Friday, March 7, 2014

FEBRUARY FAVORITES

Iako je februar najkraci mesec u toku cele godine, meni je ovaj februar bio prepun raznih, zanimljivih dogadjaja, a to je jos jedan od razloga sto mi je prosao munjevitom brzinom. Jako malo slobodnog vremena, puno obaveza, ucenja, planova, ali sve u svemu, nikada nisam bila srecnija ni zadovoljnija. Ovo je period mnogih promena u mom zivotu i osecam se jako ispunjeno i po prvi put imam osecaj da neke stvari dolaze polako na svoje mesto. Ne bih previse da vas davim nekim licnim stvarima, ali eto, zelela sam da podelim sa vama svoje trenutno raspolozenje ;) Nego, da se vratimo na favorite proteklog meseca...sta sam to novo otkrila i sta me je odusevilo, otkrijte u nastavku ;)


Mixa Soothing Toner za reaktivnu i osetljivu kozu lica sam otkrila nedavno, kada sam osetila da mi lice izgleda pomalo umorno i suvo nakon umivanja. Ovaj losion sadrzi "dejonizovanu" vodu, obogacenu ruzinim ekstraktom. Osvezava i razbudjuje lice, a meni posebno prija nakon jutarnjeg umivanja. Poseduje prijatan miris ruze. Ne sadrzi alkohol ni parabene, pa je pogodan za vrlo osetljivu kozu. Moja koza je kombinovana, ali ponekad se javi osecaj zatezanja koji zna da bude vrlo neprijatan. Nekada se cak i masti vise nego sto je uobicajeno, tako da mi je ovaj tonik fenomenalno resenje kada osetim da mi je koza iz nekog razloga dehidrirana. Ja ne osecam potrebu za ispiranjem nakon upotrebe, ali ako imate kozu koja ima tendenciju prekomernog lucenja sebuma, mozda ce vam se uciniti kao da je koza lepljiva i da cete pozeleti da ga isperete. Sa mojom to nije slucaj, vec je nezna na dodir i spremna za nanosenje dnevne kreme. Jedina mana ovom toniku je pumpica koja izbacuje previse tecnosti u velikom mlazu, pa se prilicno brzo trosi. Cesto mi se desi i da kad pokusam da tonik stavim direktno na tufer tecnost ode u drugom pravcu, odnosno preko tufera isprskam sebe :D Hahaha...desava se ;)
Mixa tonik za lice mozete kupiti u Lilly i Dm drogerijama po ceni od oko 400 dinara, za 200ml.



L'oreal Paris Telescopic Extra-Black maskara je maskara za koju sa sigurnoscu mogu da tvrdim da je ubedljivo najbolja na nasem trzistu. Koristim je od kako se pojavila kod nas i do sad nisam probala bolju. Secam se, kada se pojavila bila je pristupacna, ali kako su poceli bezobrazno da joj dizu cenu koja uopste nije u rangu drogerijskih brendova, jedno vreme sam prestala da je kupujem i tada sam presla na Maybelline, koje su za izdvojen novac sasvim solidnog kvaliteta. Razdvaja trepavice bez ikakve muke, jednu po jednu, pruza im onaj glamurozni izgled vestackih trepavica. Jedna od retkih koja se sa lakocom nadogradjuje, bez grudvica, pruzajuci trepavicama onaj zavodljivi glossy look koji ja obozavam. Trepavice su ekstremno crne i produzene. Poseduje najsavrseniju cetkicu, tzv.cesljic. Predstavicu je detaljnije u posebnom postu, jer predstavlja jedan od mojih HG proizvoda.
Ukoliko vas je ova maskara zainteresovala, a niste je do sada probale, mozete je kupiti u drogerijama po ceni od "skromnih" 1700 dinara, a ja sam je kupila na nedavnom snizenju po ceni od 1200 dinara. Ponovo sam joj se vratila i setila se zasto sam je toliko volela i bila joj verna godinama. Mislim da je vise necu menjati, definitivno ;)


Jonson's Baby Shampoo sa relaksirajucim mirisom lavande je pravo otkrice za ciscenje mojih cetkica za sminkanje. Super nezna formula koja lako otklanja masne tragove sa cetkica, poput tecnog pudera i korektora, ostavljajuci ih neznim i mirisnim (vrlo blag miris je u pitanju). Ranije sam koristila antibakterijske sapune, pa sam zelela da probam Allin cistac cetkica, ali nakon nekih recenzija sam ipak odustala i odlucila da probam ove sampone.
Jonson's sampone mozete kupiti u drogerijama, mega i hiper marketima, po ceni od oko 200 dinara, za 200 ml sampona.


