrima Alexandar Cosmetics-a.Cena ove maske iznosi oko 2000 dinara, ali jako dugo traje.





EVELINE MAXIMUM NAILS GROWTH sam sasvim slucajno kupila prilikom jedne posete Lilly-u. Iako mi nokti jako brzo rastu i dobrog su kvaliteta, zelela sam da probam ove Eveline tretmane koje svi tako hvale, pa sam odlucila da pocnem sa ovim za ubrzani rast noktiju. Necete mi verovati, ali ovo stvarno deluje neverovatno. Zaista ubrzava rast noktiju i jaca ih. Ja sam ga koristila kao bazu za lak i primetila sam da mi lak duze traje na noktima, jer je povrsina ovog laka nekako lepljiva malo na dodir tako da savrseno veze lak. Jako mi se svideo i sigurno cu ga kupovati, cesto.
*Eveline tretmane za negu noktiju mozete kupiti u Lilly drogerijama po ceni od 280 dinara.



Stari i potroseni ruzevi i sjaj...bili su lepi, ali iz nekog razloga nisam ih tako cesto koristila i odlucila sam da ih bacim, jer mi samo prave guzvu. S leva na desno: Oriflame ruz, Avon ruzevi i Pupa sjaj.


Ista sudbina je i ove Avon olovke za oci, stara je i ne koristim je, pa sam tokom poslednjeg sredjivanja makeup kutka odlucila da se resim nepotrebnih stvari i napravim mesto novim ;) Bila je jako suva i teska za nanosenje.



Da li ste probale neke od mojih potrosenih proizvoda?


Love,
Marija

26 comments:

  1. svaka čast na potrošenim stvarčicama :)
    mislim da ću probati ovo macadamia pakovanje kad dođe na red :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da...ponosna sam na svoje "dzubrence" :D Salu na stranu, ali zaista je lepo videti potrosene bocice ;)

      Moras probati Macadamia pakovanje ;) Fenomenalno je

      Delete
  2. Uh zbog tebe i ja probah taj Avon piling i mnogo je dobaaar! Moram da probam taj Garnier skidac sminke i taj Evelin ubrzivac rasta noktju :D. Ni jednu od dve pomenute intimne kupke nisam probala tako da i to moram da popravim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je drago Alex ;) Meni su Avonovi pilinzi za telo najsavrseniji koje sam probala ;)

      Nadam se da ce ti odgovarati, jer su meni odlicni ;)
      Sto se intimnih kupki tice, moras da ih probas, meni su najbolje ;)

      Delete
  3. Probaj Mercatorov aceton od kokosa, koji za njih proizvodi Arfodita… košta oko 1 euro, a meni je ubjedljivo najbolji koji sam probala i još miriše :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno?! Kako mi je to promaklo? Moracu da probam...hvala ti puno na preporuci jer obozavam miris kokosa ;) Jos ako je i skidac dobar..pa to je savrseno ;0

      Delete
  4. Nivea mleko je i meni omiljeno - baš je najlepše od svih <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slazem se, Prasence ;) Definitivno je najbolje i najlepse mirise ;)

      Delete
  5. Jako volim Ziaja proizvode, preporučam Ziaja body lotion s kokosom. Prekrasno miriši i izvrsno djeluje na suhu kožu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno na preporuci ;) Bas sam i planirala da ga probam, a sad sam sigurna da hocu ;)

      Delete
  6. Dugo želim da isprobam neki od Eveline tretmana, mislim da ću početi sa ovim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam dugo citala i slusala o njima, pa sam odlucila i sama da se uverim ;) Zaista su extra ;) Probaj, verujem da ce i tebi odgovarati ;)

      Delete
  7. i love this garnier remover :))

    http://prettypurple92.weebly.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's great, one of my all time favorite ;)

      Delete
  8. Frutini sa kokosom i bananom :) :) :) Davno sam taj losion koristila ali sam ga obozavala. I ja sam se u jednom periodu zasitila mirisa, jer je bas jak. Ali sada si me podsetila i moram ga kupiti. :)

    ReplyDelete
  9. Macadamia maska je najbolja maska za kosu, nisam joj jos uvek nasla zamenu :)

    ReplyDelete
  10. Ja sam prije par dana isprobala Macadamia masku i nema nikakav učinak na moju kosu. :/ Vidjeti ću kakvom će se pokazati kroz sljedećih par korištenja. :)