Just Cavalli I Love Her je parfem na koji je mirisao ceo februar. Mirisna nota koja mi je najvise prijala, slatkasta i topla. Svidja mi se kako se miris razvija na mojoj kozi i iako ga mnoge devojke ne vole, ja ga volim i cesto mu se vracam.



O Garnier Neo Antiperspirantima u formi suve kreme sam vam vec pisala u OVOM postu, pa ne bih da se ponavljam. Ova tri mirisa su mi se najvise dopala i koristila sam ih tokom celog meseca. Mojoj kozi prijaju i jednostavno sam ih zavolela.


Lakici, lakici...ovo su bocice koje su me uveseljavale prethodnog meseca, vrlo cesto su bile na mojim nokticima, a nesto vise o njima bice u nekim od narednih postova gde cu vam ih lepo predstaviti sa puno fotografija, kako ste vec navikle. U pitanju su OPI You're Such A Budapest, Golden Rose Holiday #83, #51 i #82.


Sally Hansen Nailgrowth Miracle Serum predstavlja koncentrovanu formulu bogatu peptidima koja ubrzava rast noktiju. Redovnom upotrebom nokti postaju otporniji na ostecenja, ubrzava rast noktiju, a zanoktice postaju neverovatno nezne i negovane. Dolazi u zlatnoj bocici vrlo luksuznog izgleda. Ono sto sam ja nasla kao manu ovom serumu je vrlo ne prakticno pakovanje. Kada sam otvorila kutiju, mislila sam da izgleda kao obican lak za nokte, sa cetkicom kojom se serum nanosi. Medjutim, odvojeno sam dobila pipetu kojom je nemoguce rukovati. Kada je gurnem u bocicu i pokusam da istisnem serum kako bih ga nanela na nokte, pipeta se napuni vazduhom i nemoguce je koristiti je. Jedini nacin je da sa povrsine pipete nanesem serum i na taj nacin vrsi funkciju obicnog stapica. Eto, bar je kod mene takav slucaj. Mislim da su mogli ovo malo bolje da osmisle. Sto se samog seruma tice, formula je nekako zelatinasta, vise vodenasta i ni malo masna, iako sam ja ocekivala da ce takva biti. Nakon nanosenja ja osecam blago prodiranje seruma u nokat, ali zaista. Iz tog razloga imam osecaj da je prilicno jak i da deluje dubinski. Nakon dve nedelje koriscenja primetila sam da su mi nokti brze rasli i da su bili nesto jaci nego inace (iako prirodno imam jake nokte koji brzo rastu).
Ovaj serum kupila sam u Sephori po ceni od oko 1300 dinara za 11ml. Primetila sam da u ponudi imaju razne serume, za razlicite potrebe noktiju, pa ukoliko vas je ovaj serum zainteresovao, pogledajte i ostatak ponude kada se nadjete u Sephori, sigurna sam da cete naci nesto za svoje noktice.



*Pipeta koja nije bas savrsena, jer ne vrsi dobro svoju funkciju :(



*Lista sastojaka Nailgrowth Miracle seruma

I za kraj, pesma koja je uveseljavala ceo moj februar, uz koju je nemoguce ostati mirnog tela. Fenomenalni Pharrell Williams i Happy <3



Da li ste probale neke od mojih februarskih favorita?


Zelim vam lep i uspesan mart <3

Love,
Marija

23 comments:

  1. Replies
    1. Divan je...drago mi je da i ti uzivas u njemu ;)

      Delete
  2. Recimo, meni je ta maskara sasvim prosecna, izvuce trepavice, ali nikakav poseban efekat...
    Ako volis onaj "drama look" kao da imas vestacke trepavice, pogledaj kod mene na blogu, ja sam odusevljena Gosh maskarom! Prosto imam potrebu da je preporucim! A mislim da imaju akciju jos dan, dva, 30% na maskare plus dobijes ajlajner, sto ispadne smesna cena, moje drugarice su bas sad porucile ;)


    http://unanakit.blogspot.com/2014/03/recenzija-gosh.html?showComment=1394196007276&m=1#c8863397509260733166

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mojim trepavicama bas odgovara i vrlo lako postignem zeljeni efekat, bez slepljivanja istih ;)
      Nisam jos uvek probala nista od GOSH makeup-a, ali hvala ti puno na preporuci, moracu da je probam nekad, obavezno, jer jako volim naglasene trepavice ;) Mislim da sam negde procitala da je GOSH od ne davno u TC Stadion, ako se ne varam ;)

      Delete
  3. odlični favoriti. ja imam mixu miceralnu i o njoj sam pisala a ta pumpica je cisti promasaj jer izbacuje proizvod mimo blazinice a bude ga i previse

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Tina ;)
      Upravo tako :( Sve bi bilo daleko bolje i prakticnije bez pumpice ;)

      Delete
  4. Bas mi je drago da si srecna i ispunjena, ali kad nam vec tako zagolicas mastu sa par informacija, mislim da bi bilo fer da nam kazes i sta se to konkretno desava :) Mi verni citaoci smo to zasluzili :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...naravno, bicete obavesteni o svemu kada dodje vreme <3 :***

      Delete
  5. Replies
    1. Divan je ;) Jedva cekam prolece, mislim da ce mi biti jedan od najcesce nosenih ;)

      Delete
  6. sjajni favoriti obozavam tvoj blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno <3 Jako je lepo cuti ovako nesto <3 :***

      Delete
  7. Imam love-hate odnos sa tom maskarom, i L'Orealovim maskarama općenito. Nekad mi trepavice budu super, nekada grozne koliko god pokušavala. Tu pjesmu sam postavila kao zvono na telefonu, i baš nekako ne možeš biti miran uz nju, neobjašnjivo je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno?! Ja jako volim L'orealove maskare, sa njima nisam imala promasene kupovine...zao mi je sto tebi ne odgovaraju, ali naravno, sve je to individualno ;)
      Pesma je totalno ludilo :D Isti slucaj i kod mene :) Jedna je od onih na cije prve taktove telo samo pocinje da se krece u ritmu muzike :)

      Delete
  8. Kako dugo želim isprobati hvaljenu Sally Hansen!! I obavezno ću probati nove deziće i ovu maskaru, taman tražim neku novu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, verujem da ce ti se svideti ;)
      Meni je ova maskara najbolja, iako neke devojke ne vole cesljic koji ona ima i tesko uspeju da je savladaju ;) Ja sam navikla na nju, i inace uvek kupujem gumene cetkice ili cesljice, jer jedino sa njima uspem da postignem izgled trepavica koji volim ;) I same trepavice igraju tu vaznu ulogu, gustina i duzina, kao i zeljeni rezultat ;)

      Delete
  9. Draga, parfem "Just Cavalli - I Love Her" je definitivno moj favorit ;) Super je :)

    Odličan post :) Ja stvarno uzivam dok gledam tvoje postove :*

    Jedva cekam neki pedikir, jer znam da cu biti odusevljena ;)

    Poljubac :****

    MINA <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da i ti uzivas u njemu ;)
      Hvala ti puno...jako lepo cuti tako nesto ;)
      Nikako ne stizem da objavim sve sto imam u planu, a poslednjih par dana me nesto i komp izdaje pa se nadam da ce uskoro sve biti ok ;)

      Delete
  10. Naravno, nista bez lakića kod tebe heheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nego kako drugacije? Znas mene ;) Lakica nikad dovoljno ;)

      Delete
  11. Prije svega jako mi je drago da si srecna i ispunjena :)
    Ma koliko obaveza imala ako se osjecas dobro, sve mozes da postignes. Favoriti su super. Naravno, iscekujem postove o ovim lakicima.. ;)
    Sto se tice informacija iz privatnog zivota - tvoje citateljke (barem ja) vole da citaju "sve" sto se tebe tice :))
    Sara;*

    ReplyDelete
  12. Mnogo mi je drago što si u takvom raspoloženju i neka se tako i nastavi <3
    A što se tvojih favorita tiče, OPI lakić i baby šampon su mi super :)

    ReplyDelete
  13. Cao Marija! Imam pitanje, a ti si mi do sada na sva najlepse odgovarala i hvala ti na tome. Naime, ja sam u procesu otvaranja bloga, i zanima me kako napraviti ovo ime za komentare (da mi kad komentarisem stoji ime bloga i kada se klikne na to da vodi na moj blog)? I kako postaviti da komentari mogu biti vidljivi tek nakon odobrenja? Unapred ti hvala! :*

    ReplyDelete