    ReplyDelete
  11. I ja sam nedavno resila da probam ove Eveline tretmane. Kupila sam onaj sa cesticama dijamanta, jer mi je trebao prevashodno zbog jacanja noktiju i bas sam zadovoljna. U proteklih par meseci otkad ga koristim mi se nokti minimalno listaju i pucaju tako da sam ih posle duze vremena dogurala da budu dugi. Plus su super podloga za lak, ja cak imam utisak da neki redji i providniji lakovi zahtevaju manje slojeva uz Eveline kao bazu. Sad me bas zanima i ovaj za brzi rast sto si ti koristila, moracu ga isprobati prvom prilikom. :D
    A Macadamia proizvode sam resila da probam, jer ih svi hvale, pa sam uzela malo pakovanje (sampon, maska + ulje) sad na sajmu. Probala sam zasad samo ulje i svidja mi se efekat. :)

    ReplyDelete
  12. Vrednica. :D Meni je Ziaja isusila kozu, dok mi je Nivea mleko premasno. Dobar mi je onaj sufle. :)

    ReplyDelete
  13. Baš sam se pronašla u uvodu ovog posta:) Kozmetiku kupujem impulsivno, nekontrolisano i neplanski. Kada vidim nešto novo, moram odmah da kupim bez mnogo razmišljanja.Na taj način sam stvorila zalihe kozmetičkih proizvoda za tri naredna života. Iako posle svake kupovine kažem da ću se obuzdati, do sada se to nije promenilo i ne znam šta da radim po tom pitanju:)
    Koristim Eveline lakove, imam i ovaj a i onaj beli "diamond hard and shiny nails" kao i hranljivo ulje za zanoktice. Stvarno su odlični, nokti su jači, brzo se suše, ja ih koristim samostalno i sa dva sloja nokti izgledaju veoma uredno. Pod tvojim uticajem sam kupila i Ziaja gel (i naravno, odmah i losion...da imam komplet), kao i Mixa mleko za telo, ali ti proizvodi još uvek čekaju da dođu na red.
    Izvini zbog dužeg komentara:)
    Inače, divna si, uvek negovana i stilizovana i to je ono što mi se posebno dopada.
    Sve najbolje!:-*

    ReplyDelete
  14. Macadamia maska i mixa krema za ruke, i jedno i drugo potrosila, trebam obnoviti :) a eveline tretman za nokte isto tako trebam, trazila sam 8 u 1 medjutim dugo im nije dosao u dm i ne znam koji drugi da uzmem, a iskreno ovaj nisam vidjela ili nisam dovoljno obratila paznju ...

    ReplyDelete
  15. Divan i detaljan post kao i do sada.Ja sam koristila ziaja gel za tusiranje-pomorandza,predivan je a od evelina 8u1 fantastican proizvod za nokte.Probacu garnier sredstvo za skidanje sminke,trenutno koristim mixa micelarnu i nisam zadovoljna.Veliki pozdrav.

    ReplyDelete
  16. Obožavam Evelin lak, i koristim ga već dugo, jedan je od proizvoda koje iznova kupujem. Čini mi se da su Ziaja proizvodi sada na sniženju u DM-u i gledala sam mleka za telo, deluju mi fina. Macadamia maska mi je duga želja, nikako da je uzmem, uvek mi je previše dati 2000. Koliko dugo ti je otprilike trajala? Cela Avon Spa linije mi izgleda predivno, nikako da naručim nešto. Većinu proizvoda sam probala, i utisci su isti. :)

    ReplyDelete
  17. Ja sam odavde svašta probala, ali i svašta sada otkrila: sledeće na spisku Garnier za skidanje šminke, Evelin, čuvena Makadamiu kojoj teškom mukom odolevam ali moraću da probam. Avonov Planet Spa takođe rado koristim i zadovoljna sam.
    Super post i još slađi kutak koji maše sa prve slike. :)

    ReplyDelete
  18. Ja obožavam Fruttini, bilo koji miris i proizvod, to je nešto čemu se uvek vraćam što je retko za mene jer generalno volim da stalno ispobavam nove proizvode :*

    ReplyDelete
  19. Uglavnom svi u empties postovima imamo neki od Eveline baznih/top lakova :D Ja sam nedavno potrošila 8u1. Ja bih htjela probati Fruttini proizvode, barem neke linije, imaju primamljive kombinacije a sad kako to izgleda i miriše u stvarnosti, vidjet ćemo :D

    ReplyDelete